Eesti parim raiesportlane

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 14:48
Egalitaar kirjutas: 16 Nov 2025 14:27
Guest kirjutas: 16 Nov 2025 14:07 Pole ju ka teada, mis põhjusel hiljuti see noor meesnäitleja suri. Kas oli ka enesetapp?
Kes?
Liik.
Muidugi oli enesetapp.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 13:02
Guest kirjutas: 16 Nov 2025 12:24
Mis temaga oli siis?
No googelda. Hüppas aknast, sai viga, aga mitte surmavalt, suri mõne aja pärast haiglas.
Kui ma väike olin ja agulirajoonis elasin, siis naabermaja proua otsustas purjus peaga mehele kättemaksuks ennast ära tappa ja hüppas 2. korruse aknast alla. Üksikasju ma ei tea, aga ülejäänud elu veetis ratastoolis.
[/quote]

Ma hüppasin 30 aastat tagasi oma elu säästmiseks Hrustsovka teise korruse aknast alla/teatavasti kõrgem kui tavamaja, selline 2.5-3 korrus/. Liipasin omal jalal 500m, et sain endale takso kutsuda ja haiglasse sõita. Kuu aega ei saanud käia, jalad ja puusad põrutas jõhkralt ära.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 15:00
Mis temaga oli siis?
No googelda. Hüppas aknast, sai viga, aga mitte surmavalt, suri mõne aja pärast haiglas.
Kui ma väike olin ja agulirajoonis elasin, siis naabermaja proua otsustas purjus peaga mehele kättemaksuks ennast ära tappa ja hüppas 2. korruse aknast alla. Üksikasju ma ei tea, aga ülejäänud elu veetis ratastoolis.
Ma hüppasin 30 aastat tagasi oma elu säästmiseks Hrustsovka teise korruse aknast alla/teatavasti kõrgem kui tavamaja, selline 2.5-3 korrus/. Liipasin omal jalal 500m, et sain endale takso kutsuda ja haiglasse sõita. Kuu aega ei saanud käia, jalad ja puusad põrutas jõhkralt ära.
[/quote]

Kukkusid jalgadele, siis jääb ellu. Kui kõrgem oleks olnud, siis hakkab keha keerama-pöörlema ja inimene ei saa kontrollida, kas kukub jalgadele või mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 15:00Ma hüppasin 30 aastat tagasi oma elu säästmiseks Hrustsovka teise korruse aknast alla/teatavasti kõrgem kui tavamaja, selline 2.5-3 korrus/. Liipasin omal jalal 500m, et sain endale takso kutsuda ja haiglasse sõita. Kuu aega ei saanud käia, jalad ja puusad põrutas jõhkralt ära.
Kust otsast see hruštšovka tavamajast kõrgem on? Või mis see tavamaja sinu mõistes on?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 15:16Kust otsast see hruštšovka tavamajast kõrgem on? Või mis see tavamaja sinu mõistes on?
Stalini ajal ehitatud majades oli tubade kõrgus 3 m, mis hruštšovkades 2,5 meetrini alandati.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 15:16
Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 15:00Ma hüppasin 30 aastat tagasi oma elu säästmiseks Hrustsovka teise korruse aknast alla/teatavasti kõrgem kui tavamaja, selline 2.5-3 korrus/. Liipasin omal jalal 500m, et sain endale takso kutsuda ja haiglasse sõita. Kuu aega ei saanud käia, jalad ja puusad põrutas jõhkralt ära.
Kust otsast see hruštšovka tavamajast kõrgem on? Või mis see tavamaja sinu mõistes on?
Tavamaja on minu jaoks nt Mustamäe viiekordne maja. Esimese korruse aknad on madalamal.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 15:11
Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 13:02 No googelda. Hüppas aknast, sai viga, aga mitte surmavalt, suri mõne aja pärast haiglas.
Kukkusid jalgadele, siis jääb ellu. Kui kõrgem oleks olnud, siis hakkab keha keerama-pöörlema ja inimene ei saa kontrollida, kas kukub jalgadele või mitte.
[/quote]

Seda ei tea, kas keerleb - pöörleb, aga telekas nägin, kuidas üks rääkis, et üks joodik kukkus 5. korruse aknast alla, tõusis püsti ja kõndis omal jalgel tuppa tagasi, ei saanud ta midagi viga. Kui see telekas tõtt rääkis. Samas öeldakse, et Jumal hoiab joodikut.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 11:36
Ottotriin kirjutas: 16 Nov 2025 06:00Tuletab meelde Artur Sirgu juhtumit.
Mis temaga oli siis?
Artur Sirgu juhtumi kohta on veel üsna levinud arvamus, et Eestist saadetud politseiagendid viskasid ta aknast välja. Tont teab, mis seal tegelikult toimus. Sirk sai nii raskelt viga, et ei olnud võimeline mingeid tunnistusi andma, ja suri haiglas kui enesetapja. Aga kunagi aastaid hiljem olevat keegi sõja ajal Läände põgenenud endine politseinik rääkinud, et see oli tellitud tapmine ja tema ise olnud asjaga seotud. Oma surivoodil vist rääkis veel, nii et tundus usutav versioon.

Eesti lähemast ajaloost on teada ka Ülo Koidu juhtum, kes ametliku versiooni järgi uputas ennast Lätis jääkülma jõkke. Samuti üsna kummaline valik suitsiidiks.
Külaline

Ottotriin kirjutas: 16 Nov 2025 16:11 Eesti lähemast ajaloost on teada ka Ülo Koidu juhtum, kes ametliku versiooni järgi uputas ennast Lätis jääkülma jõkke. Samuti üsna kummaline valik suitsiidiks.
Seda viimast arvatakse siiski ju KGB kätetööks, karistus streikivale kaastöötajale?
Aga ega pole mõtet enesetapja puhul pead vangutada, et "nii rumal viis enesetapuks" - nad ju polegi tol hetkel normaalsed. No ega see A.R. valik end koduaeda üles puua ka mingi mõistlik valik pole. Kõigepealt niimoodi oma perele teha, tegelikult oli ju mõistlik mees ja kindlasti hoolis oma perest - ja üleülse see poomine on imelik valik, et ilma piinlemata poomise läbi surra, pead väga täpselt oskama kõike välja mõõta, muidu piinled seal 10-15 minutit poolsurnuna.
Külaline

Ottotriin kirjutas: 16 Nov 2025 16:11Artur Sirgu juhtumi kohta on veel üsna levinud arvamus, et Eestist saadetud politseiagendid viskasid ta aknast välja. Tont teab, mis seal tegelikult toimus. Sirk sai nii raskelt viga, et ei olnud võimeline mingeid tunnistusi andma, ja suri haiglas kui enesetapja. Aga kunagi aastaid hiljem olevat keegi sõja ajal Läände põgenenud endine politseinik rääkinud, et see oli tellitud tapmine ja tema ise olnud asjaga seotud. Oma surivoodil vist rääkis veel, nii et tundus usutav versioon.

Eesti lähemast ajaloost on teada ka Ülo Koidu juhtum, kes ametliku versiooni järgi uputas ennast Lätis jääkülma jõkke. Samuti üsna kummaline valik suitsiidiks.
Miks kellegi surivoodil räägitu peaks ilmtingimata tõsi olema?

Ja miks uputamine kummaline on? Uputatakse end ainult sooja vannivette või?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 16:20
Ottotriin kirjutas: 16 Nov 2025 16:11 Eesti lähemast ajaloost on teada ka Ülo Koidu juhtum, kes ametliku versiooni järgi uputas ennast Lätis jääkülma jõkke. Samuti üsna kummaline valik suitsiidiks.
Seda viimast arvatakse siiski ju KGB kätetööks, karistus streikivale kaastöötajale?
Aga ega pole mõtet enesetapja puhul pead vangutada, et "nii rumal viis enesetapuks" - nad ju polegi tol hetkel normaalsed. No ega see A.R. valik end koduaeda üles puua ka mingi mõistlik valik pole. Kõigepealt niimoodi oma perele teha, tegelikult oli ju mõistlik mees ja kindlasti hoolis oma perest - ja üleülse see poomine on imelik valik, et ilma piinlemata poomise läbi surra, pead väga täpselt oskama kõike välja mõõta, muidu piinled seal 10-15 minutit poolsurnuna.
Kas see A.R asi mitte kahtlaseks ei jäänudki? st et ikka polnud enesetapp?
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 16:53 Kas see A.R asi mitte kahtlaseks ei jäänudki? st et ikka polnud enesetapp?
Mina ei tea, et muud otsust oleks tehtud.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 14:50 Kui nüüd teemaalgatuse juurde tagasi tulla, siis mõtlesin, et äkki see tema hobi saigi talle saatuslikuks? Saeving ja puu tolm ja puru on ju tervisele ohtlikud. Ja äkki see põhjustaski kopsuvähi?
Mu ema oli eluaeg tisler. Peene puidutolmuga kokkupuude pidev. Tal polnud ühtegi tervisehäda sellega seoses. Vanaema ka suurema osa elust oli sama ameti peal. Ka tal polnud hädasi.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 20:20
Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 14:50 Kui nüüd teemaalgatuse juurde tagasi tulla, siis mõtlesin, et äkki see tema hobi saigi talle saatuslikuks? Saeving ja puu tolm ja puru on ju tervisele ohtlikud. Ja äkki see põhjustaski kopsuvähi?
Mu ema oli eluaeg tisler. Peene puidutolmuga kokkupuude pidev. Tal polnud ühtegi tervisehäda sellega seoses. Vanaema ka suurema osa elust oli sama ameti peal. Ka tal polnud hädasi.
Lisaks ju sae heitgaas, mis tuleb maski alla.

Mina näiteks loobusin trimmerdamisest just sel põhjusel, et trimmeri heitgaas kogunes maski alla ja kõik see aeg, mil ma trimmerdasin hingasin seda sisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 20:44

Mina näiteks loobusin trimmerdamisest just sel põhjusel, et trimmeri heitgaas kogunes maski alla ja kõik see aeg, mil ma trimmerdasin hingasin seda sisse.
Kopsuvähk oli ju pigem kellegi oletus, ei mingi tõsine fakt.

Kes siin rääkis trimmeri heitgaasidest - no akutrimmerid on juba väga ammu müügil.
Külaline

Sellised asjad sõltuvad geenidest. Mõnel on head geenid, teine on mingile haigele nii vastuvõtlik, et piisab vaid vähesest. Ega siis kõik asbestiga kokku puutunud mehed ju kopsuvähki ei surnud.
Külaline

Mis temaga oli siis?
[/quote]

Mis juhtus? põgenesid kellegi eest? tulekahu? Kas jalaliigesed paranesid täielikult või siiani annavad jalad, puusad tunda?
Külaline

https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/1 ... siidiriski

Tuleb välja, et ongi geneetiline.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Nov 2025 15:01 https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/1 ... siidiriski

Tuleb välja, et ongi geneetiline.
Varasest depressioonist räägib see artikkel. Varane on ikka koolieas, teismeeas.
Eks loomulikult on närvikava pärilik, nagu kõik sinus. Vanemate mõju pole ainult pärilikkuses, vaid ka koduses kasvatuses, selles, mida laps kodus näeb ja tajub. Ja siis juurde sinu enda elus tekkivad mõjud. Kõik on olulised.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Nov 2025 00:48
Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 20:44

Kopsuvähk oli ju pigem kellegi oletus, ei mingi tõsine fakt.

Kes siin rääkis trimmeri heitgaasidest - no akutrimmerid on juba väga ammu müügil.
Mis oletus? See naine ise kirjutas oma fb lehel, et diagnoos on kopsuvähk.

Akutrimmeriga sa ei võta võsa ja vähe jämedamaid tüükaid maha, vaid võid vaikselt peenraääri trimmerdada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 7 külalist