Väga palju seda värsket toitu meie kliimas ikka ei saa. Vahel ei saa tomatidki suvega õieti valmis. Mul jäid maal pooled kultuurmustikad sel aastal täispäikse käes kasvades roheliseks. Maasikad juba traditsiooniliselt aga isegi kartul läks sel aastal vihmade tõttu paljudel aia taha, kes fungitsiidiga pritsimist ei teinud. Kevadel võttis jälle külm paljud õied… mis värsket kraami sinul siis salved see aasta täis on? Vegetatsiooniperiood on Eestis ju ainult 5 kuud umbes. Hispaanias on see 10-12 kuud. Puutumatu loodus - eriti metsad on meie riigi väiksuse tõttu ka selline kahtlane väide. Ürgmetsa on mõnikümmend hektarit, põlismetsa vast paar protsenti kogu metsadest, enamik ikka on majandatud metsad, suht samaealiste puudega puukasvandused sisuliselt. Aga eks seda on ka tore vaadata.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 18:35 mulle meeldib eestis kohutavalt. reisimas on tore käia, aga elada soovin ainult siin. saan süüa värsket ja kvaliteetset toitu - palju kasvatan endale ise. mul on maamaja kesk metsi ja soid, seal on puutumatu loodus, loomad, linnud ja vaikus. korter Tallinnas, mis on mõnud ja mugav ja käepärane. mul on vapustav töö, hea palk, mõnus ja turvaline auto. sõbrad ja sugulased. ma peaksin hull olema, kui kusagile ära tahasin kolida. aaa - ja unustasin, eestis on tpptasemel meditsiin, mis on tavainimesele kättesaadav. hiljutine isiklik kogemus.
Eestis võtab see “tasuta” meditsiin siiski täitsa korraliku osa sissetulekust igal kuul. Aga hea kuulda, kui keegi Tallinnas selle eest siis midagi ka saab. Linnades pole selle arstiabiga asi nii hull vast tõesti.
Lennukiga reisimine pole ka Tallinnast minu meelest kuigi mugav. Ma ei tea palju neid aastaringseid otselende üldse on (vast paarkümmend?) mina olen pidanud viimasel ajal kogu aeg ümberistumistega lendama. Isegi paljudesse Euroopa pealinnadesse ei saa otselennuga.
Rongiga reisimisest ei hakka väga unistamagi. Terve põlvkond inimesi vahepeal üles kasvand, kes pole rongiga Tallinnast Pärnugi saanud sõita. Seejuures Tallinn-Pärnu maantee rekkade tõttu üks jubedamaid. Vaatasin just, et rongiga Viljandisse või laevaga Soome on sama hind. Eestis mõnusalt elamiseks peab tõesti mingi vapustav töö olema. Ja Tallinnas muidugi tänavatel, poodides, teeninduses jm igal pool vene keel … aga kui kuskil oma mulli sees elada, siis pole jah hullu.