Venemaa tooted - kas ostate?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 22:07
ma ei tahtnud kunagi NSVL lõppu ja tahaks ,et see tagasi tuleks
Kas sa siis ise ei oska analüüsida, et oled lihtsalt halb kohaneja, mingi erivajadus võib-olla ka. Mingit NSVL-i ei tule ka Venemaal kunagi tagasi, see rong on läinud. Ilmselt sa ei saa praegusel ajal hakkama, oled juba vana jne, siis ihaled midagi, mida enam ammu ei ole olemas.
Minu meelest las see Venemaa-ihaleja olla. Tema elu, ju tal on omad põhjused, miks ta vanast lahti ei suuda lasta. Lisaks on ju igati normaalne, et nii palju, kui on inimesi on ka arvamusi. Las ta olla.

Mul oli paarkümmend aastat tagasi töökaaslane, kes läks perega "tagasi" Venemaale. Lastega pere. Mõlemal vanemal oli vene taust, aga kumbki polnud seal sündinud. Neile tegi asja lihtsamaks sugulaste tugivõrgustik, mis ilmselt aitas sisse elamisel. Esimesed kuud oli vaimustus, aga tasapisi hakkas see haihtuma, sest näiteks bürokraatia oli (vbla on siiani) Venemaal tohutu. Klassivahed on suured. Rikastele on omad piirkonnad kus nad elavad, lastele kallid koolid, kuigi tasuta haridus on täiesti olemas. See pere elab seal siiani, kusagil Moskva eeslinnas, aga piltide järgi tundub nagu Lasnamäe. Ühistelt tuttavatelt kuuldu põhjal mõlgutavad nad Eestisse tagasituleku mõtteid.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 10:35
Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 22:07
ma ei tahtnud kunagi NSVL lõppu ja tahaks ,et see tagasi tuleks
Kas sa siis ise ei oska analüüsida, et oled lihtsalt halb kohaneja, mingi erivajadus võib-olla ka. Mingit NSVL-i ei tule ka Venemaal kunagi tagasi, see rong on läinud. Ilmselt sa ei saa praegusel ajal hakkama, oled juba vana jne, siis ihaled midagi, mida enam ammu ei ole olemas.
Minu meelest las see Venemaa-ihaleja olla. Tema elu, ju tal on omad põhjused, miks ta vanast lahti ei suuda lasta. Lisaks on ju igati normaalne, et nii palju, kui on inimesi on ka arvamusi. Las ta olla.

Mul oli paarkümmend aastat tagasi töökaaslane, kes läks perega "tagasi" Venemaale. Lastega pere. Mõlemal vanemal oli vene taust, aga kumbki polnud seal sündinud. Neile tegi asja lihtsamaks sugulaste tugivõrgustik, mis ilmselt aitas sisse elamisel. Esimesed kuud oli vaimustus, aga tasapisi hakkas see haihtuma, sest näiteks bürokraatia oli (vbla on siiani) Venemaal tohutu. Klassivahed on suured. Rikastele on omad piirkonnad kus nad elavad, lastele kallid koolid, kuigi tasuta haridus on täiesti olemas. See pere elab seal siiani, kusagil Moskva eeslinnas, aga piltide järgi tundub nagu Lasnamäe. Ühistelt tuttavatelt kuuldu põhjal mõlgutavad nad Eestisse tagasituleku mõtteid.
Võiks ikka sinna jääda. Kui nad Eestisse tagasi tuleks, siis hakkaksid vinguma, kui halb siin elu on, kuidas venelasi ahistatakse, Aljoša, tank jne. Juba see, et nad arvavasid, et Venemaa on hea koht elamiseks, näitab, et nad ei sobi Euroopasse.
Külaline

Ei ole siin midagi las ta olla. Mina ei taha oma makstud maksudest sellist üleval pidada. Tööl ei käi, elab Eesti riigi kulul, aga ainult viriseb ja ihaleb Venemaad. Täpselt samasugune on üks minu tuttav, kes aina viriseb, kui õudne elu on Eestis. Samas ise makse ei maksa, teeb mingeid musti otsi, aga lasteraha tema kolme lapse eest võtab käsi pikal vastu küll. See ongi tema ainuke stabiilne sissetulek. Lapsed ka igavesed pätid, ei usu, et need kunagi makse hakkavad maksma. Muudkui räägib, et lollid käivad tööl ja maksavad makse. Minule on selline jutt vastumeelne. Ise ei panusta midagi, ainult tarbib teiste teenitud raha ja siis viriseb.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 23:34Olen mitu korda öelnud- raha pole. Töövõimetoetus on liiga väike ja tööl käin vaid paar päeva kuus- rohkem ei suuda, kuna selle krdi eesti riigi tulekuga ja sellele eelneva kaoses kaotasin ma oma tervise jäädavalt. Muidu läheksin kohe, kahjuks aga pole kuhugi minna, ei tunne sealt kedagi väljaspool Moskvat, aga sinna ei pääse enam kuidagi, kui omal autot pole.
Kui Moskvasse ei saa, siis mine alguses Prostokvašinossse. Abiks seegi?
Külaline

Guest kirjutas: 18 Nov 2025 17:51

Te olete siin nagu koolikiusajad. Suure tõenäosus ega räägite põsed õhetmas ja silmad suured, kuidas te kiusamist ei salli, aga kui üks on natuke teistsuguse mõtlemisega, siis võib ju küll naerda ja irvitada, eks ole?
Külaline

Guest kirjutas: 18 Nov 2025 17:59
Guest kirjutas: 18 Nov 2025 17:51

Te olete siin nagu koolikiusajad. Suure tõenäosus ega räägite põsed õhetmas ja silmad suured, kuidas te kiusamist ei salli, aga kui üks on natuke teistsuguse mõtlemisega, siis võib ju küll naerda ja irvitada, eks ole?
Mitte natuke teistsuguse mõtlemisega, vaid puuk, kes kirub inimesi ja riiki, kes teda üleval peavavad. Ebameeldiv.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Nov 2025 17:59Te olete siin nagu koolikiusajad. Suure tõenäosus ega räägite põsed õhetmas ja silmad suured, kuidas te kiusamist ei salli, aga kui üks on natuke teistsuguse mõtlemisega, siis võib ju küll naerda ja irvitada, eks ole?
See pole kuskilt otsast "natuke teistsugune mõtlemine", vaid agiteerimine meie riigi vaenlase heaks ja enda sobiva tasu eest suisa riigireeturiks pakkumine, nagu mina seda tema postituste põhjal näen.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 4 külalist