Minu meelest las see Venemaa-ihaleja olla. Tema elu, ju tal on omad põhjused, miks ta vanast lahti ei suuda lasta. Lisaks on ju igati normaalne, et nii palju, kui on inimesi on ka arvamusi. Las ta olla.Külaline kirjutas: ↑15 Nov 2025 22:07Kas sa siis ise ei oska analüüsida, et oled lihtsalt halb kohaneja, mingi erivajadus võib-olla ka. Mingit NSVL-i ei tule ka Venemaal kunagi tagasi, see rong on läinud. Ilmselt sa ei saa praegusel ajal hakkama, oled juba vana jne, siis ihaled midagi, mida enam ammu ei ole olemas.ma ei tahtnud kunagi NSVL lõppu ja tahaks ,et see tagasi tuleks
Mul oli paarkümmend aastat tagasi töökaaslane, kes läks perega "tagasi" Venemaale. Lastega pere. Mõlemal vanemal oli vene taust, aga kumbki polnud seal sündinud. Neile tegi asja lihtsamaks sugulaste tugivõrgustik, mis ilmselt aitas sisse elamisel. Esimesed kuud oli vaimustus, aga tasapisi hakkas see haihtuma, sest näiteks bürokraatia oli (vbla on siiani) Venemaal tohutu. Klassivahed on suured. Rikastele on omad piirkonnad kus nad elavad, lastele kallid koolid, kuigi tasuta haridus on täiesti olemas. See pere elab seal siiani, kusagil Moskva eeslinnas, aga piltide järgi tundub nagu Lasnamäe. Ühistelt tuttavatelt kuuldu põhjal mõlgutavad nad Eestisse tagasituleku mõtteid.