Mis juhtus Johan Randvere ja Evelin Samueliga?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 01:29
Guest kirjutas: 20 Nov 2025 00:09
Guest kirjutas: 19 Nov 2025 15:09

Näeb hea välja küll, aga ega see teda nooremaks ei tee. 50 on 50, menopaus kõigi oma vaevustega on kohal.
Lihtsalt vahemärkuse korras, mina nt olen 52, aga pole ühtki vaevust. Ega see ei ole mingi aamen kirikus, et kõigil mingid vaevused tulevad.
Sina ei vanane? Menopausist oli jutt kui vananemise ühest nähust. Sul on menopaus ja sa vananed, kui oled üle 50. Kui veel pole alanud, siis kohe algab. Ära põe, ära veena teisi, et sinuga seda ei juhtu, sest sul pole-ühtegi-vaevust-ju.
Kindlasti ma vananen, ega ma robot ei ole. :) Lihtsalt ei maksa lajatada, et just 50 on menopaus kõigi oma vaevustega kohal.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 14:16
Guest kirjutas: 20 Nov 2025 01:29
Guest kirjutas: 20 Nov 2025 00:09
Lihtsalt vahemärkuse korras, mina nt olen 52, aga pole ühtki vaevust. Ega see ei ole mingi aamen kirikus, et kõigil mingid vaevused tulevad.
Sina ei vanane? Menopausist oli jutt kui vananemise ühest nähust. Sul on menopaus ja sa vananed, kui oled üle 50. Kui veel pole alanud, siis kohe algab. Ära põe, ära veena teisi, et sinuga seda ei juhtu, sest sul pole-ühtegi-vaevust-ju.
Kindlasti ma vananen, ega ma robot ei ole. :) Lihtsalt ei maksa lajatada, et just 50 on menopaus kõigi oma vaevustega kohal.
Midagi sellist pole siin keegi väitnud.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 14:10
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 13:41
Guest kirjutas: 20 Nov 2025 13:38
Kas sa oled ise 50 ja vanamammi, et sa nii rumalat juttu räägid?
Ma olen 55 ja teadlik, et ma olen täiesti erinev endast 35-sena. Inimestel, kes seda eitavad, on reaalsustajuga midagi lahti.
Teemaalgatus on 15a vanusevahest. Kas sa oled väga erinev ka oma 40a vanusest? Mina küll mitte.
Muidugi olen väga erinev. Isegi 45-st olen väga erinev. Sealjuures mäletan väga selgelt, kuidas umbes 40-selt mulle tundus, et aeg on seisma jäänud, ma ei suutnud enam meenutada, kui vana ma olen, sest tundus, et miski pole oma 10 aastat muutunud. Väga suur erinevust on 10 aastat 30-40-ndates ja 10 aastat 50-ndates.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 14:23
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 13:41 Ma olen 55 ja teadlik, et ma olen täiesti erinev endast 35-sena. Inimestel, kes seda eitavad, on reaalsustajuga midagi lahti.
Teemaalgatus on 15a vanusevahest. Kas sa oled väga erinev ka oma 40a vanusest? Mina küll mitte.
Muidugi olen väga erinev. Isegi 45-st olen väga erinev. Sealjuures mäletan väga selgelt, kuidas umbes 40-selt mulle tundus, et aeg on seisma jäänud, ma ei suutnud enam meenutada, kui vana ma olen, sest tundus, et miski pole oma 10 aastat muutunud. Väga suur erinevust on 10 aastat 30-40-ndates ja 10 aastat 50-ndates.
Väga kurb, järelikult ei ole sa enda eest hästi hoolt kandnud. Minu jaoks on möödunud 15 aastat mitte mingite eriliste muudatustega.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 14:39
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 14:23

Väga kurb, järelikult ei ole sa enda eest hästi hoolt kandnud. Minu jaoks on möödunud 15 aastat mitte mingite eriliste muudatustega.
Me oleme su üle taas uhked, et sa nii hästi enda eest hoold kandnud oled. Lihtsurelikud siiski kipuvad vanemaks jääma peale 50. eluaasta täitumist.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 14:44
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 14:23 Muidugi olen väga erinev. Isegi 45-st olen väga erinev. Sealjuures mäletan väga selgelt, kuidas umbes 40-selt mulle tundus, et aeg on seisma jäänud, ma ei suutnud enam meenutada, kui vana ma olen, sest tundus, et miski pole oma 10 aastat muutunud. Väga suur erinevust on 10 aastat 30-40-ndates ja 10 aastat 50-ndates.
Me oleme su üle taas uhked, et sa nii hästi enda eest hoold kandnud oled. Lihtsurelikud siiski kipuvad vanemaks jääma peale 50. eluaasta täitumist.
Kõik me oleme lihtsurelikud. Osad lihtsalt mutistuvad ja teised mitte. Siingi saab lugeda, et trennis ei käida, minnakse paksuks, juukuris ei käida, riided ostetakse kuskilt muttide kohast, külas, kontserditel, reisidel ei käida jne. Istutakse kodus, muretsetakse, oodatakse surma. Mis siis muud tahta, saavadki vanainimese elu. Vaadates teemaalgataja toodud naist, tema selline ei ole. Nii et võtke eeskuju, kui tahate ka normaalsed välja näha.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 12:10
Guest kirjutas: 20 Nov 2025 11:37Kas 35-aastased ei vanane?
Vananemise tempos on oluline erinevus 30- ja 50-aastasel.
Vananemine kiireneb kahes eluetapis: kõige märgatavam vananemine toimub uuringu kohaselt 44. ning siis 60. eluaasta paika.
Soovitan lugeda sellesisulist teadusuuringut: https://www.nature.com/articles/s43587-024-00692-2
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 14:57
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 14:44

Kõik me oleme lihtsurelikud. Osad lihtsalt mutistuvad ja teised mitte. Siingi saab lugeda, et trennis ei käida, minnakse paksuks, juukuris ei käida, riided ostetakse kuskilt muttide kohast, külas, kontserditel, reisidel ei käida jne. Istutakse kodus, muretsetakse, oodatakse surma. Mis siis muud tahta, saavadki vanainimese elu. Vaadates teemaalgataja toodud naist, tema selline ei ole. Nii et võtke eeskuju, kui tahate ka normaalsed välja näha.
Ma ei pidanud vananemise all silmas inimese rõivastumise muutumist vms, vaid ikka organismis endas toimuvaid muutusi. Ma ei saa aru, miks sa nii põikpäiselt vastu vaidled? Loe seda uuringut, mille link siia pandi. Selgelt on öeldud, et 44-selt toimub (algab) hüpe vananemises ja siis 60-selt. Mida sa jaurad.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 15:02
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 14:44 Me oleme su üle taas uhked, et sa nii hästi enda eest hoold kandnud oled. Lihtsurelikud siiski kipuvad vanemaks jääma peale 50. eluaasta täitumist.
Ma ei pidanud vananemise all silmas inimese rõivastumise muutumist vms, vaid ikka organismis endas toimuvaid muutusi. Ma ei saa aru, miks sa nii põikpäiselt vastu vaidled? Loe seda uuringut, mille link siia pandi. Selgelt on öeldud, et 44-selt toimub (algab) hüpe vananemises ja siis 60-selt. Mida sa jaurad.
44 algab see hüpe ainult naistel?
Külaline

Kõrgharidusega naiste oodatav eluiga keskmiselt 86 aastat, samas kui põhiharidusega meeste eluiga on 68,4 aastat. Sarnane erinevus tuleb välja ka tervena elatud aastate puhul. 2024. aasta andmetel elavad kõrgharidusega inimesed tervena keskmiselt 64,5 aastat, põhiharidusega inimesed vaid 48,6 aastat. Tuleb välja, et tervena elatud aastate arv kasvas 2024. aastal ainult kõrgharidusega inimeste hulgas. Madalama haridusega inimeste hulgas jäi see samaks või isegi vähenes.

Näe, saadki oma 15 aastat noorema mehega ühel ajal surra, kas pole?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 15:10
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 15:02

Miks peaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 15:17
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 15:02 Ma ei pidanud vananemise all silmas inimese rõivastumise muutumist vms, vaid ikka organismis endas toimuvaid muutusi. Ma ei saa aru, miks sa nii põikpäiselt vastu vaidled? Loe seda uuringut, mille link siia pandi. Selgelt on öeldud, et 44-selt toimub (algab) hüpe vananemises ja siis 60-selt. Mida sa jaurad.
Miks peaks?
Miks see siis kuidagi oluline on? Mõlemad käivad oma hüpped läbi.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 15:19
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 15:17

Miks peaks?
Johani hüpe tuleb 10 aasta pärast, saad aru ikka?
Külaline

Kes siin väidab, et ta ei tee vahet, kas ta on 35 või 50, siis ma küsiks, et kas teete nalja või?! Mina olen 55 ja kuigi ma olen füüsiliselt aktiivne ja mul pole kilotki ülekaalu, on muutused 15-20 aastataguse ajaga kolossaalsed. Ma ei näe enam prillideta lähedale, mu hambad lagunevad kiires tempos, juba on 3 implantaati suus, karvad kasvavad näo peal, aga juuksed jäävad aina õhemaks ja kuigi ma värvin meid iga kuu, ikka kasvab hall kogu aeg välja, näo kuju on vajunud kandiliseks ja ükski soeng ei sobi, mu menopausivaevused on möödas, aga ma magan öösiti halvasti, mul on vahepeal pikalt valus vasaku jala põlv, siis parema jala laba, kuigi mingeid traumasid pole olnud, osad toidud tekitavad vaevusi, alkohol ajab pea valutamai, seksiisu puudub täielikult ja ärritun väga kergesti. Mitte midagi sellist mul veel 40-aastaselt ei olnud. Eks ma olen kohanenud, kus ma pääsen, aga ma ei taha uskuda, et olen millegi poolest erakordne ja ainult minu organism on vananedes muutunud, teistel siinkirjutajatel jätkub elu täpselt samamoodi nagu 35-selt...
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 16:24 Kes siin väidab, et ta ei tee vahet, kas ta on 35 või 50, siis ma küsiks, et kas teete nalja või?! Mina olen 55 ja kuigi ma olen füüsiliselt aktiivne ja mul pole kilotki ülekaalu, on muutused 15-20 aastataguse ajaga kolossaalsed. Ma ei näe enam prillideta lähedale, mu hambad lagunevad kiires tempos, juba on 3 implantaati suus, karvad kasvavad näo peal, aga juuksed jäävad aina õhemaks ja kuigi ma värvin meid iga kuu, ikka kasvab hall kogu aeg välja, näo kuju on vajunud kandiliseks ja ükski soeng ei sobi, mu menopausivaevused on möödas, aga ma magan öösiti halvasti, mul on vahepeal pikalt valus vasaku jala põlv, siis parema jala laba, kuigi mingeid traumasid pole olnud, osad toidud tekitavad vaevusi, alkohol ajab pea valutamai, seksiisu puudub täielikult ja ärritun väga kergesti. Mitte midagi sellist mul veel 40-aastaselt ei olnud. Eks ma olen kohanenud, kus ma pääsen, aga ma ei taha uskuda, et olen millegi poolest erakordne ja ainult minu organism on vananedes muutunud, teistel siinkirjutajatel jätkub elu täpselt samamoodi nagu 35-selt...
Panin just implantaadi, kuna hamba põhjas oli mõra, kõik muud hambad on omad ja terved. Näen ilma prillideta, väga väikese kirja jaoks kasutan +1 lugemisprilli. Juuksed on paksud, terve elu valgeks värvitud, lasen mõne kuu välja kasvada, mitte mingit halli-ilus tume. Juuksed järkus, pikad ja tugevad. Menopausivaevuseid pole tulnud, mitte mingeid. Magan hästi, 7h nagu alati, nädalavahetustel 10-12h. Põlve lõigati juba 10a tagasi, artroskoopia. Toitudest söön kõike, alkoholi joon korra-kaks nädalas, lahjat-õlu, vein, gin/toonik. Seksiisu on väiksem, ei ärritu. Päriselt ma ei tea, millest sa räägid. Ma ei näe mingit elukvaliteedi langust. Pidutsen aeg-ajalt ikka kella 5-ni hommikul, teeme spontaanseid trippe, lobiseme sõbrannadega 1-3h toru otsas, naudime elu, viskame nalja ja elame täiel rinnal. Käin lastelastega jalutamas, siis peetakse mind nende emmeks.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 17:07
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 16:24 Kes siin väidab, et ta ei tee vahet, kas ta on 35 või 50, siis ma küsiks, et kas teete nalja või?! Mina olen 55 ja kuigi ma olen füüsiliselt aktiivne ja mul pole kilotki ülekaalu, on muutused 15-20 aastataguse ajaga kolossaalsed. Ma ei näe enam prillideta lähedale, mu hambad lagunevad kiires tempos, juba on 3 implantaati suus, karvad kasvavad näo peal, aga juuksed jäävad aina õhemaks ja kuigi ma värvin meid iga kuu, ikka kasvab hall kogu aeg välja, näo kuju on vajunud kandiliseks ja ükski soeng ei sobi, mu menopausivaevused on möödas, aga ma magan öösiti halvasti, mul on vahepeal pikalt valus vasaku jala põlv, siis parema jala laba, kuigi mingeid traumasid pole olnud, osad toidud tekitavad vaevusi, alkohol ajab pea valutamai, seksiisu puudub täielikult ja ärritun väga kergesti. Mitte midagi sellist mul veel 40-aastaselt ei olnud. Eks ma olen kohanenud, kus ma pääsen, aga ma ei taha uskuda, et olen millegi poolest erakordne ja ainult minu organism on vananedes muutunud, teistel siinkirjutajatel jätkub elu täpselt samamoodi nagu 35-selt...
Panin just implantaadi, kuna hamba põhjas oli mõra, kõik muud hambad on omad ja terved. Näen ilma prillideta, väga väikese kirja jaoks kasutan +1 lugemisprilli. Juuksed on paksud, terve elu valgeks värvitud, lasen mõne kuu välja kasvada, mitte mingit halli-ilus tume. Juuksed järkus, pikad ja tugevad. Menopausivaevuseid pole tulnud, mitte mingeid. Magan hästi, 7h nagu alati, nädalavahetustel 10-12h. Põlve lõigati juba 10a tagasi, artroskoopia. Toitudest söön kõike, alkoholi joon korra-kaks nädalas, lahjat-õlu, vein, gin/toonik. Seksiisu on väiksem, ei ärritu. Päriselt ma ei tea, millest sa räägid. Ma ei näe mingit elukvaliteedi langust. Pidutsen aeg-ajalt ikka kella 5-ni hommikul, teeme spontaanseid trippe, lobiseme sõbrannadega 1-3h toru otsas, naudime elu, viskame nalja ja elame täiel rinnal. Käin lastelastega jalutamas, siis peetakse mind nende emmeks.
No eks looduse imesid ikka juhtub.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 17:29
Guest kirjutas: 20 Nov 2025 17:07
No eks looduse imesid ikka juhtub.
Pole siin mingit imet, täitsa samasugust elu elab mu samaealine sõbranna ja 2 aastat vanem sõbranna, v.a. et nende liigesed on terved.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 17:31 Pole siin mingit imet, täitsa samasugust elu elab mu samaealine sõbranna ja 2 aastat vanem sõbranna, v.a. et nende liigesed on terved.
Näe, kuidas imed üksteist leiavad.
Seda, et teie kehad ei vanane, sa mulle selgeks ei tee. Seda, et te vananemist välja näidata ei taha, usun küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 15:38
Guest kirjutas: 20 Nov 2025 15:19
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 15:17 Miks peaks?
Johani hüpe tuleb 10 aasta pärast, saad aru ikka?
Ehk sa väidad, et vaadates Evelini, on ta märgatavalt vananenud viimase 6 aastaga või mis soga sa ajad? Inimene sai 6 aastat tagasi alles lapse.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 17:38
Guest kirjutas: 20 Nov 2025 17:31 Pole siin mingit imet, täitsa samasugust elu elab mu samaealine sõbranna ja 2 aastat vanem sõbranna, v.a. et nende liigesed on terved.
Näe, kuidas imed üksteist leiavad.
Seda, et teie kehad ei vanane, sa mulle selgeks ei tee. Seda, et te vananemist välja näidata ei taha, usun küll.
Eks need kehad ikka vananevad, aga meil pole lagunevaid hambaid, hõredaid juukseid, menopausivaevusi ega ärritust. See, mida sina räägid, on müstika. Isegi mu vena emal, kes sai äsja 70, ei ole hõrenevaid juukseid ega lagunevaid hambaid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], YaCy [Bot] ja 5 külalist