OMG, see teine uus foorum...

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Myu kirjutas: 03 Juun 2024 16:02
Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 15:44 Tegelikult on see väga huvitav näide täielikust turunduse läbikukkumisest. Olgem ausad, sel teisel foorumil olid kõik eelised arutle.ee ees: aega foorum korralikult ette valmistada, täiesti ametlik link perekoolis päevade (nädalate?) kaupa üleval, kogu statistika kasutajate käitumise kohta jms..
"mitteanonüümne postitamine, aktiivne modereerimine ning kaasaegsed automaatfiltrid ning tulevikus ka AI lahendused aitavad uue foorumi hoida puhta ja viisakana." kui anonyymseid postitajaid poleks, haabuvad foorumid ysna ruttu. Mitteanonyymsena postitades saab suht ruttu erinevate teemade kasutajad meeldejätta, et oh kasutaja siiludus123 kirjutas seal sellest ja siin sellest, see ju kõlab nagu mu naabrinaine Malle! Ilma anonüümsuseta, kui vahegi isiklikemaid detaile jagatakse, saab need koik yhe kasutajaga siduda

"Õnneks tundub, et nagu öeldud siis need õelamad kasutajad ongi valinud teise suuna" :o :lol: see suhtlusmaneer hakkas mulle niiii vastu, sa enamvahem juba votsid oma kommentaariga koik kokku, aga nii kuidagi kõrk ja yleolev (NB MINU ARVATES)
Jaa! See ongi see silmakirjalikkus! Kelleks nad ennast peavad omast arust.. Ja täpselt see nad auku ajaski. Iseenda ülbus ja enda teistest paremaks pidamine. Ehe näide vanast heast vanasõnast: "Kes teisele ütleb, see ise on" - päriselu variant :)
Maasikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Maasikas »

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 15:44 Tegelikult on see väga huvitav näide täielikust turunduse läbikukkumisest. Olgem ausad, sel teisel foorumil olid kõik eelised arutle.ee ees: aega foorum korralikult ette valmistada, täiesti ametlik link perekoolis päevade (nädalate?) kaupa üleval, kogu statistika kasutajate käitumise kohta jms..
Ja nad panid sellest hoolimata ikka sajaga puusse. Ülbe ja halvustav suhtumine oma potentsiaalsetesse kasutajatesse ei ole hea turundusstrateegia. See on nagu.. marketingi ABC :)
Praeguseks mul on neist isegi natuke kahju. Võib-olla on nad nii rumalad ja ülbed, et ei saa ise aru ka, kuidas nad täitsa ise oma võimaluse maha mängisid. Aga võib-olla nad ei ole nii rumalad.. ja saavad nüüd aru, et "uups, ma polnudki jumal".

No paar näidet ka:
"Ise igapäevaselt perekooli foorumiga tegeledes tekkis siiski ka mingi sümpaatia nii foorumi kui ka selle mõistlikemate kasutajate vastu," - "siiski ka mingi sümpaatia"? Kui suuremeelne teist..
"Õnneks tundub, et nagu öeldud siis need õelamad kasutajad ongi valinud teise suuna ning eesmärk olekski siin kasvatada kunagine perekooli toetav ja ühtehoidev kliima." - nojah.. väga kutsuv minule kui potentsiaalsele kasutajale: "õnneks sina siin ei ole, õel inimene". Ma olen nõus: tõesti õnneks ma seal ei ole :) Aga hea, et teil neid headusest nõretavaid kasutajaid seal nii palju on..

Ja siia kõrvale veel eriti nõme käitumine ja iseenda vooruslikkusest ja viisakusest jahumine - mis ei lähe päris käitumisega üldse kokku. Ehk, teisisõnu: räme silmakirjalikkus, virtue signaling. Otsige lolli oma foorumisse, ausalt..
Ja pean ka tunnistama, alguses ma suhtusin neisse täiesti neutraalselt. Oleksin ilmselt ka vähemalt mõneks ajaks jäänud kahe foorumi vahele tilbendama. Aga jah, paraku nad ise mängisid selle maha.
Nad viljelesid seda ülbet ja halvustavat suhtumist Perekoolis ja seal läks see läbi, sest neelati alla, kuna foorumi ajalugu oli nii pikk. Kuigi kasutajaid kadus, nad ei osanud seda oma tegevusega seostada. Aga kui alles alustad, siis ülbitsedes sümpaatiat ei saavuta.
Külaline

kats kirjutas: 03 Juun 2024 16:06 täiendan
eelmine link on 2016 seisuga.
uusim variant , mille praegu leidsin, on 2021 seisuga:
https://web.archive.org/web/20210430121 ... rekool.ee/
Viimaseid aastaid archive.org lehel pole
Mina leidsin uuemaid ka.
Viimane versioon sellest, kus ajaviitejutud ka sees on: 07 nov 2023- https://web.archive.org/web/20231107195 ... rekool.ee/
Üldse kõige viimane seis: 30 mai 2024- https://web.archive.org/web/20240530020 ... rekool.ee/
Külaline

Mõned vaesekesed uitavad üksinda elufoorumis ja otsivad sõpru taga:

Orav: "Nagu näha mittekeegi ei soovi ühtegi teemat teha.See elufoorum on ju jumala surnud.Kes küll nii rumala idee peale tuli?"
Poisike (mode vist): "Näen hetkel foorumis 25 teemat"
Hatik: "Eks rahvas vaikselt koguneb, aga see võtab muidugi aega. Ja eks Perekooli sedasi suht lambist sulgemine oli paras šokk ka. Ma ütleksin, asi oli mitte isegi halvastiütlemises, kuigi seda ka, aga pigem viletsas modereerimises. Miks arvatakse, et siin see asi paraneb? Kui inimesel on täid peas, siis ei aita uue mütsi ostmisest. ;)"

Keegi, kellel seal konto on, võiks äkki läbi lillede arutlepunktee öelda neile :) Aga võib-olla pole mõtet ka.. ei tea.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 17:28 Mõned vaesekesed uitavad üksinda elufoorumis ja otsivad sõpru taga:

Orav: "Nagu näha mittekeegi ei soovi ühtegi teemat teha.See elufoorum on ju jumala surnud.Kes küll nii rumala idee peale tuli?"
Poisike (mode vist): "Näen hetkel foorumis 25 teemat"
Hatik: "Eks rahvas vaikselt koguneb, aga see võtab muidugi aega. Ja eks Perekooli sedasi suht lambist sulgemine oli paras šokk ka. Ma ütleksin, asi oli mitte isegi halvastiütlemises, kuigi seda ka, aga pigem viletsas modereerimises. Miks arvatakse, et siin see asi paraneb? Kui inimesel on täid peas, siis ei aita uue mütsi ostmisest. ;)"

Keegi, kellel seal konto on, võiks äkki läbi lillede arutlepunktee öelda neile :) Aga võib-olla pole mõtet ka.. ei tea.
Või privaatsõnumi saata.. kui seal selline nii modereerimist mittevõimaldav võimalus on. See oleks veel kõige parem.
Külaliine

Postitus Postitas Külaliine »

Kauaaegse perekooli kasutajana ei ärata endise perekooli haldajad-valdajad minus ammu enam mingit usaldust ega tahtmist nendega veel edasi helgesse tulevikku purjetada. Seega jääb see foorum
BellaBee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas BellaBee »

Sain perekoolist viimasel päeval bloki, kuna mainisin ka arutle.ee
Esimene blokk 24aasta jooksul.

Kuna elufoorumit teeb sama käpard(Gabriel tegi perekoolifoorumit), siis mul sellesse seal usku ei ole.
Coral
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Coral »

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 17:15
Mina leidsin uuemaid ka.
Viimane versioon sellest, kus ajaviitejutud ka sees on: 07 nov 2023- https://web.archive.org/web/20231107195 ... rekool.ee/
Üldse kõige viimane seis: 30 mai 2024- https://web.archive.org/web/20240530020 ... rekool.ee/
Oiiii, suur tänu😇😍
Hüpik

Postitus Postitas Hüpik »

BellaBee kirjutas: 03 Juun 2024 21:33 Sain perekoolist viimasel päeval bloki, kuna mainisin ka arutle.ee

Kuna elufoorumit teeb sama käpard(Gabriel tegi perekoolifoorumit), siis mul sellesse seal usku ei ole.
Kas tead kindlalt, et Gabriel on elufoorumi taga? Ma kusjuures kahtlustasin kogu aeg, et äkki tema. See algne alafoorumite valik ja nimetused kuidagi reetis, et tegemist on mingi veidriku arvutinohiku tehtud asjaga. Seal keegi küsis otse, et kes teevad seda ja vastus oli ähmane "kollektiiv endisi kasutajaid".

Mina registreerisin sinna kohe alguses konto ja nüüd see jääb ilmselt ghostima, sest olin esialgu kogu aeg sisse logitud ja unustasin parooli ära. Alguses sai umbluu meiliaadressiga regada, aga siis keegi lobises teemas välja, et nii saab ja kohe pandi asemele ainult lingiga regamine, et peaks õige meili panema. Ühesõnaga, ma enam sisse ei saa ja ei taha ka ja kökimöki, kolisin siia üle. Neil on seal 86 liiget, ei tea, kui paljud on samamoodi nagu mina, et lootusrikkalt läksid algul sinna, aga kohe varsti pettusid?
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Hüpik kirjutas: 04 Juun 2024 00:03
BellaBee kirjutas: 03 Juun 2024 21:33 Sain perekoolist viimasel päeval bloki, kuna mainisin ka arutle.ee

Kas tead kindlalt, et Gabriel on elufoorumi taga? Ma kusjuures kahtlustasin kogu aeg, et äkki tema. See algne alafoorumite valik ja nimetused kuidagi reetis, et tegemist on mingi veidriku arvutinohiku tehtud asjaga. Seal keegi küsis otse, et kes teevad seda ja vastus oli ähmane "kollektiiv endisi kasutajaid".

Mina registreerisin sinna kohe alguses konto ja nüüd see jääb ilmselt ghostima, sest olin esialgu kogu aeg sisse logitud ja unustasin parooli ära. Alguses sai umbluu meiliaadressiga regada, aga siis keegi lobises teemas välja, et nii saab ja kohe pandi asemele ainult lingiga regamine, et peaks õige meili panema. Ühesõnaga, ma enam sisse ei saa ja ei taha ka ja kökimöki, kolisin siia üle. Neil on seal 86 liiget, ei tea, kui paljud on samamoodi nagu mina, et lootusrikkalt läksid algul sinna, aga kohe varsti pettusid?
Mina. Ma tõsimeeli uskusin et on normaalne foorum- enam ei lähe sinna.
Külaline

Hüpik kirjutas: 04 Juun 2024 00:03

Kinnitusmeil tuli [email protected], seega sama tüüp, kes perekooli viimasel ajal haldas. Mina kustutasin oma konto seal elufoorumis ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 00:18 Kinnitusmeil tuli [email protected], seega sama tüüp, kes perekooli viimasel ajal haldas. Mina kustutasin oma konto seal elufoorumis ära.
Aitäh ütlemast. Aimasin seda, aga kindel ei olnud. Kustutasin seal samuti oma konto.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 17:15
Mina leidsin uuemaid ka.
Asi millega salvestada omale interneti lehti.
https://www.httrack.com/
Sellega saab ka webarhivest omale lehti arvutisse saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 00:18
Kinnitusmeil tuli [email protected], seega sama tüüp, kes perekooli viimasel ajal haldas. Mina kustutasin oma konto seal elufoorumis ära.
Vaatasin ka, et mis ettevõte nad on siis. https://89.ee/meie-vaartused/ järgi tundub päris korralik, palju kliente ja ilmselt suur tiim, kogu tekst on meie-vormis, kuid https://www.teatmik.ee/et/personlegal/1 ... 89-O%C3%9C võib arvata, et vaid 1 inimene ongi? Päris koomiline on selles valguses see "meie väärtused", "meie kollektiiv", meie-meie-meie :) Samas, hästi müüdud, vähemalt visiitkaart oleks mu jaoks veenev kui Perekoolist ei teaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 14:10
Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 00:18
Vaatasin ka, et mis ettevõte nad on siis. https://89.ee/meie-vaartused/ järgi tundub päris korralik, palju kliente ja ilmselt suur tiim, kogu tekst on meie-vormis, kuid https://www.teatmik.ee/et/personlegal/1 ... 89-O%C3%9C võib arvata, et vaid 1 inimene ongi? Päris koomiline on selles valguses see "meie väärtused", "meie kollektiiv", meie-meie-meie :) Samas, hästi müüdud, vähemalt visiitkaart oleks mu jaoks veenev kui Perekoolist ei teaks.
Ma ei saa ühest asjast aru. Tavaliselt on ikka nii, et it firma teeb tehnilise lahenduse. Aga sisu haldab omanik ise. IT ei ole ju sisuloome, it on puhas kood.
Ja kui IT näeb, et tehnilise poole pealt on midagi võimatu või väga halvasti, siis ikkagi on omanik see, kes ütleb, kas vahetame, kas lõpetame ära või kas pakume seda või teist kasutaja poolt soovitud featuuri. IT-mees ise ei otsusta midagi.
Ehk et see on väga kummaline kuidas perekoolis siis see IT-mees ise pakkus tehnilist tuge, haldas kasutajaid, kustutas teemasid (misasja???) ja üldse oli mees nagu orkester. Ma töötan it alal ja ma pole kunagi näinud, et niimoodi tehtaks.
Ma ei tea asjast lähemalt, aga kas pole võimalik, et ikkagi ämmaemandate liit - või mõned kindlad foorumiga seotud inimesed sellest liidust - on see peasüüdlane ja it mees lükati lihtsalt tanki?
Külaline

Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 14:35 Väikestel ettevõtetel ongi raske end tutvustada. Kui meie vormis ei kirjuta, siis oled üksiküritaja ja nendega ei taheta eriti äri teha, sest üks inimene on üks inimene. Meie vorm naljakalt kõlab jah, aga eesti keel on selline.

Perekool oli Wordpressi peale tehtud ja see on tasuta tarkvara, seal ei ole vaja midagi kellelgi väga programmeerida kui ainult pluginaid mudida. Ka see foorum on tasuta rakenduse peal, st keegi ei loo tühjast kohast midagi.
Wordpressi foorumi plugin oligi väga väikeste võimalustega ja ehk ta siis majandas MYSQL põhiselt, nii oli kiirem. Teised seda teha ei osanud, jäigi üle tema modereerimine.
No misiganes tehniline tugi. See pole kuigi oluline. Aga miks it-mees sisuga majandab, sellest osast ma ei saa aru. Ta pole ju sisuloome firma, ta on tehniline lahendus.
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් »

Ehk IT-mees ise tõmbaski ämmaemandatele koti pähe. Miks ta muidu foorumit nädalaid kättesaamatuna hoidis, et tulud kaoks. Ja oleks hea selgitada kui võimatu seda pidada on.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
Maasikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Maasikas »

Külaline kirjutas: 04 Juun 2024 14:48
Revolver kirjutas: 04 Juun 2024 14:35 Väikestel ettevõtetel ongi raske end tutvustada. Kui meie vormis ei kirjuta, siis oled üksiküritaja ja nendega ei taheta eriti äri teha, sest üks inimene on üks inimene. Meie vorm naljakalt kõlab jah, aga eesti keel on selline.

Perekool oli Wordpressi peale tehtud ja see on tasuta tarkvara, seal ei ole vaja midagi kellelgi väga programmeerida kui ainult pluginaid mudida. Ka see foorum on tasuta rakenduse peal, st keegi ei loo tühjast kohast midagi.
Wordpressi foorumi plugin oligi väga väikeste võimalustega ja ehk ta siis majandas MYSQL põhiselt, nii oli kiirem. Teised seda teha ei osanud, jäigi üle tema modereerimine.
No misiganes tehniline tugi. See pole kuigi oluline. Aga miks it-mees sisuga majandab, sellest osast ma ei saa aru. Ta pole ju sisuloome firma, ta on tehniline lahendus.
Võib-olla vaatas, et raha vedeleb ju maas. 70 000 aastas (või kui hakata asjaga normaalsemalt tegelema, siis saaks ju ka palju rohkem) pole väike raha Igapäevast tohutut tööd see ju ei nõua. Võtad ka pärast mingid vabatahtlikud moderaatorid, kes palka ei saa, blokid mõne ära, see pole ju väga koormav tegevus. Eriti kui anonüümsust ei lubagi, siis polegi midagi väga kustutada. Aga ülbik tundub see inimene küll olevat.
Külaline

මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: 04 Juun 2024 15:00 Ehk IT-mees ise tõmbaski ämmaemandatele koti pähe. Miks ta muidu foorumit nädalaid kättesaamatuna hoidis, et tulud kaoks.
Ämmaemandate ühing pidi siis ikka eriti saamatu olema: andiski kogu oma foorumi sisu, kasutajad jm selle ühe kuli hallata? Üks inimene majandas kogu sisu ja lisaks veel tehnilist lahendust asjal, millest tuli 1/3 kogu ühingu tulust. Ja kui see üks inimene väitis, et on hirmsad probleemid ja tuleb kinni panna, siis mitte keegi kogu ühingust ei kontrollinud seda juttu.
No ma lihtsalt ei suuda seda uskuda..
Ühesõnaga, Gabriel võib olla rumal ja pahatahtlik küll, aga mina arvan, et ämmaemandad on ikka ise ka väga süüdi, et oma foorumi käest lasid.
No, et viskasid lapse koos pesuveega välja. Kui teemakohaselt kommenteerida :)
krabbi

Postitus Postitas krabbi »

Miks ta koolitusi peaks tegema? Ilmselt ta ei osanud karta, et samaaegselt teine (parem) asendusleht tehakse. Uskus, et kõik kasutajad saab endale. PK-s ju nii visa rahvas olnud, et isegi kui leht raskesti kasutatav oli, muukisid osavamad ikka sisse. Tööjõuks tasuta moded. Selliseid suht kuludeta projekte ei ole just palju.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 5 külalist