Uus raamat "Salajutud"

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 10 Dets 2025 21:19 Samal ajal, kui sina pead rügama ja võid vaid unistada sellisest elujärjest.
Kust sina konnake tead mida keegi peab :D
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2025 18:44 kasvõi talved kuskil soojas elada,
Arvad, et väga mõnus on üksi võõral maal elada kui ei oska kohalike keeltki. Kuskil lõunamaa varaste hulgas nagu seda kõntsa siin veel vähe oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2025 18:44On ääretult kurb, et meie vanurid 70.ndates ei mõtle, et aega pole lõputult, miks ei võiks teha muudatusi, et elust nautida, kasvõi talved kuskil soojas elada, selle asemel, et kinni hoida lagunevast kinnisvarast.
Sest vanana sa ei taha mingeid muudatusi. Nii lihtne see ongi. Elad nagu elad, oma asjade keskel, omale täiesti tuttavas ümbruses ja mingi kolimise peale ei taha üldse mõeldagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2025 00:02
Külaline kirjutas: 10 Dets 2025 10:51
Tolmukübe kirjutas: 10 Dets 2025 09:24 KOV maksab ainult osa hooldekodu arvest, kui tahad paremat, siis sellest ja pensionist ei jätku.
KOV maksab ca 700 eurot. Pension on 800 eurot. Kui soovid 1500 eurost kallimat teenust, mis mõeldud rikastele(2500 eurot), siis tuleb tõesti juude maksta. Ahjaa, kui eakas elab hoolödekodus, siis tema kinnisvara toodab ka üüritulu.
Sa tõesti pole eluga kursis. Just plaanitakse omaosalust tõsta, KOVide osa vähendada.
Mis vanurite kinnisvara väljaüürimisse puutub - tule maapeale 😃
Kujuta nüüd ette kõiki neid maapiirkondade lagunevaid kortermaju või väikeseid külakesi. Sul mingi mõte, et kõik need inimesed elasid enne hooldekodusse minemist uhketes pealinnamajades/korterites või, et mingi üüritulu üldse tekkida saaks?
Heal juhul leiad ostja. Tõesti heal juhul.
Ma küll mingit paanikat ei näe:
https://www.err.ee/1609855347/hooldekod ... tast-hindu

Nagu seal öeldud, on hooldekodu võimaldamine aasta-aastast odavnenud. Kui palju te maksate lisaks eaka pensionile?
Külaline

Guest kirjutas: 11 Dets 2025 19:15
Külaline kirjutas: 11 Dets 2025 18:44On ääretult kurb, et meie vanurid 70.ndates ei mõtle, et aega pole lõputult, miks ei võiks teha muudatusi, et elust nautida, kasvõi talved kuskil soojas elada, selle asemel, et kinni hoida lagunevast kinnisvarast.
Sest vanana sa ei taha mingeid muudatusi. Nii lihtne see ongi. Elad nagu elad, oma asjade keskel, omale täiesti tuttavas ümbruses ja mingi kolimise peale ei taha üldse mõeldagi.
EI peagi kolima, võib ainult talved veeta lõunas. Ja miks peaks siis see eestlastele nii keeruline olema? Britid, soomlased, sakslased ja rootslased veedavad väga suurte kogukondadena oma talved kas Hispaanias või Portugalis. Jalutavad promenaadil, istuvad rannaäärses baaris, päike paistab ja detsembris on 18 kraadi sooja, pole jääd ega libedust ega kontide murdmist.
Küllap see ajaga hakkab muutuma, aga sõltub muidugi iseloomust, paljud on juba keskeas nii raamides kinni, et kõik uus on vastuvõtmatu.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Dets 2025 19:05
Külaline kirjutas: 11 Dets 2025 18:44 kasvõi talved kuskil soojas elada,
Arvad, et väga mõnus on üksi võõral maal elada kui ei oska kohalike keeltki. Kuskil lõunamaa varaste hulgas nagu seda kõntsa siin veel vähe oleks.
Miks peaks üksi elama, kui ka meest pole, võib sõbrannadega talvitumas käia. Keeloskus on enda teha, Hispaanias on küll piirkondi, kus palju soomlasi, soome keelt vast ikka paljud oskavad. Kui oled pensionil ja kodune, oleks ülepea ju tore vaheldus käia näiteks Hispaania keelt õppimas, leiab uusi sõpru ja hoiab ka dementsuse eemal.
Mis puutub varastesse, siis siin pole neid vähem. Me olime ühel talve paar kuud Hispaanias, aga ühtki varast me seal küll ei näinud. Kindlasti neid on, aga ega ei pea ju oma asju lohakile jätma.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Dets 2025 11:02
Külaline kirjutas: 10 Dets 2025 21:19
Guest kirjutas: 10 Dets 2025 11:45
Samas ei saa ju tunnistada, et teeb hirmsal kombel viha, et keegi justkui lihtsalt niisama ja justkui mitte millegi eest, teenib suuri summasid. Samal ajal, kui sina pead rügama ja võid vaid unistada sellisest elujärjest.
Vaevled eelarvamuste küüsis. Kriitika kellegi suunas ei tähenda, et inimesel endal puudub normaalne sissetulek ja teadmised rahaasjadest. Minu jaoks on ka korralik ja mugav eramu elementaarne, aga ma ei hakka odava meelelahutuse eest maksma. Mulle ei paku vähimatki lõbu, kui keegi näiteks kana föönitab. Kuna sa oled sinatamise peale üle läinud, siis vastan samaga. Kahju on vaadata, kuidas sa pead rügama, maksma blogi lugemise eest raha või käima vestlusõhtutel ja samal ajal unistad palmisaarel puhkamisest. Võid ju suunamudijaid kommenteerida stiilis, oo, kui lahe on vaadata, kuidas basseini ääres sulistate, tahaks ka. Jah, tahadki, aga ei saa seda endale lubada, sest kui raha kulutatakse tühja-tähja peale, ostetakse Temust või suunamudijate poolt reklaamitavat kaupa kokku, siis jääbki see kättesaamatuks unistuseks. Inimestele kuluks odava meelelahutuse asemel ära teadmised rahaasjadest, investeerimisest, siis ei peaks iga tasuta asja loosimise peale meelheitlikult laike panema.
Ma eelnevalt juba ütlesin, et ma ei ole fänn. Ma ei ole jälgija ja ammugi ei maksaks selliste asjade eest raha ega läheks vestlusõhtutele. Ma ei tea, miks see nii kohutavalt uskumatu tundub, et leidub ka selliseid inimesi, kes ilma igasuguse fännamise ja maksmiseta ebaõiglase kriitika vastu välja astuvad? Ma ei tunne ega tea teda rohkemat kui seda, et loomi ta armastab ja süda on tal loomadega seonduvalt õige koha peal. Seega, milleks selline halvustav ja naeruvääristav seisukoht, et Mallukas oma farmi pidamisega oleks kui kits kärneriks?

Mis rahasse puutub, siis mina tulen toime. Kuna ma töötan pangas, siis finantskirjaoskus on mul üle keskmise tugev, loosimistes ma ei osale ja pahna ei soeta. Kui see peaks käesoleva teema puhul üldse mingit tähtsust omama.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Dets 2025 18:46
Külaline kirjutas: 10 Dets 2025 21:19 Samal ajal, kui sina pead rügama ja võid vaid unistada sellisest elujärjest.
No, aga inimesel peab ju ometi mingi põhjus olema, kui ta niimoodi vihast sisiseb. Samas ei oska kuidagi selgelt ja argumenteeritult välja tuua, mida see M siis nii kohutavalt valesti on teinud.

See, miks ta kohe ei ostnud farmi ja enne hoopis maja soetas, on lihtsalt arusaamatu lambajutt, millel ei ole saba ega sarvi. Kuidas saab kellegi teise inimese asi olla, mida keegi ostab või ei osta?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2025 23:17
No, aga inimesel peab ju ometi mingi põhjus olema, kui ta niimoodi vihast sisiseb. Samas ei oska kuidagi selgelt ja argumenteeritult välja tuua, mida see M siis nii kohutavalt valesti on teinud.

See, miks ta kohe ei ostnud farmi ja enne hoopis maja soetas, on lihtsalt arusaamatu lambajutt, millel ei ole saba ega sarvi. Kuidas saab kellegi teise inimese asi olla, mida keegi ostab või ei osta?
Eks see farmi asi tuligi ju siis, kui ta kanad mööda naabruskonda rändasid ja naabrid lamenti lööma hakkasid.
Tal on ju palju ka kasse. Kas need õues käivad? Ma usun, et jaa, sest lastega peres uksed unuvad tihti lahti.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Dets 2025 23:22

Eks see farmi asi tuligi ju siis, kui ta kanad mööda naabruskonda rändasid ja naabrid lamenti lööma hakkasid.
Tal on ju palju ka kasse. Kas need õues käivad? Ma usun, et jaa, sest lastega peres uksed unuvad tihti lahti.
No ilmselt sealt see jutt tuli jah. Aga, miks see mõte - kolida maale, siis mõne arvates nii naeruväärne on?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2025 23:25
Guest kirjutas: 11 Dets 2025 23:22

No ilmselt sealt see jutt tuli jah. Aga, miks see mõte - kolida maale, siis mõne arvates nii naeruväärne on?
Mis see ikka muud on kui kadedus, et oi alles ostis maja, täisrenoveeris ja nüüd jälle uued plaanid. Ja selle sama raamatu ja muude asjade kohta. Kadedus, et inimesel on see võimalik.
Need, kes teda naeruvääristavad ja maha teevad, on millegipärast iga detailiga kursis.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2025 21:05
Guest kirjutas: 11 Dets 2025 19:15
EI peagi kolima, võib ainult talved veeta lõunas. Ja miks peaks siis see eestlastele nii keeruline olema? Britid, soomlased, sakslased ja rootslased veedavad väga suurte kogukondadena oma talved kas Hispaanias või Portugalis. Jalutavad promenaadil, istuvad rannaäärses baaris, päike paistab ja detsembris on 18 kraadi sooja, pole jääd ega libedust ega kontide murdmist.
Küllap see ajaga hakkab muutuma, aga sõltub muidugi iseloomust, paljud on juba keskeas nii raamides kinni, et kõik uus on vastuvõtmatu.
Vaat meie vanaema tahtis olla oma laste, lastelaste ja ka lastelastelaste läheduses. Turvalises keskkonnas, kus alati on lähedased ümber, kui midagi peaks juhtuma. Et oleks pereringis, mitte kuskil kaugel, olgugi hea kliima. Et saaks abi pakkuda, kui vähegi võimalik ja ka ise abi saada, kui vaja.
Mina, see vahepealne põlvkond, ei soovi samuti oma lastest kaugele kolida, me oleme väga ühtehoidev ja tihedalt suhtlev pere. Tahan lastega koos tegutseda, üritustel käia, lapselapsi pidevalt näha ja kallistada, nendega koos olla.
Minul oli oma vanavanematega ülisoe suhe, soovin seda pakkuda ka oma lastelastele.
Raha pärast oleks ammu juba võinud Tais või Gran Canarial elada (seal tunnen end tõesti koduselt).
Külaline

No, aga inimesel peab ju ometi mingi põhjus olema, kui ta niimoodi vihast sisiseb. Samas ei oska kuidagi selgelt ja argumenteeritult välja tuua, mida valesti on teinud.
Kui keegi siin vihast sisiseb, siis vaata peeglisse. Toodi välja põhjus, mis ei meeldi. Tee link lahti, loe esimese kommentaari viimane lause läbi ja mõtle natuke. https://arutle.ee/viewtopic.php?t=1280 Võib-olla sinu jaoks pole tõesti vahet, millised on teiste inimeste väärtushinnangud, käitumisviis ja elustiil, peaasi, et nalja saab ja raha tuleb.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2025 07:31
No, aga inimesel peab ju ometi mingi põhjus olema, kui ta niimoodi vihast sisiseb. Samas ei oska kuidagi selgelt ja argumenteeritult välja tuua, mida valesti on teinud.
Kui keegi siin vihast sisiseb, siis vaata peeglisse. Toodi välja põhjus, mis ei meeldi. Tee link lahti, loe esimese kommentaari viimane lause läbi ja mõtle natuke. https://arutle.ee/viewtopic.php?t=1280 Võib-olla sinu jaoks pole tõesti vahet, millised on teiste inimeste väärtushinnangud, käitumisviis ja elustiil, peaasi, et nalja saab ja raha tuleb.
Oota, sa kommenteerid teiste inimeste kaaslasi ja arvad, et see on täitsa okei? Väidad veel, et ei sisise vihast?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2025 09:12
Oota, sa kommenteerid teiste inimeste kaaslasi ja arvad, et see on täitsa okei?
Kui sa otsustad kellegagi lähemalt suhtlema ja koos elama hakata, siis kas su arvates pole üldse vahet, millised on tema väärtushinnangud, varasem eluviis ja suhtumine teistesse? Kas see ei ütle sinu, kui täiskasvanud inimese kohta mitte midagi? Võid ju lisaks mitmeid suunamudijaid jälgida ja eeskuju võtta. https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1204 ... asega-paar
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2025 11:04
Külaline kirjutas: 12 Dets 2025 09:12
Oota, sa kommenteerid teiste inimeste kaaslasi ja arvad, et see on täitsa okei?
Kui sa otsustad kellegagi lähemalt suhtlema ja koos elama hakata, siis kas su arvates pole üldse vahet, millised on tema väärtushinnangud, varasem eluviis ja suhtumine teistesse? Kas see ei ütle sinu, kui täiskasvanud inimese kohta mitte midagi? Võid ju lisaks mitmeid suunamudijaid jälgida ja eeskuju võtta. https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1204 ... asega-paar
Ehket sinu arust tuleb üht inimest, kes on oma karistuse ära kandnud, peksta ikka terve elu? Inimesed on koos sellega, keda armastavad ja kellega on koos hea. Kui ma olen kellegagi koos, ei defineeri see inimene mind mitte kuidagi. Iga inimene vastutab ikka ainult iseenda eest. Kas sa peksad verbaalselt ka neid naisi, kes elavad koos füüsiliselt ning vaimselt vägivaldsete meestega? Sinu definitsiooni järgi näitab see nende väärtushinnanguid. Võiksin vabalt olla koos nii Märteni kui Severinasega, kui nad mulle meeldiksid.
Külaline

Kas see Märten Veedla nüüd oma kergesti saadavast tulust hüvitab inimestele ja firmadele tekitatud kahjusid ka?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2025 13:38 Kas see Märten Veedla nüüd oma kergesti saadavast tulust hüvitab inimestele ja firmadele tekitatud kahjusid ka?
Miks peaks? See asi on nii vana, et mina ei hüvitaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2025 13:38 Kas see Märten Veedla nüüd oma kergesti saadavast tulust hüvitab inimestele ja firmadele tekitatud kahjusid ka?
Kuidas sul endal õnnestuks 200 000-300 000 tagasi maksta, kui peaksid?
Külaline

Eks võtku sealt kuhu need summad kasvama pani. Kuidas see oligi: kui kogu rehkendust ei jõua....
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist