Mulle ei meeldi Ameerika, ma elan siin väga hästi ja sünnitasin oma lapse ise. Mida sa kiunud?
Vähese sünni põhjus
-
Külaline
-
Külaline
Minul sellest "rõvedusest"(ilmseöt armi mõtled?) kama kaks aga keiser on lapsele palju suurem trauma ja risk, kui vaginaalselt sündimine. Ega see põhjusega ära keelatud.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2025 15:28Rõve, sellest pole ma kunagi aru saanud, miks ennast vabatahtlikult koledaks teha.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2025 15:16Kunagi sai ka ise valida kas tahad vabatahtlikult keisrit. Maksid ja ise vaeva nägema ei pidanud. Fertilitas oli selline kliinik, kus seda teenust sai. Mul tuttav maksis ja sai keisri. Kuna ta ise viitsinud punnitada.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2025 14:00
Kui Eestis oleks lubatud, siis loogiline, et ise ei sünnitaks.
Õnneks selline rumalus lõpetati ära.
Keriser ongi erakorraline sekkumine, kui mingil põhjusel loomulik sünnitus häiritud on.
Kui lapse elu ohus on, muidugi valiks selle, isegi 10 armi näol.
-
Külaline
Ajad jama. Ei saanud ka seal Fertilitases niisama naise soovil keisrit. Sünnitasin ise kaks last FertilitasesGuest kirjutas: ↑12 Dets 2025 15:16Kunagi sai ka ise valida kas tahad vabatahtlikult keisrit. Maksid ja ise vaeva nägema ei pidanud. Fertilitas oli selline kliinik, kus seda teenust sai. Mul tuttav maksis ja sai keisri. Kuna ta ise viitsinud punnitada.
-
Külaline
16 aastat tagasi sai. Siis mu tuttav nii tegi.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2025 17:29Ajad jama. Ei saanud ka seal Fertilitases niisama naise soovil keisrit. Sünnitasin ise kaks last FertilitasesGuest kirjutas: ↑12 Dets 2025 15:16Kunagi sai ka ise valida kas tahad vabatahtlikult keisrit. Maksid ja ise vaeva nägema ei pidanud. Fertilitas oli selline kliinik, kus seda teenust sai. Mul tuttav maksis ja sai keisri. Kuna ta ise viitsinud punnitada.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2025 14:00
Kui Eestis oleks lubatud, siis loogiline, et ise ei sünnitaks.
-
Külaline
See on vale, see sinu tuttava jutt on jama. Sünnitasin samamoodi 16 aastat tagasi. Ilma näidustuseta keisrit seal ei tehtud. Mul endal oli keiser ja seda kaaluti väga pikalt, sest neid jälgiti pigem rohkem keisrite osas kui riiklikku haiglat. Iga keisrit pidid nad väga põhjalikult põhjendama, seda otsustas arstide komisjon jne. Mingisugust naise soovil keisrit seal ei tehtud.Guest kirjutas: ↑12 Dets 2025 17:3416 aastat tagasi sai. Siis mu tuttav nii tegi.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2025 17:29Ajad jama. Ei saanud ka seal Fertilitases niisama naise soovil keisrit. Sünnitasin ise kaks last FertilitasesGuest kirjutas: ↑12 Dets 2025 15:16
Kunagi sai ka ise valida kas tahad vabatahtlikult keisrit. Maksid ja ise vaeva nägema ei pidanud. Fertilitas oli selline kliinik, kus seda teenust sai. Mul tuttav maksis ja sai keisri. Kuna ta ise viitsinud punnitada.
-
Külaline
No miks ta peaks valetama, eriti kui ise veel kelkis, et ta ise punnitada ei viitsi, maksab raha ja saab lapse kätteKülaline kirjutas: ↑12 Dets 2025 17:40See on vale, see sinu tuttava jutt on jama. Sünnitasin samamoodi 16 aastat tagasi. Ilma näidustuseta keisrit seal ei tehtud. Mul endal oli keiser ja seda kaaluti väga pikalt, sest neid jälgiti pigem rohkem keisrite osas kui riiklikku haiglat. Iga keisrit pidid nad väga põhjalikult põhjendama, seda otsustas arstide komisjon jne. Mingisugust naise soovil keisrit seal ei tehtud.
Ma vaidlema ei hakka. Ma ei tea. Ju ta siis äkki tahtis ennast "põnevaks" teha.
Ma päris täpset aastat ei mäleta aga see laps tal on kas 16-18 aastane juba.
-
Külaline
Kas täiesti uurimata, kuidas pere elab, viiakse laps ära? Tullakse uksest sisse, võetakse laps ja viiakse ära. Ei küsitleta vanemate käest ega midagi. Õudne ju.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2025 10:24Elan ühes välisriigis ja siin on väga palju jutumeid, kus sotsiaalosakond eraldab lapse oma perest, sest, no näiteks keegi on kaevanud pere peale. Kool, lasteaed, perearst, naaber, kesiganes. Nipsti ja laps paigtatakse 600 km eemal asuvasse kasuperesse.
-
Külaline
Üks asi on koledaks tegemine, kuigi seda ei pruugi juhtuda, kui arm piisavalt madalale jääb, aga põhiasi on, et see on ikkagi üsna suur kirurgiline operatsioon ja sul on pärast mitu nädalat lihtsalt väga halb võrreldes tavasünnitusega. Arm paraneb oluliselt kehvemini kui mis iganes rebendid ning rasedusest loppis kõht võdiseb ja sellest on arm sigavalus. Ka lapsele on igati parem vaginaalselt sündida. Välja arvatud juhud, kui keiser on vältimatult vajalik - nagu mul ühel korral.Külaline kirjutas: ↑12 Dets 2025 15:28Rõve, sellest pole ma kunagi aru saanud, miks ennast vabatahtlikult koledaks teha.
-
Külaline
2-kuuse beebi emana ei tea, kas nutta või naerda selle peale, sest kogu elu praegu ainult beebi järgi käibki. Tihtipeale ei saa enne õhtut midagi hamba allagi, kui laps ei maga või ärkab kohe, kui kõrvalt ära lähed. Muudest asjatoimetustest rääkimata.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 19:25Tegelikult kasvavad lapsed elu osana ja pere kõrval, mitte miski ei jää tegemata ja ei pea nii tohutult planeerima.
-
Külaline
See on tänapäeva abitute põlvkond, kes ka 2-kuuse kõrvalt, kes enamuse aega magab, midagi tehtud ei saa. Kunagi mindi peale sünnitust põllule tööle, laps magas põlluservas, nüüd on üks virin ja hädaldamine kogu aeg. Ongi hea, et selline hädine inimkond välja sureb.Guest kirjutas: ↑13 Dets 2025 17:09
2-kuuse beebi emana ei tea, kas nutta või naerda selle peale, sest kogu elu praegu ainult beebi järgi käibki. Tihtipeale ei saa enne õhtut midagi hamba allagi, kui laps ei maga või ärkab kohe, kui kõrvalt ära lähed. Muudest asjatoimetustest rääkimata.
-
Külaline
Minu meelest on peamised põhjused:
1. Sõda ja üldine ebastabiilne olukord maailmas. Tahaksin ise "vanas" eas veel ühte last, kuid arvestades võimalikke tulevikunägemusi, on suur hirm ja veidi kahetsus olemasolevategi pärast.
2. Vanas eas sünnitamise normaliseerimine, mistõttu sünnib heal juhul 2 last, sest ka nende saamisega on tohutult probleeme.
3. Naiste iseseisvuse prioritiseerimine "ega ma mingi sünnitusmasin pole"; enne karjäär siis laps"; "pean ideaalse mehe leidma"; pole veel piisavalt maailma näinud" jne.
4. Liigne terviseriskidest rääkimine, mistõttu otsustatakse lapsesaamisest loobuda, sest: sünnitusjärgne depressioon, kaalutõus, hemoroidid, rindade lõtvumine, vähi triggerpunktide aktiviseerumine, mehega lahkukasvamine kõige eelneva tulemusel.
1. Sõda ja üldine ebastabiilne olukord maailmas. Tahaksin ise "vanas" eas veel ühte last, kuid arvestades võimalikke tulevikunägemusi, on suur hirm ja veidi kahetsus olemasolevategi pärast.
2. Vanas eas sünnitamise normaliseerimine, mistõttu sünnib heal juhul 2 last, sest ka nende saamisega on tohutult probleeme.
3. Naiste iseseisvuse prioritiseerimine "ega ma mingi sünnitusmasin pole"; enne karjäär siis laps"; "pean ideaalse mehe leidma"; pole veel piisavalt maailma näinud" jne.
4. Liigne terviseriskidest rääkimine, mistõttu otsustatakse lapsesaamisest loobuda, sest: sünnitusjärgne depressioon, kaalutõus, hemoroidid, rindade lõtvumine, vähi triggerpunktide aktiviseerumine, mehega lahkukasvamine kõige eelneva tulemusel.
-
Külaline
Kes magab, kes ei maga, eks.Külaline kirjutas: ↑13 Dets 2025 17:16See on tänapäeva abitute põlvkond, kes ka 2-kuuse kõrvalt, kes enamuse aega magab, midagi tehtud ei saa. Kunagi mindi peale sünnitust põllule tööle, laps magas põlluservas, nüüd on üks virin ja hädaldamine kogu aeg. Ongi hea, et selline hädine inimkond välja sureb.Guest kirjutas: ↑13 Dets 2025 17:09
2-kuuse beebi emana ei tea, kas nutta või naerda selle peale, sest kogu elu praegu ainult beebi järgi käibki. Tihtipeale ei saa enne õhtut midagi hamba allagi, kui laps ei maga või ärkab kohe, kui kõrvalt ära lähed. Muudest asjatoimetustest rääkimata.
-
Külaline
Ära siin neid ideaalseid emasid tähele pane.Külaline kirjutas: ↑13 Dets 2025 17:092-kuuse beebi emana ei tea, kas nutta või naerda selle peale, sest kogu elu praegu ainult beebi järgi käibki. Tihtipeale ei saa enne õhtut midagi hamba allagi, kui laps ei maga või ärkab kohe, kui kõrvalt ära lähed. Muudest asjatoimetustest rääkimata.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2025 19:25Tegelikult kasvavad lapsed elu osana ja pere kõrval, mitte miski ei jää tegemata ja ei pea nii tohutult planeerima.
Selles pole midagi halba, kui sa otsustad elada beebi rütmis.
Kedagi tegelikult ei huvita need tolmurullid, üle ääre ajav nõudekoorem või pesukorv.
See on mingi tobe ühiskonna ja sotsiaalmeedia kuvand, et KÕIK peab puhas, korras olema ka beebi kõrvalt. Muidu oled halb või lausa läbikukkunud ema.
Beebid kasvavad ülikiirest, nagu päriselt. Ja lõpuks kohanevad ka muu eluga.
See on iga ema enda valik, kas ta elab beebi rütmis või sunnib nui neljaks beebi teiste rütmi kohanema.
-
Külaline
Aga vaat nüüd see kunagi on õnneks läbi saanud.Külaline kirjutas: ↑13 Dets 2025 17:16See on tänapäeva abitute põlvkond, kes ka 2-kuuse kõrvalt, kes enamuse aega magab, midagi tehtud ei saa. Kunagi mindi peale sünnitust põllule tööle, laps magas põlluservas, nüüd on üks virin ja hädaldamine kogu aeg. Ongi hea, et selline hädine inimkond välja sureb.Guest kirjutas: ↑13 Dets 2025 17:09
Ma esimese lapse ajal ka läksin "põllu peale tööle" endal nutt kurgus. Kõik pidi nagu tehtud olema. See oli kohutav kogemus.
-
Külaline
Vanasti elati suurperede ja kogukondadega, kus imiku ema ei jäänud üksi, vaid viibis pere keskel, kus nõu ja abi oli käepärast. Peale sünnitist oli nn. nurgavoodi traditsioon, kus teised naised käisid nurganaisel toitudega külas.Guest kirjutas: ↑13 Dets 2025 17:16See on tänapäeva abitute põlvkond, kes ka 2-kuuse kõrvalt, kes enamuse aega magab, midagi tehtud ei saa. Kunagi mindi peale sünnitust põllule tööle, laps magas põlluservas, nüüd on üks virin ja hädaldamine kogu aeg. Ongi hea, et selline hädine inimkond välja sureb.Guest kirjutas: ↑13 Dets 2025 17:09
Kõige raskem oli vanadel aegadel väikelaste suur suremus, pool lastest suri alla 10-aastasena. 20.saj, tänu meditsiini arengule, hakkas laste suremus vähenema. Sellega võrreldes ei saa öelda, et tänapäev oleks eriti vilets ja raske aeg.
-
Külaline
Miks nii paljud noored naised siis vinguvad kogu aeg, kui hirmus raske kõik on?!Guest kirjutas: ↑13 Dets 2025 18:28
Kõige raskem oli vanadel aegadel väikelaste suur suremus, pool lastest suri alla 10-aastasena. 20.saj, tänu meditsiini arengule, hakkas laste suremus vähenema. Sellega võrreldes ei saa öelda, et tänapäev oleks eriti vilets ja raske aeg.
-
Külaline
Ma ütlen, et ta ei maga mul voodiski ja sina räägid põlluservas magavatest lastest. Mina ei jäta oma valudest ja väsimusest röökivat last üksi nutma, et oma asjadega tegeleda. Loogiline, et ma kussutan ja lohutan teda, et tal parem oleks ja kui vaja, käin või 10 korda vankriga jalutamas, kui see on ainuke viis, et ta uinuks. Selle kõrvalt aga jäävadki muud asjad tegemata.Guest kirjutas: ↑13 Dets 2025 17:16See on tänapäeva abitute põlvkond, kes ka 2-kuuse kõrvalt, kes enamuse aega magab, midagi tehtud ei saa. Kunagi mindi peale sünnitust põllule tööle, laps magas põlluservas, nüüd on üks virin ja hädaldamine kogu aeg. Ongi hea, et selline hädine inimkond välja sureb.Guest kirjutas: ↑13 Dets 2025 17:09
-
Külaline
Kasuta mingeid kandelinu vms, kus laps saab vahetult ema lähedal olla, ühtlasi ema liikumine ja kandevahendi kerge surve mõjub tuttava ja turvalise keskkonnana. Ise saad ka omi asju samal ajal teha, sest käed on vabad. Terve inimkonna vältel on last enda küljes mingil viisil kantud.Külaline kirjutas: ↑14 Dets 2025 07:36Ma ütlen, et ta ei maga mul voodiski ja sina räägid põlluservas magavatest lastest. Mina ei jäta oma valudest ja väsimusest röökivat last üksi nutma, et oma asjadega tegeleda. Loogiline, et ma kussutan ja lohutan teda, et tal parem oleks ja kui vaja, käin või 10 korda vankriga jalutamas, kui see on ainuke viis, et ta uinuks. Selle kõrvalt aga jäävadki muud asjad tegemata.
-
Külaline
Sa pead ilmselt silmas neid hetki, kus laps ei jää magama, aga on rahulik. Siis saaks ta jah, kandekotti ka panna, mul on see olemas, aga üldiselt ma väldin hämarast magamistoast välja tulemist. Kuna probleem on just päevaunedega, siis mujal ruumides on valge ja see stimuleerib teda veel rohkem üle, nii et magama jäämise aeg pikeneb ja pärast lõpeb kõik ikka hüsteerilise nutuga. Eks iga lapsega on nii erinev see, mis kellelgi toimib, aga ma ei tahtnud nüüd siin teemat kaaperdada.Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 08:31Kasuta mingeid kandelinu vms, kus laps saab vahetult ema lähedal olla, ühtlasi ema liikumine ja kandevahendi kerge surve mõjub tuttava ja turvalise keskkonnana. Ise saad ka omi asju samal ajal teha, sest käed on vabad. Terve inimkonna vältel on last enda küljes mingil viisil kantud.Külaline kirjutas: ↑14 Dets 2025 07:36Ma ütlen, et ta ei maga mul voodiski ja sina räägid põlluservas magavatest lastest. Mina ei jäta oma valudest ja väsimusest röökivat last üksi nutma, et oma asjadega tegeleda. Loogiline, et ma kussutan ja lohutan teda, et tal parem oleks ja kui vaja, käin või 10 korda vankriga jalutamas, kui see on ainuke viis, et ta uinuks. Selle kõrvalt aga jäävadki muud asjad tegemata.
-
Külaline
minu jaoks on vanus. aga õnneks on mul nooremast ajast kolm last olemas. minu poeg ei soovi lapsi, kuna tema jaoks pole meie ühiskond ja maailm laiemalt, neile turvaline paik. tütar ei soovi üle kahe lapse, kuna see halvendaks nende majanduslikku olukorda. vanema poja pere ei soovi rohkem lapsi, kui kaks, kuna nad lihtsalt ei viitsi rohkem tittedega jännata.Guest kirjutas: ↑11 Dets 2025 08:54 Ikka saab lugeda et Eestis sünnib vähe lapsi.
Mis on te arust peamine põhjus? Või põhjus teie jaoks.
mina oleksin viit last tahtnud, aga erinevatel põhjustel sain kolm ja olen sellega võrdlemisi rahul. minu ajal ei olnud emapalka ega hirpikka emapuhkust, aga sain kenasti hakkama.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Nõiamoor ja 9 külalist