Kas eestlastel on välimus kinnisidee?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Juul 2024 09:38 kuskohast TA-l selline kogemus pärit on?
elan Tallinna kesklinnas, ja siin on küll inimestel täitsa suva, mismoodi välja näevad - koeraga jalutades kohtun pidevalt teiste jalutajatega, ja mugavus on küll põhiline kriteerium. Poodi minnakse ka plätudes ja selleks meiki küll eraldi ei tehta.
Oma sugulaste põhjal ütleks, et snooblus on pigem Tartu, Viljandi ja veel mõne väiksema linna teema.
See sõna on snobism.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 15:00 Minu meelest Tallinnas ja põhjarannikul küll see ei kehti. Küll aga jah, lõuna poole linnapilt muutub. Käin tihti komandeeringutes erinevates linnades ja konkurentsitult kõige rohkem puhvis on Tartu. Mis on tegelikult huvitav, kuna seal on ju palju üliõpilasi. Need ongi vist normaalsed, aga ausalt - ma tunnen tartlase tänaval kohe ära :D. Teine sarnane fenomen on Võru. Pärnus ollakse enam-vähem, seal ollakse suvakalt riides turistidega harjunud vist ja ikkagi suvepealinn. Haapsalu ka ei hiilga liigse ülesätitusega. Mitte, et ma tahaksin kedagi solvata, aga no sellist kontsaklõbinat, filmistaarilikku üleslöömist, soenguid ja ekstra eksponeeritud firmamärke näeb Tallinna tänavapildis väga harva. Kui, siis mõnel üritusel.
Perekooli tartuvihkaja kah uues foorumis platsis.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 16:42
Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 15:00 Minu meelest Tallinnas ja põhjarannikul küll see ei kehti. Küll aga jah, lõuna poole linnapilt muutub. Käin tihti komandeeringutes erinevates linnades ja konkurentsitult kõige rohkem puhvis on Tartu. Mis on tegelikult huvitav, kuna seal on ju palju üliõpilasi. Need ongi vist normaalsed, aga ausalt - ma tunnen tartlase tänaval kohe ära :D. Teine sarnane fenomen on Võru. Pärnus ollakse enam-vähem, seal ollakse suvakalt riides turistidega harjunud vist ja ikkagi suvepealinn. Haapsalu ka ei hiilga liigse ülesätitusega. Mitte, et ma tahaksin kedagi solvata, aga no sellist kontsaklõbinat, filmistaarilikku üleslöömist, soenguid ja ekstra eksponeeritud firmamärke näeb Tallinna tänavapildis väga harva. Kui, siis mõnel üritusel.
Perekooli tartuvihkaja kah uues foorumis platsis.
Tartus ja Võrus on mingid kontsade, puhvis soengu ja firmamärkidega inimesed või? Pole küll näinud sellist asja.
Külaline

Ei ole tajunud snobismi üheski linnas, kui siis Tallinna kallimates piirkondades nagu Pirita, Rotermanni, Vanalinn, kallima hinnaklassiga söögikohad ja butiigid.
Meiki suvaliste inimeste heaks kodupoodi minnes tegema ei hakka, riided peavad puhtad ja terved olema, muu pole oluline. Mõelge paljude riided teile meelde jäävad, mina ei suuda mitt üht rõivakomplekti meenutada mida poes keegi kandnud on.

Tartu üldse kõige vabam linn, boheemihingega tudengeidnja täiskasvanuid domineerivalt. Kus snoobid on?
Külaline

Ei ole tajunud snobismi üheski linnas, kui siis Tallinna kallimates piirkondades nagu Pirita, Rotermanni, Vanalinn, kallima hinnaklassiga söögikohad ja butiigid.
Käin Rotermanis ja vanalinnas iga päev, seal on hulgaliselt igaugu kodutuid, narkomaane ja muidu kaltsakaid, mis snobism? Keegi ei vahi kedagi, sest see inimhulk, kes nendes piirkondades viibib, on lihtsalt niivõrd kirju.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 10:39
Käin Rotermanis ja vanalinnas iga päev, seal on hulgaliselt igaugu kodutuid, narkomaane ja muidu kaltsakaid, mis snobism? Keegi ei vahi kedagi, sest see inimhulk, kes nendes piirkondades viibib, on lihtsalt niivõrd kirju.
Need kohad om täis sadamast tulnud soomlasi ja nende, khm, stiil, maitse ja kombed on jah ültuntud. Viimased matsid.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 11:59
Need kohad om täis sadamast tulnud soomlasi ja nende, khm, stiil, maitse ja kombed on jah ültuntud. Viimased matsid.
Soomlasi on viimasel ajal päris vähe. Eesti on nende jaoks juba liiga kallis maa, kuhu tulla.
Külaline

Ütlesin ma kusagil, et seal ühtegi kodutut ja kaltsakat iialgi ei ole? Mina olen sealkandis igapäevaselt liikunud, ning hulgaliselt kodutuid, narkomaane ja kaltsakaid seal ei ole näinud.
Ning butiigikestes ja kohvikutes neid kohe kindlasti kohanud EI ole.
Külaline

Nõustun. Tallinna kesklinnas peab kodutute ja kaltsakate leidmiseks enamasti õnne olema, võrreldes teiste riikidega - kasvõi põhjanaabritega. Turud ja raudteejaama jätaks siinkohal kõrvale, kuigi ka neis pole asi üldse hull. Aga jään endiselt arvamuse juurde, et Tallinn on Eesti kõige kompleksivabamalt riietuvate inimestega linn. (Jätame osad slaavlased ka siinkohal kõrvale :) )
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 19:46 Nõustun. Tallinna kesklinnas peab kodutute ja kaltsakate leidmiseks enamasti õnne olema, võrreldes teiste riikidega - kasvõi põhjanaabritega. Turud ja raudteejaama jätaks siinkohal kõrvale, kuigi ka neis pole asi üldse hull. Aga jään endiselt arvamuse juurde, et Tallinn on Eesti kõige kompleksivabamalt riietuvate inimestega linn. (Jätame osad slaavlased ka siinkohal kõrvale :) )
Pigem olete pimedad. Eile just käisin vanalinnas, mitut kodutut nägin seal. Lisaks oli mingi narkaritest paar, kes tantsis ja tekitas õudu. Ega kodutud enam sellised välja ei näe nagu kunagi 20 aastat tagasi, et haisevad ja peal on meetrine mustusekiht, püksid täis kustud. Kodutud on nüüd üsna puhtad, meie poe juures elaval kodutul nägin kord Parajumpersi 20 aastat vana mudelit seljas.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 19:46 Nõustun. Tallinna kesklinnas peab kodutute ja kaltsakate leidmiseks enamasti õnne olema, võrreldes teiste riikidega - kasvõi põhjanaabritega. Turud ja raudteejaama jätaks siinkohal kõrvale, kuigi ka neis pole asi üldse hull. Aga jään endiselt arvamuse juurde, et Tallinn on Eesti kõige kompleksivabamalt riietuvate inimestega linn. (Jätame osad slaavlased ka siinkohal kõrvale :) )
Keegi siin pahandas, et ma julgesin sekundeerida ühele Tartut maininud inimesele, aga minu kogemused paraku on sellised. Need, keda teadsin olid jube kriitilised teiste riietumisstiili osas. Halvustasid ja irvitasid seljataga, kuigi ise nad ei osanud olukorrale vastavalt riietuda. Loomulikult see ei käi kõigi tartlaste kohta.
Tallinn seevastu on tõesti kompleksivabalt riietuvate inimeste linn.
Külaline

Sa vist liigud ainult autoga uksest ukseni. Mina liiklen trammiga ja ütlen, et parme on Tallinnas tohutult. Mõnes peatuses istuvad kodutud oma pudelitega nonstop. Jah tänapäeval pole nad halvasti riides. Hais aga on endiselt hingemattev.
Külaline

Keegi siin pahandas, et ma julgesin sekundeerida ühele Tartut maininud inimesele, aga minu kogemused paraku on sellised. Need, keda teadsin olid jube kriitilised teiste riietumisstiili osas. Halvustasid ja irvitasid seljataga, kuigi ise nad ei osanud olukorrale vastavalt riietuda. Loomulikult see ei käi kõigi tartlaste kohta.
Tallinn seevastu on tõesti kompleksivabalt riietuvate inimeste linn.
[/quote]
Sa oled üliväga imelik ja kompleksides inimene. Sinu arvates Tallinnas ei ole kompleksides inimesi, samas Tartu kubiseb neist. Issake. Äkki püüad oma väiteid kuidagi tõestada või midagi. Teadsid mingeid Tartu inimesi (mitut?) ja seega on kogu Tartu selline? Tallinnas seevastu on kõik inimesed kompleksivabad, sa oled isiklikult tuttav kõikide Tallinna elanikega?
Külaline

See erinevus on küll, et Tartu jms väikelinnade parmud on kaltsakad, aga Tallinna parme riietuse põhjal ei eristagi eriti muudest inimestest.
Külaline

Miks peaks Tallinna slaavlased kõrvale jätma, nad on ju samuti osa Tallinnast. Ei maksa näidata mingit linna vaid ühest (eestlaslikust) küljest, kui on ometi teada, et slaavlasi elab Tallinnas hulgim ja nad moodustavad suure osa selle linna elanikkonnast, vist isegi juba üle poole. Tallinn on ses suhtes ikka väga omadega pekkis. Seetõttu väga paljud inimesed, eestlased, ei soovi Tallinnas elada. Kui slaavlased riietuvad Tallinnas nii, nagu nad riietuvad, on see oluline osa Tallinnast ja mõjutab oluliselt linnapilti. Parem siis elada selles vihatud Tartus või üldse kusagil mujal Eestis, kus ei pea nii palju slaavlastega kokku puutuma kui Tallinnas ja Ida-Virumaal.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 18:48 See erinevus on küll, et Tartu jms väikelinnade parmud on kaltsakad, aga Tallinna parme riietuse põhjal ei eristagi eriti muudest inimestest.
Ei ole nõus. Elan umbes pool aega Tallinnas ja teise poole väikelinnas. Selliseid haisvaid ja halvasti riides pussakaid ma siin väikelinnas mitte iialgi ei näe. Seda, et keegi kusagil keset linna ja suvalistes kohtades pikali siruli, näeb üliharva. Siin on ka joodikutel kodu ja nad pesevad ennast. Kodutu pole mitte keegi. Enamasti nad ikka teevad rohkem või vähem tööd ka. Nojaa osad saavad töövõimekaotuse rahasid, aga söögi ja riided nad soetavad omal jõul. Tallinnas on nad kodutud ja sada protsenti sotsiaalteenuste armul ehk päris suur koorus maksumaksjale.
Külaline

Vaata paari päeva tagusest Reporterist millised kaltsakad Tartu kodutud on. Ju siis Tallinna sotsteenus majandab parme paremini.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 23:43 Vaata paari päeva tagusest Reporterist millised kaltsakad Tartu kodutud on. Ju siis Tallinna sotsteenus majandab parme paremini.
Minu arust nad nii hullud ei olnud. Aga naersin seda uudist igatahes küll, täitsa vahva idee hakata kodutuid klassikalise muusikaga peletama :) Seda on kasutatud mujal maailmas, rulatajatele lasti diskot jne. Keegi tartlane Mati oli igatahes väga pahane, tema ütles, et tema naudib estraadimuusikat, klassikaline muusika pole tema rida :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 12 külalist