Tätoveering
-
Külaline
Seoses tätokaga oli mul eile piinlik olukord. Meil oli üks pidulik sündmus ja märkasin, et töökaaslane on oma valge kleidi pikalt üle selja kusagil ära määrinud. Läksin talle sellest märku andma ja kui juba öelnud olin, sain aru, et see on hoopis läbi õhukese kanga kumav tätokas.
-
Külaline
Juba seetõttu ei teeks, et ei usalda tätoveerimissalonge piisava vere teel levivate nakkushaiguste (HIV, B- ja C-hepatiit) vältimise profülaktika osas.
Iseenesest üks pisike ja ilus tätoveering mulle meeldiks. Samas ei mõista, miks osadel naistel on käed, jalad, kael, selg värvilisi lillemustreid täis tätoveeritud, jätab räpaka mulje minu meelest. Kui tätoveeringutega kaasneb vastav elu- ja riietumisstiil - leather, punk, rock vms, siis isegi sobib, aga tavalise ilusa naiseliku suvekleidi juurde täissoditud käsivarred ja kael, no ei meeldi, ei saa aru. Enese tätoveerimine näib olevat nagu mingit laadi sõltuvus, millega kiiresti üle piiri minnakse, ma parem ei alustagi.
Palun tätoveeritutel ennast mitte solvatuna tunda, esitan lihtsalt oma arvamust. Teisest küljest meenub raamat "Lohetätoveeringuga tüdruk", kus peategelase jaoks oli enese tätoveerimine ellujäämisstrateegia ja viis ennast väljendada. Inimesed on erinevad.
Iseenesest üks pisike ja ilus tätoveering mulle meeldiks. Samas ei mõista, miks osadel naistel on käed, jalad, kael, selg värvilisi lillemustreid täis tätoveeritud, jätab räpaka mulje minu meelest. Kui tätoveeringutega kaasneb vastav elu- ja riietumisstiil - leather, punk, rock vms, siis isegi sobib, aga tavalise ilusa naiseliku suvekleidi juurde täissoditud käsivarred ja kael, no ei meeldi, ei saa aru. Enese tätoveerimine näib olevat nagu mingit laadi sõltuvus, millega kiiresti üle piiri minnakse, ma parem ei alustagi.
Palun tätoveeritutel ennast mitte solvatuna tunda, esitan lihtsalt oma arvamust. Teisest küljest meenub raamat "Lohetätoveeringuga tüdruk", kus peategelase jaoks oli enese tätoveerimine ellujäämisstrateegia ja viis ennast väljendada. Inimesed on erinevad.
-
Juustup
On küll kohati nagu sõltuvus tõesti, tean omast kogemusest. Ja see on selline äkiline sõltuvus, tundub süütu, aga enne kui arugi saad on ühest tatoveeringust saanud kolm jne.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 09:07 Juba seetõttu ei teeks, et ei usalda tätoveerimissalonge piisava vere teel levivate nakkushaiguste (HIV, B- ja C-hepatiit) vältimise profülaktika osas.
Tegelikult pole vahet, oluline on et inimene ise rahul oleks. Koledad on ebaproffesionaalsed tatoveeringud, mis on näiteks laiali valgunud või ebaühtlased, trükivigadega vms.
/Juustup
-
Külaline
Minu arvamus on selline, et ükski tätoveering ei kaunista. Mitte kedagi.
-
Külaline
Vene ajal meremehed lasid käsivarrele ankru tätoveerida, siis oli kohe aru saada, mis ametit mees pidas. kas see just kaunis oli...Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 13:35 Minu arvamus on selline, et ükski tätoveering ei kaunista. Mitte kedagi.
Nu pogodi hundil oli vist ka selline ankur ühes seerias.
-
Juustup
Mu vanaisa oli meremees ja tal oli ka see ankur käe peal. Õudsalt inetu oli. Aastatega läks järjest sinisemaks ja kuidagi hajus laiali. Ta ise sellest teemat ei teinud ja terve elu elas rahulikult sellega, arvestama peab muidugi ka sellega, et kui ta selle tegi oli ta meremees ja oli sügav nõukaaeg. Mingist "üle tegemisest" ei tahtnud ta midagi kuulda ka- ma korra proovisin midagi seletada aga näha oli, et teda absoluutselt ei huvitanud see temaatika enam.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 13:42Vene ajal meremehed lasid käsivarrele ankru tätoveerida, siis oli kohe aru saada, mis ametit mees pidas. kas see just kaunis oli...Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 13:35 Minu arvamus on selline, et ükski tätoveering ei kaunista. Mitte kedagi.
Nu pogodi hundil oli vist ka selline ankur ühes seerias.
Ei varjanud ta seda, aga uhke ka polnud. Tänapäevaste tatoveeringutega muidugi ei anna võrrelda ka.
/Juustup
Tätoveeringutevastane vanem generatsioon, ikka pigem vanaema/vanaisa-ealised, sama seltskond, kes ka tumedanahalisi ja geisid ei salli.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2024 13:02Kui vana see vanem generatsioon on sinu arust? Kui vana sa ise oled. Kas see mõistmatu vanem generatsioon on mehed või naised?Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 22:44Just, see on ka puhtalt vanema generatsiooni teema. Ma ei hakka vist iial mõistma, miks mõnele nii hullult korda läheb, mida teised oma nahaga teevad. Augustamine ja tätoveerimine on tänapäeval nii tavalised, et keeruline on leida inimest, kellel emba-kumba poleks tehtud.
Minu arvamus on ka, et kui inimene saab 40 ja enam ning hakkab ennast tätoveerima. Uhkelt, rohkelt ja üldjuhul labaselt siis on ta natuke lihtsalt peast soe. Selline lihtsakene kes jookseb iga moevooluga kaasa ja arvab, et ta on noortepärane ja popp. Minu meelest ei ole aga igal oma arvamus. Kuna praegu suvi siis jääb silma ja on ikka nõme, rõve ja pole ilu mitte ksukil seal vananeval kehal mingit plätserdist vaadata.
-
Külaline
Mis nad siis tegema peaks oma kortsudega? Burkad koos maskiga selga tõmbama? Või sulguma kuni elulõpuni kuhugi keldrisse, sest kortsud on nii jäledad ja nende näitamine on suur häbi.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 16:57Mind ajab ka naerma, kui vanemad naised räägivad väärikast vananemisest, et issand, mis sellel seljas on ja miks peab niimoodi ennast värvima. Olgem ikka naturaalsed ja kortsud kaunistavad vanainimest.Kibestunud tädikesed vagura riietusega on minu jaoks kõige naeruväärsemad. Tavaliselt pole nägu ega tegu ja kritiseerivad kõike ja kõiki. Päriseelus ei julge nad tavaliselt otsagi vaadata, vaikselt arvavad nurgas
Keha vanusega muutub ja midagi pole parata, et see mis on seksikas ja cool noore inimese seljas, ei ole seda teps mitte 70-aastase seljas.
-
Külaline
sõltub ka ametist. olen enam kui kindel, et täiesti täistätoveeritud näo/kaela vmt nähtava kohaga inimest õpetajana Eestis kooli tööle ei võetaks. Olen näinud ühel koolitusel vaid üht sellist õpetajat, kel oli pool pead tätokaga kaetud, aga see oli väliskülaline. tookord kohvipausi ajal paljud imestasid, et kuidas sellel maal üldse sellise välimusega sellisel ametikohal töötada tohiks. meil räägitaks kohe õpetaja eetikakoodeksist ja ka lapsevanemad hakkaks ministeeriumisse kurje kirju saatma
-
Külaline
Ilmselgelt viitas sinu tsiteeritu sellele, et on elementaarne, et kõik naised end teatud vanuses lõikavad ja süstivad end. Sa siis ei mäleta perekoolist seda tädi, kes Ilu teemades loomulikku vananemist naeruvääristas?Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2024 21:15Mis nad siis tegema peaks oma kortsudega? Burkad koos maskiga selga tõmbama? Või sulguma kuni elulõpuni kuhugi keldrisse, sest kortsud on nii jäledad ja nende näitamine on suur häbi.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 16:57Mind ajab ka naerma, kui vanemad naised räägivad väärikast vananemisest, et issand, mis sellel seljas on ja miks peab niimoodi ennast värvima. Olgem ikka naturaalsed ja kortsud kaunistavad vanainimest.Kibestunud tädikesed vagura riietusega on minu jaoks kõige naeruväärsemad. Tavaliselt pole nägu ega tegu ja kritiseerivad kõike ja kõiki. Päriseelus ei julge nad tavaliselt otsagi vaadata, vaikselt arvavad nurgas
Keha vanusega muutub ja midagi pole parata, et see mis on seksikas ja cool noore inimese seljas, ei ole seda teps mitte 70-aastase seljas.
-
Külaline
Ei meeldi. Mul endal saaks mingi x aja pärast selle ühe ja sama motiivikese vahtimisest lihtsalt kõrini, aga eemaldamine nii lihtne pole. Usun, et värskelt tehtult tekitab elevust nagu uus saapapaar ja mõnuled peegli ees. Aasta pärast aga tahaks midagi uut.
Ma olen ka märganud, et koos tätoveerinuga kipuvad olema teatud iseloomuomadused. Selles mõttes on isegi hea, et nad on omale tätoveeringu teinud. Siis oskad juba lähtuvalt sellest suhtlusstiili valida.
Ma olen ka märganud, et koos tätoveerinuga kipuvad olema teatud iseloomuomadused. Selles mõttes on isegi hea, et nad on omale tätoveeringu teinud. Siis oskad juba lähtuvalt sellest suhtlusstiili valida.
-
Külaline
No oleks siis, et selle lõikumise ja süstimisega nooruse tagasi saab. Ei, lihtsalt tekib spetsiifiline lõigatud nägu ette, mis seostub ainult vanemate naistega.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2024 21:52Ilmselgelt viitas sinu tsiteeritu sellele, et on elementaarne, et kõik naised end teatud vanuses lõikavad ja süstivad end. Sa siis ei mäleta perekoolist seda tädi, kes Ilu teemades loomulikku vananemist naeruvääristas?Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2024 21:15Mis nad siis tegema peaks oma kortsudega? Burkad koos maskiga selga tõmbama? Või sulguma kuni elulõpuni kuhugi keldrisse, sest kortsud on nii jäledad ja nende näitamine on suur häbi.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 16:57
Mind ajab ka naerma, kui vanemad naised räägivad väärikast vananemisest, et issand, mis sellel seljas on ja miks peab niimoodi ennast värvima. Olgem ikka naturaalsed ja kortsud kaunistavad vanainimest.
-
Külaline
Tudengina sai palju bussiga kodulinna vahet sõidetud ja mulle on miskipärast nii eredalt mällu sööbinud, kuidas kord kaks endist vangi üksteist sõidu ajal nö leidsid. Nad ei istunud kõrvuti. Rida oli vahel. Ühel hetkel tagumine mees tõusis ja läks kõnetas eespool istuvad meest. Ta oli välimusest märganud, et too teine on ka vangis istunud. Ja oligi. Oi siis läks vanglaelu muljetamiseks. Nad olid erineval ajal istunud ja isiklikult ei tundnud.
Algul ma olin segaduses, kuidas ta aru sai. Siis taipasin, et asi peab olema tätoveeringus. Peale seda seika mul tätoveeringud nähes meenuvad alati need endised vangid.
Algul ma olin segaduses, kuidas ta aru sai. Siis taipasin, et asi peab olema tätoveeringus. Peale seda seika mul tätoveeringud nähes meenuvad alati need endised vangid.
Tätoveeritud inimesena ma kohe tahaks huvi pärast teada, millised iseloomuomadused mul siis on?Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2024 21:52 Ei meeldi. Mul endal saaks mingi x aja pärast selle ühe ja sama motiivikese vahtimisest lihtsalt kõrini, aga eemaldamine nii lihtne pole. Usun, et värskelt tehtult tekitab elevust nagu uus saapapaar ja mõnuled peegli ees. Aasta pärast aga tahaks midagi uut.
Tätoveeringid on suurepärane pinnas eelaravamusteks. Mingi maitsetu või veider motiiv mõnda ilu- või disainiteenust pakkuva inimese küljes tekitab tahtmatult kahtlusi tema pädevuses. Kas valiksid nähtavalt tätoveeritud raamatupidaja, lapsehoidja, õpetaja, kirurgi või hambaaarsti kui on võimalus valida ja midagi muud sellest inimesest väga ei tea.
-
Külaline
Minu jaoks näiteks mitte.Mammut kirjutas: ↑18 Juul 2024 09:42 Tätoveeringid on suurepärane pinnas eelaravamusteks. Mingi maitsetu või veider motiiv mõnda ilu- või disainiteenust pakkuva inimese küljes tekitab tahtmatult kahtlusi tema pädevuses. Kas valiksid nähtavalt tätoveeritud raamatupidaja, lapsehoidja, õpetaja, kirurgi või hambaaarsti kui on võimalus valida ja midagi muud sellest inimesest väga ei tea.
Kunagi oli perekoolis teema, et kas usaldate nähtava tätoverringuga politseid...
Aga miks ei peaks. Sellises ametis töötava taust on uuritud ja kohe kindlasti ei saa seal mingi eksvang/kriminaal(millega kohe tätokaid ju seostatakse) töötada.
-
Külaline
Viimase osa kustutasin, sest see oli meelevaldne ja rumal. Aga nende vanaemaealiste ajal oligi tätokas vangide ja retside teema ja muude "ühiskonna äärealadesl" liikujate tunnus. See meremehest vanaisa tätokas- no kuskil urkas jumal teab mismoodi tavalise tindiga tehtud, kuidas selline ilus olla saabki. Nagu Vseviov naeris ühes podcastis, et kui vanasti käis keegi kiilaksaetuna ringi, siis oli selge, et on kinni istunud või vähemalt 15 päeva karta millegi eest saanud, sest keegi teine sellise "soenguga" vabatahtlikult ringi ei käi. Nüüd...?
Ja siiski pole ma ühtegi ILUSAT tätoveeringut näinud, mis tõepoolest nahka ja kandjat kaunistaks.
-
Külaline
Tegelikult tehti neid ka nõukaajal sõjaväes käies. Meil oli tutvusringkonnas täiesti tavaline eesti mees, kellel oli käel pisike tätokas, mingi sümboolika. Oli selle omale Venemaa avarustes sõjaväes olles hankinud ja lapsepõlves ma ei osanud sellele mingit halba imagot omistada. Teada muidugi oli, et tätokad olid peamiselt siiski meremeeste või vangide teema. Aga nagu öeldud, siis tehti neid ka sõjaväes. Tema teenis minu mäletamist mööda kusagil Siberis.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2024 22:15 Tudengina sai palju bussiga kodulinna vahet sõidetud ja mulle on miskipärast nii eredalt mällu sööbinud, kuidas kord kaks endist vangi üksteist sõidu ajal nö leidsid. Nad ei istunud kõrvuti. Rida oli vahel. Ühel hetkel tagumine mees tõusis ja läks kõnetas eespool istuvad meest. Ta oli välimusest märganud, et too teine on ka vangis istunud. Ja oligi. Oi siis läks vanglaelu muljetamiseks. Nad olid erineval ajal istunud ja isiklikult ei tundnud.
Väga intelligentne isik paistad olema, äge, puhas rõõmkanasupp kirjutas: ↑18 Juul 2024 14:58Postitus on kustutatudKukesupp kirjutas: ↑17 Juul 2024 20:43Tätoveeringutevastane vanem generatsioon, ikka pigem vanaema/vanaisa-ealised, sama seltskond, kes ka tumedanahalisi ja geisid ei salli.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2024 13:02
Kui vana see vanem generatsioon on sinu arust? Kui vana sa ise oled. Kas see mõistmatu vanem generatsioon on mehed või naised?
Minu arvamus on ka, et kui inimene saab 40 ja enam ning hakkab ennast tätoveerima. Uhkelt, rohkelt ja üldjuhul labaselt siis on ta natuke lihtsalt peast soe. Selline lihtsakene kes jookseb iga moevooluga kaasa ja arvab, et ta on noortepärane ja popp. Minu meelest ei ole aga igal oma arvamus. Kuna praegu suvi siis jääb silma ja on ikka nõme, rõve ja pole ilu mitte ksukil seal vananeval kehal mingit plätserdist vaadata.
-
Külaline
Olen 25. Vanem generatsioon on minu jaoks laias laastus 50+, aga loomulikult ei pane ma kõiki inimesi ühte patta. Tean, et minu sõja ajal sündinud vanaemal ja 60ndatel sündinud vanematel oleks tätoveeringutest täiesti ükskõik. Pean siin kontekstis silmas neid, kes on tugevalt eelarvamuste küüsis, tagurlikud ega suuda inimeste erinevustega toime tulla ilma neid halvustamata. Enam-vähem loeb siit välja seda, et tätoveeritud inimesed on mingid harimatud vaimsete probleemidega retakad (retarded) ja matsid ning mõni ei saa siiani oma vangla seostest üle. Millest me räägime...Kui vana see vanem generatsioon on sinu arust? Kui vana sa ise oled. Kas see mõistmatu vanem generatsioon on mehed või naised?
Kui sa küsid, kas ma pean silmas naisi või mehi, siis eelkõige naisi seetõttu, et nemad keskenduvad rohkem välimusele ja pean tunnistama, et pole ühtegi meest kunagi kuulnud tätoveeringuid kritiseerimas. Küsisin praegu oma kaaslaselt (28), kuidas ta suhtub tätoveeringutesse ja tema ütles, et kui just näkku pole tätoveeritud, siis on okei. Meil kummalgi pole tätoveeringuid.
Sinu kommentaar siin oli isegi veel leebe ja suht konkreetse sihtgrupi kohta, kuigi ma ei saa aru, mis teema on sellega, kui vananev inimene end nooremana tahab tunda. Pigem vist paistab asi olevat rohkem selles, kui see maaling inetu/sobimatu on ja inimesel ei kuku see noortepärasus sinu arvates hästi välja. Mul isiklikult on suva, kas vananetakse tindise nahaga või mitte, kortsu lähevad kõik ühtemoodi. Guugeldasin pilte märksõnadega "tattoos on old people" ja täitsa kobedad näevad välja, pole ühtegi halba sõna öelda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist