Voodi ligi sein

köök, kodu korrashoid ja aed
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 17:19 Vabandust. Mida tähendab teema pealkiri 'Voodi ligi sein''? Mis keeles see on kirjutatud?
See tähendab, et kui maja hakati ehitama siis esimese asjana pandi paika voodi ja sein ehitati voodi lähedale.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Siin üks üleõppinud ja nüüd tähenärija.
Võta vabalt. Saad aru küll millest jutt?
Külaline

Mina sooviksin siin foorumis natuke rohkem i-mitmust ka näha, issand, kuidas see arendaks meie kõigi keelt ja üldse.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 11:28 Mina sooviksin siin foorumis natuke rohkem i-mitmust ka näha, issand, kuidas see arendaks meie kõigi keelt ja üldse.
Aga palun: haukuvaid koeri pole mõtet tähele panna. Karavan liigub ikka edasi.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 11:31
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 11:28 Mina sooviksin siin foorumis natuke rohkem i-mitmust ka näha, issand, kuidas see arendaks meie kõigi keelt ja üldse.
Vale vastus. Selle foorumi i-mitmus on kassisi, mitte koeri.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 15:35
Just, kassisi, tubasi, lugusi, see on proua TK leiutatud i-mitmus.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 15:42
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 15:35

Just, kassisi, tubasi, lugusi, see on proua TK leiutatud i-mitmus.
Kassisi ja tubasi ma pole leiutanud, mina kasutan e-mitmust, nagu kasse, tube..

Otsing - e-mitmus
Sõnaveeb
https://sonaveeb.ee › unif › est › dsall › e-mitmus › est
Enamikule eesti murretest on teatavasti omane de - ja e -mitmuse kasutamine ( kalaDest , ja'lGest ). Mõnel juhul on sellist vormi võimalik käsitada e ...

Aga lugusi on laialdaselt käibes, jällegi mitte minu leiutatud. Pruugib vaid guugeldada...
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2025 16:04 Aga lugusi on laialdaselt käibes, jällegi mitte minu leiutatud. Pruugib vaid guugeldada...
See ei tähenda automaatselt, et see õige on. Õige on lugusid. Nagu ka peresid, kõnesid jpt tüüpeksimustega sõnu.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 17:11
Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2025 16:04 Aga lugusi on laialdaselt käibes, jällegi mitte minu leiutatud. Pruugib vaid guugeldada...
See ei tähenda automaatselt, et see õige on. Õige on lugusid. Nagu ka peresid, kõnesid jpt tüüpeksimustega sõnu.
Tema ei usu. Toob siia isegi mingeid õigekeelsussõnaraamatute linke ja puha, aga ise neid lugeda ei oska.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2025 16:04Kassisi ja tubasi ma pole leiutanud, mina kasutan e-mitmust, nagu kasse, tube..

Otsing - e-mitmus
Sõnaveeb
https://sonaveeb.ee › unif › est › dsall › e-mitmus › est
Enamikule eesti murretest on teatavasti omane de - ja e -mitmuse kasutamine ( kalaDest , ja'lGest ). Mõnel juhul on sellist vormi võimalik käsitada e ...

Aga lugusi on laialdaselt käibes, jällegi mitte minu leiutatud. Pruugib vaid guugeldada...
Jumal küll, vaidleb ka veel .... :shock: :? :lol: :P
Külaline

Teises teemas ei saanud ta aru, et "prouatamine" võib teatud kontekstis olla pilkav sõna. Toppis ka igasuguseid linke ja näiteid. Ja vaidles iseenda pandud infole vastu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist