„Mind töödeldi tundide viisi

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:21
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:03Kuule, kui kaua sa siin vaidled ja õiendad. Sularaha on meie riigis täiesti aktsepteeritav. Kui sulle panga nuumamine ei sobi, on sul täiesti seaduslikult õigus saada palka sularahas. See on täiesti lubatud tegevus. Ja mitte keegi ei sunni sind vägisi omama pangakontot.
Siin räägib ikka rohkem inimesi, kelle vastused sulle ei sobi.
Pensionide kojukanne lõpetati ka ammuilma.
Ei ole tänapäeval võimalik asju ajada ei firmadel ega eraisikutel ilma pankadeta. Lõpeta ometi see rumal vaidlemine, justkui see oleks vaid valikute küsimus.
Isegi mu 80-aastasel ämmal polnud ühel hetkel mingit valikut, tuli arveldusarve avada. Esimest korda elus.
Mis mõttes mulle ei sobi? Nagu ma ütlesin, siis ma alles tulin vestlusesse.

Sa tead siiski valesti! Palka on võimalik saada kokkuleppel tööandjaga sularahas. Samuti on võimalik saada pensionit sularahas. See käib läbi postiteenuse. Tõsi, kui inimesel ei ole liikumispiirangut või muud mõjuvat põhjust, siis ta peab kojukande teenuse eest ise tasuma.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:26
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:23Mina ei vaidle! Kommenteerin siin teemas praegu II korda. Lihtsalt teavitan teadmatuses olevat inimest, et pangakonto omamine ja palga saamine pangakontole ei ole kohustuslik. On täiesti seaduslik saada palka sularahas. Too kodanik millegipärast ei tea seda ja siunab panka täiesti põhjendamatult.

Iseasi jah, kui mugav see elu ilma pangakontota on.
Ja maksuameti ukse taha lähed ka sularahaga või kurat sa targutad?
Miks ma pean maksuameti ukse taha minema?
Külaline

Kui tööandja ei viitsi sulle sulas maksta, siis lähed riigikohtusse õigust nõudma või?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:26
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:23Mina ei vaidle! Kommenteerin siin teemas praegu II korda. Lihtsalt teavitan teadmatuses olevat inimest, et pangakonto omamine ja palga saamine pangakontole ei ole kohustuslik. On täiesti seaduslik saada palka sularahas. Too kodanik millegipärast ei tea seda ja siunab panka täiesti põhjendamatult.

Ja maksuameti ukse taha lähed ka sularahaga või kurat sa targutad?
Eraisik ei peagi minema maksuameti ukse taha makse maksma. Ettevõtlus on meil samuti vabatahtlik, kui hakkama ei saa ja kõik tundub sundusena, on aeg lõpetada ja pinsile minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:23
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:16
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:12Kuna sul tõrges-trotslik käitumishäire diagnoositi?
Keegi siin mistahes teemas peab vaidlema jah. Alati teistele vastu olgu teema kui tahes üheselt selge.
Mina ei vaidle! Kommenteerin siin teemas praegu II korda. Lihtsalt teavitan teadmatuses olevat inimest, et pangakonto omamine ja palga saamine pangakontole ei ole kohustuslik. On täiesti seaduslik saada palka sularahas. Too kodanik millegipärast ei tea seda ja siunab panka täiesti põhjendamatult.

Sa jätad siin mainimata pisitillukese asjaolu: vastavalt töölepingu seaduse § 33 lõikele 4 "Tööandja peab kandma töötaja töötasu ja muu tasu töötaja määratud pangakontole, kui ei ole kokku lepitud teisiti." Seega töölepingu seadus ei välista võimalust maksta töötasu sularahas, kuid seda vaid juhul, kui töötaja otseselt avaldab soovi töötasu saamiseks sularahas ja tööandja on sellega nõus.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:29Eraisik ei peagi minema maksuameti ukse taha makse maksma. Ettevõtlus on meil samuti vabatahtlik, kui hakkama ei saa ja kõik tundub sundusena, on aeg lõpetada ja pinsile minna.
Eraisik peab näiteks maksma maamaksu, automaksu...
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:30
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:29Eraisik ei peagi minema maksuameti ukse taha makse maksma. Ettevõtlus on meil samuti vabatahtlik, kui hakkama ei saa ja kõik tundub sundusena, on aeg lõpetada ja pinsile minna.
Isegi elektri, vee või prügi eest ei saa enam sularahas maksta - pole enam selliseid kontoreid, kuhu koha peale maksma minna.
Külaline

Kuidas küll üksikud internetti mittekasutavad vanainimesed hakkama saavad?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:30
Ja mõni tahab ka enammakstud tulumaksu tagasi. Nojah, siinse "mittevaidleja" arust on see ka loomulikult vaba valik, mitte sundus...
Ei ole mul ka lasteaia arvet võimalik sulas tasuda, rääkimata riigilõive erinevate teenuste eest. Nojah, eks nendegi teenuste kasutamine ole valik.
Ma elan siiski 21. sajandi Eestis, ma pean pankasid kasutama, kui ei taha koopas elada vaid normaalset eluaset omada.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:21
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:03Kuule, kui kaua sa siin vaidled ja õiendad. Sularaha on meie riigis täiesti aktsepteeritav. Kui sulle panga nuumamine ei sobi, on sul täiesti seaduslikult õigus saada palka sularahas. See on täiesti lubatud tegevus. Ja mitte keegi ei sunni sind vägisi omama pangakontot.
Siin räägib ikka rohkem inimesi, kelle vastused sulle ei sobi.
Pensionide kojukanne lõpetati ka ammuilma.
Ei ole tänapäeval võimalik asju ajada ei firmadel ega eraisikutel ilma pankadeta. Lõpeta ometi see rumal vaidlemine, justkui see oleks vaid valikute küsimus.
Isegi mu 80-aastasel ämmal polnud ühel hetkel mingit valikut, tuli arveldusarve avada. Esimest korda elus.
Päris piinlik lugeda sellist jama!

Kuigi töötajale tohib maksta palka ka sularahas, on soovitatav sellest pigem hoiduda.

Allikas: https://www.teeviit.ee/too-eest-makstav-tasu/

https://www.palgauudised.ee/uudised/202 ... -sularahas

AI - Kas eestis on palga maksmine sularahas lubatud?

Jah – Eestis on palga maksmine sularahas põhimõtteliselt võimalik, kuid sellele kehtivad konkreetsed tingimused ja see ei ole standardne praktika.

🪙 Mis on lubatud

Töölepingu seadus eeldab, et palk makstakse töötaja poolt määratud pangakontole, aga poolsed võivad kokku leppida ka sularahas maksmises. Seda peab olema selgelt kokku lepitud ja dokumenteeritud (nt kirjalik kokkulepe).
Tooelu

Kui töötaja seda soovib ja tööandjaga selles kokku lepib, siis on palk seaduslikult makstav sularahas.

Räägime nüüd pensionist.

https://www.sotsiaalkindlustusamet.ee/a ... #kojukanne

https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12038 ... -ka-maksma
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:40 Kuidas küll üksikud internetti mittekasutavad vanainimesed hakkama saavad?
Tellivad e-arve panka ja teevad e-arve püsimaksekorralduse.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:40 Kuidas küll üksikud internetti mittekasutavad vanainimesed hakkama saavad?
Eks lapsed, sugulased, hooldajad, sotsiaaltöötajad aitavad.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:44
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:30
Ja mõni tahab ka enammakstud tulumaksu tagasi. Nojah, siinse "mittevaidleja" arust on see ka loomulikult vaba valik, mitte sundus...
Ei ole mul ka lasteaia arvet võimalik sulas tasuda, rääkimata riigilõive erinevate teenuste eest. Nojah, eks nendegi teenuste kasutamine ole valik.
Ma elan siiski 21. sajandi Eestis, ma pean pankasid kasutama, kui ei taha koopas elada vaid normaalset eluaset omada.
Aga väga hea, siis kasuta pangaarvet. Sina hakkasid jaurama, et panku ei usalda ja hoiaks parem raha enda käes. Oma valik. Maksete tegemiseks maksad panka raha sisse ja teed makse. Ülejäänud kuld on kõik madratsis edasi. Tuleb riigilt megasumma tulumaksu tagasi panka - kohe automaadi juurde, sull välja ja madratsisse. Mingit probleemi pole, ära mõtle endale ise muresid välja, sul tundub neid niigi igipalju olema.

Ühtlasi proovi mõista, et sinuga räägib vähemalt 2 inimest ja ära haugu suvaliselt.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:29 Kui tööandja ei viitsi sulle sulas maksta, siis lähed riigikohtusse õigust nõudma või?
Mina ei lähe kuhugile midagi nõudma. Minule sobib palga saamine pangakontole ja minule sobib ka pangatoimingute tegemine. Ütlesin vaid, et teoreetiliselt on võimalik saada palka sularahas. Ja mõistagi peab see olema vastastikusel kokkuleppel.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:23
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:16

Keegi siin mistahes teemas peab vaidlema jah. Alati teistele vastu olgu teema kui tahes üheselt selge.
Mina ei vaidle! Kommenteerin siin teemas praegu II korda. Lihtsalt teavitan teadmatuses olevat inimest, et pangakonto omamine ja palga saamine pangakontole ei ole kohustuslik. On täiesti seaduslik saada palka sularahas. Too kodanik millegipärast ei tea seda ja siunab panka täiesti põhjendamatult.

Sa jätad siin mainimata pisitillukese asjaolu: vastavalt töölepingu seaduse § 33 lõikele 4 "Tööandja peab kandma töötaja töötasu ja muu tasu töötaja määratud pangakontole, kui ei ole kokku lepitud teisiti." Seega töölepingu seadus ei välista võimalust maksta töötasu sularahas, kuid seda vaid juhul, kui töötaja otseselt avaldab soovi töötasu saamiseks sularahas ja tööandja on sellega nõus.
No, aga see ongi siis sinu ja tööandaja omavaheline läbirääkimine. Kui tööandja ei ole nõus, siis süüdistada siin panka või riiki on lihtsalt kummaline.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:45Kui töötaja seda soovib ja tööandjaga selles kokku lepib, siis on palk seaduslikult makstav sularahas.
Ükski seadus ei kohusta tööandjat töötaja soovi rahuldama.
Aga noh, kui uhhuul tõesti pangakontot ei ole, siis ma tööandjana otsiksin ettekäände ta juba katseajal lahti lasta. Tont teab, mida taoline uhhuu veel edaspidi nõudma hakkab. Näiteks hobuse kinnisidumise jaoks latti maja ette ja joogiämbrit või mida iganes. Või keeldub telefoni kasutamast, huugab niisama.
Külaline

Usu või ära usu, aga tänapäeval on Maksu- ja Tolliameti esindused täiesti olemas. Suur hulk inimesi täidab näiteks siiamaani paberil deklaratsioone. Ja teevad seda esinduses koha peal. Täpselt samamoodi on võimalik seal esinduses sularahas oma raha asjad ära õiendada.

Ehk siis, me jõuame nüüd ringiga tegelikult siia, et pank on hirmus-kole-paha röövel, aga miskipärast ikka nii väga tahaks ikka neid panga teenuseid kasutada.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:36
Isegi elektri, vee või prügi eest ei saa enam sularahas maksta - pole enam selliseid kontoreid, kuhu koha peale maksma minna.
On ikka! Lihtsalt, ei ole kuigi mugav kuhugile teise linna otsa sellepärast kolistada.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 22:53
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:45Kui töötaja seda soovib ja tööandjaga selles kokku lepib, siis on palk seaduslikult makstav sularahas.
Ükski seadus ei kohusta tööandjat töötaja soovi rahuldama.
Aga noh, kui uhhuul tõesti pangakontot ei ole, siis ma tööandjana otsiksin ettekäände ta juba katseajal lahti lasta. Tont teab, mida taoline uhhuu veel edaspidi nõudma hakkab. Näiteks hobuse kinnisidumise jaoks latti maja ette ja joogiämbrit või mida iganes. Või keeldub telefoni kasutamast, huugab niisama.
Ei kohusta küll! Aga äkki siis selgitad pisut, kuidas siinkohal pank süüdi on, et sinu tööandja ei ole nõus sulle sulas maksma?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 22:45Päris piinlik lugeda sellist jama!
Mis selles piinlik ja jama oli? Milleks kõik need lingid sularaha kasutamise võimalikkusele?
Kirjutasin 80-aastasest inimesest, kes pidi avama pangas konto. Äkki suudad ise välja mõelda, milleks?
Kui ei suuda, siis vihjeks on hooldekodu.
Oled püüdnud kunagi hooldekodu arvet sulas tasuda?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Mauno, Piusa ja 7 külalist