Petaks õige petturit

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Venom kirjutas: 22 Dets 2025 00:42 No aga kui õnnestuks mida see siis tähendaks, ja kui õnnestuks mitu korda siis ei oleks ju, et ah vedas vms?!
See tähendaks, et oleksid varas.
Venom
Kontakt:

Postitus Postitas Venom »

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 07:45
Venom kirjutas: 22 Dets 2025 00:42 No aga kui õnnestuks mida see siis tähendaks, ja kui õnnestuks mitu korda siis ei oleks ju, et ah vedas vms?!
Pigem saaks öelda samuti pettur või vastu-pettur, counter scam vms aga see oleks midagi millega peaks elama kuid samas saaks öelda, et näe tõmbasin petturil naha üle kõrvade!?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 07:07 Noh, aga need petised, kes enne pühi pinnale imbuvad ja tuttava laurijoru lahti löövad, et külmkapp on tühi-raha sai just otsa-elektrivõlg tuleb maksta-lastele ei ole kinke/komme jms. igal issanda aastal.
Jah, ja môni mees arvab, et nüüd on jōudnud ōnn tema ōuele, ilus naine tahab just teda, ja nüüd ma alles kôigile näitan. Tutkit.
Külaline

Venom kirjutas: 22 Dets 2025 07:49
Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 07:45
Pigem saaks öelda samuti pettur või vastu-pettur, counter scam vms aga see oleks midagi millega peaks elama kuid samas saaks öelda, et näe tõmbasin petturil naha üle kõrvade!?
Igal pätil oma au.
Külaline

Minul oli kunagi üle kümne aasta tagasi romantikalugu ühe pätiga. Mitu kuud iga päev kirjutas mulle ja kuigi mina sain aru, et ta on pätt, siis nagu päriselt tekkis meil väike side. Ta tundus päriselt muretsevat, kui ma ei vastanud jne. Rääkis, et tema elab Qataris, on seal mingi ehitusärimees ja tütar elab Istanbulis, naine on surnud. Pärast hakkas endast vist pärispilte ka saatma, oligi Qataris, aga mitte ärimees, vaid ehitaja. Aga kolme-nelja kuu pärast vist keegi tema ülemus avastas, et ajab siin niisama juttu, aga asi üldse edasi ei lähe ja mingi tüüp võttis suhtluse väga järsult üle. Kõigepealt tulid mõned netist võetud armastuskirjad ja siis hakkas pihta, et tütar Istanbulis sai autoavariis kannatada ja on vaja raha kanda. Tundub, et see oli selline ebaprofessionaalne pätt ja eksis oma protokolli vastu.
Venom
Kontakt:

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 08:11 Minul oli kunagi üle kümne aasta tagasi romantikalugu ühe pätiga. Mitu kuud iga päev kirjutas mulle ja kuigi mina sain aru, et ta on pätt, siis nagu päriselt tekkis meil väike side. Ta tundus päriselt muretsevat, kui ma ei vastanud jne. Rääkis, et tema elab Qataris, on seal mingi ehitusärimees ja tütar elab Istanbulis, naine on surnud. Pärast hakkas endast vist pärispilte ka saatma, oligi Qataris, aga mitte ärimees, vaid ehitaja. Aga kolme-nelja kuu pärast vist keegi tema ülemus avastas, et ajab siin niisama juttu, aga asi üldse edasi ei lähe ja mingi tüüp võttis suhtluse väga järsult üle. Kõigepealt tulid mõned netist võetud armastuskirjad ja siis hakkas pihta, et tütar Istanbulis sai autoavariis kannatada ja on vaja raha kanda. Tundub, et see oli selline ebaprofessionaalne pätt ja eksis oma protokolli vastu.
Mõtlengi siin, et saaks petturi erinevate väljamõeldud põhjustega nö karakterist välja ja siis sotsiaalse manipuleerimise (social engineering) abil teeks talle selgeks, et peab mulle x summa kandma, et raha mida ta ise küsib, talle kohale jõuaks
Külaline

Venom kirjutas: 22 Dets 2025 08:36
Mõtlengi siin, et saaks petturi erinevate väljamõeldud põhjustega nö karakterist välja ja siis sotsiaalse manipuleerimise (social engineering) abil teeks talle selgeks, et peab mulle x summa kandma, et raha mida ta ise küsib, talle kohale jõuaks
No mis sa siis nii pikalt mõtled ja heietad, tee ära, kui sa tegija oled.
Venom
Kontakt:

Ma proovin seda kindlasti sest üldiselt ma arvan, et petturid pole nii targad kui seda meedias rõhutatakse. Ilmselgelt ei kajasta ju meedia juhtumeid kus pettur ei saanud raha kätte sest see ei läheks eriti kellegile korda. Ja kuna hirm petturite ees müüb siis kujundatakse neist ohtlikud, targad ja alati samm ees olevad tegelased. Muidugi ohvrite suhtes on see nö lohutav sest ohver võib häbi tunda ja ei taha tunnistada, et teda peteti ning seega on hea seletus, et petturid on nii osavad, et teisiti ei saanudki minna.

Meedia poole pealt see hirmutamine teoorias võiks ju panna inimesed ettevaatlikumalt käituma aga no ma ei tea... kui see aasta on juba 23 miljonit eurot petturitele Eestist välja kantud, alles oli uudis. Ja see on see mis on registreeritud.

Aga vot samas nüüd ei teagi, kui petturid pole nii targad siis kuhu ja kuidas see 23 miljonit läks! :)
Külaline

ah, tead, ma usun, et petturi petmiseks sobib hästi, kui ta plaanid aiataha lähevad. ma sellise peale oma ressurssi rohkem ei raiskaks.
Külaline

Ma proovin seda kindlasti sest üldiselt ma arvan, et petturid pole nii targad kui seda meedias rõhutatakse.
Minu arust nad ka ei ole kuigi targad. Mulle on paar korda helistatud, kohe on aru saada, et mingi pettur. Kokutab ja ajab ebaloogilist juttu. Ja ma nii palju asju ei telli, et ma ei mäletaks, mis pakk mulle kuskil pidi tulema vms. Aga äkki mul on lihtsalt vedanud ja pole seda päris osavat petturit veel olnud.
Venom
Kontakt:

Seda ma mõtlengi, et pigem on neid targemaid ikka väga vähe ja enamus loevad skripti ette või kopeerivad seda ja kui nad sellest nö karakterist välja saada siis peaks saama nende kulul päris palju nalja teha ja neid endid petta. Ma siinkohal kordan nagu esimeses postituses mainisin, et raha välja petmine ei oleks majandusliku kasu saamise eesmärgil vaid nö ära tegemise mõttes!

Selle ressursi raiskamise koha pealt mõtlen, et kui mina näiteks kulutaks nüüd ühe petturi aega võimalikult intensiivselt näiteks nädala jagu siis see on aeg mis jääb ju temal järgmise potentsiaalse ohvri peale kulutamata!? Ja kui see tegevus mulle näiteks nalja ja meelelahutust pakub siis on ju eriti hästi!

Toon veidi hetkel absurdse näite nüüd aga kui sellise tegevusega tegeleks ideaalis näiteks mõni sada tuhat inimest Eestist siis oleks petturitel juba päris raske aru saada kes nende aega raiskab või kes on päris ohver!?
Külaline

Venom kirjutas: 22 Dets 2025 11:30 Seda ma mõtlengi, et pigem on neid targemaid ikka väga vähe ja enamus loevad skripti ette või kopeerivad seda ja kui nad sellest nö karakterist välja saada siis peaks saama nende kulul päris palju nalja teha ja neid endid petta. Ma siinkohal kordan nagu esimeses postituses mainisin, et raha välja petmine ei oleks majandusliku kasu saamise eesmärgil vaid nö ära tegemise mõttes!

Selle ressursi raiskamise koha pealt mõtlen, et kui mina näiteks kulutaks nüüd ühe petturi aega võimalikult intensiivselt näiteks nädala jagu siis see on aeg mis jääb ju temal järgmise potentsiaalse ohvri peale kulutamata!? Ja kui see tegevus mulle näiteks nalja ja meelelahutust pakub siis on ju eriti hästi!

Toon veidi hetkel absurdse näite nüüd aga kui sellise tegevusega tegeleks ideaalis näiteks mõni sada tuhat inimest Eestist siis oleks petturitel juba päris raske aru saada kes nende aega raiskab või kes on päris ohver!?
Petturi aja ja energia kulutamine on kahtlemata tervitatav, aga pead arvestama, et nad võivad suhtlust sinuga kasutada sinu häälenäidiste hankimiseks ning seda hiljem kasutada kas su lähedaste peal või sõltuvalt su ametist, ka võõraste peal. Seda pead ise otsustama, kui ohtlik see olla võib.
Lootust neilt raha kätte saada pean endiselt naiivseks. Kui suhtled tugeva tegijaga, siis ei lange ta su lõksu ja kui suhtled väikese etturiga, siis pole tal mingit volitust rahasid kellelgi saata.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 11:56
Venom kirjutas: 22 Dets 2025 11:30 Seda ma mõtlengi, et pigem on neid targemaid ikka väga vähe ja enamus loevad skripti ette või kopeerivad seda ja kui nad sellest nö karakterist välja saada siis peaks saama nende kulul päris palju nalja teha ja neid endid petta. Ma siinkohal kordan nagu esimeses postituses mainisin, et raha välja petmine ei oleks majandusliku kasu saamise eesmärgil vaid nö ära tegemise mõttes!

Petturi aja ja energia kulutamine on kahtlemata tervitatav, aga pead arvestama, et nad võivad suhtlust sinuga kasutada sinu häälenäidiste hankimiseks ning seda hiljem kasutada kas su lähedaste peal või sõltuvalt su ametist, ka võõraste peal. Seda pead ise otsustama, kui ohtlik see olla võib.
Lootust neilt raha kätte saada pean endiselt naiivseks. Kui suhtled tugeva tegijaga, siis ei lange ta su lõksu ja kui suhtled väikese etturiga, siis pole tal mingit volitust rahasid kellelgi saata.
Et neilt raha annaks pumbata, ei usu ka üldse. Niisama kirjutada võib, kui tõesti muud teha pole.
Külaline

Mina mõtlen, et mis inimene see sellise tööotsa siis võtab. Puhta eesti keeles osa räägivad ja ajavad mingit kägu. Kas siis häbi tõesti mingisugust ei ole. Ei usu, et neile mingeid miljoneid makstakse.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 13:17 Mina mõtlen, et mis inimene see sellise tööotsa siis võtab. Puhta eesti keeles osa räägivad ja ajavad mingit kägu. Kas siis häbi tõesti mingisugust ei ole. Ei usu, et neile mingeid miljoneid makstakse.
See puhas eesti keel võib olla läbi AI kõnemasina. Ja või neid eestikeelseid pätte maailmas vähe on.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 13:19See puhas eesti keel võib olla läbi AI kõnemasina. Ja või neid eestikeelseid pätte maailmas vähe on.
ChatGPT nüüd küll puhast eesti keelt ei räägi. Vägagi konarlik on (ma ei mõtle siin ortograafiat, vaid lauseehitust; käänete-pööretega on kah raskusi ja lisaks kipub mingeid imelikke värdsõnu moodustama, sest ega ChatGPT ju eesti keeles "mõtle", kõik käib inglise keele kaudu).
Venom
Kontakt:

Pigem kaldun ka arvama, et tegu on ikkagi Eesti keelt kõnelevate inimestega kui ikka nö puhas Eesti keel.

Aga seda petturi petmist ma pigem plaanin ikkagi teha kirja teel sest siis on aega välja mõelda ja planeerida kuidas ja mida talle teha. Mõtlen, et jätaks talle mulje, et tema pakutud laen, pärandus, investeering või mis iganes on justkui taeva kingitus ja, et iga hinna eest tahan talle raha ära kanda aga mitte kuidagi ei õnnestu ise samas tegelikult just kõrvaldan kõik variandid mis mulle ei sobi ja suunan asju nii kuidas mulle vaja!
Külaline

Venom kirjutas: 22 Dets 2025 19:37 Pigem kaldun ka arvama, et tegu on ikkagi Eesti keelt kõnelevate inimestega kui ikka nö puhas Eesti keel.

Aga seda petturi petmist ma pigem plaanin ikkagi teha kirja teel sest siis on aega välja mõelda ja planeerida kuidas ja mida talle teha. Mõtlen, et jätaks talle mulje, et tema pakutud laen, pärandus, investeering või mis iganes on justkui taeva kingitus ja, et iga hinna eest tahan talle raha ära kanda aga mitte kuidagi ei õnnestu ise samas tegelikult just kõrvaldan kõik variandid mis mulle ei sobi ja suunan asju nii kuidas mulle vaja!
Sellise toimetamise kohapealt tundud kogenud olevat.
Venom
Kontakt:

No tegelikult jah ja kuna vaatan, et teema hakkab kuidagi vaikseks jääma siis teen nö ülestunnistuse.

Eile tuli ühe inimesega jutuks minu tegemised petturitega ning see, et olen kunagi siin seal jutuks toonud, et võiks proovida ise petturitelt raha kätte saada. Ja kuna tavaliselt oli reaktsioon, et ära proovigi üldse, pole mõtet, need sellised profid, teevad kurat teab mida jne siis oligi see postitus veidi nagu sotsiaalne eksperiment, et näha kuidas praegu suhtumine on.

Petturitelt raha välja petta on mul õnnestunud juba 4 korda. Esimest korda 27 eurot, teist korda 68 eurot kuid neid summasid ma ei saanud oma arvele vaid näiteks see 68 läks kiiruse trahvi katteks ja nii. Kuid nüüd mõni aeg tagasi kui hakkasin oma hobiga jälle aktiivsemalt tegelema, õnnestus saada 44 euri otse oma arvele ja hiljuti veel 97.5 samuti otse kontole. Lisaks sellele olen aja jooksul nende mailidesse sisse saanud, kaasa arvatud google kaheastmelised ja igasugu muud nalja teinud. Kokku olen sellise hobiga tegelenud vahelduvalt kuskil viis aastat juba.

Aga ootaks järgmiseid kommentaare ja arvamusi!
Külaline

No aga siis oled ju tasemel häkker, kuigi kirjutasid, et mitte?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 7 külalist