Kuidas ja kus veedate vana-aasta õhtu?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 14:39
Guest kirjutas: 22 Dets 2025 14:23
Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 14:17
Mina olen üks neist, kes põhimõtteliselt koduloomi ei pea. Ma saan aru, kui kusagil talus on koer ja kass vmt, aga kusagil linnakorteris nende loomadega kügeleda, siis veel vana-aastaõhtul vannitoa põrandal nendega istuda - sorri, tõesti ei saa aru sellisest elustiilist.
ta pole kummaski postituses öelnud, et ta korteris elaks. kas sinu meelest on vaid korterites wc-d ja vannitoad? ja aiad?
Arvad, et keset metsa lasevad päkapikud rakette, mis teiste inimeste koduloomi ehmatavad?
Linnakorter ja paksus metsas olev maja. Need on täpselt kaks eluaseme varianti, mida sa tead?
Mina näiteks elan metsa ääres, linnast paari kilomeetri kaugusel, ühe elamipiirkonna serval. Paugutamist on siin nii enne jõule kui uusaastaöösel väga palju. Minugi koer kardab, on hakanud vananedes kartma. Uusaastaöösiti ei tule meilgi kõne alla, et kodust lahkuks või kasvõi õue läheks uut aastat vastu võtma - ei taha koera üksi jätta. Raadio kõvasti mängima panek küll veidike aitab, sellist suurt paanikat ei teki, aga ärevil ja hirmul on ta ikka.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mul kass alguses kartis, aga siis nägi, et midagi hullu ei juhtu, keegi maha ei löö, ja keeras magama. Ma alguses muidugi rääkisin temaga ja silisin, aga kass harjus suht ruttu ära.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 14:56
Guest kirjutas: 22 Dets 2025 14:43
Guest kirjutas: 22 Dets 2025 14:26
Mina endale ka loomi ei võta, sest pole aega nendega tegeleda, aga sellisest elustiilist, et lohutatakse oma koera, kui see kardab, saan aru küll. Minu arust tulebki oma loomade eest hästi hoolitseda, kui nad on juba võetud. Sinusugused tunduvad kalgid inimesed. Üldiselt näitab suhtumine loomadesse päris hästi, mis inimesega tegemist on, sest see empaatiavõimetus ja kalkus väljendub ka mujal, mitte ainult loomadesse suhtumisel.
Minu suhtumine on selline, et ära pane loomi sellisesse olukorda, kus nad peavad sul vannitoapõrandal hirmu käes värisema. Ja ära sunni kogu maailma oma loomade foobiate järgi elama. Minul ei ole loomi sellepärast, et ma tean ette, et ma ei ole võimeline neile normaalset keskkonda tagama. Minu arust pole okei, kui ma tean ette, et keskkond ei vasta looma vajadustele, aga ma ikkagi võtan selle looma, ja siis hakkan teistele ette heitma, miks nad pauku teevad või muud moodi loomi häirivad.
Mis sinu arust peaks kõik loomad ära hävitama, et mõnele meeldib pauku kuulata. Loomaaia loomad kardavad, koduloomad kardavad, metsaloomad kardavad, aga mõnel savi, sest temale meeldib pauk. Nii enesekeskne annab ikka olla.
Minu arust peaks omanik vastutama oma looma elukeskkonna eest ja mitte veeretama seda teiste kaela. Kui sa elad kohas, mis põhjustab loomale kannatusi, siis ära ole egoist ja ära võta seda looma sinna piinlema.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 10:32Kas sa võrdled rasedaid ja vanureid loomadega? See on tõesti tase.
Mina näiteks võrdlen küll. Paljud rasedad ja vanurid on palju hullemad olevused kui loomad.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 15:16
Guest kirjutas: 22 Dets 2025 14:56
Guest kirjutas: 22 Dets 2025 14:43
Minu suhtumine on selline, et ära pane loomi sellisesse olukorda, kus nad peavad sul vannitoapõrandal hirmu käes värisema. Ja ära sunni kogu maailma oma loomade foobiate järgi elama. Minul ei ole loomi sellepärast, et ma tean ette, et ma ei ole võimeline neile normaalset keskkonda tagama. Minu arust pole okei, kui ma tean ette, et keskkond ei vasta looma vajadustele, aga ma ikkagi võtan selle looma, ja siis hakkan teistele ette heitma, miks nad pauku teevad või muud moodi loomi häirivad.
Mis sinu arust peaks kõik loomad ära hävitama, et mõnele meeldib pauku kuulata. Loomaaia loomad kardavad, koduloomad kardavad, metsaloomad kardavad, aga mõnel savi, sest temale meeldib pauk. Nii enesekeskne annab ikka olla.
Minu arust peaks omanik vastutama oma looma elukeskkonna eest ja mitte veeretama seda teiste kaela. Kui sa elad kohas, mis põhjustab loomale kannatusi, siis ära ole egoist ja ära võta seda looma sinna piinlema.
Appikene, kui suure sõnasõja mu postitus meie pere tavapärasest aastavahetusest põhjustas...

Mina siis see, kes koera lohutab.
elame suure aiaga eramajas. Linnas. juba 20+ aastat.
eelmine koer ei kartnud pauke.
praegune koer ka ei kartnud seni, kuni tema 4.elusuvel naaberaias see eelpoolkirjeldatud lõkesse sattunud raketijama oli.
Ma pole iial siin väitnud, et raketid tuleks ära keelata.
Aga ma ei kavatse ka koera magama panna ega oma maja maha müüa ainult sellepärast,
et see koer rakette kardab.
Ma lihtsalt kirjeldasin, kuidas meil on.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 15:32Appikene, kui suure sõnasõja mu postitus meie pere tavapärasest aastavahetusest põhjustas...

Mina siis see, kes koera lohutab.
elame suure aiaga eramajas. Linnas. juba 20+ aastat.
eelmine koer ei kartnud pauke.
praegune koer ka ei kartnud seni, kuni tema 4.elusuvel naaberaias see eelpoolkirjeldatud lõkesse sattunud raketijama oli.
Ma pole iial siin väitnud, et raketid tuleks ära keelata.
Aga ma ei kavatse ka koera magama panna ega oma maja maha müüa ainult sellepärast,
et see koer rakette kardab.
Ma lihtsalt kirjeldasin, kuidas meil on.
Oled väga normaalne inimene ja ilmselgelt te kõik armastate oma koera. Jätkake samas vaimus. Kui tuleb üks kord aastas veeta paar tundi wc põrandal, no siis seda ka tehke. Ära loe mingeid lolle kommentaare selle kohta, kuidas ainult inimestel on lubatud ennast hästi tunda, selliselt kirjutavad inimesed peavad ennast looduse kroonideks, ise maailma ja keskkonda hävitades ja loomadest üle astudes.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 15:45 Ära loe mingeid lolle kommentaare selle kohta, kuidas ainult inimestel on lubatud ennast hästi tunda, selliselt kirjutavad inimesed peavad ennast looduse kroonideks, ise maailma ja keskkonda hävitades ja loomadest üle astudes.
Kas sa oled kirjaoskamatu või põhimõtteliselt jätad lugedes poole vahele? Ma selgesõnaliselt ütlesin, et loomaomanikud peaksid vastutama selle eest, et nende loomad end hästi tunneksid.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 15:49
Guest kirjutas: 22 Dets 2025 15:45 Ära loe mingeid lolle kommentaare selle kohta, kuidas ainult inimestel on lubatud ennast hästi tunda, selliselt kirjutavad inimesed peavad ennast looduse kroonideks, ise maailma ja keskkonda hävitades ja loomadest üle astudes.
Kas sa oled kirjaoskamatu või põhimõtteliselt jätad lugedes poole vahele? Ma selgesõnaliselt ütlesin, et loomaomanikud peaksid vastutama selle eest, et nende loomad end hästi tunneksid.
Halvasti tunnevad ennast kõik loomad, sina lihtsalt ei tea, kus nad värisevad või mis nad seal metsas teevad. Loomaaias ravivad loomad pärast mitu kuud närve. Võiks ikka natuke laiemalt asja vaadata.
Külaline

Aga nad ju vastutavadki, panevad loomad kinnisesse ruumi ja lohutavad pärast nii kaua, kuni vaja. Mis on sinu probleem? Kui oled loomavihkaja, siis ütle see välja, saame aru ja rohkem sinuga ei väitle. Inimesi ongi igasuguseid, on inimesekeskseid (st endakeskseid) ja on loomaempaatilisi.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 16:00
Aga nad ju vastutavadki, panevad loomad kinnisesse ruumi ja lohutavad pärast nii kaua, kuni vaja. Mis on sinu probleem? Kui oled loomavihkaja, siis ütle see välja, saame aru ja rohkem sinuga ei väitle. Inimesi ongi igasuguseid, on inimesekeskseid (st endakeskseid) ja on loomaempaatilisi.
Enesekesksed loomavihkajad on need, kes võtavad endale looma, et endal tore oleks, mõtlemata sellele, kas neil on ka sellele loomale sobivaid tingimusi pakkuda. Ja kui ei ole, siis hakkavad teisi peedistama, et need oma elukorraldust muudaks, kuna loomadel on kehv olla. Kordan: ära võta looma, kui sa ei suuda talle normaalseid elutingimusi pakkuda.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Paar tundi aastas WC põrandal väriseda ja muidu rõõmsat lemmiku elu elada, see ei ole, et ei suuda tingimusi pakkuda. Kõigil esineb aasta jooksul mingeid tühiseid probleeme, mõtlen siinjuures just inimesi, kus nendel vinguda on? Elu pole ainult meelakkumine, ja see käib ka loomade kohta. Kui muidu on kõik ok, siis see koer kahe tunni jooksul peldiku põrandal maha ei sure, elab üle, homme ka päev. Tingimused täidetud. See sul sama loogika, nagu ärge sünnitage lapsi, nad peavad hambaarsti juurde minema. Ikka esineb kõigi elus ebakõlasid, see ongi paratamatus, ja käib elu juurde.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 22 Dets 2025 17:16 See sul sama loogika, nagu ärge sünnitage lapsi, nad peavad hambaarsti juurde minema. Ikka esineb kõigi elus ebakõlasid, see ongi paratamatus, ja käib elu juurde.
No kui on nii väike probleem, siis milleks selle saluudi üle üldse ohkida? Tsiteerides sind ennast: "See ongi paratamatus ja käib elu juurde."
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 17:42
Tolmukübe kirjutas: 22 Dets 2025 17:16 See sul sama loogika, nagu ärge sünnitage lapsi, nad peavad hambaarsti juurde minema. Ikka esineb kõigi elus ebakõlasid, see ongi paratamatus, ja käib elu juurde.
No kui on nii väike probleem, siis milleks selle saluudi üle üldse ohkida? Tsiteerides sind ennast: "See ongi paratamatus ja käib elu juurde."
Tegelikult algselt ju ei ohitudki. Mina ka ei ohi, aga suhtumist, et lemmikloomad polegi ühiskonnaliikmed, ma ka ei talu. See, kes on tugev ja võimas, võiks mõelda ka nõrkadele.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 17:52 Tegelikult algselt ju ei ohitudki.
Tõesti? Mis need pikad kirjeldused siis olid, kuidas metsloomad, loomaaialoomad ja koduloomad kõik on hirmu kätte suremas igal uusaastaööl, kuna egoistlikud inimesed nendega üldse ei arvesta? Otsustage juba ära, kumb siis on.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 18:02
Tõesti? Mis need pikad kirjeldused siis olid, kuidas metsloomad, loomaaialoomad ja koduloomad kõik on hirmu kätte suremas igal uusaastaööl, kuna egoistlikud inimesed nendega üldse ei arvesta? Otsustage juba ära, kumb siis on.
Algselt oli neutraalne kirjeldus, kuidas inimene uusaastaöösel lemmikut lohutab.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 18:02
Oled ikka päris empaatiavõimetu inimene. Eks need loomad elavad selle hirmu üle, aga miks peaks nõrgematele ebamugavust valmistama lihtsalt sellepärast, et sinul on kaks minutit lõbus. Proportsioon on ju täiesti paigast ära. Las loomad värisevad mitu päeva või veel kauemgi, sest sina tahad kaks minutit lõbu. Kuigi sind võiks lõbustada ka mingi muu asi, mis loomi ei hirmuta. Imelik, et inimene ei saa asja mõttest üldse aru. Vaevalt et sul teiste inimeste suhteski mingit empaatiat on, ainult sina ja sinu meelelahutus on kõige täthsamad.
Külaline

Mul on päris mitu tuttavat, kellel on koerad paugutamise peale lahti rabelenud/pääsenud ja hirmust plagama pannud. Kõikidel juhtudel on koerad jäänudki kadunuks.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 22 Dets 2025 17:16 Elu pole ainult meelakkumine, ja see käib ka loomade kohta. Kui muidu on kõik ok, siis see koer kahe tunni jooksul peldiku põrandal maha ei sure, elab üle, homme ka päev.
Milles siis probleem?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 22:33
Tolmukübe kirjutas: 22 Dets 2025 17:16 Elu pole ainult meelakkumine, ja see käib ka loomade kohta. Kui muidu on kõik ok, siis see koer kahe tunni jooksul peldiku põrandal maha ei sure, elab üle, homme ka päev.
Milles siis probleem?
Ei olnud sel koera hoidval inimesel mingit hala ega probleemi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu ja 11 külalist