Millal algab menopaus?

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 10:12 Kõigil ei tulegi kuumahooge ja pole ka erilisi vaevusi. See ei tähenda, et menopaus jääks tulemata.
Teemaalgataja siin. Jah, ma saan aru, et kõigil tuleb. Pidasingi silmas, et millal kõik need vaevused algavad. Viimasel ajal viskab FB-s ka ette neid videoid, et "kas te teate, millised on tegelikult need 10 menopausi sümptomit" vmt. Mul pole ühtki neist veel tulnud. Seepärast küsingi, et kaua neid oodata võib ja millal võib kergemalt hingata, ei ei tulnudki mingeid hooge. 😀
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Sept 2025 09:35
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 10:12 Kõigil ei tulegi kuumahooge ja pole ka erilisi vaevusi. See ei tähenda, et menopaus jääks tulemata.
Teemaalgataja siin. Jah, ma saan aru, et kõigil tuleb. Pidasingi silmas, et millal kõik need vaevused algavad. Viimasel ajal viskab FB-s ka ette neid videoid, et "kas te teate, millised on tegelikult need 10 menopausi sümptomit" vmt. Mul pole ühtki neist veel tulnud. Seepärast küsingi, et kaua neid oodata võib ja millal võib kergemalt hingata, ei ei tulnudki mingeid hooge. 😀
No ma ei tea, ma olen 54 ja vaevuseid pole, usun, et pole enam tulemas ka.
Külaline

Minul polnud ka mingeid kuumahooge ega unetust või närvilisust. Päevad jäid lõplikult ära vahetult enne 54. sünnipäeva, mis oli 10 aasta eest.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Sept 2025 14:41 St millal need hirmsad higistamised jmt hood peale hakkavad? Olen 52 ja ootan ja loodan, et äkki ei tulegi. :lol: Mis vanuses võib hinge tõmmata, et enam ei tulegi? PS. Päevade järgi mul midagi vaadata ei saa, sest kasutan juba aastaid minipille ja mul ei ole nendega päevi.
Teemaalgataja siin. Tegin huvi pärast FSH ja östradiooli analüüsi ja selgus, et olen juba postmenopausis, kõik möödas ja mingeid hoogusid enam oodata ei ole, olen kõik maha maganud. Nüüd tahaks küll kohe tähistama minna. :D
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 16:03 Minul polnud ka mingeid kuumahooge ega unetust või närvilisust. Päevad jäid lõplikult ära vahetult enne 54. sünnipäeva, mis oli 10 aasta eest.
Oled tervislikult elanud, seetõttu polnudki mingeid vaevuseid ja see ongi normaalne.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Ohh, no vaevused ja ebatervislik eluviis siinkohal vist niisuguses korrelatsioonis ei ole, samuti mitte menopausi algus. Igaühel on nagu on ja ei ole mina veel aru saanud, miks see on igal naisel isesugune vaatamata tema eluviisile või veel jumal teab, millisele karakteristikule.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Dets 2025 21:15Oled tervislikult elanud, seetõttu polnudki mingeid vaevuseid ja see ongi normaalne.
Ei ole üldse seotud.
Külaline

See on ilmselt ikka geneetiline.
Külaline

Me õega oleme ühe ema-isa lapsed. 2a vanuse vahe. Minul täiega õudsed vaevused, sain kontrolli alla alles HARiga. Vanem õde tundis mõned korrad kuumalaineid ja kõik. Kehakuju poolest oleme sarnased. Miks nii?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 22:46 Me õega oleme ühe ema-isa lapsed. 2a vanuse vahe. Minul täiega õudsed vaevused, sain kontrolli alla alles HARiga. Vanem õde tundis mõned korrad kuumalaineid ja kõik. Kehakuju poolest oleme sarnased. Miks nii?
Geenikombinatsioon on teil siiski erinev - te pole ühemunakaksikud.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2025 08:43
Guest kirjutas: 22 Dets 2025 22:46 Me õega oleme ühe ema-isa lapsed. 2a vanuse vahe. Minul täiega õudsed vaevused, sain kontrolli alla alles HARiga. Vanem õde tundis mõned korrad kuumalaineid ja kõik. Kehakuju poolest oleme sarnased. Miks nii?
Miks siis tihti öeldakse, et nii nagu oli teie emal, nii läheb enamasti ka tütardel. Ema käest kahjuks küsida ei jõudnud, aga mõlemad õega ju oleme ta tütred, miks siis nii erinevalt kulgeb meil see menokas.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Dets 2025 23:15
Miks siis tihti öeldakse, et nii nagu oli teie emal, nii läheb enamasti ka tütardel. Ema käest kahjuks küsida ei jõudnud, aga mõlemad õega ju oleme ta tütred, miks siis nii erinevalt kulgeb meil see menokas.
No miks ja miks! Te olete õega erinevad inimesed, elate erinevat elu, põete erinevaid haiguseid ja ka menopaus kulges teil erinevalt. Mis vahet sellel on, MIKS see nii oli, kui see teil juba üle on elatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2025 23:15
Külaline kirjutas: 23 Dets 2025 08:43
Vanaema poolt ka äkki mõjutus.
Tihtipeale nii öeldakse jaa aga ega see alati 100% paika pea. Organismid siiski hoolimata ühistest geenidest on ikka erinevad.
Mul õega 3.5a vahet. Samade vanemate lapsed aga nii välimuselt kui ka kehaehituselt oleme erinevad nagu siga ja kägu. Aga päevad on sarnased. Mõlemal väga valulikud ja vererohked. Algasid ka enamvähem samas vanuses.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Dets 2025 23:15 Miks siis tihti öeldakse, et nii nagu oli teie emal, nii läheb enamasti ka tütardel.
Rõhk on sõnal enamasti. See tähendabki, et nii on paljudel, aga mitte kõigil. Öeldakse ka ju seda, et enamasti on üleminekuiga seotud vaevustega. Enamikul nii ongi, aga näe, mõne ikka leiab, kellel pole mingeid vaevusi.
Külaline

Minul käisid päevad regulaarselt iga 28p tagant kuni 50a 8k. Viimased 10a väga vererohked - kulus 1 pk öötampoone 2 päevaga ja siis veel 2-3 minitampooni paari päevaga. Päevapealt tekkisid enesehaletsushood, nutsin end (põhjuseta) solvatu ja õnnetuna tundes korduvalt hüsteeriasse. Käisin töö kaudu erakorralisel psühholoogi vastuvõtul, ulgusin seal ka ja psühholoog siis ettevaatlikult soovitas, et äkki on eaga seoses. Vehkisin kätega, et mistenüüd, mul päevad nagu kellavärk, võin veel karja lapsi sùnnitada. Küsisin perearstilt rahustid, aga päevi rohkem ei tulnud. Algasid öised kohutavad kuumahood, mis kestsid umbes kolm kuud. Nüüd on jooksmas neljas kuu, mil päevi lihtsalt ei ole. Tujutsemine võrrelduna mõne kuu tagusega on kontrolli all ja kuumahood kadusid. Veider tunne on, räägitakse, kuidas tsükkel kõigepealt muutub - minul sellist asja ei olnud. Aga päevad algasid samamoodi - ühel kuul olid ja siis edasi terve elu, välja arvatud rasedus ning kohe umbes kaks kuud peale sünnitust taas. Ausalt öeldes veidi muretsen, kas nii saab ka olla.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 01:45 Viimased 10a väga vererohked - kulus 1 pk öötampoone 2 päevaga ja siis veel 2-3 minitampooni paari päevaga.
Need ei ole väga vererohked päevad. Vähemalt minu isiklikku kogemust arvestades.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 01:45Veider tunne on, räägitakse, kuidas tsükkel kõigepealt muutub - minul sellist asja ei olnud.
See võib veel tulla. Mul oli ka nii, et 3 kuud ei olnud päevi ja ma juba rõõmustasin, et oh, õnneks läbi see jama ja õnnis menopaus tulekul, ja kus siis ühtäkki võttis kätte ja kukkus jälle lahmama, mul pole eluski nii hullult verd tulnud, kui siis pärast seda 3-kuulist pausi. Ja siis tiksus jälle rõõmsalt paar kuud oma tavalises 28 päevases tsüklis edasi. Nüüd hetkel jälle mingi auk ja ootan siin, et millal jälle üllatab mingi nõmedusega.
Külaline

Jah, 3 kuud vahe on täitsa harilik. Aasta peab vahet olema, siis on lõppenud. Minul oli veebruaris, oli märtsis, seejärel juunis, siis septembri lõpus. Ma küll veel ei arva, et läbi on. Õnneks minul meeleolu ennustab üsna hästi päevade tulekut, st päris ootamatut verevoolu ei ole.
Külaline

Mul emal 50.ndate keskel oli vahepeal isegi 6 kuune vahepaus. Arvas, et ongi nüüd kõik aga siis mõnda aega käis jälle enamvähm regulaarselt. Päris ära lõppes vist 58aastaselt, kui õieti mäletan.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 12:54
Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 01:45Veider tunne on, räägitakse, kuidas tsükkel kõigepealt muutub - minul sellist asja ei olnud.
See võib veel tulla. Mul oli ka nii, et 3 kuud ei olnud päevi ja ma juba rõõmustasin, et oh, õnneks läbi see jama ja õnnis menopaus tulekul, ja kus siis ühtäkki võttis kätte ja kukkus jälle lahmama, mul pole eluski nii hullult verd tulnud, kui siis pärast seda 3-kuulist pausi. Ja siis tiksus jälle rõõmsalt paar kuud oma tavalises 28 päevases tsüklis edasi. Nüüd hetkel jälle mingi auk ja ootan siin, et millal jälle üllatab mingi nõmedusega.
Kuidas saab menopaus õnnis olla? Menopaus tähendab paljude tervisehädade algust - järsk vananemine nagunii. Ja nagu siit ja perekooli foorumist olen lugenud, siis libiido langust. Kuidas selline asi saab õnnis ja teretulnud olla?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Kõuts ja 5 külalist