Silmadega probleem

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kas teil seal seda töötervishoiukontrolli ei ole? Seal peaks saama ju silmaarstile kurta seda muret ja ehk teevad tööandjale mingi ettekirjutuse, et laevalgustus tuleks töötajatele sobivamaks timmida, et nii silmi ärritav ei oleks. Või siis ise otse tööandjaga arutada, et kas annaks mingeid pirne-valgustorusid seal vahetada või mingeid filtreid vahele või midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 20:37 Kas teil seal seda töötervishoiukontrolli ei ole? Seal peaks saama ju silmaarstile kurta seda muret ja ehk teevad tööandjale mingi ettekirjutuse, et laevalgustus tuleks töötajatele sobivamaks timmida, et nii silmi ärritav ei oleks. Või siis ise otse tööandjaga arutada, et kas annaks mingeid pirne-valgustorusid seal vahetada või mingeid filtreid vahele või midagi.
Asi on ikka ilmselt minu silmades, mitte et valgus ei vastaks nõuetele. Ma arvan, et siis ma mingit valgustite väljavahetamist ei saa päris nõuda, firma üürib neid ruume. Ja ega ma ju ei tea, kas asi on üldse selles. Ilmselt mitmed asjad kokku ja minu silmad on liiga tundlikud.
KollaneBanaan
Kontakt:

Postitus Postitas KollaneBanaan »

Arvan ka, et mitu asja kokku teevad nii hulluks. Mul ka see kontorivalgus võimendab. Käin koolis, seal on päris raske ja kui muidu on silmad enam-vähem olnud, siis 1.5h loeng selle valguse käes teeb kohe halvaks, pean mitu korda tilku panemas käima.

Aga seegi on nüüd pärast pisarakanalite sulgemist talutavam olnud. Ega ma 100% ei saa öelda, et just need pluginad aitavad, aga midagi muud mu elus oluliselt muutunud ei ole, seega arvan ikkagi, et mingi toime neil on.

Lisaks on mul silmad eriti kuivad autosõdul. Ei oska kommenteerida miks, tundub, et kuidagi kiirus-fookus väsitab silma ja tekitab selle kuiva kratsiva tunde. Kõige halvematel perioodidel ma ise nt ei sõidagi, kasutan võimalusel pigem ühistransporti.
Külaline

KollaneBanaan kirjutas: 29 Dets 2025 23:33 Arvan ka, et mitu asja kokku teevad nii hulluks. Mul ka see kontorivalgus võimendab. Käin koolis, seal on päris raske ja kui muidu on silmad enam-vähem olnud, siis 1.5h loeng selle valguse käes teeb kohe halvaks, pean mitu korda tilku panemas käima.

Aga seegi on nüüd pärast pisarakanalite sulgemist talutavam olnud. Ega ma 100% ei saa öelda, et just need pluginad aitavad, aga midagi muud mu elus oluliselt muutunud ei ole, seega arvan ikkagi, et mingi toime neil on.

Lisaks on mul silmad eriti kuivad autosõdul. Ei oska kommenteerida miks, tundub, et kuidagi kiirus-fookus väsitab silma ja tekitab selle kuiva kratsiva tunde. Kõige halvematel perioodidel ma ise nt ei sõidagi, kasutan võimalusel pigem ühistransporti.

Autosõidul silmad fokuseerivad palju ja on pinges. Ma arvan seda.

Aga mul on küsimus, et kellel pisarakanalid suletud... kas bakeriaalse silmapõletiku risk siis on ka suurem siis?
Külaline

mul olid ka nn kuivad silmad. silmaarst arvas, et tolmust, vanusest jne. tegelikult avastati mul ajukasvaja. lõigati ära ja kuivad silmad kadusid koos temaga. tagantjärele mõtlen, et kuna kasvaja silmanärvile rõhus, oli see ilmselt peamiseks põhjuseks. aga stressi kahtlustan lisapõhjusen ka. ärge nüüd kõik, kellel kuivad silmad on, endal ajukasvajat kahtlustage, aga mingi reaalne põhjus võib asjal olla.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Dets 2025 11:03 mul olid ka nn kuivad silmad. silmaarst arvas, et tolmust, vanusest jne. tegelikult avastati mul ajukasvaja. lõigati ära ja kuivad silmad kadusid koos temaga. tagantjärele mõtlen, et kuna kasvaja silmanärvile rõhus, oli see ilmselt peamiseks põhjuseks. aga stressi kahtlustan lisapõhjusen ka. ärge nüüd kõik, kellel kuivad silmad on, endal ajukasvajat kahtlustage, aga mingi reaalne põhjus võib asjal olla.
Reaalne põhjus on mul ka olemas. Mul on kilpnäärme alatalitlus, rosaatsea, mis mõjub silmadele, tegin Roaccutane'i kuuri, mis kuivatab limaskesti ja nahka. Lisaks on silmad olnud mul alati tundlik koht, kunagi oli väga suur miinus, oli palju silmapõletikke, siis tegin laseroperatsiooni. Kõik see kokku mõjubki. Kui siis tingimused on halvad, siis võimendubki kogu see asi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist