Vähese sünni põhjus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 22:11
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 22:02
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 21:54

Millise järgmise mehega. Eks valik on olla ka üksikema. Aga need teise ringi mehed teevad vaeseks ju ka järgmise perekonna, sest peavad eelmisi lapsi toetama. Ja jälle: mina räägin sellest, kuidas praegu elu käib, mitte endast. Ma saan aru, et sinul üldistamisvõime puudub täielikult, aga ma räägin sellest, miks ei ole Eesti inimesed üldiselt kuigi rikkad. See mitme pere pidamine teeb vaeseks.
Kuule, seda sulle ju öeldaksegi praegu, et see on nende meeste enda isiklik valik. Ja samas ka selle uue naise valik - kas ta tahab sellise mehega lapsi saada, kelle sissetulek on väike, aga kellel on tarvis eelmist pesakonda üleval pidada.

Kes siin sinu arvates siis nüüd süüdi on? Nagu päriselt arvad, et sellisele seltskonnale tuleb kaasa tunda?
Mitmendat korda ütlen: lastele tuleb kaasa tunda, sest nemad ei ole seda olukorda valinud, vaid nad on sellesse pandud. Ja neid ei toeta vanemad magistratuuri lõpuni. Enne imestasid, miks mõni loll läheb kooli kõrvalt tööle, vanemad ju toetavad. Sa kohe nagu üldse ei jälgi, millest jutt ja siis hüppad peale. Ära rohkem vasta, et ise süüdi, ise tegid, paras, miks on sada peret jne. Laste elu muudab selline pereelu väga palju.
Mis mõttes MINA imestasin, miks mõni loll läheb tööle, vanemad ju toetavad? See ei ole minu kommentaar ega minu arvamus. Siin kommenteerivad mitmed inimesed.

Oma lastele peavad nende vanemad kaasa tundma. Ja, kui on probleeme, siis vaadaku lapsed oma vanematele otsa, mitte ühiskond ei pea kaasa haletsema, et mõni mees soetab omale mitu pesakonda, mida ei suuda üleval pidada.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 22:30
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 21:22
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 21:13 Toon veel välja selle, et Eestis on väga levinud kärgperendus, mis teeb tegelikult pered vaesemaks ja sööb ka nende vara. Küll tuleb maksta alimente, küll soetada aina uusi eluasemeid. Üksikemasid on teiste riikidega võrreldes väga palju, kes on suuresti vaesusriskis, sest on suur vahe sees, kas peres on üks või mitu raha teenijat. Kõik see teeb vaeseks.
No, kärgperendus on ju inimese isiklik valik! Tuua seda oma eluraskuste ettekäändeks on pehmelt öeldes kummaline. Kui sul on rahaliselt raske, siis sa ei paljune mitmete erinevate partneritega.
Tegelikult kärgperendus on majanduslikult kasulik. See on avalik saladus, et sebitakse endale suure pere toetus, kui kahepeale kokku on 3 last, ehkki peres endas kasvab näiteks üks-kaks last, aga mehel on kusagil veel üks laps, kes kasvavad võõrasisaga. Nelja täiskasvanud inimsese kasvatada on siis näiteks neli last ja saavad suure pere toetust!
Kärgpered nüüd küll vaesed ei ole, juba ainuüksi sellepärast, et vaene mees ei leia endale keskeas uut naist.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 22:44
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 21:22

No, kärgperendus on ju inimese isiklik valik! Tuua seda oma eluraskuste ettekäändeks on pehmelt öeldes kummaline. Kui sul on rahaliselt raske, siis sa ei paljune mitmete erinevate partneritega.
Tegelikult kärgperendus on majanduslikult kasulik. See on avalik saladus, et sebitakse endale suure pere toetus, kui kahepeale kokku on 3 last, ehkki peres endas kasvab näiteks üks-kaks last, aga mehel on kusagil veel üks laps, kes kasvavad võõrasisaga. Nelja täiskasvanud inimsese kasvatada on siis näiteks neli last ja saavad suure pere toetust!
Kärgpered nüüd küll vaesed ei ole, juba ainuüksi sellepärast, et vaene mees ei leia endale keskeas uut naist.
Leiab ikka, omasuguse. Ja kui see satub veel viljastumiseas olevat, tehakse kohe uued lapsed juurde.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 20:43
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 14:04
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 11:47
Ja on väga palju inimesi, kellel on lapsed oma tahte vastaselt, nii on lihtsalt läinud, aga neil ei ole sellest sooja ega külma.
Kaua sa seda lollust korrutad? Mina ei tunne mitte ühtegi inimest, kes oleks vastu enda tahtmist lapse saanud. Aa, perekoolis üks hull oli, kes korduvalt erinevates teemades kirjutas, et ühiskond käskis tal lapse saada, ja nüüd on tema keha rikutud, arst selles süüdi, ja tema seda last üldse ei taha.

Nagu eelpool öeldud - selline inimene on vaimselt haige inimene, kellel ei ole oma lapsest sooja ega külma, kes oma last ei armasta ja kes kahetseb lapse saamist.

Mida tähendab, et inimene sai lapse oma tahte vastaselt - nii on lihtsalt läinud? Kuidas sai "lihtsalt nii minna"?
Inimese asemel pane naist, sest üsna palju on mehi, kes on isaks saanud vastu tahtmist. Ma muidugi ei räägi endast.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 19:40Minul oli väga kahju Edgar Valteri elulugu lugeda, tal oli võimukas naine ja tegi aborti ning naabrinaine palus, et Edgar temaga vahekorda astuks, sest oma mehega lapsi ei tulnud ja Edgar aumehena ei teinud seda ja eluõhtul kahetses, et ei teinud. Jäidki lapsed saamata, anne edasi kandmata.
Kas aumehena või oli naabrinaine liiga paks ja inetu? Kas oli raamatus kirjas ka, et kena naabrinaine palus? Kui ei, siis oli kole või Edgar liiga sussi all ja kartis oma naist.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 29 Dets 2025 22:50

Ja on väga palju inimesi, kellel on lapsed oma tahte vastaselt, nii on lihtsalt läinud, aga neil ei ole sellest sooja ega külma.
Kaua sa seda lollust korrutad? Mina ei tunne mitte ühtegi inimest, kes oleks vastu enda tahtmist lapse saanud. Aa, perekoolis üks hull oli, kes korduvalt erinevates teemades kirjutas, et ühiskond käskis tal lapse saada, ja nüüd on tema keha rikutud, arst selles süüdi, ja tema seda last üldse ei taha.

Nagu eelpool öeldud - selline inimene on vaimselt haige inimene, kellel ei ole oma lapsest sooja ega külma, kes oma last ei armasta ja kes kahetseb lapse saamist.

Mida tähendab, et inimene sai lapse oma tahte vastaselt - nii on lihtsalt läinud? Kuidas sai "lihtsalt nii minna"?
Inimese asemel pane naist, sest üsna palju on mehi, kes on isaks saanud vastu tahtmist. Ma muidugi ei räägi endast.
jep, nii nagu ei saa mehed lapsi, kui tahavad (nt Edgar Valter), nii ei saa nad ka takistada lapse saamist, kui naine on pähe võtnud, et tahab. Üks naine tegi kuulsale tennisist suuseksi, et saada materjali viljastumiseks.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 22:46
Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 22:44

Leiab ikka, omasuguse. Ja kui see satub veel viljastumiseas olevat, tehakse kohe uued lapsed juurde.
Mõnel keskeas oleval Rimi kärulükkajal on kindlasti seda rõõm kuulda.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 22:15
Täiesti arusaamatu kaitsekõne vastutustundetute meeste suunal
Ma juba korra sulle ütlesin: mitte mingisugust kaitsekõnet ei ole. Ma ei tea, kas sa mängid lolli või päriselt oledki. Miks sa mõtled pool jutule juurde. Küll ülistasin Birgitte Bardot'd, küll kedagi veel. Sa eksid, kas ei saa aru. Minu isiklik seisukoht ei puutu absoluutselt asjasse. Ma ei ole kellegi uus ega vana naine, mul on endal lapsed, on olnud elus vaid üks perekond. MA EI RÄÄGI ENDAST,VAID ÜLDISELT! Kas on võimalik lõpuks aru saada, kui seda on sulle mitmel erineval moel öeldud. Seda oled siin juba korduvalt korrutanud, et sina selliseid inimesi ei tea, sina pole kuulnud, sina pole näinud, siis pole olemas ka. Maailm on rohkemat kui sina. Kuidas ikka mõne silmaring nii piiratud saab olla, see on lausa uskumatu.
Nopped sellest, kuidas sa suhtled kaasfoorumlastega:
kas sa mängid lolli või päriselt oledki?
Kuidas ikka mõne silmaring nii piiratud saab olla?
Kas sa oled see, kelle jaoks laps on elu sisu, passid nendega terve elu kodus, tööl eikäi ja oled iga päev õnnetu, sest nad saavad ükskord iseseisvaks?
sa oled silmaklappidega hobune, pealetükkiv ja agressiivne
Kas su mees on selline, et on sulle öelnud, et ei tahtnudki sinuga tegelikult last või mis sul viga on.
Nii eluvõõrast inimeste annab ikka tõesti otsida
ei viitsi sinuga rohkem jaurata, oled väga piiratud inimene
Midagi muud oskad ka kraaksuda või?

Huvitav, kes tegelikult kraaksub? Kas sinule on keegi siin niimoodi vastanud? Miks sa ei ole võimeline isiklikuks minemata argumenteerima?

Minul näiteks ei ole kärgpere lastest kahju, vaid sinu lastest, et neil on nii ebastabiilne ja kehva eeskujuga ema. Jah - nüüd langesin sinuga samale tasemele ja muutusin isiklikuks, aga seda sa mu meelest siin noridki!
Külaline

See on pigem väga väike %, kus isa vastu tahtmist isaks saab. Kui naine näiteks kondoomi sisse augud torgib. Või valetab ja rumal mees usub.
Või sa arvad, et kui naine ütleb, et ta kasutab midagi see on piisav?
Mees peab ikka ka oma peaga mõtlema, kui järglasi ei taha 😃 kasutab siis ikkagi topeltkaitset või ei seksi üldse.
Küll on siis hea ikka naise kaela ajada, et ta ütles, et rasedaks ei jää.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 30 Dets 2025 00:32

See on pigem väga väike %, kus isa vastu tahtmist isaks saab. Kui naine näiteks kondoomi sisse augud torgib. Või valetab ja rumal mees usub.
Või sa arvad, et kui naine ütleb, et ta kasutab midagi see on piisav?
Mees peab ikka ka oma peaga mõtlema, kui järglasi ei taha 😃 kasutab siis ikkagi topeltkaitset või ei seksi üldse.
Küll on siis hea ikka naise kaela ajada, et ta ütles, et rasedaks ei jää.
Üldjuhul on siiski nii, et naine ütleb, et kasutab tablette, spiraali vms. Ja hiljem paneb lihtsalt fakti ette, vat nüüd on nii.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

See, kes ei taha mingil juhul last, kasutabki ju ise vastavaid vahendeid. Suvalise inimese (kellega võibolla hiljem mingit tegemist ei taha teha) juttu uskuda, et ta on see või teine, tegeleb ei tea millega, kasutab vahendeid jne …. Peab ikka päris lihtsake olema. See on ilmselt sama seltskond, kes prostituudilt võtab ausõna, et tol pole ühtegi haigust.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 22:09 Tädil(isa poolt) nimelt ei ole lapsi. Miks, päris põhjust ma ei teagi, sest tundub kuidagi kohatu küsida, et miks. Ähmased jutud on suguvõsas, et oli liiga võimuka ema(minu vanaema siis) käpa all. Ja ta elaski emaga koos kuni ema surmani. Ühtegi peikat ega ka meest näha polnud. Nüüdseks on tädi juba pensioniealine. Natuke nagu aimata võib, et kahetseb(juttude pähjal). Eriti peale ema surma kumas see läbi.
Tutvusringkonnas samuti vähemalt paar naist, kes juba pensionil, aga kelle ema vajas hooldamisel abi ja pere jäi neil loomata ja lapsed saamata. Kahetsevad, et oma elu jäi elamata. Ka selliseid mehi on, kes elavad koos võimuka emaga, kes ei aktsepteeri võimalikke pruute. Tegelikult kahju neist, et sellisesse olukorda on sattunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 21:46
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 21:29
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 21:16
Mis see minu mees siia teemasse puutub? Sõnad said otsa, siis mõtlesid, et püüad leida mingit minu haavatavat punkti a la sa oled see nõme, kes ei ei käi tööl ja istub oma lastega kodus või et mu mees ei tahtnud minuga lapsi? Kui tahad nii hirmsasti vaielda, siis tee seda argumenteeritult ja mõistlikult, mitte ära hakka inimeste oletatavaid valupunkte ülesotsima.
Nagu Perekoolis, leidub ka siin foorumis inimesi, kes ei oska või ei suuda isikliku ründamise ja oletamise asemel, argumenteeritult ja mõistlikult arutleda. Selliste inimeste eesmärgiks pole erinevatel teemadel diskuteerimine, vaid anonüümselt lahmides teiste solvamine ja foorumis enda välja elamine.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Dets 2025 09:11
Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 22:09 Tädil(isa poolt) nimelt ei ole lapsi. Miks, päris põhjust ma ei teagi, sest tundub kuidagi kohatu küsida, et miks. Ähmased jutud on suguvõsas, et oli liiga võimuka ema(minu vanaema siis) käpa all. Ja ta elaski emaga koos kuni ema surmani. Ühtegi peikat ega ka meest näha polnud. Nüüdseks on tädi juba pensioniealine. Natuke nagu aimata võib, et kahetseb(juttude pähjal). Eriti peale ema surma kumas see läbi.
Tutvusringkonnas samuti vähemalt paar naist, kes juba pensionil, aga kelle ema vajas hooldamisel abi ja pere jäi neil loomata ja lapsed saamata. Kahetsevad, et oma elu jäi elamata. Ka selliseid mehi on, kes elavad koos võimuka emaga, kes ei aktsepteeri võimalikke pruute. Tegelikult kahju neist, et sellisesse olukorda on sattunud.
Natukene ebaloogiliselt kõlab see esivanema hooldamise vajadus. Kui naise lapse saamise iga on vahemikus 20-40-eluaastat, siis tema ema või isa on keskmiselt vanuses 40-70-aastat. Sellises vanuses inimene ei ole reeglina nii põdur, et laps peaks oma järeltulijatest loobuma.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2025 20:52
Guest kirjutas: 30 Dets 2025 09:11
Natukene ebaloogiliselt kõlab see esivanema hooldamise vajadus. Kui naise lapse saamise iga on vahemikus 20-40-eluaastat, siis tema ema või isa on keskmiselt vanuses 40-70-aastat. Sellises vanuses inimene ei ole reeglina nii põdur, et laps peaks oma järeltulijatest loobuma.
Ma see kes algse kirjutas. Vanaema oli tugevalt ülekaalus ja ja vajas abi juba siis, kui ma väike laps olin. St et ma mäletan teda eluaeg ülekaalulisena.
Külaline

Minu vanamema oli ka 1.50x1m. Nii tore paks soe memm oli. Liikuda eriti ei viitsinud, istus kööginurkas pann ees ja praadis silku ja pannkooke. Nii head olid need magusad pannkoogid, millel olid kõvad krõmpsuvad silgusoolased ääred.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2025 22:51 Minu vanamema oli ka 1.50x1m. Nii tore paks soe memm oli. Liikuda eriti ei viitsinud, istus kööginurkas pann ees ja praadis silku ja pannkooke. Nii head olid need magusad pannkoogid, millel olid kõvad krõmpsuvad silgusoolased ääred.
Hehh. Kas sama memm? Oli mu vanaema ka 150 cm lühike jupp ja samapidi lai. Istus köögilaua taga ja sõi rasvast heeringat. See on ka ilmselt üks põhjus, miks ma heeringat ei söö 😃. Aga vaat 92 aastaseks elas.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2025 23:10
Külaline kirjutas: 30 Dets 2025 22:51 Minu vanamema oli ka 1.50x1m. Nii tore paks soe memm oli. Liikuda eriti ei viitsinud, istus kööginurkas pann ees ja praadis silku ja pannkooke. Nii head olid need magusad pannkoogid, millel olid kõvad krõmpsuvad silgusoolased ääred.
Hehh. Kas sama memm? Oli mu vanaema ka 150 cm lühike jupp ja samapidi lai. Istus köögilaua taga ja sõi rasvast heeringat. See on ka ilmselt üks põhjus, miks ma heeringat ei söö 😃. Aga vaat 92 aastaseks elas.
Ei. Minu memm elas 72a. Heeringat ma ei mäleta, et ta oleks söönud seal kööginurgas, aga praetud pekiribalaid sõi küll. Ja pilk oli pidevalt aknast väljas, et kes seal nüüd mööda läks või kes tuli. Maja oli külatee ääres ja nii ta seal vahti pidas oma nurgakeses, ise küpsetas süüa ja lätsutas sööki. Armas aeg oli. Kõik koolivaheajad olime kahe õega vanaema juures maal.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 11:47

Vaimselt haiged inimesed ilmselt tunnevadki rohkem ette, et lapse saamine pole nende jaoks ja nii ongi õige ka nii lapse suhtes kui enda tervise suhtes. Tänapäeval on vaimselt häiritud inimesi aina enam, instinktid ei tööta ja jäädakse lastetuks, kui juba iseendaga tegemist, et ühest päevast teise saada, kuhu need lapsed veel sobituvad. Mis aga ei välista seda, et need häiritud inimesed siin ja seal vastu rinda taoks, et nemad ei soovigi lapsi. Siin foorumiski nagu näha. Poevadkib igasugu õigustuste taha nagu maakera ülerahvastatus, mis Eestit ei puuduta ja kliimasoojenemine jne. Näiteks kuhu paneks fertiilseseas, autistlik G.Thunberg lapse? Laps vajab tervet vanemat ja stabiilset kodu ning rahu. Väga hea, et nii suureks eluülesandeks kõlbmatut selle teemaga ei mängi ja loobuvad. Pole vajagu nende arvamust muuta.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 20:55
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 15:01
Tolmukübe kirjutas: 29 Dets 2025 14:48
Natuke guugeldada.
Ei soovi lugeda anonüümsete kommentaatorite väljaütlemisi, vaid tuntud inimeste arvamusi, et lastevaba elu oli nende jaoks ainuõige otsus. H.Mirren on tõesti üks kuulus, välismaa staar, kes on välja öeldnud, et valis laste asemel karjääri ja ei kahetse. Kuhu jäävad tuntud inimesed Eestist, kes on juba vanad ja öelnud, et nad otsust ei kahetse?
Just! Küll aga mina oskan öelda lisaks enda tuttavatele vanainimestele öelda Eesti tuntud inimesi, kes on tunnistanud, et kahetsevad laste mitte saamist. Esimesena meenuvad näiteks Ivi Eenma ja Ada Lundver.

Minu tuttavad lastetud vanainimesed on veel selle ajastu inimesed, kes jäid viljatuks pärast aborti.

Minu väikses kodukohas, tulid veel 80+ vanainimesele pisarad silma teiste lapsi nähes, et miks talle küll lapsi ei antud selles elus. Mõelge selle peale.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Semrush [Bot], xqwerty ja 9 külalist