Konkreetselt soovahetus ei ole lubatud väga varakult. Ma täpset vanust ei tea. Aga ajupesu ei keela keegi. Ajupesu tulebki alustada enne puberteeti, et selleks ajaks oleks otsus lapse peas juba hästi valmis ja lubatud vanusesse jõudmisel saaks kohe reaalselt pihta hakata. Ega jah, see on pikk ja vaevarikas protsess, nagu see transkägu siin õigesti märkis. Ajupesu võtab aega. 12-13-aastased on vikerkaarerahva peamine sihtmärk.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 23:55 Oot. Milline seadus Eestis reguleerib soovahetust ning alates millisest vanusest see lubatud on? Ma ikka siiani arvasin, et Eestis lastele soovahetust ei tehta, kas ma eksisin?
Kas tunnete mõnda sugu vahetanud inimest?
-
Külaline
Nendele, kes mures olukorra pärast - kevadel tuli väike lootusekiir.
Inglismaa teatas märtsis, et lõpetavad alla 18 aastaste soolise düsfooria "ravi" ravimitega ja kirurgiliselt ning peamiseks (ainukeseks?) ravivormiks saab psühhoteraapia. inglismaal selle otsuse taga tuntud lastearst Hilary Cass, kes NHS-i tellimusel tegi ära suure töö (Cass Review). Lühidalt: soovahetusprotsess toob suurema tõenäosusega permanentse vaimse ja füüsilise kahju kui kasu. Enamikel juhtudel ei ole tegemist soolise düsfooriaga, vaid mõne muu psühhopatoloogiaga (depression, lapsepõlve trauma, autismi spektrum). Arvatakse, et inglismaa otsus saab mõjutama ka teisi Euroopa riike, kuna tegelikult teatakse laste soovahetuse pikaajalisest kahjust väga vähe. Seda on teada, et puberteedi blokkerid kahjustavad nii kognitiivset funktsioneerimist kui nt ka luustiku arengut. Siin igaks juhuks Cass Review kokkuvõtte jm lingid: https://cass.independent-review.uk/home ... al-report/
Hollandis valmis hiljuti 20aastane longitudinaalne uuring, kus põhimõtteliselt tuli välja, et ca 80%, kes puberteedieas arvasid end olevat teisest soost, olid sellest “välja kasvanud” ajaks kui nad olid 20ndates. https://doi.org/10.1093/jsxmed/qdac029
Hollandis, muideks, saavad soovahetusprotsessi alustada juba 8 aastased!!!!! KAHEKSA aastased. Mina tahtsin näiteks 7 aastaselt lõigata ära juuksed, et minna poistekoori laulma. Tänapäeva ameerikas jookseks mu vasakpoolsed vanemad ilmselt kuskile erakliinikusse ja laseksid minust "poisi" teha.
Inglismaa teatas märtsis, et lõpetavad alla 18 aastaste soolise düsfooria "ravi" ravimitega ja kirurgiliselt ning peamiseks (ainukeseks?) ravivormiks saab psühhoteraapia. inglismaal selle otsuse taga tuntud lastearst Hilary Cass, kes NHS-i tellimusel tegi ära suure töö (Cass Review). Lühidalt: soovahetusprotsess toob suurema tõenäosusega permanentse vaimse ja füüsilise kahju kui kasu. Enamikel juhtudel ei ole tegemist soolise düsfooriaga, vaid mõne muu psühhopatoloogiaga (depression, lapsepõlve trauma, autismi spektrum). Arvatakse, et inglismaa otsus saab mõjutama ka teisi Euroopa riike, kuna tegelikult teatakse laste soovahetuse pikaajalisest kahjust väga vähe. Seda on teada, et puberteedi blokkerid kahjustavad nii kognitiivset funktsioneerimist kui nt ka luustiku arengut. Siin igaks juhuks Cass Review kokkuvõtte jm lingid: https://cass.independent-review.uk/home ... al-report/
Hollandis valmis hiljuti 20aastane longitudinaalne uuring, kus põhimõtteliselt tuli välja, et ca 80%, kes puberteedieas arvasid end olevat teisest soost, olid sellest “välja kasvanud” ajaks kui nad olid 20ndates. https://doi.org/10.1093/jsxmed/qdac029
Hollandis, muideks, saavad soovahetusprotsessi alustada juba 8 aastased!!!!! KAHEKSA aastased. Mina tahtsin näiteks 7 aastaselt lõigata ära juuksed, et minna poistekoori laulma. Tänapäeva ameerikas jookseks mu vasakpoolsed vanemad ilmselt kuskile erakliinikusse ja laseksid minust "poisi" teha.
-
Külaline
See on Inglismaa, kes astus EU-st välja. Meil siin tuleb kõik viitega ja Hollandi põhi pole veel kaugeltki käes, seal tuleb meil ära käia. Laste elude hinnaga, mis parata. Vikerkaar nõuab oma rahuldust ja need juba ei halasta. Ma pole iialgi paremini aru saanud vanasõnast "Lase siga tuppa, ajab sõrad laua peale." Hoiatusi ei kuulatud.Leevike kirjutas: ↑12 Juul 2024 00:37 Nendele, kes mures olukorra pärast - kevadel tuli väike lootusekiir.
-
Külaline
Ei rahasta. Ära valeta. On lausa mitu riigikohtu otsust, mis ütleb, et haigekassa ei rahasta.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 22:09Soo muutmist haigekassa rahastab. Haigete laste vähiravimeid pahatihti mitte. Ka harvik haiguste oma. Liberaalne maailm. Sellist me ju tahtsime. Või siiski ei tahtnud. Lihtsalt sinutaolised liberalistid röögivad kõige kõvemini. Täpselt niikaua kui endal lähedane haigeks jääb ja tuleb välja, et raha läks soomuutmiste peale. Lapsi sul ju pole. Sellistel pole enamustel.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 16:00Aga äkki jätaks selle arvamise meditsiinis pädevatele professionaalidele. Nii nagu diabeedi puhul sa ilmselt ei kipu neid nõuandeid jagama. Soomuutmine ei ole hõpsasti kättesaadav ja kiire protsess. Arste, kellega tegemist tuleb on ikka väga mitmeid. Selle läbimine on paras kadalipp, tean seda väga lähedase sõbra näitel. Ütleks, et lausa põhjendamatult pikk ja keeruline.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 15:31 Seega ma arvsn ikkagi, et kõigepealt peaks ravima psüühikat ja kirurgi võiks olla absoluutselt kõige viimane meede. Kindlasti mitte hõlpsasti kätte saadav.
Jah. Olen kõigega nõus. Samas ma arvan, et Eestis ei võta see hullus nii suuri mõõtmeid kui nt Hollandis (kus põhi ei ole käes aga vähemalt hääletati vasakud välja), ükskõik kui väga teatud poliitilised jõud seda ei prooviks promoda.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 08:54See on Inglismaa, kes astus EU-st välja. Meil siin tuleb kõik viitega ja Hollandi põhi pole veel kaugeltki käes, seal tuleb meil ära käia. Laste elude hinnaga, mis parata. Vikerkaar nõuab oma rahuldust ja need juba ei halasta. Ma pole iialgi paremini aru saanud vanasõnast "Lase siga tuppa, ajab sõrad laua peale." Hoiatusi ei kuulatud.Leevike kirjutas: ↑12 Juul 2024 00:37 Nendele, kes mures olukorra pärast - kevadel tuli väike lootusekiir.
Aga nii Soome kui ka Rootsi on Cass review peale reageerinud, et pigem peaks siiski ettevaatlikum olema.
-
Külaline
Kuidas see ajupesu sinu arust käib, et hakka naiseks või hakka meheks, hakka homoks? Kas kui sulle räägitaks, et vaheta sugu, sa teeks seda või? Millegipärast ei usu. Huvitav, et see teema erutab just kõige tavalisemaid kodanikke niivõrd, et on vaja võtta seisukoht, et olla vastu. Samas kokkupuudet ega mingisuguseidki teadmisi neil selles osas pole. Miks huvitab just keskealisi mehi ja naisi, kes kellega magab, kes milline on. Mis see sinu asi on? Aga näe, jubedalt on sinu teema. Ja jutt on nii rumal, et valus lugeda seda. Nagu isegi ütled: ma täpselt ei tea, aga ikkagi arvan nii.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 23:59Konkreetselt soovahetus ei ole lubatud väga varakult. Ma täpset vanust ei tea. Aga ajupesu ei keela keegi. Ajupesu tulebki alustada enne puberteeti, et selleks ajaks oleks otsus lapse peas juba hästi valmis ja lubatud vanusesse jõudmisel saaks kohe reaalselt pihta hakata. Ega jah, see on pikk ja vaevarikas protsess, nagu see transkägu siin õigesti märkis. Ajupesu võtab aega. 12-13-aastased on vikerkaarerahva peamine sihtmärk.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 23:55 Oot. Milline seadus Eestis reguleerib soovahetust ning alates millisest vanusest see lubatud on? Ma ikka siiani arvasin, et Eestis lastele soovahetust ei tehta, kas ma eksisin?
-
Külaline
Mitte üks ainumaski homofoobikust "Vikerkaarerahva agenda!! Aga lapsed!!" karjuv hüsteeriline vaenukägu ei ole suutnud siiani vastuseks formuleerida, et mis see niinimetatud agenda endast siis ka tegelikult kujutab. Mis selle lõppeesmärk on? Mis huvi peaks lgbtq+ inimestel olema teie lapsi sandistada, mis see teie arvates neile peaks andma?Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 23:59 Konkreetselt soovahetus ei ole lubatud väga varakult. Ma täpset vanust ei tea. Aga ajupesu ei keela keegi. Ajupesu tulebki alustada enne puberteeti, et selleks ajaks oleks otsus lapse peas juba hästi valmis ja lubatud vanusesse jõudmisel saaks kohe reaalselt pihta hakata. Ega jah, see on pikk ja vaevarikas protsess, nagu see transkägu siin õigesti märkis. Ajupesu võtab aega. 12-13-aastased on vikerkaarerahva peamine sihtmärk.
-
Külaline
Ma ei ole mingi homofoobikust vaenukägu, aga näen ise ka neid murettekitavaid suundumusi ja seda, et (piisavalt) ei tegeleta algprobleemi ehk psüühikateemadega. Samuti on mul kokkupuude ennast lesbiks pidava teismelise tütrega, ja seda just nimelt mingi moevoolu ning suhtlusringkonna survel. Võin ligi sajaprotsendilise kindlusega väita, et antud laps siiski ei ole omasooihar.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 11:19 Mitte üks ainumaski homofoobikust "Vikerkaarerahva agenda!! Aga lapsed!!" karjuv hüsteeriline vaenukägu ei ole suutnud siiani vastuseks formuleerida, et mis see niinimetatud agenda endast siis ka tegelikult kujutab. Mis selle lõppeesmärk on? Mis huvi peaks lgbtq+ inimestel olema teie lapsi sandistada, mis see teie arvates neile peaks andma?
Mis aga propaganda peaks "vikerkaarerahvale" andma? Eks ikka posiitiivset tähelepanu pikas perspektiivis. Ehk algatuseks üritame normaliseerida ja siis räägime, et nii ollaksegi õnnelik, et ennast ka uskuma panna.
Olge siis õnnelikud, aga olge seda omaette. Ma ei näe näiteks, et vasakukäelised kusagil hulle paraade korraldaksid ja vasakukäelisust kui õnne etaloni propageeriksid. Omamoodi kõrvalekalle, mis elu ilmtingimata kergemaks ei muuda, on ju seegi.
-
Külaline
Nõuka ajal ju seda tehti. Aga ole sina täitsa rahulik nende homode suhtes ja ole seda omaette. Aga ei, on vaja kogu aeg midagi arvata. Kas pensionäride maraton tekitab sinus nii suuri tundeid, kui nemad endale mõne ürituse korraldavad? Miks need homod ei või siis? Mõne üksiku ürituse teevad, miks see sind nii segab. Ja kui mõni noor lihtsalt eksperimenteerib erinevaid variante, mis siis sellest? Ei hakka mitte keegi homoks, kui ta seda tegelikult pole. Täiesti tavalised heteroseksuaalid (eriti mehed) teevad palju rõvadamaid asju. Minu arust on näiteks jäle poole nooremale naisele ligi litsumine, aga seda ei pea keegi imelikuks.Olge siis õnnelikud, aga olge seda omaette. Ma ei näe näiteks, et vasakukäelised kusagil hulle paraade korraldaksid ja vasakukäelisust kui õnne etaloni propageeriksid. Omamoodi kõrvalekalle, mis elu ilmtingimata kergemaks ei muuda, on ju seegi.
-
Külaline
Minul ei ole siiralt homode vastu midagi. Abiellugu, lapsendagu, tehku mis tahavad. Aga ära tule ütlema, et samal pulgal on pensionäride maraton ja kamp, kes seovad omale dildod külge, panevad vi*umütsi pähe ja paraadivad läbi linna.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:00Nõuka ajal ju seda tehti. Aga ole sina täitsa rahulik nende homode suhtes ja ole seda omaette. Aga ei, on vaja kogu aeg midagi arvata. Kas pensionäride maraton tekitab sinus nii suuri tundeid, kui nemad endale mõne ürituse korraldavad? Miks need homod ei või siis? Mõne üksiku ürituse teevad, miks see sind nii segab. Ja kui mõni noor lihtsalt eksperimenteerib erinevaid variante, mis siis sellest? Ei hakka mitte keegi homoks, kui ta seda tegelikult pole. Täiesti tavalised heteroseksuaalid (eriti mehed) teevad palju rõvadamaid asju. Minu arust on näiteks jäle poole nooremale naisele ligi litsumine, aga seda ei pea keegi imelikuks.Olge siis õnnelikud, aga olge seda omaette. Ma ei näe näiteks, et vasakukäelised kusagil hulle paraade korraldaksid ja vasakukäelisust kui õnne etaloni propageeriksid. Omamoodi kõrvalekalle, mis elu ilmtingimata kergemaks ei muuda, on ju seegi.
See ongi mõeldud otseselt tähelepanu kerjama. Nii et ära tule ütlema, mis see sind segab. Ongi mõeldud segama - täiesti ehedalt täpselt see ongi asja ainus eesmärk. Ja no eks toimib ka.
-
Külaline
-
Külaline
Paha lugu on ainult see, et nende dildorallitajate pärast kannatavad kõik normaalsed homod ja lesbid ka. Ongi piinlik.
“Palun vabandust! See tõesti pole minu süü, et nemad on idioodid” - see emotsioon on mul.
“Palun vabandust! See tõesti pole minu süü, et nemad on idioodid” - see emotsioon on mul.
-
Külaline

-
Külaline
Jah, nii on. Mind ei sega homod-lesbid mitte kuidagi, aga häirib, et teatud grupp üritab sisse imbuda ja enda omaks teha ka täiesti neutraalseid või poliitilisi organisatsioone. Lihtsalt naljakas on näha silte stiilis Gays against war või Gays for Palestine. Et geid ja lesbid on siis kuidagi rohkem sõja vastu?Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:10 Paha lugu on ainult see, et nende dildorallitajate pärast kannatavad kõik normaalsed homod ja lesbid ka. Ongi piinlik.
Minu tuttavad geid ei käi paraadidel ega hõõru oma identiteeti teistele pidevalt nina alla, nad lihtsalt elavad oma elu ja ei vaeva oma pead pseudoprobleemidega.
Vaata, see veidi kompleksem. Ma üks kord proovin, aga ei usu, et sellest tolku onKülaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 10:26Kuidas see ajupesu sinu arust käib, et hakka naiseks või hakka meheks, hakka homoks? Kas kui sulle räägitaks, et vaheta sugu, sa teeks seda või? Millegipärast ei usu. Huvitav, et see teema erutab just kõige tavalisemaid kodanikke niivõrd, et on vaja võtta seisukoht, et olla vastu. Samas kokkupuudet ega mingisuguseidki teadmisi neil selles osas pole. Miks huvitab just keskealisi mehi ja naisi, kes kellega magab, kes milline on. Mis see sinu asi on? Aga näe, jubedalt on sinu teema. Ja jutt on nii rumal, et valus lugeda seda. Nagu isegi ütled: ma täpselt ei tea, aga ikkagi arvan nii.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 23:59Konkreetselt soovahetus ei ole lubatud väga varakult. Ma täpset vanust ei tea. Aga ajupesu ei keela keegi. Ajupesu tulebki alustada enne puberteeti, et selleks ajaks oleks otsus lapse peas juba hästi valmis ja lubatud vanusesse jõudmisel saaks kohe reaalselt pihta hakata. Ega jah, see on pikk ja vaevarikas protsess, nagu see transkägu siin õigesti märkis. Ajupesu võtab aega. 12-13-aastased on vikerkaarerahva peamine sihtmärk.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 23:55 Oot. Milline seadus Eestis reguleerib soovahetust ning alates millisest vanusest see lubatud on? Ma ikka siiani arvasin, et Eestis lastele soovahetust ei tehta, kas ma eksisin?
Kes kellega magab, on 100% igaühe enda asi. Aga kui tullakse lapsi "lantima", siis sealt see piir ka läheb.
Suures pildis aga: kui inimesed, üldine hall mass, suudetakse panna uskuma, et sugusid EI OLE kaks ja bioloogiline seks ei ole objektiivne fakt vaid sotsiaalne konstruktsioon, mida siis veel suudetakse "Meid" uskuma panna? Ja see on toimunud ju suhteliselt kiiresti, lühikese aja jooksul on tekkinud nt ingliskeelses maailmas asesõnade hullus. Osades Euroopa ülikoolides soovitatakse rangelt emaili signatuurile lisada HE-HIM, voi nt THEY-THEM. Et kirjutad alla Maria Smith, HE-HIM. Minul on palutud täpsustada, KELLENA ma ennast identifitseerin. Kui ma ütleks rotina, siis ilmselt woke-idioodid aktsepteeriksid ka seda. Samas kui peale vaadata, siis ainult poolearulisel tekiks üldse kahtlus, kas ma olen naine või mees. Ehk kogu reaalsus muutub väga suhteliseks. Minu poolest võib igaüks tunda end kellena tahes, kui peenisega mees arvab, et küünelakk, huulepulk ja asesõnad SHE, HER teevad temast naise, väga tore. Aga ei saa eeldada, et mina hakkaksin temasse suhtuma kui naisesse, või kasutaksin SHE HER temast rääkides, või et tal oleks ligipääs naiste riietusruumi või naiste vanlgasse (Shotimaal ja Inglismaal on vägistajad, mehed, kohtu ajal järsku vahetanud oma sugu ning nad on pandud mõistagi naiste vanglasse. Peenisega.) Ja ei saa hakata loodustõdesid ja fakte valeks või olematuks väänama. Nii nagu üks vee molekul koosneb kahest vesiniku ja ühest hapniku aatomist, on ka sugusid kaks.
-
Külaline
Neid paade ei toimu isegi iga aasta, seega ma ei saa aru, kuidas see sind häirida saab. Mina pole kordagi näinud ühtki paraadi ja ma ei tea, mis sea l tehakse. Aga näe, sind häirib mingi müts. Linnas toimub igasugu üritusi, ma siis ei lähe sinna, kui mind ei huvita. Aga mõnel inimesel on teistega nii palju tegemist kogu aeg.Minul ei ole siiralt homode vastu midagi. Abiellugu, lapsendagu, tehku mis tahavad. Aga ära tule ütlema, et samal pulgal on pensionäride maraton ja kamp, kes seovad omale dildod külge, panevad vi*umütsi pähe ja paraadivad läbi linna.
-
Külaline
Kõik ei ela Eestis.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:43Neid paade ei toimu isegi iga aasta, seega ma ei saa aru, kuidas see sind häirida saab. Mina pole kordagi näinud ühtki paraadi ja ma ei tea, mis sea l tehakse. Aga näe, sind häirib mingi müts. Linnas toimub igasugu üritusi, ma siis ei lähe sinna, kui mind ei huvita. Aga mõnel inimesel on teistega nii palju tegemist kogu aeg.Minul ei ole siiralt homode vastu midagi. Abiellugu, lapsendagu, tehku mis tahavad. Aga ära tule ütlema, et samal pulgal on pensionäride maraton ja kamp, kes seovad omale dildod külge, panevad vi*umütsi pähe ja paraadivad läbi linna.
-
Juustup
Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 11:19Mitte üks ainumaski homofoobikust "Vikerkaarerahva agenda!! Aga lapsed!!" karjuv hüsteeriline vaenukägu ei ole suutnud siiani vastuseks formuleerida, et mis see niinimetatud agenda endast siis ka tegelikult kujutab. Mis selle lõppeesmärk on? Mis huvi peaks lgbtq+ inimestel olema teie lapsi sandistada, mis see teie arvates neile peaks andma?Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 23:59 Konkreetselt soovahetus ei ole lubatud väga varakult. Ma täpset vanust ei tea. Aga ajupesu ei keela keegi. Ajupesu tulebki alustada enne puberteeti, et selleks ajaks oleks otsus lapse peas juba hästi valmis ja lubatud vanusesse jõudmisel saaks kohe reaalselt pihta hakata. Ega jah, see on pikk ja vaevarikas protsess, nagu see transkägu siin õigesti märkis. Ajupesu võtab aega. 12-13-aastased on vikerkaarerahva peamine sihtmärk.
See on nagu äörmuslik ususekt, kuulutavad oma "absoluutset tõde" ja otsivad jüngreid
/Juustup
Mind isiklikult häirib kui Eesti välisministeeriumi ees lehvib vikerkaarelipp. Mis ei ole mingi ürituse seotud, vaid ideoloogiaga.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:43Neid paade ei toimu isegi iga aasta, seega ma ei saa aru, kuidas see sind häirida saab. Mina pole kordagi näinud ühtki paraadi ja ma ei tea, mis sea l tehakse. Aga näe, sind häirib mingi müts. Linnas toimub igasugu üritusi, ma siis ei lähe sinna, kui mind ei huvita. Aga mõnel inimesel on teistega nii palju tegemist kogu aeg.Minul ei ole siiralt homode vastu midagi. Abiellugu, lapsendagu, tehku mis tahavad. Aga ära tule ütlema, et samal pulgal on pensionäride maraton ja kamp, kes seovad omale dildod külge, panevad vi*umütsi pähe ja paraadivad läbi linna.
-
Külaline
Kui isegi nii väikeses kohas, nagu seda on Eesti, on täiesti võimalik geiparaadidest eemale hoida, siis seda enam on see võimalik mujal. Inglismaast rääkides, seal pole ei v*tu ega tissimütsi kandmiseks ega nägemiseks isegi pride paraadil olla. Rohekm kui pisut nokastanud english lad'id tõmbavad need naljapärast pähe ka peale regulaarset argipäevast pubitrippi või kohaliku klubi jalkamängu.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:45 Kõik ei ela Eestis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ell, kahupea, Kirile, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 8 külalist