Ma ei saa aru, mis selles ühiskonna hoiakus siis valet on, kui ühiskond soovitab naisel mitte astuda vägivaldsesse suhtesse? Minu arust on ühiskond viimasel ajal just tublit tööd teinud perevägivalla osas. Kajastatakse lugusid ja jagatakse infot, kuidas sellisest suhtest välja tulla.Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 12:03Mina ei puutu siin asjasse. Aga sina vastasid ju täpselt küsimusele, mis on vähese sünni põhjus. Hoiakud ühiskonnas ongi see peamine põhjus.Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 11:50Kasuta spermapanka, mitte ära saa töötu, joodikust naisepeksjaga lapsi. Iga inimene valib oma elu ja tuleviku ise.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 11:42
Seni kuni siin teised naisedki ütlevad, et ise valisid sellise tropi, sellepärast ongi su elu halb, ei saadagi lapsi juurde. Sest nagu mitu korda öeldud, ongi suurem osa mehi tropid. Neid häid pereisasid jagub väga vähestele. Naistel on siiski bioloogiline tung lapsi saada ja sellepärast meil üldse mõned lapsed veel sünnivad. Kui kõik naised mõtleks realistlikult, saaks lapsi ainult hea mehega, mõtleks sellele, et nende huvid oleks kaitstud ja peres valitseks võrdsus, oleks selle rekordmadala sündivuse asemel sündivus veel kaks korda väiksem. Sündivus aina langeb, sest naised ongi hakanud nüüd rohkem mõtlema. Ja mida rohkem mõtlevad ja valivad, seda hullemaks asi sündivusega läheb, sest meie ühiskonnas ongi meeste mõtlemine šovinistlik, ühiskond soosib seda. Ja isegi teised naised pärast parastavad, et miks valisid siis sellised. Ei saanud paremat, ongi see vastus, sest polnud kuskilt võtta. Nii see sündivus aina langebki, kui normaalsemaid mehi juurde ei tule. Ja miks neid peaks tulema, kui nende elu on niigi hea. Ühiskond neid kuidagi sellise käitumise eest hukka ei mõista, süüdistatakse naist, et miks võtsid sellise.
Miks peaks heaks kiitma kellegi valikut saada jõhkardiga lapsi?
Mina nüüd küll ei usu, et naistel vaid kaks valikut ongi - jääda lastetuks või saada lumpeniga lapsi.