Ahistamisjuhtumi lahendamine

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 16:25
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 16:17 Nüüd peaksite ju kõik rahul olema. Jäi ametist ilma ju. Kas peab ka suitsiidi tegema, et lõpuni rahul oleksite?
Ei ole rahul, sest ametist ilma jäi ta AINULT tänu ajakirjandusele. Ülikool - riiklik asutus (!) - ju praktiliselt ei reageerinud.
ülikool tõenäoliselt ei tahtnud "hallik vol 2" algatada https://www.ohtuleht.ee/1019317/seksuaa ... hamasinast
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 09 Juul 2024 23:23
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 23:11
Tõutäkk kirjutas: 07 Juul 2024 22:49
Vanasti öeldi ka, et visadus viib sihile.
Aga jah tänapäeval on ääretult keeruline suhteid luua.
Visadus viib sihile? Ok. Ma siis tulen hakkan sind piirama. Nii 120 kilo ja 60 eluaastat. Tulen visalt ja muudui proovin sind ära kodustada ja su juurde sisse kolida Ei ütlemist ei võta tõsiselt, sest noh, visadus viib ju sihile. Sobib? Ei tunne ennast üldse ahistatuna?

Või kui sama teeks mõni 120 kilo ja 60 aastat habemega tegelane, Püüaks muudkui visalt sind voodisse saada. Saadaks sulle aga oma seksuaalfantaasiaid, mida ta sinuga teeks, jälgiks su lähedasi, lapsi jne. Sobiks? Oleks lihtsalt ebaõnnesutnud lähenemiskatse, mitte ahistamine?
Kui mulle ei meeldi ja oleksin alluv, siis ma lahkuksin, kui ma oleksin ülemus, siis vallandaksin.
Mis sa seletad. Sa juba ammu ei räägi ju tööalasest ahistamisest, aga sellest, et sinu arvates on keeruline suhteid luua, sest kõike peetakse ahistamiseks. Ära vii mu näidet ülemus-alluva konteksti. Ma lihtsalt kutsun ennast ise sulle külla kõige oma 120 kilo ja 60 eluaastaga ja ütlen, et visadus viib sihile. Tahan sind ja kõik, sinu arvamus ei loe. Jälgin ja jälitan sind ja su lapsi, panen kõik kirja, lisan seksuaalfantaaasiaid ja saadan sulle. Oleksid õnnelik, et näe, kui visalt mulle külge lööb või peakisd ahistavaks?

Või kui sama teeks mõni meesterahvas, oleksid ikka õnnelik visa külgelüümise üle või tunneksid ennast ahistatuna?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 07:27
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 16:25
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 16:17 Nüüd peaksite ju kõik rahul olema. Jäi ametist ilma ju. Kas peab ka suitsiidi tegema, et lõpuni rahul oleksite?
Ei ole rahul, sest ametist ilma jäi ta AINULT tänu ajakirjandusele. Ülikool - riiklik asutus (!) - ju praktiliselt ei reageerinud.
ülikool tõenäoliselt ei tahtnud "hallik vol 2" algatada https://www.ohtuleht.ee/1019317/seksuaa ... hamasinast
No antud juhul on ju mehe enda kirjutatud tõendusmaterjal olemas. See ei ole sõna-sõna vastu olukord, kõik on mustvalgel kirjas. Nii et sellega nüüd küll võrrelda ei saa. Üldiselt on see nõme asi jah, et igasugustes ahistamisjuhtudes on sageli seda ahistamist võimatu tõestada ja seepärast nii raske ongi kedagi selles süüdi mõista. Aga antud juhul hoolitses ju mees ise selle eest, et kõik kenasti kiras on.
Külaline

Häiriv on lugeda keskealiste meeste halvustamist, mis ei ole objektiivne. Veel ebaobjektivisem on aga arvata, et just madala haridustasemega mehed on need, kes noori naisi taga ajavad.Juko ei ole kuskilt otsast madala haridustasemega.

Paljude naiste jaoks on just vanemad mehed ligitõmbavamad. Vanusel on meeste puhul vähe tähtsust.

Näiteid;:
Sõõrumaa 63-aastane, noor elukaaslane on 36 a noorem
Karl Madis , 64, tudengist armastatu ja ühise lapse ema on 25-aastane, vanusevahe 39
Mait Maltis, 73, abikaasa 25 aastat noorem
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 23:32 Häiriv on lugeda keskealiste meeste halvustamist, mis ei ole objektiivne. Veel ebaobjektivisem on aga arvata, et just madala haridustasemega mehed on need, kes noori naisi taga ajavad.Juko ei ole kuskilt otsast madala haridustasemega.

Paljude naiste jaoks on just vanemad mehed ligitõmbavamad. Vanusel on meeste puhul vähe tähtsust.

Näiteid;:
Sõõrumaa 63-aastane, noor elukaaslane on 36 a noorem
Karl Madis , 64, tudengist armastatu ja ühise lapse ema on 25-aastane, vanusevahe 39
Mait Maltis, 73, abikaasa 25 aastat noorem
Ei saa võrrelda suhet ja ahistamist. Minule ka meeldivad 20+ mehed. Aga selline jälgimine, töölevõtmise mahategemine, survestamine - vanus ei puutu siin kuigivõrd asjasse. Selline käitumine on igaljuhul jälk.
Vanus mõjutab siin ainult niipalju, et 40+ mees võiks tegelikilt natuke paremini matsu jagada.
Külaline

40-aastase kohta öelda krimpsus päss või vanamees on ikka liiast. Ja et "mis sul vanamehel enam noortest naistest? Noore naise jaoks on mingi vanamehe lähenemiskatse juba iseenesest ahistav. Mitte ajad ei ole muutunud, lihtsalt sina oled vanaks jäänud" - on ka vale. Noored neiud sageli armuvad "vanameestesse", teevad neile lapsigi.
Külaline

Kõik armunud jälgivad, fikseerivad riietust, mõtteavaldusi ja püüavad olla seal, kus armastatu. Juko viga oli jälgimisinfo kirjapanek ja avalikustamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 01:44 40-aastase kohta öelda krimpsus päss või vanamees on ikka liiast. Ja et "mis sul vanamehel enam noortest naistest? Noore naise jaoks on mingi vanamehe lähenemiskatse juba iseenesest ahistav. Mitte ajad ei ole muutunud, lihtsalt sina oled vanaks jäänud" - on ka vale. Noored neiud sageli armuvad "vanameestesse", teevad neile lapsigi.
Sellised neiud armuvad, kellel pole olnud lapsepõlves isa ja hoolitsust. Kes kardavad, et ise ei saa hakkama ja oleks vaja järelvaatajat või kedagi kes nende eest hoolitseks. Tundub, et see neiu on tervest perekonnast ja enesehinnang paigas. Ütles, et isa on jurist ja pere toetab. Selline naine ei tule selle pealegi, et vaadata poole vanemat abielumeest, rääkimata mingist armumisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 09:57
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 01:44 40-aastase kohta öelda krimpsus päss või vanamees on ikka liiast. Ja et "mis sul vanamehel enam noortest naistest? Noore naise jaoks on mingi vanamehe lähenemiskatse juba iseenesest ahistav. Mitte ajad ei ole muutunud, lihtsalt sina oled vanaks jäänud" - on ka vale. Noored neiud sageli armuvad "vanameestesse", teevad neile lapsigi.
Sellised neiud armuvad, kellel pole olnud lapsepõlves isa ja hoolitsust. Kes kardavad, et ise ei saa hakkama ja oleks vaja järelvaatajat või kedagi kes nende eest hoolitseks. Tundub, et see neiu on tervest perekonnast ja enesehinnang paigas. Ütles, et isa on jurist ja pere toetab. Selline naine ei tule selle pealegi, et vaadata poole vanemat abielumeest, rääkimata mingist armumisest.
Daddy issue ei ole tegelikult nii otseselt halva isaga seotud kui nimest võiks järeldada. Tean, sest puudutab ja olen palju uurinud seda teemat.
Ka tugevast perekonnast ja hea isaga võib daddy issue tekkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 10:36
Daddy issue ei ole tegelikult nii otseselt halva isaga seotud kui nimest võiks järeldada. Tean, sest puudutab ja olen palju uurinud seda teemat.
Eks igasuguseid hälbeid võib tekkida, aga nii palju neid nüüd ka ei ole, et iga vana mees arvab, et noored neiud kõik tahavad teda.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 11:24
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 10:36

Eks igasuguseid hälbeid võib tekkida, aga nii palju neid nüüd ka ei ole, et iga vana mees arvab, et noored neiud kõik tahavad teda.
Nõus
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 01:49 Kõik armunud jälgivad, fikseerivad riietust, mõtteavaldusi ja püüavad olla seal, kus armastatu. Juko viga oli jälgimisinfo kirjapanek ja avalikustamine.
Ikka ei saada aru, et see oli kõige väiksem probleem.
Võimul olev vanem mees nägi tüdrukut ja tahtis teda. Selleks kasutas ta oma võimu ja võimalusi, ning pakkus talle tööd. Riigieelarvelises asutuses. Kus oleks pidanud olema avalik konkurss ja tööle võetama parim tööalane kandidaat, mitte ülemuse seksuaalobjekt. Ja kui töötaja oleks ülemusele seksuaalteenuseid osutanud, oleks ta saanud veel paremaid tööalaseid võimalusi. Ja seda kõike maksumaksja raha eest. Riigile kuuluvas õppeasutuses. See ei ole lihtsalt ahistamine, see on mõjuvõimuga kauplemine, avaliku raha kuritarvitamine, "mul on pohh, kuidas ma riigiasutust juhin, peaasi, et minu seksuaalelu see arendab".
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 13:18
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 01:49 Kõik armunud jälgivad, fikseerivad riietust, mõtteavaldusi ja püüavad olla seal, kus armastatu. Juko viga oli jälgimisinfo kirjapanek ja avalikustamine.
Ikka ei saada aru, et see oli kõige väiksem probleem.
Võimul olev vanem mees nägi tüdrukut ja tahtis teda. Selleks kasutas ta oma võimu ja võimalusi, ning pakkus talle tööd. Riigieelarvelises asutuses. Kus oleks pidanud olema avalik konkurss ja tööle võetama parim tööalane kandidaat, mitte ülemuse seksuaalobjekt. Ja kui töötaja oleks ülemusele seksuaalteenuseid osutanud, oleks ta saanud veel paremaid tööalaseid võimalusi. Ja seda kõike maksumaksja raha eest. Riigile kuuluvas õppeasutuses. See ei ole lihtsalt ahistamine, see on mõjuvõimuga kauplemine, avaliku raha kuritarvitamine, "mul on pohh, kuidas ma riigiasutust juhin, peaasi, et minu seksuaalelu see arendab".
Konkurss tegelikult oli. Ei valinud ka direktor üksi vaid komisjon. Selle kohta oli artikkel päev-paar hiljem.
Külaline

Konkurss tegelikult oli. Ei valinud ka direktor üksi vaid komisjon. Selle kohta oli artikkel päev-paar hiljem.
Eks proovitakse ikka asja ilustada. Formaalne konkurss ehk oligi, aga kandideerima kutsus selle kandidaadi direktor (mitte ta ise ei kandideerinud suvaliselt) ja sellistes komisjonides jääb tavaliselt peale ikka kõrgemail kohal oleva inimese hääl. Olen sellistes komisjonides olnud küll ja küll, lõpuks valib ikka direktor, kes talle meeldib. No nii muidugi ei käi, et on palju sobivaid kandidaate ja valitakse mingi täiesti küündimatu inimene, kes üldse kvalifikatsioonile ei vasta, aga kui on selline keskmiselt vähetähtis koht, siis sobivaid on ju palju. Ja valitakse see, kes direktorile rohkem meeldib. Ja on päris tihti küll teada, et keegi on direktori tuttav, sugulane, mida iganes, kelle peab võtma. Et keegi ei soovi direktoriga vastuollu minna, siis noogutatakse pead, et hea küll siis.
Külaline

Tegelikult ikka haige, kuidas mehed lasevad end seksuaaltungist juhtida. Sellesama juhtumi näitel: intelligentne ja respekteeritud inimene, tuntud suguvõsast pärit, kõrgel ametikohal, ilmselt ka kristlikus koguduses tegev ja liidrirollis, abikaasa, pereisa. Ja ometi oli ta valmis kõik ohvriks tooma, maha mängima enda reputatsiooni ja tegelikult oma tuntud vanematelegi varju heitma. Tõesti ei tulnud selle peale, et 100% tuleb sellest asjast skandaal ja ta teeb oma margi täis? Või on mehel tõesti nii mäekõrgune enesehinnang, et ta oli kindel, et tema ihaldusobjekt on taolisest tähelepanuavaldusest sillas ja kujutas juba ette uut, ilusat elu noore naisega?
Külaline

Või on mehel tõesti nii mäekõrgune enesehinnang, et ta oli kindel, et tema ihaldusobjekt on taolisest tähelepanuavaldusest sillas ja kujutas juba ette uut, ilusat elu noore naisega?
Ego on tal meeletu tõesti. Ja ega temaga midagi ei juhtu ka ju. Natuke peab paar aastat madalamat profiili hoidma, aga loenguid annab edasi, teenib hästi edasi. Naine vist harjunud sellise asjaga, pere jääb ka alles. Küll ta võetakse mõnele kõrgele kohale jälle, sest keskealised mehed mõtlevad, et noh, poisid jäävad poisteks.
Külaline

Kust sa võtad, et ta ego on meeletult suur? Ainult selle ühe juhtumi põhjal....
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 20:19 Kust sa võtad, et ta ego on meeletult suur? Ainult selle ühe juhtumi põhjal....
Ei, olen temaga rohkem kokku puutunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 19:58 [quote Naine vist harjunud sellise asjaga, pere jääb ka alles.
Pigem ma arvan, et naine ei ole harjunud sellise asjaga. Aga üldiselt, mida jõukam ja edukam mees, seda tõenäolisemalt ei saa mees naisest lahti isegi kui väga tahaks ja naist solvaks (perpektiivitu abielu ja nõme pere). Kas Indrek Rahumaast mindi lahku. Muidugi mitte!
Külaline

Elisa Kolk hakkas vanamehe Indrek Rahumaaga käima, kui oli 20-aastane. Vanusevahe on neil 26 aastat. Madalapalgalistel sealjuures pole mingit lootust saada noort naist elukaaslaseks ja nad teavad seda isegi. Kõrgepalgalistel aga on ego suur. Lõpetage ära see keskealiste madalapalgaliste sildistamine.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist