Minu tuttavad naised saavad keskmiselt 2000-2500 neto kuus, kui palju need mehed siis saavad, et selline suur lõhe?
Üldist pilti sinu tuttavad ei muuda. Ei viitsi neid täpseid numbreid praegu otsida, aga suurim palgalõhe on üldteada. Ja paljud perekonnad seetõttu ka sahkerdavad - mees käib küll tööl ja naine kodune, aga vanemapuhkus vormistatakse mehe nimele, et see suurem oleks. Kui naise palk oleks sama suur või suurem, siis ei oleks sellist sahkerdamist vaja.
Eesti mehed teenivad 15% suuremat palka, kui naised, mis teeb 2000 neto naine vs 2300 neto mees. Jube suur vahe küll. Mees olgu pool aega vanemahüvitisel lapsega terve päev kodus, lisaks ajal, kui on naine kodune, on lastekantseldamine pooleks.
Miks te räägite, et naised teenivad 2000-2500 eurot kuus? Eesti keskmine netopalk on 1400–1650 eurot. Ja sisse on arvestatud nii mehed kui ka naised. Kui arvestada, et naised saavad meestest madalamat palka, siis tõenäoliselt on naist kuu netopalk isegi madalam kui see 1400–1650 eurot.
Muidugi on hästiteenivaid inimesi. Aga me ju räägime siin praegu keskmistest inimestest, ju?
Üldist pilti sinu tuttavad ei muuda. Ei viitsi neid täpseid numbreid praegu otsida, aga suurim palgalõhe on üldteada. Ja paljud perekonnad seetõttu ka sahkerdavad - mees käib küll tööl ja naine kodune, aga vanemapuhkus vormistatakse mehe nimele, et see suurem oleks. Kui naise palk oleks sama suur või suurem, siis ei oleks sellist sahkerdamist vaja.
Eesti mehed teenivad 15% suuremat palka, kui naised, mis teeb 2000 neto naine vs 2300 neto mees. Jube suur vahe küll. Mees olgu pool aega vanemahüvitisel lapsega terve päev kodus, lisaks ajal, kui on naine kodune, on lastekantseldamine pooleks.
Miks te räägite, et naised teenivad 2000-2500 eurot kuus? Eesti keskmine netopalk on 1400–1650 eurot. Ja sisse on arvestatud nii mehed kui ka naised. Kui arvestada, et naised saavad meestest madalamat palka, siis tõenäoliselt on naist kuu netopalk isegi madalam kui see 1400–1650 eurot.
Muidugi on hästiteenivaid inimesi. Aga me ju räägime siin praegu keskmistest inimestest, ju?
Siin üks väidab, et ta ei TEA MITTE ÜHTEGI TEIST naist kes alla selle teenib
Huvitav, kas siis kõik tema tuttavad naised räägivad talle oma palgast või? Minu arust on see konfidentsiaalne info. Minu palka teab ainult minu mees. Isegi mitte kõige parem sõbranna ei tea. Saati siis veel muu tutvusringkond.
Mis inimesed need on, kes nii ebadelikaatseid küsimusi üksteisele esitavad? Või, mismoodi see info kõikide tuttavate inimeste kohta koguneb?
Teha midagi nii, et naine on kõrval ja ütleb, mida teha - see on üks asi. Teine asi on olla koduperemees, kes võtab lapsed ja kodu oma kindlatesse kätesse. Ütleme nii, et on nii mehi, kellel see tuleb hästi välja kui ka neid, kellel mitte nii väga.
Iga inimene õpib, ega ka naine pole selliseks sündinud. Tuleb kodust ära minna ja mehel lasta tegutseda. Mõneks päevaks sõbrannadega minema ja küll hakkama saab.
Mina tegin nii ja kui tagasi tulin, rääkisid naabrid, et lapsele oli kiirabi kutsutud, vanaema käis ja igasugu huvitavaid sündmusi oli veel. Mees kutsus lapsele kiirabi, sest see nuttis tund aega järjest ja mees arvas, et hakkab ära surema. Kiirabibrigaad oli olnud väga mõistev ja aidanud mähkmed ära vahetada ja gaasid välja puuksutada, lisaks rahustasid paanikas papa ka maha.
Miks peaks iseenesestmõistetav olema, et vanavanemad peavad sinu lapsi hoidma ja kasvatama? Mul on lapselapsed. Ma olen 50-aastane. Ma käin jätkuvalt täiskohaga tööl ja mul on palju elu väljaspool kodu. Sinu arvates ma peaksin end töölt lahti võtma ja lapselapsi hakkama hoidma?
Inimene, kes peab lapse saamist ja kasvatamist tite taga passimiseks, ei peaks üldse lapsi saama. Jube suhtumine oma lastesse!
Ja ei saa ka sellest aru, mis ambitsiooni on maksta enamiku oma palgast lapsehoidjale?
Mul on 3 lapselast, hoian neid iga teine nädalavahetus õhtust hommikuni, lisaks vahetevahel jooksvalt mõne tunni. See on elementaarne, mitte mingi kohustus, ise pakun.
Kui sa teenid nii vähe, et enamik saaks lapsehoidjale, siis passigi kodus, tuleb odavam.
Sa katsu nüüd siis ära otsustada, kas on jube mingi "tite taga koguaeg passida" või ei ole. Eelmises kommentaaris ütlesid, et on jube... Nüüd räägid, kuidas sa kogu oma vaba aja "nende tittedega koos passid".
Kui sina oleks omal ajal koolis käinud, siis sa nii rumalat küsimust ei küsiks, ega ju? Magistrikraad või minimaalselt baka on?
Jube elu. Pean loomulikuks, et mees panustab 50%, lisaks on tasuline lapsehoidja pluss vanavanemad. Seda kõike alates esimesest lapsest. Kõigi ambitsioon ei ole 24/7 tite taga passida.
Minu arust on hoopis see jube elu, et sinu mees panustab 50% ja teise 50% panustab tasuline lapsehoida ja vanavanemad.
Ja proua ise? Veedab aega sõbrannadega, käib šoppamas?
Ma täitsa saan aru sinu suhtumisest, et nii jube on 24/7 tite taga passida, kui samal ajal saab ju hoopis oma elu elada, lükates oma lapsed sujuvalt teiste inimeste kantseldada.
Ausalt, miks selline naine üldse lapsi saab?
Mees panustab 50% ja naine ka 50%, lisaks on tasuline lapsehoidja ja vanavanemad. Mileks selline madala haridusega nagu sina, üldse paljuneb?
Vabandust, olen sündinud ja terve elu elanud Tallinnas, ei tea ühtki naist, kes alla selle teeniks.
Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 22:26
Huvitav, kas siis kõik tema tuttavad naised räägivad talle oma palgast või? Minu arust on see konfidentsiaalne info. Minu palka teab ainult minu mees. Isegi mitte kõige parem sõbranna ei tea. Saati siis veel muu tutvusringkond.
Mis inimesed need on, kes nii ebadelikaatseid küsimusi üksteisele esitavad? Või, mismoodi see info kõikide tuttavate inimeste kohta koguneb?
Ükski palk pole konfidentsiaalne, kui oleksid kõrgharitud, küll teaksid. Loomulikult räägime. Viimati olin väga hämmeldunud, saades teada sõbranna kohta, kes palgast palka välja ei vea, et kokkuvõttes teenib koos investeeringutega 4200 neto.
Eesti keskmine netopalk on 1752 eurot neto kuus, arvestatuna nii mehed kui naised.
Ükski palk pole konfidentsiaalne, kui oleksid kõrgharitud, küll teaksid. Loomulikult räägime. Viimati olin väga hämmeldunud, saades teada sõbranna kohta, kes palgast palka välja ei vea, et kokkuvõttes teenib koos investeeringutega 4200 neto.
Mis teemal sul selle haridusega on? Kõik su viimased kommentaarid sisaldavad sõimu hariduse teemal.
Ei ole sugugi kõik palgad avalikud. Erasektoris on palgad valdavalt siiski konfidentsiaalsed.
Huvitav hobi muidugi, käia oma tuttavate palku nuhkimas. Poleks ise sellise asja pealegi tulnud.
Eesti keskmine netopalk on 1752 eurot neto kuus, arvestatuna nii mehed kui naised.
Mulle andis googel vastuseks, et 2025 a III kvartali brutopalk oli 2075 ehk siis mitte kuidagi netos 2000 eurot.
Mis teemal sul selle haridusega on? Kõik su viimased kommentaarid sisaldavad sõimu hariduse teemal.
Ei ole sugugi kõik palgad avalikud. Erasektoris on palgad valdavalt siiski konfidentsiaalsed.
Huvitav hobi muidugi, käia oma tuttavate palku nuhkimas. Poleks ise sellise asja pealegi tulnud.
Ma ei ole päevagi töötanud mujal kui erasektoris. Mitte kuskil pole mitte ükski palk olnud konfidentsiaalne. See on täpselt nii, nagu ise soovid avaldada. Mind ei huvita mu tuttavate palgad. Mul on head inimsuhted, erinevalt sinust.
Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 22:12
Mulle andis googel vastuseks, et 2025 a III kvartali brutopalk oli 2075 ehk siis mitte kuidagi netos 2000 eurot.
See ei olnud keskmine?
Mina räägin oma tuttavatest, Tallinnas. Sina räägid Eesti keskmisest. Kui raske on vahet teha?
Mul on 3 lapselast, hoian neid iga teine nädalavahetus õhtust hommikuni, lisaks vahetevahel jooksvalt mõne tunni. See on elementaarne, mitte mingi kohustus, ise pakun.
Kui sa teenid nii vähe, et enamik saaks lapsehoidjale, siis passigi kodus, tuleb odavam.
Sa katsu nüüd siis ära otsustada, kas on jube mingi "tite taga koguaeg passida" või ei ole. Eelmises kommentaaris ütlesid, et on jube... Nüüd räägid, kuidas sa kogu oma vaba aja "nende tittedega koos passid".
Kui sina oleks omal ajal koolis käinud, siis sa nii rumalat küsimust ei küsiks, ega ju? Magistrikraad või minimaalselt baka on?
Sinu 16-aastat nooremal mehel ka ei ole kõrgharidust. Sobib elada küll!
Sinu 16-aastat nooremal mehel ka ei ole kõrgharidust. Sobib elada küll!
On kõrgharidus, nagu tema ja minu tervel perekonnal. Ma lollidega ei lävi, soovitan ka sulle.
Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 23:32On kõrgharidus, nagu tema ja minu tervel perekonnal. Ma lollidega ei lävi, soovitan ka sulle.
Aga miks sulle siis siin meeldib nii lollidega lävida kui ka endast loll mulje jätta oma kommentaaridega?
Vagusi püsimine on ju alati targem, miks ei saa siis?
Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 23:32On kõrgharidus, nagu tema ja minu tervel perekonnal. Ma lollidega ei lävi, soovitan ka sulle.
Aga miks sulle siis siin meeldib nii lollidega lävida kui ka endast loll mulje jätta oma kommentaaridega?
Vagusi püsimine on ju alati targem, miks ei saa siis?
Ma ka ei saa aru. Miks nii tark ja pheen inimene meiesuguste lollakates seas tahab olla.
Ma olin juba noorest peale ilmselt nö. rikutud mõtlemisega inimene selles mõttes, et olen alati vaadanud rohkem, kas töö sisu ja iseloom mulle sobib kui püüelnud maksimaalse võimaliku palga poole. Nii muidugi keskmisest jõuakamaks ei saa, selge see. Kunagi hiljem kuulsin, et on olemas palgalõhe (mis olevat halb asi).
Ma ei ole päevagi töötanud mujal kui erasektoris. Mitte kuskil pole mitte ükski palk olnud konfidentsiaalne. See on täpselt nii, nagu ise soovid avaldada. Mind ei huvita mu tuttavate palgad. Mul on head inimsuhted, erinevalt sinust.
Mul on töölepingus lausa kirjas, et palk on konfidentsiaalne ning ma ei tohi seda kolmandatele osapooltele avaldada. Oma kolleegide, kellega me töötame juba aastaid külg-külje kõrvalt koos, palka ma ei tea.
Aga nüüd siis teame vähemalt seda, et Perekooli ülbiku (Perekooli Katza), kes kujutleb end miljonäriks ning kellel on 16 aastat noorem mees ning kes igas teemas sõimab teisi lolliks ja vaeseks, ja haugub ning mõnitab teisi kõikvõimalikul moel, Arutle foorumi kasutajanimi on Lilleke. No, küll on omale ikka nime valinud! Lilleke ei lähe nagu hästi kokku kibeda ja koleda sisemusega!
Kui omal muud elu ei olegi, siis muidugi. Keskmine 50-60-aastane inimene on siiski aktiivses elufaasis inimene, kellel elu sisaldab palju muud kui kodus istumist ja lasterakkes olemist.
Trennid, hobid, reisimine, töö... Lapselastega on muidugi tore olla, aga mitte nii, et matad ennast selle elu alla ja iseenda vajadused unustad üldse ära.
Olen 50 alguses oma tublisti noorema mehega vägagi aktiivses elufaasis. Dziisas, mida juttu. Viimase 3 kuu jooksul olnud 2 10-päevast reisi, 4 teatrietendust, 4 kontserti, 3-4 trenni ning 1 sõbranna-õhtu nädalas, töö ning ettevõtlus ja jõuan oma tillukesi ka vaadata. Kui sina selle kõige kõrval ei jõua, siis oled naljanumber.
Sellel su 16 aastat nooremal peikal on raudselt tohutult huvitav nädalalõpud koos võõraste tittedega veeta.
Kas kahel korral kuus õhtust hommikuni tundub lastega olla sinu jaoks midagi niiiii jubedat, millega üks täiskasvanud mees hakkama ei saa? Eks me kuidagi peame end viiekesi selle 310 ruutmeetri peale ära mahutama. Õnneks on mehel, nagu täiskasvanud inimesele kombeks, ka oma kodu. Ei tulnud tänavalt ega üürikorterist