Mina tegin jäägipastat. Eilsest jäid järgi mõned viilud praetud seafileed ja šampinjonikastet. Täna keetsin pennesid, need valmis lisasin samasse potti üles soojendatud šampinjonikastme ja tärnikesteks tükeldatud seafilee. Veits veel pipart ja valmis. Juurde mõned värske kurgi viilud ja riivitud parmesan. Mõnus. Pole vist vaja mainidagi, et kõrvale võtsin klaasikese punast veini.Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2024 15:37 Mina tegin jäägisuppi. Hakkliha, riis ja sügavas olnud juurikasegud. Söön sügavat tühjaks, et saaks ära sulatada.
Tuli isegi parem, kui lihtsalt tavaliselt suppi teen![]()
Mida õhtuks süüa teete?
-
Külaline
-
Külaline
Täna kerge õhtusöök. Oli paar suitsuahvenat, sellest sai salat muna, värske sibula, tilli ja hapukoorekastmega, sidrunimahla ka lisaks veidi. Kõrvale soe värske kartul. Magustoiduks jätsikokteil kodumaiste polka maasikate ja ploomimahlaga. Homme tuleb bolognese kanahakkliha ja ohtra tüümianiga. Veganid saavad bolognese asemel basiiliku-nõgesepestot. Nõges korra kuuma vette, siis külma veega üle, segan blenderis värske basiiliku, oliiviõli ja seemnetega, maitsestan. Sidrunimahl siin samuti oluline ja panen ka paar päiksekuivatatud tomatit. Lihtne, aga maitsev neile, kes liha v kala kohe üldse ei taha.
-
Külaline
Meeltesegaduses sai ostetud kanakoibi. Nüüd ei teagi, mida nendega teha. Ilmselt teen värsekapsa supi ja puhastan liha eraldi peale puistamiseks, sest pooled peres kana ei söö. Kui puljong on, siis elavad kuidagi üle.
-
Külaline
Üle hulga aja teen täidetud paprikaid. Täidise tegin juba eile õhtul valmis - hakkliha, riis, sibul, porgand. Maitsestatud pipra ja vahemere ürdiseguga. Jogurtikastmega väga head.
-
Külaline
Tõin ühe juraka arbuusi, jäätist ja krevette.
Aeg varsti saun küdema panna, pärast on mõnus krevette ja köögivilju grillida. Sügavkülmast kasemahla, jäätist, põõsast peoga sõstraid... Südasuvine laupäev!
Aeg varsti saun küdema panna, pärast on mõnus krevette ja köögivilju grillida. Sügavkülmast kasemahla, jäätist, põõsast peoga sõstraid... Südasuvine laupäev!
-
Külaline
-
Külaline
See siis magustoiduks?Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 16:43 Sain Selverist suuure sooja maitsva kohupiimakorbi.
Mul 4% kohupiim, pärm ja munad külmikus, peaks ka tegema.
-
tintinnabulum
- Teerajaja
Kodune plaadipitsa. Taina tegin pulbrist. Peale läks ürtidega tomatipasta, praetud hakkliha, sink, riivjuust ja mozzarella. Täitis nii hästi kõhtu, et üle kahe ruudu süüa ei jaksanudki.
-
Külaline
Värskekapsasupp isekeedetud puljongist õhtuks, lõunaks oli suitsukala salat (suitsukala, värske kartul, soolakurk, munad, sibul ja ohtralt rohelist). Sai veidi mage, seega segasin peale sinepikastme. Lastele ise tehtud mustikajäätis sidruniga, kuna mustikad on liiga maheda maitsega ja jäätise sees ei anna nii palju maitset.
-
Külaline
Tuunikala salatit. Kurk, kirsstomatid, salatilehed, mais ja tuunikala vees konserv. Kastmeks õli ja valge veini äädikas. Mõnus ja kerge suvine toit.
-
Külaline
värskekapsasupp ja kapsapirukas (kapsauputus...).
Magusaks punasesõstrakook.
Magusaks punasesõstrakook.
Vahemere ciabatta on päikesekuivatatud tomatite ja oliividega. Prismades müüaksegi selle nime all.Külaline kirjutas: ↑16 Juun 2024 13:35Kusjuures hakkasin ise ka mõtlema. Vb ta peab silmas neid oliivide või päiksekuivatatud tomatitega versioone?
-
Juustup
Kuna olen viimasel ajal väga palju salatitest toitunud, siis täna teen ahjuvõileibu.
Minu retsept on järgmine:
Teen saiaviilud ühelt poolt ketsupiga kokku ning jaotan ahjuplaadile. Praen peekoni, panen saiadele. Praen sibula, segan selle toore hakkliha juurde. Hakkliha sisse panen ühe muna ning soola- pipart.
Segan hakkliha segu läbi ning katan sellega saiad ja peekoni. Lähevad ahju. Kui on pooleldi valmis siis lisan peale tomativiilu ja lasen edasi küpseda. Siis pisut pipart tomatile peale ning peale viil(või kaks) juustu. Kui tahta eriti krõbedat saia alla, siis soovitan saia natuke üle röstida ning hakklihast võimalikult mahla välja pigistada eelnevalt- sai jääb krõbedam.
Olen ka shampinjoni sabasid sinna toppinud, kui need üle on juhtunud olema
/Juustup
Teen saiaviilud ühelt poolt ketsupiga kokku ning jaotan ahjuplaadile. Praen peekoni, panen saiadele. Praen sibula, segan selle toore hakkliha juurde. Hakkliha sisse panen ühe muna ning soola- pipart.
Segan hakkliha segu läbi ning katan sellega saiad ja peekoni. Lähevad ahju. Kui on pooleldi valmis siis lisan peale tomativiilu ja lasen edasi küpseda. Siis pisut pipart tomatile peale ning peale viil(või kaks) juustu. Kui tahta eriti krõbedat saia alla, siis soovitan saia natuke üle röstida ning hakklihast võimalikult mahla välja pigistada eelnevalt- sai jääb krõbedam.
/Juustup
-
Külaline
Kust Jeemenis peekonit saab? Või neil on mingid kalkuni/veisepeekonid asenduseks? Ma üldse ei arva, et sa luiskad Jeemeni kohta, siiralt huvitabJuustup kirjutas: ↑15 Juul 2024 14:15 Kuna olen viimasel ajal väga palju salatitest toitunud, siis täna teen ahjuvõileibu.
/Juustup
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 1 külaline