Müük ise või maakleriga

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 23 Jaan 2026 00:18
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2026 00:12
Guest kirjutas: 23 Jaan 2026 00:08

Mugavus seisnes selles, et omanik ei pidanud seda ise tegema. Mul on näiteks üürikorteritega nii, et kui panen kuulutuse portaali üles, ei kirjuta sinna oma telefoninumbrit, ühendust saab esialgu meili teel. Tavaliselt tuleb paari päeva jooksul paarkümmend üürisoovi. Kui sõelun välja inimesed, kes tunduvad väga okeid, siis lepin nendega vaatamise aja kokku, aga näitama ei lähe mina vaid minu töötaja. Kui nad on üürimisest huvitatud, räägin alles telefonis ning läheme või siis ei lähe lepingu sõlmimisse. Kui tagatisraha on arvele kantud, kohtun ise võtmete üleandmiseks. Mulle kohe üldse ei meeldi mingeid eestlaste/venelaste/ukrainlaste/inglise keelt kõnelevate kõnesid vastu võtta, juttu jahvatada ja kortereid näidata.
Ei saa aru, miks sa nende kümnete huvilistega üldse tegelema pead? Ma ise olen ka väljaüürija. Huvi on üllatavalt suur olnud. Aga ma olen alati lihtsalt teinud - esimesed kolm tõsist huvilist kutsun (samal päeval, järjest) vaatama ning nende seast valin välja. Kõik! Kogu lugu!
Ma ei tegelegi, jätan järjest kõrvale. Käivad esimesel ja teisel päeval vaatamas, siis on selge. Kiireim diil, kes võttis, oli näitamine 20 min pärast kuulutuse panemist. Hiljuti tuli ühte korterisse neiu, kes üritas sama korterit juba 2a tagasi saada, kuid jäi toona hiljaks.
Noh, seda enam, kui diilid nii kiiresti ja ladusalt käivad. Milleks mingit maaklerit siis sinna vahele on vaja? Et saaks kellelegi lihtsalt maksta? Maakleri endaga suhtlemine ju võtab ka aega ja energiat. Lisaks pead nagunii maakleriga objektile minema ja ette näitama. Selle asemel võiks juba huvilistega treti ära teha.

Ma saan aru, et maakleri vajadus on tõesti välismaal elaval inimesel või sellise vara puhul, mis ei ole eriti likviidne ja mille puhul üürilise leidmine võtab aega, aga atraktiivsete varade puhul ma tõesti ei mõista.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2026 00:25
Guest kirjutas: 23 Jaan 2026 00:18
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2026 00:12

Ei saa aru, miks sa nende kümnete huvilistega üldse tegelema pead? Ma ise olen ka väljaüürija. Huvi on üllatavalt suur olnud. Aga ma olen alati lihtsalt teinud - esimesed kolm tõsist huvilist kutsun (samal päeval, järjest) vaatama ning nende seast valin välja. Kõik! Kogu lugu!
Ma ei tegelegi, jätan järjest kõrvale. Käivad esimesel ja teisel päeval vaatamas, siis on selge. Kiireim diil, kes võttis, oli näitamine 20 min pärast kuulutuse panemist. Hiljuti tuli ühte korterisse neiu, kes üritas sama korterit juba 2a tagasi saada, kuid jäi toona hiljaks.
Noh, seda enam, kui diilid nii kiiresti ja ladusalt käivad. Milleks mingit maaklerit siis sinna vahele on vaja? Et saaks kellelegi lihtsalt maksta? Maakleri endaga suhtlemine ju võtab ka aega ja energiat. Lisaks pead nagunii maakleriga objektile minema ja ette näitama. Selle asemel võiks juba huvilistega treti ära teha.

Ma saan aru, et maakleri vajadus on tõesti välismaal elaval inimesel või sellise vara puhul, mis ei ole eriti likviidne ja mille puhul üürilise leidmine võtab aega, aga atraktiivsete varade puhul ma tõesti ei mõista.
Mina ei kasutagi maaklerit, see veel puudus. Mul on seetõttu absoluutne turueelis, et ma seda ei tee.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 22:03
Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 21:46 Maakleritelt küsige hinnapakkumised, need hinnad on väga erinevad. Suurematel firmadel hirmkallis teenus.
Ni kindlasti pole, tasu on igal pool 3-5% müügihinnast, sõltuvalt objektist.
Ei see nii küll käi. Sugulane müüs korterit, hind 5000, eri firmade maaklerid küsisid vahendustasu 800 - 2500€. Kallist kinnisvarast võid sa 3 - 5 % saada, odavama on kallim, kuna maakler tahab ka teenida, ta ei hakka 150-e euro pärast uksest välja tulemagi.
Külaline

maakleril on mõte, siis, kui ise ei saa korterit näitamas käia. muul juhul ei ole suuremat mõtet. ja siis tuleks ka vaadata selline spetsilist, kes teeb professionaalsed pildid, suudab omale kinnisvara detailid selgeks teha, suudab ja soovib korterit ka näidata ja muid müügikanaleid otsida. mina olen ka kokku puutunud maakleriga, kellel ei olnud soovi või aega mulle kinnisvara näitama tulla. küsisin siis naabritelt omanike kontaktid ja maakler jäi vahelt välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2026 10:24 maakleril on mõte, siis, kui ise ei saa korterit näitamas käia. muul juhul ei ole suuremat mõtet. ja siis tuleks ka vaadata selline spetsilist, kes teeb professionaalsed pildid, suudab omale kinnisvara detailid selgeks teha, suudab ja soovib korterit ka näidata ja muid müügikanaleid otsida. mina olen ka kokku puutunud maakleriga, kellel ei olnud soovi või aega mulle kinnisvara näitama tulla. küsisin siis naabritelt omanike kontaktid ja maakler jäi vahelt välja.
Maakler võis vahelt välja jääda, aga üldjuhul on müügi puhul sõlmitud leping ning kui omanik müüb ise, peab maakleritasu ikka maksma.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2026 11:19Maakler võis vahelt välja jääda, aga üldjuhul on müügi puhul sõlmitud leping ning kui omanik müüb ise, peab maakleritasu ikka maksma.
Kõik omanikud ei sõlmi nii rumalat lepingut või kui, siis mingi kulutuste hüvitamine, mitte täis tasu.
Külaline

Kui ise oled ajsalik ja teed pildid+kuulutuse teksti, võtad kõnesid vastu ja korraldad vaatamisi, tead elementaarseid notariasju ja suudad noteri kohtumise kokku leppida- siis polegi maakleril mingit mõtet. Maakler tuleb mängu siis, kui nt elad mujal ja ei saa käia korterit näitamas vms olulised takistused. Muul juhul on see % neile täiesti mahavisatud raha.
Külaline

Jah, tegelikult ju midagi keerulist seal pole, notari jurist teeb lepingu, saad sinna lisada igasuguseid nüansse, tutvustad ostjale, ostja hangib hindamisakti ja ongi tehing. Pildid ja tekst on pisiasi, näitamise saab ka alati kokku leppida. Kokkuvõttes säästad tuhandeid, isegi kümneid tuhandeid, sõltuvalt müügihinnast.
Maja pole müünud, aga paar korterit ja siis küll kõik läks libedalt.
Külaline

Müün korterit, aga mul polnud suvel aega sellega ise tegeleda. Ühe tuntud suure firma maakler pakkus end appi. Jutt oli korralik - teeme head pildid ja kohe müüb maha. Kiitis, et hind on ka sobiv. Vahendustasu ei olnud suur ka. Esimesed nadalad sain statistikat helistajate kohta jne. Detsembriks ei olnud ta mulle ühtegi huvilist hankinud. Siis sai õnneks leping läbi. Teen uued pildid ja panen uuesti müüki ise. Maakleri jutt ei sisalda soojast õhust enamat.
Külaline

Minul oli 8 aastat tagasi kogemus, kus müüsin korterit ise, aga huvilisi ei olnud. Maaklerid muudkui helistasid ja käisid peale ja siis lasin ühel maakleril ka korterit pakkuda, aga enda pakkumine oli ka üleval, pildid kõik profikaamerga tehtud ja hind sama. Ja maakler tõi paari kuu pärast kaks ostjat. Kuni üks pangaga asju ajas, ostis teine ära, kuna tal oli raha olemas. Miks need inimesed maakleri kaudu ostmist eelistasid ja otse minu poole ei pöördunud, jääbki saladuseks. Oleksime mõlemad selle raha arvelt võinud võita, mis ma nüüd maaklerile maksin. Aga kuna mul oli uus elamispind välja valitud, siis ma ei tahtnud rohkem müügiga viivitada. Senini mõtlen, miks ostjad eelistasid maaklerit või kust ta need huvilised leidis, keda minu kuulutus ei kõnetanud.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Jaan 2026 11:01 Minul oli 8 aastat tagasi kogemus, kus müüsin korterit ise, aga huvilisi ei olnud. Maaklerid muudkui helistasid ja käisid peale ja siis lasin ühel maakleril ka korterit pakkuda, aga enda pakkumine oli ka üleval, pildid kõik profikaamerga tehtud ja hind sama. Ja maakler tõi paari kuu pärast kaks ostjat. Kuni üks pangaga asju ajas, ostis teine ära, kuna tal oli raha olemas. Miks need inimesed maakleri kaudu ostmist eelistasid ja otse minu poole ei pöördunud, jääbki saladuseks. Oleksime mõlemad selle raha arvelt võinud võita, mis ma nüüd maaklerile maksin. Aga kuna mul oli uus elamispind välja valitud, siis ma ei tahtnud rohkem müügiga viivitada. Senini mõtlen, miks ostjad eelistasid maaklerit või kust ta need huvilised leidis, keda minu kuulutus ei kõnetanud.
Sest on olemas rumalaid inimesi, kes arvavad, et selliste tähtsate tehingute vahel peab maakler olema. Näe, siingi teemas keegi ütles, et müüjal tuleb mingisuguste notari dokumentidega tegeleda. No ei tule ju! Notarisse on vaja vaid aeg panna ja esitada müüki puudutavad andmed. Sellega saab iga täie mõistusega täiskasvanud inimene hakkama.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Jaan 2026 11:01 Minul oli 8 aastat tagasi kogemus, kus müüsin korterit ise, aga huvilisi ei olnud. Maaklerid muudkui helistasid ja käisid peale ja siis lasin ühel maakleril ka korterit pakkuda, aga enda pakkumine oli ka üleval, pildid kõik profikaamerga tehtud ja hind sama. Ja maakler tõi paari kuu pärast kaks ostjat. Kuni üks pangaga asju ajas, ostis teine ära, kuna tal oli raha olemas. Miks need inimesed maakleri kaudu ostmist eelistasid ja otse minu poole ei pöördunud, jääbki saladuseks. Oleksime mõlemad selle raha arvelt võinud võita, mis ma nüüd maaklerile maksin. Aga kuna mul oli uus elamispind välja valitud, siis ma ei tahtnud rohkem müügiga viivitada. Senini mõtlen, miks ostjad eelistasid maaklerit või kust ta need huvilised leidis, keda minu kuulutus ei kõnetanud.
Ma kahtlustan, et osad inimesed arvavad, et läbi maakleri ostmine on kuidagi kindlam. St, et annab mingi suurema kindlustunde, kui otse omanikult. Et siis ei saa petta. Tegelikult vahet pole. Ka läbi maakleri võib varjatud vigu olla jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Jaan 2026 11:01 Minul oli 8 aastat tagasi kogemus, kus müüsin korterit ise, aga huvilisi ei olnud. Maaklerid muudkui helistasid ja käisid peale ja siis lasin ühel maakleril ka korterit pakkuda, aga enda pakkumine oli ka üleval, pildid kõik profikaamerga tehtud ja hind sama. Ja maakler tõi paari kuu pärast kaks ostjat. Kuni üks pangaga asju ajas, ostis teine ära, kuna tal oli raha olemas. Miks need inimesed maakleri kaudu ostmist eelistasid ja otse minu poole ei pöördunud, jääbki saladuseks. Oleksime mõlemad selle raha arvelt võinud võita, mis ma nüüd maaklerile maksin. Aga kuna mul oli uus elamispind välja valitud, siis ma ei tahtnud rohkem müügiga viivitada. Senini mõtlen, miks ostjad eelistasid maaklerit või kust ta need huvilised leidis, keda minu kuulutus ei kõnetanud.
Kui mul oleks 2 sama hinnaga pakkumist ja üks on maakleri oma, eelistaks alati maaklerit, sest iial ei tea, kes se müüja on. Inimesed ei ole tihtipeale eriti targad, las keegi maakler, kel on kinnisvaratehingutega rohkelt kogemusi, ajab neid asju ise. Pealegi on võib-olla müüja muukeelne, ma ei hakka ju mingis teises keeles rääkima.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Jaan 2026 11:45
Kui mul oleks 2 sama hinnaga pakkumist ja üks on maakleri oma, eelistaks alati maaklerit, sest iial ei tea, kes se müüja on. Inimesed ei ole tihtipeale eriti targad, las keegi maakler, kel on kinnisvaratehingutega rohkelt kogemusi, ajab neid asju ise. Pealegi on võib-olla müüja muukeelne, ma ei hakka ju mingis teises keeles rääkima.
Et siis maakler on targem kui müüja ise? Maakler teab müüdavast kinnisvarast rohkem kui omanik!? Mis mõttes nagu?
Külaline

mhmh, lollidelt tulebki nende raha ära võtta - vana kõnekäänd, mis toimib läbi aegade.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Jaan 2026 11:51
Et siis maakler on targem kui müüja ise? Maakler teab müüdavast kinnisvarast rohkem kui omanik!? Mis mõttes nagu?
Omanik on ju samal ajal kohal ja räägib.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Jaan 2026 11:54
mhmh, lollidelt tulebki nende raha ära võtta - vana kõnekäänd, mis toimib läbi aegade.
Kui maakleriga ja maaklerita maksab sama palju, kuidas ostja nüüd loll on ja rahast ilma jäi? Müüja maksis maaklerile, mitte ostja, ostjal jumala savi.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Jaan 2026 13:57

Mis roll sellel maakleril siis on, kui omanik ise nagunii kohale tuleb? :lol: Mind kohe täitsa huvitab, äkki räägid lähemalt?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Jaan 2026 14:17
Mis roll sellel maakleril siis on, kui omanik ise nagunii kohale tuleb? :lol: Mind kohe täitsa huvitab, äkki räägid lähemalt?
Pidasin silmas olukorda, kus inimene müüb oma kodu ja elab sees. Kui on tühjaltseisev kinnisvara, siis on maakleril kõik vajaminev teada. Vaata saateid Selling Sunset jms, näed kuidas asjad käivad.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Jaan 2026 14:23
Külaline kirjutas: 24 Jaan 2026 14:17

Pidasin silmas olukorda, kus inimene müüb oma kodu ja elab sees. Kui on tühjaltseisev kinnisvara, siis on maakleril kõik vajaminev teada. Vaata saateid Selling Sunset jms, näed kuidas asjad käivad.
Palun siiski selgitust. Mis roll on maakleril, kui omanik ise on nagunii kohal. Seisab lihtsalt kõrval ja teeb tähtsat nägu?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist