Silvial uus kallim

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 28 Jaan 2026 22:00
Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 17:44
Guest kirjutas: 28 Jaan 2026 17:37

No antud juhtum näitab ju selgelt, et inimesel polnud ega pole siiani õrna aimugi, mida rahaga teha. Hunnik jaburaid oste ja tühjad pihud. Eriti ei oska kaasa ka tunda.
Ega meil siin pole kellelgi 11 miljonit olnud ning ega me ei tea, kuidas käituksime, kui korraga selle saaks, aga kõrvalt vaadates, siis mis hirmus häda tal oli seda kohe otsast raiskama hakata?! Vaadanud ja kaalunud rahulikult erinevaid võimalusi, ega kinnisvara mmaailmast otsa ei saa, et vaja kohe kiiruga midagi ära osta. Ja nagu ma oma eelmises kommentaaris kirjutasin: kui sul on juba 11 milkut, mis rahakasvatamist ja intresse sul siis veel vaja on?! Tahad hauda kaasa võtta või?
Kust sina tead, mida on kellelgi meil siin on olnud või mitte? Lugedes su viimast lauset, siis see on tõesti tase. Nagu see 11 miljonit oleks nii suur raha, et hakkame aga otsast põletama. Sa tuleks ilmselt kohe ka töölt ära, eks.
Inimene just kirjutas ju, et miks võitja seda kohe otsast põletama hakkas. Arvad, et Marek ise vastas või?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 12:20
Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 17:44

Ega meil siin pole kellelgi 11 miljonit olnud ning ega me ei tea, kuidas käituksime, kui korraga selle saaks, aga kõrvalt vaadates, siis mis hirmus häda tal oli seda kohe otsast raiskama hakata?! Vaadanud ja kaalunud rahulikult erinevaid võimalusi, ega kinnisvara mmaailmast otsa ei saa, et vaja kohe kiiruga midagi ära osta. Ja nagu ma oma eelmises kommentaaris kirjutasin: kui sul on juba 11 milkut, mis rahakasvatamist ja intresse sul siis veel vaja on?! Tahad hauda kaasa võtta või?
Kust sina tead, mida on kellelgi meil siin on olnud või mitte? Lugedes su viimast lauset, siis see on tõesti tase. Nagu see 11 miljonit oleks nii suur raha, et hakkame aga otsast põletama. Sa tuleks ilmselt kohe ka töölt ära, eks.
Inimene just kirjutas ju, et miks võitja seda kohe otsast põletama hakkas. Arvad, et Marek ise vastas või?
Investeerimine ei ole põletamine. Kirjutaja arust ei peaks midagi ostma, et sellest rahast jätkub niisama kulutamiseks.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Jaan 2026 12:49

Investeerimine ei ole põletamine. Kirjutaja arust ei peaks midagi ostma, et sellest rahast jätkub niisama kulutamiseks.
No ilmselgelt ju ei oleks pidanud, kui nüüd söögirahagi ei ole!
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 12:55

Oleks-poleks on tagantjärgi tarkus.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Jaan 2026 13:00
Oleks-poleks on tagantjärgi tarkus.
Ja sina tundud siin eriline ninatark olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 12:55

Räägi parem, kuidas oled sa ise end kaitsnud selle vastu, kui näiteks ei pääseks oma kogu rahale umbes aastakese ligi? Hoiad paarkümmend tonni igaks juhuks sulas?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 16:41Räägi parem, kuidas oled sa ise end kaitsnud selle vastu, kui näiteks ei pääseks oma kogu rahale umbes aastakese ligi? Hoiad paarkümmend tonni igaks juhuks sulas?
Ega see enam tema raha pole. See on SA raha.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 16:45
Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 16:41Räägi parem, kuidas oled sa ise end kaitsnud selle vastu, kui näiteks ei pääseks oma kogu rahale umbes aastakese ligi? Hoiad paarkümmend tonni igaks juhuks sulas?
Ega see enam tema raha pole. See on SA raha.
Kelle oma see sihtasutus on? Tema oma. Kui mu ettevõttel on raha, siis see on minu raha.
Külaline

Ja sinu arvates ei jätku?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2026 14:17Seda ma mõtlesin ka, et miks tahavad korteris elada.
Paljud inimesed ongi korteri- ja mitte majainimesed. Korteris on mugavam. Saab muretult mitmeks kuuks reisima minna, ei pea aia eest hoolitsema, lund rookima, prügikasti välja vedama. Saab küll palgata inimesed seda tegema, kuid siis on vaja nende inimestega suhelda ning häid teenusepakkujaid on raske leida. Lõppkokkuvõtteks oleneb kõik inimese soovidest. Kallid korterid ei ole ka mingid tavalised korterid, võid ümberringi kõik ära osta ja nii on kontroll rohkem sinu käes.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 17:25

Ütleme, et 2 miljoni eest ostab kodu ja auto. Surmani jääb igas kuus 18 tuhat. Raha väärtus ajas kahaneb veel ka.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Jaan 2026 17:43

Ütleme, et 2 miljoni eest ostab kodu ja auto. Surmani jääb igas kuus 18 tuhat. Raha väärtus ajas kahaneb veel ka.
No kui ma praegu saan toime 1000 euroga kuus, ehk saan siis läbi häda ka 18 000 hakkama. Selle summa juures elab muide ilmselt kenasti ära ka ainult intresse tarbides.
Külaline

Jõuamegi sinna välja, et rumal inimene ei muutu ka rikkana targemaks, lõpuks jääb ikka vaevseks. Mida on tõestanud ka mujal maailmas tehtud uuringud suurte võitude tagajärgedest. Selleks olekski vaja rahatarkust meie õppeprogrammi. Maailm on niipalju muutunud ja me ikka ajame taga PISA punkte, mille järel, nagu viimane uuring näitas, ei oska noored matemaatikat kasutada praktilisteks vajadusteks. Kuidas nii väikeses riigis ei saa paindlikumalt ja kiiremini reformida õppeprogramme?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 18:35

No kui ma praegu saan toime 1000 euroga kuus, ehk saan siis läbi häda ka 18 000 hakkama. Selle summa juures elab muide ilmselt kenasti ära ka ainult intresse tarbides.
Sa ei investeeriks ega teeks midagi, lihtsalt hakkaks kulutama? Küll on igav elu. Mina tulen toime 3000 euroga kuus ja mul pole ühtki laenu ega liisingut.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Jaan 2026 22:58
Sa ei investeeriks ega teeks midagi, lihtsalt hakkaks kulutama? Küll on igav elu. Mina tulen toime 3000 euroga kuus ja mul pole ühtki laenu ega liisingut.
Mõtlesin siin natuke omaette, midagi ette kujutada ei suutnud, seega tahaks küsida, millele seda 3000 kulutada igal kuul? Milline see mitteigav elu on? Ma kusjuures ei narri üldse, päris siiralt huvitab.
Võib keegi teine ka vastata.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Jaan 2026 01:13

Mõtlesin siin natuke omaette, midagi ette kujutada ei suutnud, seega tahaks küsida, millele seda 3000 kulutada igal kuul? Milline see mitteigav elu on? Ma kusjuures ei narri üldse, päris siiralt huvitab.
No käekoti ostad ju. Selle kahetonnise.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2026 02:56No käekoti ostad ju. Selle kahetonnise.
Iga kuu ostad koti?
Külaline

Guest kirjutas: 29 Jaan 2026 09:10 kui mina võidaks lotoga miljoni, siis annaksin sellest 15-20% tuhat heategevusse. Nii on normaalne teha.
Jah, me kõik annaks, kuni meil seda miljonit pole. Nendest suure suuga lubajatest lugedes meenub kohe jutuke : "Jaak, kurat, jalad põhjas!"
Külaline

No 3 ja 18 tuhande vahel on ikka veel väga suur vahe. Isegi kui sa 3000 asemel hakkaksid 6000 kuus kulutama, jääks iga kuu 12000 üle. Nagu juba öeldi - 11 miljoni puhul elaks ka intressidest toredasti ära, ei pea kohe tõmblema hakkama, et, issand jumal, kuhu ma selle nüüd investeerin.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2026 01:13Mõtlesin siin natuke omaette, midagi ette kujutada ei suutnud, seega tahaks küsida, millele seda 3000 kulutada igal kuul? Milline see mitteigav elu on? Ma kusjuures ei narri üldse, päris siiralt huvitab.
Mina olen keegi teine. 3000 eurot kuus läheb kergelt ära (ja tuleb puudugi), kui inimene tarbib näiteks regulaarselt kallite spaade, restoranide ja hotellide teenuseid ja käib kaugetel kallitel eksootikareisidel. On ju selliseid töökohti, mis seda võimaldavad (kaugtöö) või kui inimesel on kõrge tunnipalk ja seetõttu töötunde oluliselt vähem ja vaba aega rohkem.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist