Ega siis igale postitusele pea vastust kirjutama.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 17:35See oli ju vastuseks sellele, kes tahaks hirmsasti tellida väljaandeid, aga pole raha. Mina näiteks ei soovi, kuigi raha oleks.
Silvial uus kallim
-
Külaline
-
Külaline
Võta siis ise ka oma soovitust arvesse.
-
Külaline
Ma ju vastan ainult sulle, kullake!
Igasuguseid asju juhtub nii uute kui vanade majadega. Mitmeks kuuks kinnisvara tühjaks jätmine on lihtsalt suurema riskiga. Ikka on vaja leida keegi, kes hooldab, valvab ja tegeleb ootamatustega. Valvesüsteem võib valvata, aga selle saab ka oskuslikult maha võtta või käib lihtsalt turvafirma varguse või vandalismi fakti konstateerimas. Neti kaudu võid reguleerida, aga kui esineb rike (näiteks elektrikatkestus või ülepinge), siis selle jaoks peab ikka keegi kohale minema. Korteris võivad ka need asjad juhtuda, aga korteri puhul on suurem risk lihtsalt sissemurdmine, süsteemidega tegeleb haldur.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 16:25Uued ja hooldatud majad ei lähe lambist põlema ega torud katki. Posti ei käi mul juba aastaid, mis pagana postist sa räägid, sul käib Õhtuleht ja Postimees või? Alla 70-aastastel üldjuhul ei käi. Ja maja valvab loomulikult valvesüsteem, samuti saab neti kaudu reguleerida kütet. Mis sajandis sa elad, muidu?
Iga kahe nädala tagant käib valla leht kõigi vallaelanike postkastidesse.
-
Külaline
Oled sa kindel, et sul kõrval korteris pomme almistav hull ei ela, kes ka sinu kuudi lihtsalt õhku laseb? Või räägime gaasiplahvatustest Eestis, korrusmajade katuste lekkimistest või üldse pealt ära lendamistest. Ma vabandan jah, see junn kilekotis sul mul kehv näide. Pommivarjend on teil?Guest kirjutas: ↑30 Jaan 2026 09:44Igasuguseid asju võib juhtuda. Sinu maja võib maha põleda, juhtub midagi seadmetega ja pole sul ka elektrit, vett ja paned samuti oma produkte kilekotti. Inimestel on vabad valikud ning nad on enamasti võimelised ka hindama võimalikke riske, seega pole sinu asi otsustada, mida teised teevad. Ela oma elu nii hästi kui oskad.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 07:20Ja esimese riikliku kriisiga on jokk, pole elektrit, vett ja mine tualetipotti kilekotti panema ning siis liigute nasbritega koos kilekotikesi välja viima. Kuidas saab täna veel promoda korterit oma maale, veele, majale, ahjule, päikesepaneelile.
-
Külaline
Tee siis nooremaid järgi, kõiki teisi kuni 88, kes ka ei loe paberväljaannet. Sul delfipakett on?
-
Külaline
Mis haldur sul korterisüsteemidega tegeleb? Kui korterisse sisse murtakse, tõdetakse samamoodi fakti, et sissemurdmine. Jällegi, mis pagana hooldust see maja sul vajab? Jube põnev oleks kuulda, mismoodi neid valvesüsteeme maha võetakse, pole juhtunud kuulmagi, valgusta!buoy kirjutas: ↑30 Jaan 2026 17:51Igasuguseid asju juhtub nii uute kui vanade majadega. Mitmeks kuuks kinnisvara tühjaks jätmine on lihtsalt suurema riskiga. Ikka on vaja leida keegi, kes hooldab, valvab ja tegeleb ootamatustega. Valvesüsteem võib valvata, aga selle saab ka oskuslikult maha võtta või käib lihtsalt turvafirma varguse või vandalismi fakti konstateerimas. Neti kaudu võid reguleerida, aga kui esineb rike (näiteks elektrikatkestus või ülepinge), siis selle jaoks peab ikka keegi kohale minema. Korteris võivad ka need asjad juhtuda, aga korteri puhul on suurem risk lihtsalt sissemurdmine, süsteemidega tegeleb haldur.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 16:25Uued ja hooldatud majad ei lähe lambist põlema ega torud katki. Posti ei käi mul juba aastaid, mis pagana postist sa räägid, sul käib Õhtuleht ja Postimees või? Alla 70-aastastel üldjuhul ei käi. Ja maja valvab loomulikult valvesüsteem, samuti saab neti kaudu reguleerida kütet. Mis sajandis sa elad, muidu?
Iga kahe nädala tagant käib valla leht kõigi vallaelanike postkastidesse.
-
Külaline
Ära vaevu küsima, nad ütlesid ju, et on Lasnamäelt. Pole aimugi, et maja võib ka aastaid seista omaette ilma lärmi tegemata ja leiba küsimata. Kommunaalarveid ka ei tule nagu korteriinimestele iga kuu postkasti potsab, kui majas sees ei ela ja elektrit see aeg ei tarbi.
Harjumaal käivad linnaosalehed ja valla lehed.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 16:29Missugust posti? Lund lased kellelgi vahel harva lükata ja muidu on signalisatsioon. Tuletõrjealarm annab palju kiiremini märku, kui mingi naaber. Ma ei tea, mis ajast sina räägid üldse. Mul ei käi aastaid mingit posti.
Üle-eelmine nädal oli mitu ööd-päeva järjest tugev lumesadu, kahe päeva pärast ei pääsenud väravanigi, veel vähem kuuri lumelabida järgi. Talv kestab mitu kuud, lume kogus ettearvamatu. Suure koguse puhul on vaja organiseerida ka katuselt lumevedu. Mitmeks kuuks reisile minemine ja maja tühjaks jätmine ei ole mingi muretu lustimine, see vajab pikemat ettevalmistust ja pidevat Eestis inimestega suhtlemist, et mu vara ikka säiliks ja korras oleks. Seda saab korraldada, aga see on tohutult tüütu ning korteri puhul nii palju muret ei ole.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑30 Jaan 2026 15:39Korteri puhul ei näe keegi, et kuude kaupa elanikke ei ole. Maja puhul on see kohe näha, kui just ei palka inimesi lund lükkama ja kontrollima, kas tagauksest pole juba sisse murtud vms. Muidugi saab paluda naabrit posti võtta ja majal silma peal hoida, kuid kui hajaasustuses on inimesed kaugemal, siis on jällegi kohe näha, et majas ei elata ja varastel vaba voli toimetada. Korteris mõni seade läheb põlema või torud lekivad, siis naabrid reageerivad ruttu. Maja puhul ei saa enne keegi arugi kui lahtise leegiga maha põleb või kõik uputab.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 14:45Nüüd tekkis mul küll küsimus - miks ei luba? Mis selle maja ja aiaga juhtub siis?
Eks see kilukarbis kõrvu võõrastega elamine ju Eestisse nõukaaegu sisse toodi tehasetööliste majutamise nimel ja osad nõukogude inimesed harjusidki ilusti ära ja ajukesed said pestud ning likku. Mõistame ja tunneme kaasa. Eestlased elavad oma majas.
-
Külaline
Kortermaja süsteemidega, ega haldur ühest korterist terve maja kütte, ventilatsiooni või veesüsteeme ei hoolda.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 17:59Mis haldur sul korterisüsteemidega tegeleb? Kui korterisse sisse murtakse, tõdetakse samamoodi fakti, et sissemurdmine. Jällegi, mis pagana hooldust see maja sul vajab? Jube põnev oleks kuulda, mismoodi neid valvesüsteeme maha võetakse, pole juhtunud kuulmagi, valgusta!
Sa pole kuulnudki, et nii korterites kui majades käiakse vargil ka valvesüsteemide olemasolu korral? No nüüd siis said teada.
Kui sul maja ei ole, siis tõesti ei tea sa hooldustest mitte midagi. kndlasti tuleb sulle üllatusena, et ka korterisiseselt vajavad süsteemid hooldust.
-
Külaline
Elan Põhja-Tallinnas ja leht käib korra kuus. Kui paneksin postkastile keelava sildi, ei tuleks sedagi. Lumevedu katuselt ei ole eales teinud, esimest korda kuulen, et kellegi jaoks tavaline probleembuoy kirjutas: ↑30 Jaan 2026 18:02Harjumaal käivad linnaosalehed ja valla lehed.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 16:29Missugust posti? Lund lased kellelgi vahel harva lükata ja muidu on signalisatsioon. Tuletõrjealarm annab palju kiiremini märku, kui mingi naaber. Ma ei tea, mis ajast sina räägid üldse. Mul ei käi aastaid mingit posti.
Üle-eelmine nädal oli mitu ööd-päeva järjest tugev lumesadu, kahe päeva pärast ei pääsenud väravanigi, veel vähem kuuri lumelabida järgi. Talv kestab mitu kuud, lume kogus ettearvamatu. Suure koguse puhul on vaja organiseerida ka katuselt lumevedu. Mitmeks kuuks reisile minemine ja maja tühjaks jätmine ei ole mingi muretu lustimine, see vajab pikemat ettevalmistust ja pidevat Eestis inimestega suhtlemist, et mu vara ikka säiliks ja korras oleks. Seda saab korraldada, aga see on tohutult tüütu ning korteri puhul nii palju muret ei ole.
Nii mõnelgi on maja ja lisaks veel korterid. Huvitav, et ka esimese vabariigi ajal ehitasid eestlased kortermaju, mis siiani seisavad.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 18:04Eks see kilukarbis kõrvu võõrastega elamine ju Eestisse nõukaaegu sisse toodi tehasetööliste majutamise nimel ja osad nõukogude inimesed harjusidki ilusti ära ja ajukesed said pestud ning likku. Mõistame ja tunneme kaasa. Eestlased elavad oma majas.
-
Külaline
Kui haldur tegeleb terve maja süsteemiga, siis on sul samamoodi elekter puudu, nagu majaski. Kui majas läheb elekter ära, tuleb elektriettevõttelt tuleb sõnum. Mul on maja, nii eramu kui isiklik kortermaja, seega tean neid asju väga hästi. Seda, et valvesüsteeme maha võetakse, kuulen esimest korda. Kirjutan G4S ja küsin, mis asi neil toimub seal ja miks juba meedias sellekohast infot pole.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 18:08Kortermaja süsteemidega, ega haldur ühest korterist terve maja kütte, ventilatsiooni või veesüsteeme ei hoolda.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 17:59Mis haldur sul korterisüsteemidega tegeleb? Kui korterisse sisse murtakse, tõdetakse samamoodi fakti, et sissemurdmine. Jällegi, mis pagana hooldust see maja sul vajab? Jube põnev oleks kuulda, mismoodi neid valvesüsteeme maha võetakse, pole juhtunud kuulmagi, valgusta!
Sa pole kuulnudki, et nii korterites kui majades käiakse vargil ka valvesüsteemide olemasolu korral? No nüüd siis said teada.
Kui sul maja ei ole, siis tõesti ei tea sa hooldustest mitte midagi. kndlasti tuleb sulle üllatusena, et ka korterisiseselt vajavad süsteemid hooldust.
Mul on ka need keelavad sildid, postkontorist käidi ja pandi, ei ole mingid suvalised. Aga ikka tulevad need linna- ja vallalehed. Kui vanemaks saad, siis õpid, et kinnisvara omamisega tuleb igasuguseid ootamatusi ette. Vahet ei ole, kas vana maja või uusarendus.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 18:08Elan Põhja-Tallinnas ja leht käib korra kuus. Kui paneksin postkastile keelava sildi, ei tuleks sedagi. Lumevedu katuselt ei ole eales teinud, esimest korda kuulen, et kellegi jaoks tavaline probleem
-
Külaline
buoy kirjutas: ↑30 Jaan 2026 18:10Nii mõnelgi on maja ja lisaks veel korterid. Huvitav, et ka esimese vabariigi ajal ehitasid eestlased kortermaju, mis siiani seisavad.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 18:04Eks see kilukarbis kõrvu võõrastega elamine ju Eestisse nõukaaegu sisse toodi tehasetööliste majutamise nimel ja osad nõukogude inimesed harjusidki ilusti ära ja ajukesed said pestud ning likku. Mõistame ja tunneme kaasa. Eestlased elavad oma majas.
Need on küll kaunid enamasti.
-
Külaline
Keegi ei loe, aga lehed ilmuvad. Sa siin vastuolu ei näe?Guest kirjutas: ↑30 Jaan 2026 17:55Tee siis nooremaid järgi, kõiki teisi kuni 88, kes ka ei loe paberväljaannet. Sul delfipakett on?
-
Külaline
Kui vana sa juba oled, et nii kogenud? Mul on oma kinnisvara olnud 44 aastat. Kas ma 70-sena olen juba targem?buoy kirjutas: ↑30 Jaan 2026 18:13Mul on ka need keelavad sildid, postkontorist käidi ja pandi, ei ole mingid suvalised. Aga ikka tulevad need linna- ja vallalehed. Kui vanemaks saad, siis õpid, et kinnisvara omamisega tuleb igasuguseid ootamatusi ette. Vahet ei ole, kas vana maja või uusarendus.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 18:08Elan Põhja-Tallinnas ja leht käib korra kuus. Kui paneksin postkastile keelava sildi, ei tuleks sedagi. Lumevedu katuselt ei ole eales teinud, esimest korda kuulen, et kellegi jaoks tavaline probleem
-
Külaline
Vean kihla, et Silvial küll selliseid nõmedaid korteri- ja majaprobleeme pole, nagu neil viimastel postitajatel-teemasolkijatel.
Niimoodi nagu sinu kinnisvaras on siis on see nii ka kõikide teiste kinnisvaradega?Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2026 18:12Kui haldur tegeleb terve maja süsteemiga, siis on sul samamoodi elekter puudu, nagu majaski. Kui majas läheb elekter ära, tuleb elektriettevõttelt tuleb sõnum. Mul on maja, nii eramu kui isiklik kortermaja, seega tean neid asju väga hästi. Seda, et valvesüsteeme maha võetakse, kuulen esimest korda. Kirjutan G4S ja küsin, mis asi neil toimub seal ja miks juba meedias sellekohast infot pole.
Kui sinul juhtunud ei ole, siis seda ei saa mitte kunagi ka kellelgi teisel juhtuda?
Vargad ei õpi kunagi uusi meetodeid, kuidas süsteeme üle kavaldada, seega ei juhtu kellelgi kunagi midagi?
Putukad, närilised - need sinu kinnisvarade lähedusse ei satugi, et valvesüsteemide tööd häirida?
Su jutt on väga eluvõõras. Elektriettevõtte sõnum sinu seadmeid pärast elektri taastumist üle ei vaata ega vajadusel ka hoolda.
Viking Security on kenasti eelmisel aastal sellest uudise teinud, kuidas vargad üritavad süsteeme üle kavaldada. Ilmselt muutuvad sellised asjad tulevikus veelgi organiseeritumaks ning õnnestuvad ka sagedamini.
https://vikingsecurity.ee/nahaalsed-ois ... rdistunud/
Mitte kunagi ei saa kindel olla, et sinu varaga midagi ei juhtu, hoolimata sellest, kas see on uus, hooldatud või valvesüsteemiga.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 13 külalist