Kaubad on viletsaks läinud

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 31 Jaan 2026 08:30 Vene ajal polnud nii palju selliseid pakse, nagu nüüd, vanemad sugulased on rääkinud.
Rämpstoitu söödi vähem, seda ju tegelikult sellisel kujul, nagu nüüd polnudki. Mu sõbranna isa sõi tihti keedumakarone majoneesiga ja no ta oli ikka räigelt ülekaaluline. Rohkem ülekaalulisi nagu väga ei tule meelde, kui et mõni laps oli pisut ümaram.

Mul pole küll mingit statistikat võtta, aga tundub, et vanasti oli ülekaal enamasti mingi haigusliku seisundiga seotud.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2026 11:56
Tolmukübe kirjutas: 31 Jaan 2026 08:30 Vene ajal polnud nii palju selliseid pakse, nagu nüüd, vanemad sugulased on rääkinud.
Rämpstoitu söödi vähem, seda ju tegelikult sellisel kujul, nagu nüüd polnudki. Mu sõbranna isa sõi tihti keedumakarone majoneesiga ja no ta oli ikka räigelt ülekaaluline. Rohkem ülekaalulisi nagu väga ei tule meelde, kui et mõni laps oli pisut ümaram.

Mul pole küll mingit statistikat võtta, aga tundub, et vanasti oli ülekaal enamasti mingi haigusliku seisundiga seotud.
Mina see, kelle vanaema oli kui maakera. Tema sõi koguaeg rasvast heeringat või skumbriat. Praekartulid ujusid rasvas pannil. Seda siis sellest ajast peale mida ma mäletan. Ma 89 ise sündinud. Oli juba siis väga ülekaaluline, kui ma väike olin. Elasime samas majas.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2026 10:27Räägiks siis vähemalt kodumasinatest või tehnikast üleüldiselt näiteks- EV alguse ajal soome kasutatud köögitehnika ostjatel on veel siiani nii mõnelgi sügavkülmad-pesumasinad töökorras, aga nüüd poest ostes on vedamine, kui masin garantiiaja vastu peab- kasutatakse odavaid materjale, kuludetailid plastmassist jnejne.
Olen nii nõus. Mul on iidvana nõudekas, 15 aastat vähemalt, töötab ja ei õienda. Vahepeal mõtlesin välja vahetada, õnneks mõtlesin ümber.
Maale leidsin kasutatud kodumasinate poest vana kahe kompressoriga külmiku, töötab hästi ja väga vaikselt võrreldes uue Samsungiga, mis mul linnas on ja mis vaatamata nofrostile sügavkülma põhja igikeltsa genereerib. Lärmab, tabloo ei tööta jne - kohe, kui garantii lõppes, läks lolliks. Vot ei osta uut.
Jne.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ega see uus ei pruugi parem olla. Vbl tulevad vanad head ajad tagasi, kus kaubad uuesti kvaliteetsemaks muutuvad. Mis külmik see on, mis sul vaikselt töötab? Minul oli vana Snaige. Aga mis nendest uutest Snaigedest saanud on, seda ei tea. Vbl lärmavad ka nii, et seda nägu.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 31 Jaan 2026 14:42 Ega see uus ei pruugi parem olla. Vbl tulevad vanad head ajad tagasi, kus kaubad uuesti kvaliteetsemaks muutuvad. Mis külmik see on, mis sul vaikselt töötab? Minul oli vana Snaige. Aga mis nendest uutest Snaigedest saanud on, seda ei tea. Vbl lärmavad ka nii, et seda nägu.
Liebherr äkki? Päris kindel ei ole. Mitte mingi tavaline külmik :D
Maksis kasutatuna 80 eurot, tõeline pärl.
Külaline

Siin oli ennemalt juttu voodilinadest.
Mina aga olen totaalselt pettunud, et ei ole suutnud leida normaalseid köögirätikuid. Ongi igapäevaselt kasutusel tädilt(70+ vanune) saadud nõukaaegsed köögirätikud. Nii frotee kui ka õhukesed. Mustrid just kõige kaunimad ei ole ole aga funktsioon on 100% olemas. Olen üsna tegus köögis ja neid kasutan palju(sest nõudepesumasin mulle koju ei mahu).
Tänapäeva omadel(õhematel just) on sildil küll 100%puuvill aga no ei ima. Isegi peale kordades pesu, ja pesus puhtaks ka enam ei lähe. Ma ei tea, millega neid töödeldud on.
Mõni suurem istumine on, siis vahetan nende moodsate vastu välja nii moe pärast. Mustrid on küll ilusad aga kasu neist null 😃
Ja pajakindad ja lapid on ka räbalad õhukesed, mis kuuma ei hoia. Kasutan mingit kobakat silikoonist kinnast, mis küll ilus välja ei näe.

Ja mis veel...sokid. Sokkide kvaliteet on nii kehvaks läinud minu arvates. Kuluvad ruttu ära ja lähevad topiliseks. Teismelisel poisil kulub neid üksjagu. Ootan pika säärega paksematele spordisokkidele soovitusi, mis hingehinda ei maksa. Ei pea olema just Nike või Adidas 3 paari eest 20-30 eur.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Jaan 2026 20:55
Ja mis veel...sokid. Sokkide kvaliteet on nii kehvaks läinud minu arvates. Kuluvad ruttu ära ja lähevad topiliseks. Teismelisel poisil kulub neid üksjagu. Ootan pika säärega paksematele spordisokkidele soovitusi, mis hingehinda ei maksa. Ei pea olema just Nike või Adidas 3 paari eest 20-30 eur.
100% nõus! Sokid on nii viletsast niidist, et paari kuuga
kuluvad kannad ja varbad õhukeseks, isegi nõelumine ei aita. Ja siis keelatakse plastikkõrred ära, kui kogu ülejäänud müüdav kraam on ühekordseks kasutamiseks!
Tolmukübe
Kontakt:

Kaasaegsetel sokkidel nõelumine ei aitaga, selle ma avastasin juba ammu. Vene ajal sai nõelutud, kestsid edasi, aga nüüd, kui nõelud, tuleb uus auk kohe ruttu juurde. Nüüd on nii, et kui auk tuleb, siis ongi sokk läbi.
Ja voodipesu on viletsaks läinud. Ei saa olla, et kogu maailmas vilets voodipesu oleks, eks meile toodakse sisse, on odav ja kaupmees teenib (head) kasumit.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Veebr 2026 08:12 Kaasaegsetel sokkidel nõelumine ei aitaga, selle ma avastasin juba ammu. Vene ajal sai nõelutud, kestsid edasi, aga nüüd, kui nõelud, tuleb uus auk kohe ruttu juurde. Nüüd on nii, et kui auk tuleb, siis ongi sokk läbi.
Ja voodipesu on viletsaks läinud. Ei saa olla, et kogu maailmas vilets voodipesu oleks, eks meile toodakse sisse, on odav ja kaupmees teenib (head) kasumit.
Äkki sa siis lihtsalt ei ostaks kõige odavamat rämpsu, mida leiad? Minu voodipesu kestab palju aastaid, kasutuses on praegu veel ka lastele ostetud printsessi- ja spidermani tekikotid, kuigi lapsed ise juba täiskasvanud. Täiesti korralikud.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Jaan 2026 20:55 Siin oli ennemalt juttu voodilinadest.
Mina aga olen totaalselt pettunud, et ei ole suutnud leida normaalseid köögirätikuid. Ongi igapäevaselt kasutusel tädilt(70+ vanune) saadud nõukaaegsed köögirätikud. Nii frotee kui ka õhukesed. Mustrid just kõige kaunimad ei ole ole aga funktsioon on 100% olemas. Olen üsna tegus köögis ja neid kasutan palju(sest nõudepesumasin mulle koju ei mahu).
Tänapäeva omadel(õhematel just) on sildil küll 100%puuvill aga no ei ima. Isegi peale kordades pesu, ja pesus puhtaks ka enam ei lähe. Ma ei tea, millega neid töödeldud on.
Mõni suurem istumine on, siis vahetan nende moodsate vastu välja nii moe pärast. Mustrid on küll ilusad aga kasu neist null 😃
Ja pajakindad ja lapid on ka räbalad õhukesed, mis kuuma ei hoia. Kasutan mingit kobakat silikoonist kinnast, mis küll ilus välja ei näe.

Ikea nõudepesurätikud on tugevast puuvillast ja dzuudist (no linane vast oleks parem, aga äkki neil pole võtta) - tugevad, lähevad järjest pehmemaks ja imavamaks iga pesuga nagu linasedki (ega uus linane rätik ka ei hiilga imavusega).
Sokid on jah täiesti probleem, eriti teismeliste sokid ei kesta kaua. Minu meelest on odavatel sokkidel mingi sünteetika lõngatuumaks ja siis kuidagi on puuvillakiud sinna ümber mätsitud ja sellisest lõngalaadsest tootest siis tehakse "puuvillaseid" sokke. Vahel on näha, et mingi hõre kude veel hoiab sokki koos, kuigi puuvill ise on juba vahelt ära kulunud. Ei olegi muud kui muudkui osta, sest kui augu parandad, siis tuleb kõrvale kohe uus, pole mõtet.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Veebr 2026 08:12 Vene ajal sai nõelutud, kestsid edasi, aga nüüd, kui nõelud, tuleb uus auk kohe ruttu juurde.
Mis see Vene aeg siia puutub? 50 aastat tagasi olid kogu maailmas asjad teistsugused kui tänapäeval. Mul vanaema juures maal oli saunaahi ostetud Soomest aastal 1938. Pidas vastu kuni 1980. aastateni. Vanasti tehti kõikjal asju sellisena, et need ka kestaksid.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 14:21
Guest kirjutas: 31 Jaan 2026 20:55 Siin oli ennemalt juttu voodilinadest.

Ikea nõudepesurätikud on tugevast puuvillast ja dzuudist (no linane vast oleks parem, aga äkki neil pole võtta) - tugevad, lähevad järjest pehmemaks ja imavamaks iga pesuga nagu linasedki (ega uus linane rätik ka ei hiilga imavusega).
Sokid on jah täiesti probleem, eriti teismeliste sokid ei kesta kaua. Minu meelest on odavatel sokkidel mingi sünteetika lõngatuumaks ja siis kuidagi on puuvillakiud sinna ümber mätsitud ja sellisest lõngalaadsest tootest siis tehakse "puuvillaseid" sokke. Vahel on näha, et mingi hõre kude veel hoiab sokki koos, kuigi puuvill ise on juba vahelt ära kulunud. Ei olegi muud kui muudkui osta, sest kui augu parandad, siis tuleb kõrvale kohe uus, pole mõtet.
Ei ole ma Ikea rätikutega ka rahul 😃 vb mu oma kiiks. Need ei lähe puhtaks enam pesus. Mul sellised kasutusel :
Pilt

Aga tõesti need on ca 3 aastat vanad. Äkki peaks uuesti ostma ja proovima.
Külaline

Mul on sellised

https://merkandi.ee/products/koeoegirae ... #gallery-4

Täiesti normaalsed rätikud. Imasid algusest peale hästi.

Ja sellised, ainult et teist värvi https://kaup24.ee/et/kodutarbed/lauanou ... =114811139
Külaline

Minu arust on väga okei, et voodipesu ja köögirätikud ei kesta. Kes ikka viitsiks aastaid samu kasutada. Niisama ära visata on kurb, katkiseid või plekilisi suure rõõmuga! Asju ära visata või annetada on nii vabastav! Korras ning ebavajalike asjadeta kodu teeb korda ka kogu enda pea ning elu.
Külaline

Mis köögirätikutesse puutub - need eestlased, kes käivad kas Egiptuses või naaberriikides päikest nautimas, ostke Egiptuse puuvillast rätikuid! Imehead. Egiptuse puuvill on väga kvaliteetne oma pika kiu poolest ja üliimav. Seda ei kasvatata muidugi mitte vaid Egiptuses vaid ka mujal Niiluse ääres. Aafrika põhjaosas igal pool müüakse. Alati ostan kaasa endale ja sugulastele. Ca 2-3 eurot rätik, sõltub suurusest.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 23:07 Mis köögirätikutesse puutub - need eestlased, kes käivad kas Egiptuses või naaberriikides päikest nautimas, ostke Egiptuse puuvillast rätikuid! Imehead. Egiptuse puuvill on väga kvaliteetne oma pika kiu poolest ja üliimav. Seda ei kasvatata muidugi mitte vaid Egiptuses vaid ka mujal Niiluse ääres. Aafrika põhjaosas igal pool müüakse. Alati ostan kaasa endale ja sugulastele. Ca 2-3 eurot rätik, sõltub suurusest.
Mul on kõik paksud käterätikud ja saunalinad 100% bambusest. Ämm kusagilt Raplast väikepoest ostis. Kas enam müüakse ei teagi. Aga väga head on ka mitmeid aastaid hiljem.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Veebr 2026 08:12 Kaasaegsetel sokkidel nõelumine ei aitaga, selle ma avastasin juba ammu. Vene ajal sai nõelutud, kestsid edasi, aga nüüd, kui nõelud, tuleb uus auk kohe ruttu juurde. Nüüd on nii, et kui auk tuleb, siis ongi sokk läbi.
Ma väga vabandan, aga tõesti, mille kuramuse pärast peaks tänapäeval sokke nõeluma? Ei ole ju ometi sõjaaeg? Üks sokipaar maksab 1-2 eurot. Kuskil realiseerimiskeskuses veel vähem. Millist kokkuhoidu või loodusesäästu peaks sokkide nõelumine andma? Ja, kas oleks siis ilus nõelutud sokkidega käia?

Mina ise kannan ka puuvillaseid ja froteesokke igapäevaselt. Ma ei saaks üldse öelda, et need nii hirmsasti ära kuluks. Mõned sokid on mul juba 10+ aastat, aga ei mingit märki väsimusest. Ilmselt tuleb osta õigest materjalidest sokke.
Tolmukübe
Kontakt:

Eks ma tänapäeva alguses inertsist nõelusin, olin vene ajal selle tegevusega harjunud. Juba ammu enam ei nõelu, auk tuleb, läheb prügisse. Kui nad sul 10 aastat vastu peavad, siis vbl sõltub firmast, kes valmistas.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 08:16 Ma väga vabandan, aga tõesti, mille kuramuse pärast peaks tänapäeval sokke nõeluma? Ei ole ju ometi sõjaaeg? Üks sokipaar maksab 1-2 eurot. Kuskil realiseerimiskeskuses veel vähem. Millist kokkuhoidu või loodusesäästu peaks sokkide nõelumine andma? Ja, kas oleks siis ilus nõelutud sokkidega käia?

Mina ise kannan ka puuvillaseid ja froteesokke igapäevaselt. Ma ei saaks üldse öelda, et need nii hirmsasti ära kuluks. Mõned sokid on mul juba 10+ aastat, aga ei mingit märki väsimusest. Ilmselt tuleb osta õigest materjalidest sokke.
Mina ka nõelun sokke. Kui on ilus sokk ja muidu heas seisus, siis nõelun ja kestab edasi aastaid. Alles parandasin mingi bambusest soki ära, sest lihtsalt kahju oli minema visata. Väike auk, aga sokk ise praktiliselt üldse mitte kulunud. Tundub rumal seetõttu minema visata, seda enam, et selle õnnetu soki paariline on terve.

Mina olen igatahes asjade parandamise poolt.
Külaline

No jah, oleneb august, mõni varba kohale kogemata tekkinud auk muidu korraliku soki sees, siis see läheb parandamisele ikka. Aga kui tald niidisokil on juba ühtlaselt vile, siis see parandamine on väga väikese edulootusega, läheb kohe uuesti katki.

Ikea rätikutest- selliseid köögi-räparätikuid mul jah lumivalgeid pole, ei tasu vaeva :) on need teised värvid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 14 külalist