See tehti seksi salaja, enne abiellumist ei tohtinud?Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2026 12:01Ajad olid siiski teised.
Silvial uus kallim
-
Külaline
-
Külaline
Üheksakümnendad ei olnud mingi pime keskaeg, muidugi oli infot seksi kohta piisavalt. Ma ei saa aru, millest sa räägid. Sa laiendad enda suhtumist kõigi tollaste noorte peale, mis on ju täiesti vale. Mõni üksik tegi aborti, mitte see polnud mingi massiline asi, nagu sina näid arvavat.Ei soovinud solvata, aga nalja tegin küll su tõsimeelsuse üle. Sa olid väga tubli, kui 17-19-aastaselt juba nii süsteemselt eostumisvastaste vahenditega tegelesid, suurem osa tollaseid noori siiski ei tegelenud. Nagu öeldud, ei tulnud tollal infot seksi kohta uksest ja aknast, seega kui püsisuhtes polnud, siis polnud küll kellelgi spiraali ega kasti kondoomidega kodus nurgas. Ja paljud tollal 17-19-aastastest püsisuhtes olid? Ajad olid siiski teised.
-
Külaline
Üheksakümnendatel tehti massiliselt, übersupermassiliselt aborte.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2026 15:25Üheksakümnendad ei olnud mingi pime keskaeg, muidugi oli infot seksi kohta piisavalt. Ma ei saa aru, millest sa räägid. Sa laiendad enda suhtumist kõigi tollaste noorte peale, mis on ju täiesti vale. Mõni üksik tegi aborti, mitte see polnud mingi massiline asi, nagu sina näid arvavat.
-
Külaline
Kui jätta kõrvale meditsiinilistel põhjustel tehtud abordid, on omal soovil raseduse katkestamine alates üheksakümnendate algusest drastiliselt langenud – 1991. aasta 26 470-lt stabiilses languses möödunud aasta 3741-le.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2026 15:32Üheksakümnendatel tehti massiliselt, übersupermassiliselt aborte.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2026 15:25Üheksakümnendad ei olnud mingi pime keskaeg, muidugi oli infot seksi kohta piisavalt. Ma ei saa aru, millest sa räägid. Sa laiendad enda suhtumist kõigi tollaste noorte peale, mis on ju täiesti vale. Mõni üksik tegi aborti, mitte see polnud mingi massiline asi, nagu sina näid arvavat.
-
Külaline
Mõni üksik? Sina oled tõesti pimedusega löödud. Ütle järgmisena, et sinu tuttav küll keegi ei teinud, eks.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2026 15:25Üheksakümnendad ei olnud mingi pime keskaeg, muidugi oli infot seksi kohta piisavalt. Ma ei saa aru, millest sa räägid. Sa laiendad enda suhtumist kõigi tollaste noorte peale, mis on ju täiesti vale. Mõni üksik tegi aborti, mitte see polnud mingi massiline asi, nagu sina näid arvavat.Ei soovinud solvata, aga nalja tegin küll su tõsimeelsuse üle. Sa olid väga tubli, kui 17-19-aastaselt juba nii süsteemselt eostumisvastaste vahenditega tegelesid, suurem osa tollaseid noori siiski ei tegelenud. Nagu öeldud, ei tulnud tollal infot seksi kohta uksest ja aknast, seega kui püsisuhtes polnud, siis polnud küll kellelgi spiraali ega kasti kondoomidega kodus nurgas. Ja paljud tollal 17-19-aastastest püsisuhtes olid? Ajad olid siiski teised.
-
Külaline
Oleneb ringkonnast, kus liiguti.Guest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 18:07 Oli ikka suht massiline asi küll.
-
Külaline
Ega ikka ei olenenud küll. Tõenäoliselt on ka paljud sinu tuttavad teinud, ainult sinule sellest ei räägitud. Ise ka ei räägiks sellisele mitte midagi.
-
Külaline
1991–2007 lõpetati abordiga 303 181 sündimata lapse elu, ajavahemikus 1970-2007 on nii hävitatud 1,1 miljonit elu.
Kõik need juhtumid olid väljaspool sinu kõrgeaususe ringkonda?
-
Külaline
No kui sinu ringkond oli vanadekodu, siis jah.
-
Külaline
Muidugi oli massiline. Liiati rääkisin mina 80-ndate lõpust, kus oli see veel massilisem.Guest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 15:25Üheksakümnendad ei olnud mingi pime keskaeg, muidugi oli infot seksi kohta piisavalt. Ma ei saa aru, millest sa räägid. Sa laiendad enda suhtumist kõigi tollaste noorte peale, mis on ju täiesti vale. Mõni üksik tegi aborti, mitte see polnud mingi massiline asi, nagu sina näid arvavat.Ei soovinud solvata, aga nalja tegin küll su tõsimeelsuse üle. Sa olid väga tubli, kui 17-19-aastaselt juba nii süsteemselt eostumisvastaste vahenditega tegelesid, suurem osa tollaseid noori siiski ei tegelenud. Nagu öeldud, ei tulnud tollal infot seksi kohta uksest ja aknast, seega kui püsisuhtes polnud, siis polnud küll kellelgi spiraali ega kasti kondoomidega kodus nurgas. Ja paljud tollal 17-19-aastastest püsisuhtes olid? Ajad olid siiski teised.
-
Külaline
Selline silmaklappidega mäluta naine tuleb veel teisi naisi õpetama, sarjama ning rumalaks pidama? Sul peaks häbi olema!Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2026 15:25Üheksakümnendad ei olnud mingi pime keskaeg, muidugi oli infot seksi kohta piisavalt. Ma ei saa aru, millest sa räägid. Sa laiendad enda suhtumist kõigi tollaste noorte peale, mis on ju täiesti vale. Mõni üksik tegi aborti, mitte see polnud mingi massiline asi, nagu sina näid arvavat.Ei soovinud solvata, aga nalja tegin küll su tõsimeelsuse üle. Sa olid väga tubli, kui 17-19-aastaselt juba nii süsteemselt eostumisvastaste vahenditega tegelesid, suurem osa tollaseid noori siiski ei tegelenud. Nagu öeldud, ei tulnud tollal infot seksi kohta uksest ja aknast, seega kui püsisuhtes polnud, siis polnud küll kellelgi spiraali ega kasti kondoomidega kodus nurgas. Ja paljud tollal 17-19-aastastest püsisuhtes olid? Ajad olid siiski teised.
-
Külaline
Eks see oleneb jälle sellest millises ühiskonnakihis keegi elab. Sealt ka erinevad arusaamad.
-
Külaline
Ehk siis, sinu jutust loeb välja, et sa üldse ei plaaninud, kuidagi rasedusest hoiduda. Olid valmis käigu pealt mingite juhuslikega seksima ja jätsid nende juhuslike meeste otsustada, kas nad kasutavad kummi või mitte.Guest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 01:49Ju jah virgematel seksijatel oli see asi paremini selge. Mina olin asjaarmastaja ja spiraali paneku mõtetki ei tulnud pähe, kondoome kaasas ka ei tulnud pähe kanda, kui peikal oli mõni, siis oli. Võimalik tõesti, et selleks, et toonased kondoomid ei puruneks, tuli enne palju harjutada. Mina ei harjutanud. Ei mõeldud siis nii palju seksile ja selle edukale korraldamisele kui praegu.Guest kirjutas: ↑02 Veebr 2026 23:14Mina ja minu sõbrannad (paar aastat sinust nooremad) küll ei käinud aborte tegemas. Kindlasti mõni eakaaslane tegi, aga need olid sellised rumalamad ja lohakamad tüdrukud.Guest kirjutas: ↑02 Veebr 2026 22:44 56-aastase naisena, kes suguelu üsna hilja alustas, ma küll sellega nõustuda ei saa. 19-selt oli mul esimene vahekord (1989) ja siis oli ikka päris mitu-mitu aastat veel, kus kondoom oli defitsiit, pealegi olid nad üliviletsa kvaliteediga, mitu korda purunes seksi käigus, mul vedas, et sellest midagi ei tulnud. Lähemad sõbrannad tegid ikka mitu korda aborti. Ei kujuta ette, mismoodi siis veel need hakkama said, kes 2-3 aastat varem suguelu alustasid.
Sugueluga alustasin samal aastal kui sina. Ja kondoomid olid täiesti olemas sel ajal. Ise kasutasin ka! Kondoomid purunevad siis, kui need on valesti peale pandud.
Sõbranna alustas suguelu 1987 ja tema pani spiraali.
Ära isegi ürita väita, et tol ajal ei olnud mingeid vahendeid.
Meil käidi koolis regulaarselt seksuaaltervisest rääkimas juba siis, kui Eesti aeg ei olnud veel saabunudki. Kuskil 1986 käis koolis naistearst, kes rääkis meile pillidest.
Siis sul ju ei saanudki muud varianti olla, kui käia aborte tegemas.
Ja siis veel nimetad teisi naisi, kes hoolitsesid soovimatu raseduse hoidumise eest, põlastades litsideks? Või mis see teiste naiste virgemateks seksijateks ja kõvasti harjutajateks nimetamine muud tähendab?
-
Külaline
Oh, sa oled nii kõrgest soost, peen ja plekitaGuest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 23:43 Eks see oleneb jälle sellest millises ühiskonnakihis keegi elab. Sealt ka erinevad arusaamad.
-
Külaline
Ja see siis kohe tähendab, et sellest tuleks kõva häälega igal pool tuututada? Äkki jätaks selle kuidagi peresiseseks asjaks? Selle peale ei ole tulnud?Guest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 09:35Oskan küll, jah. Sest me elame vabas maailmas, kus sellist asja ei ole vaja häbeneda. Naise keha üle otsustab ainuüksi tema ja keegi teine ei tule ütlema, mida tema peab või ei pea tegema. Lisan veel, et mitte ükski naine ei tee aborti kergekäeliselt.Külaline kirjutas: ↑02 Veebr 2026 23:23 Oskad sa kuidagi selgitada ka, miks enda tehtud abortidest avalikult rääkida ei ole sinu arvates imelik?
Jah, enda, isiklikest abortidest kõikidele rääkimine, nagu see oleks normaalne ja tavaline tegu, on häbiasi!
-
Külaline
Olen päris tavaline, kuid sinu raidumine näitab kui erinevates maailmades elame. Eks ma mäletan tollest ajast ka inimesi keda vähe vööristavalt vaatasin.
-
Külaline
Ma ei olnud, tead, suurem ringiseksija. Seepärast nimetangi sind minust virgemaks. Minul oli paar armumist, mis kunagi ka 1-2 vahekorrani arenesid ja siis ära hääbusid. Loomulikult ei hakanud keegi sellises seisus spiraale panema ega keemiat sööma ning korralike kondoomide kättesaadavus oli tollal tõesti niru, su mälu petab sind. Ei juhtunudki, näe, minuga midagi. Ja see on fakt, et kui sul oli püsisuhe, siis sa olidki seksis minust kibedam käsi. Mis sa nüüd häbened seda?Guest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 23:45Ehk siis, sinu jutust loeb välja, et sa üldse ei plaaninud, kuidagi rasedusest hoiduda. Olid valmis käigu pealt mingite juhuslikega seksima ja jätsid nende juhuslike meeste otsustada, kas nad kasutavad kummi või mitte.Guest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 01:49Ju jah virgematel seksijatel oli see asi paremini selge. Mina olin asjaarmastaja ja spiraali paneku mõtetki ei tulnud pähe, kondoome kaasas ka ei tulnud pähe kanda, kui peikal oli mõni, siis oli. Võimalik tõesti, et selleks, et toonased kondoomid ei puruneks, tuli enne palju harjutada. Mina ei harjutanud. Ei mõeldud siis nii palju seksile ja selle edukale korraldamisele kui praegu.Guest kirjutas: ↑02 Veebr 2026 23:14
Mina ja minu sõbrannad (paar aastat sinust nooremad) küll ei käinud aborte tegemas. Kindlasti mõni eakaaslane tegi, aga need olid sellised rumalamad ja lohakamad tüdrukud.
Sugueluga alustasin samal aastal kui sina. Ja kondoomid olid täiesti olemas sel ajal. Ise kasutasin ka! Kondoomid purunevad siis, kui need on valesti peale pandud.
Sõbranna alustas suguelu 1987 ja tema pani spiraali.
Ära isegi ürita väita, et tol ajal ei olnud mingeid vahendeid.
Meil käidi koolis regulaarselt seksuaaltervisest rääkimas juba siis, kui Eesti aeg ei olnud veel saabunudki. Kuskil 1986 käis koolis naistearst, kes rääkis meile pillidest.
Siis sul ju ei saanudki muud varianti olla, kui käia aborte tegemas.
Ja siis veel nimetad teisi naisi, kes hoolitsesid soovimatu raseduse hoidumise eest, põlastades litsideks? Või mis see teiste naiste virgemateks seksijateks ja kõvasti harjutajateks nimetamine muud tähendab?
-
Külaline
Muidugi-muidugi. Sina oma mereäärses kullast torniga villas ja mina hõredas hurtsikus kesk Lasnamäe soppa ja viletsust ...Guest kirjutas: ↑03 Veebr 2026 23:53Olen päris tavaline, kuid sinu raidumine näitab kui erinevates maailmades elame. Eks ma mäletan tollest ajast ka inimesi keda vähe vööristavalt vaatasin.