Polegi päris õiget põhjendust saanud. Näen et talle ebamugav see töö teema.
Ei taha või ei julge tööle minna?
-
Külaline
-
Külaline
Kui sina ei laenaks, kas tal on veel keegi, kellelt laenu küsida?
Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 18:52Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 16:50Olen TA
Hmm, et siis ongi minu kohus teda igakuiselt aidata? Vahest küsib laenu juba suht kuu alguses. Väsitav on juba. Viimasel ajal olen pidanud keelduma kuna ka endal on väljaminekuid olnud. Aga pidevalt keelduda ja mõelda mida nüüd öelda on ka tobe.
Minul on siis sellist sõbrannat vaja? Suunan ja aitan alati. Inimene lihtsalt ei lähe tööle.
Olen saatnud lastele ka riideid mida ise olen kuskilt sinsayst ostnud. Raha tagasi pole küsinud. Mina mõtlen pigem laste peale, et neil oleks vähemalt midagigi. Aga tõesti tekib trots, et inimene ise ei mõtle.
Ja nüüd olen mina paha. Peaksin lihtsalt igakuiselt mitmeid kordi laenu andma ja kõik ongi ok nii?
Mis kasu on laenu tagasisaamisest kui ta küsib varsti jälle.
Mis vanuses lapsed on? Kas ta üldse saab tööle minna, kui lapsed on väikesed ja riburadapidi haiged näiteks? Kui on suuremad lapsed, siis ema võib vajada psühhiaatrilist abi?
Mina läksin tööle kui laps oli 1.6 ja leidsin võimaluse. Leidsin ka lapsehoidja mõneks ajaks kes paar h mõni päev vaatas last. Kui tahta siis leiab võimaluse. Laps on piisavalt suur ja käib lasteaias tal. Lapsel ka isa kus laps on. Nädal ühega ja nädal teisega.
Teine laps on piisavalt vana üksi kodus olemiseks ka. Saab 16 varsti.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 19:55 Kui sina ei laenaks, kas tal on veel keegi, kellelt laenu küsida?
Mitmetelt laenab.
-
Külaline
-
Külaline
Ei saa aru, kuidas see edaspidise laenu küsimise ära hoiab? Ma usun, et mõne tüübi jaoks on see pigem vastupidise efektiga - et äkki saab jälle nii, et tagasi maksma ei peagi.Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 18:51
Teine variant on see ,mida keegi siis nutikalt katsetas, et annadki selle 100 eur ja ütled, et tagasi ei taha, aga rohkem enam midagi ei laena, ärgu enam kunagi küsigu.
-
Külaline
Miks sa talle nii vastad? Sinu tsiteeritu ju ilmselgelt ironiseerib selle vastaja kallal, kes peab sind halvaks sõbrannaks, kellega tuleb suhtlemine lõpetada.Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 16:50Olen TA
Hmm, et siis ongi minu kohus teda igakuiselt aidata? Vahest küsib laenu juba suht kuu alguses. Väsitav on juba. Viimasel ajal olen pidanud keelduma kuna ka endal on väljaminekuid olnud. Aga pidevalt keelduda ja mõelda mida nüüd öelda on ka tobe.
Minul on siis sellist sõbrannat vaja? Suunan ja aitan alati. Inimene lihtsalt ei lähe tööle.
Olen saatnud lastele ka riideid mida ise olen kuskilt sinsayst ostnud. Raha tagasi pole küsinud. Mina mõtlen pigem laste peale, et neil oleks vähemalt midagigi. Aga tõesti tekib trots, et inimene ise ei mõtle.
Ja nüüd olen mina paha. Peaksin lihtsalt igakuiselt mitmeid kordi laenu andma ja kõik ongi ok nii?
Mis kasu on laenu tagasisaamisest kui ta küsib varsti jälle.
-
Külaline
Sa ei saa aru? täpselt nii hoiabki. Rohkem laenu ei saa.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2026 23:18Ei saa aru, kuidas see edaspidise laenu küsimise ära hoiab? Ma usun, et mõne tüübi jaoks on see pigem vastupidise efektiga - et äkki saab jälle nii, et tagasi maksma ei peagi.Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 18:51
Teine variant on see ,mida keegi siis nutikalt katsetas, et annadki selle 100 eur ja ütled, et tagasi ei taha, aga rohkem enam midagi ei laena, ärgu enam kunagi küsigu.
-
Külaline
No aga mis sa siit foorumist siis tahad, kui vastus ja põhjendused selged, ära siis enam mitte kunagi kellelegi raha ja asju laena, hakka ilusti koguma ja kord on elu äkki nii palju edasi arenenud, et saad kogu mammona teisele poole kaasa võtta. Fin.
-
Külaline
Näe, laenaja ise ka foorumisse jõudnud.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 04:33 No aga mis sa siit foorumist siis tahad, kui vastus ja põhjendused selged, ära siis enam mitte kunagi kellelegi raha ja asju laena, hakka ilusti koguma ja kord on elu äkki nii palju edasi arenenud, et saad kogu mammona teisele poole kaasa võtta. Fin.
-
Külaline
Aga ta maksab ju tagasi. ?
Mis vahet siis on kas see sinu raha on koguaeg sinu käes või on vahepeal lennus.
Teine asi on mure sõbranna pärast, et töö tagaks ju palga. Haigekassa ja mingigi pensioni. Mingi aeg saab ju töötuna arvel olla, aga kaua?
Mis vahet siis on kas see sinu raha on koguaeg sinu käes või on vahepeal lennus.
Teine asi on mure sõbranna pärast, et töö tagaks ju palga. Haigekassa ja mingigi pensioni. Mingi aeg saab ju töötuna arvel olla, aga kaua?
-
Külaline
Jätku üks kord laenamata ja pole vaja enam kordagi laenata, lihtne matemaatika.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 08:21 Aga ta maksab ju tagasi. ?
-
Külaline
Seda sama - rohkem laenu ei saa - võib ta ju ometi ka kohe öelda. Ilma, et annaks inimesele selle ühekordse tagastamatu laenu.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 00:19Sa ei saa aru? täpselt nii hoiabki. Rohkem laenu ei saa.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2026 23:18Ei saa aru, kuidas see edaspidise laenu küsimise ära hoiab? Ma usun, et mõne tüübi jaoks on see pigem vastupidise efektiga - et äkki saab jälle nii, et tagasi maksma ei peagi.Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 18:51
-
Külaline
See ei ole sama. Kui talle on antud raha, mida tagasi ei võeta, on emotsionaalselt raskem küsida.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 21:25Seda sama - rohkem laenu ei saa - võib ta ju ometi ka kohe öelda. Ilma, et annaks inimesele selle ühekordse tagastamatu laenu.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 00:19Sa ei saa aru? täpselt nii hoiabki. Rohkem laenu ei saa.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2026 23:18
Ei saa aru, kuidas see edaspidise laenu küsimise ära hoiab? Ma usun, et mõne tüübi jaoks on see pigem vastupidise efektiga - et äkki saab jälle nii, et tagasi maksma ei peagi.
-
Külaline
Sinu arfust on täiesti normaalne kelleltki pidevalt laenata ja viljeleda sellist lodevat elustiili. Loomulikult tuleb koguda ja sääste omada, sa ise nähtavasti seda ei tee, et siin niiviisi paugud?Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 04:33 No aga mis sa siit foorumist siis tahad, kui vastus ja põhjendused selged, ära siis enam mitte kunagi kellelegi raha ja asju laena, hakka ilusti koguma ja kord on elu äkki nii palju edasi arenenud, et saad kogu mammona teisele poole kaasa võtta. Fin.
Aga selline elu tagabki talle ju mingigi pensioni. Hakkab rahvapensionit saama, see on praegu 400 euri kuus. Ei peagi tööl käima, pension tuleb nagunii. Vbl suurena loodab laste kaela jääda, et need nagu peavad oma vana ema toetama seaduse järgi. Ma täpselt seadusi ei tea, aga on vist nii. Küll sellisel pea lõikab, kust midagi saada on.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 08:21 Aga ta maksab ju tagasi. ?
-
Külaline
See ongi ju üksikemale sobimatu töö. Kui ta on 30a. Keegi peab ju ta lapsi valvama kui ta neid 24 tunniseid valveid teeb. Isegi 12 tunnised on sobimatud. Tal on vähemalt 6-7 päeva kuus vaja abi laste valvamisel. Ma arvan et lapsed on alla 10a. Neid ei jäta ju ööpäevaks üksi?Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 18:30Olen TAGuest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 17:56 Aga kuidas ta põhjendab, et tööle ei taha minna? Eriti kui Sinu jutu järgi oleks töökoht olemas. Kohtutäitur ei või konto kallal olla, kui sissetulekut ei taha näidata? Hirmus tööle minna ei saa asi ju olla, kui ta koolitusega hakkama sai.
Põhjendab nii, et näiteks 24 tunnised vahetused ikkagi väsitavad, kui üks pakkumine oli 30 km kaugusel siis oli mure, et sõidab pool palgast maha, siis et auto annab varsti otsad kui nii sõita aina jne. Neid vabandusi palju.
Ta ei proovigi.
Ja nädal tagasi tuli sms " Sul kannatab uue kuu alguseni sott laenu teha? "
Nagu pidevalt saan neid küsimusi. Ei taha see paha ka olla kes pidevalt ära ütleb ja ei taha nagu midagi öelda ka, et mingu tööle.
Samas on sõbrannana ta hästi tore ja kallis. Tunnen teda 20 a.
30km kaugusel olev töö teeb päevas 60km sõitu. On kulukas.
Talle sobiks töö mis oleks 8 tundi päevas kodu lähedal.
Ma töötan ka valvetes. Mitmed emad on laste pärast vahetanud tööd. Öeldes et " lapsi ärkvel ei näegi". Tegelikult ikka 15p kuus ju näevad. Aga et 12 t tööpäevad on väsitavad. Saavad 19aegu koju. 20 on kodus. Väsinud. Ja u tunni pärast lähevad lapsed juba magama. Ehk kui on valida neil, siis nad seavad lapsed esikohale kuni nad on väikesed.
-
Külaline
Ilmselt saab ta mingit toimetulekutoetust. Ma ei tea mis see summa on praegu,mis peab peale makse kätte jääma.
Kui ta läheks tööle. Ilmselt madalapalgalisele tööle, ta seda toetust enam ei saa. Maksab ise oma maksud. Kas tal jääks siis rohkem raha kätte?
Kui ta läheks tööle. Ilmselt madalapalgalisele tööle, ta seda toetust enam ei saa. Maksab ise oma maksud. Kas tal jääks siis rohkem raha kätte?
-
Külaline
Ära unusta elatist, usun, selline 500-600 eurot kuus pluss lapsetoetus.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 08:35 Ilmselt saab ta mingit toimetulekutoetust. Ma ei tea mis see summa on praegu,mis peab peale makse kätte jääma.
-
Külaline
Vanem laps saab kohe 16. Et tema ei saa siis üksi kodus oldud 24 h?Guest kirjutas: ↑06 Veebr 2026 08:31See ongi ju üksikemale sobimatu töö. Kui ta on 30a. Keegi peab ju ta lapsi valvama kui ta neid 24 tunniseid valveid teeb. Isegi 12 tunnised on sobimatud. Tal on vähemalt 6-7 päeva kuus vaja abi laste valvamisel. Ma arvan et lapsed on alla 10a. Neid ei jäta ju ööpäevaks üksi?Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 18:30Olen TAGuest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 17:56 Aga kuidas ta põhjendab, et tööle ei taha minna? Eriti kui Sinu jutu järgi oleks töökoht olemas. Kohtutäitur ei või konto kallal olla, kui sissetulekut ei taha näidata? Hirmus tööle minna ei saa asi ju olla, kui ta koolitusega hakkama sai.
Põhjendab nii, et näiteks 24 tunnised vahetused ikkagi väsitavad, kui üks pakkumine oli 30 km kaugusel siis oli mure, et sõidab pool palgast maha, siis et auto annab varsti otsad kui nii sõita aina jne. Neid vabandusi palju.
Ta ei proovigi.
Ja nädal tagasi tuli sms " Sul kannatab uue kuu alguseni sott laenu teha? "
Nagu pidevalt saan neid küsimusi. Ei taha see paha ka olla kes pidevalt ära ütleb ja ei taha nagu midagi öelda ka, et mingu tööle.
Samas on sõbrannana ta hästi tore ja kallis. Tunnen teda 20 a.
30km kaugusel olev töö teeb päevas 60km sõitu. On kulukas.
Talle sobiks töö mis oleks 8 tundi päevas kodu lähedal.
Ma töötan ka valvetes. Mitmed emad on laste pärast vahetanud tööd. Öeldes et " lapsi ärkvel ei näegi". Tegelikult ikka 15p kuus ju näevad. Aga et 12 t tööpäevad on väsitavad. Saavad 19aegu koju. 20 on kodus. Väsinud. Ja u tunni pärast lähevad lapsed juba magama. Ehk kui on valida neil, siis nad seavad lapsed esikohale kuni nad on väikesed.
Ja noorem laps on nädal isaga ja nädal emaga. Sel ajal saab tööd uhada teha nii mis kole..
On ikka jutt, et sobimatu töö. Kui raha vaja siis leiad need võimalused!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 7 külalist