Millised lapsed need Eestis sinu arvates sugu muudavad? Sa ikka annad endale aru, et Eestis ei muudeta laste sugu?Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 18:33Jah, soodüsfoorial on sügavamad (nii bioloogilised kui geneetilised) põhjused. Lihtsalt suurem osa sugumuutvatest lastest/noortest ei ole tegelikult soodüsfoorsed.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 18:26See ei ole võrredav, soodüsfoorial on sügavamad (nii bioloogilised kui geneetilised) põhjused kui ainult see, et mulle mu välimus ei meeldi ja lasen veidi kohendada.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 17:32 Nojaa käivadki ja üha rohkem, aga seetõttu, et seda reklaamitakse, populariseeritakse ja tehakse sulle selgeks, et mitte ideaalse välimusega olemine on nagu haigus ja see tuleb välja ravaida. See, et sugu tuleb ära korrigeerida, on samasugune propa. Hakkadki uskuma, et sul on seda kindlasti vaja, teisiti ei saa.
Kas tunnete mõnda sugu vahetanud inimest?
-
Külaline
-
Külaline
Sa ei saa aru või ei taha saada. 11-12aastastel Eesti lastel algab soolise ülemineku ettevalmistus, et nad 18aastaseks saades oleksid igati küpsed seda ka reaalselt tegema. Või arvad sa päriselt nii, et ilma igasuguse ettevalmistuseta, lihtsalt äkitselt 18.sünnipäeval tuleb inimesele pähe noa alla ronida? Ettevalmistus käibki teema populariseerimise kaudu, tüdrukule pannakse kärbes pähe, et vot tema olla "tegelikult" hoopiski poiss, ei siis on ta lahe ja huvitav ja osutab toetust vaesele tagakiusatud pisikesele ühingule. Unustatakse mainida, et "pisike" pole see ühing enam ammugi mitte.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 22:41Millised lapsed need Eestis sinu arvates sugu muudavad? Sa ikka annad endale aru, et Eestis ei muudeta laste sugu?Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 18:33Jah, soodüsfoorial on sügavamad (nii bioloogilised kui geneetilised) põhjused. Lihtsalt suurem osa sugumuutvatest lastest/noortest ei ole tegelikult soodüsfoorsed.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 18:26
See ei ole võrredav, soodüsfoorial on sügavamad (nii bioloogilised kui geneetilised) põhjused kui ainult see, et mulle mu välimus ei meeldi ja lasen veidi kohendada.
-
Külaline
Jah need põhjustavadki paljudeke naistele kõrvaltoimeid ja üle 10 aasta neid tarvitada ei soovitata. Naised jõuavad menopausi ja siis polegi enam vaja midagi. Soomuutja aga peab neid terve elu võtma. See tõstab neil vähi ja infarkti riski. Mitte üks kunstliku aine manustamine ei ole ohutu.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 21:03Rasestumisvastaseid tablette oled kasutanud või hormoonspiraali? Ehk isegi aastaid järjest? Vot need kirjutatakse välja täiesti tervelt töötavale organismile ja pööravad hormonaalse tasakaalu pahupidi. Nagu siin juba korduvalt on mainitud, soodüsfooriaga inimese organism ei "tööta täiesti tervelt".Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 20:51 Soovahetuse operatsioon ja kunsthormoonid aga on väga suur muutus, kus täiesti tervena töötav organism pööratakse pahupidi.
Igale potile leidub kaas. Alati leidub neid, kellele meeldib naine mehekehas ja vastupidi. Kui aga end ära opereerida, siis on üpris nirud partneri leidmise võimalused. Ei taha seda naiseks lõigatud meest ei heterod ega homomehed. Mehe kehas oleks tal lihtne omale homomees leida.
-
Juustup
Kui minu teha oleks, keelaks ma selle kehade retsimise ära. Olgu inimene suhtes kellega ta soovib või kuidas soovib, aga see lõputu hakeldamine ja hilisem potensiaalne kahetsus, suitsiidioht jne pole seda kõike väärt.
Pigem tasuks panustada psühholoogilisele nõustamisele ja kui ABSOLUUTSELT muud varianti pole, siis alles kirurgiliselt sekkuda. Ja ideaalis võiks ja peaks see olema VIIMANE lahendus.
/Juustup
Pigem tasuks panustada psühholoogilisele nõustamisele ja kui ABSOLUUTSELT muud varianti pole, siis alles kirurgiliselt sekkuda. Ja ideaalis võiks ja peaks see olema VIIMANE lahendus.
/Juustup
-
Külaline
“Potentsiaalne” on see sõna. Mõtlesin, et ei kommenteeri, aga juba mitmendat korda kirjutad valesti. Riivab silma.Juustup kirjutas: ↑14 Juul 2024 00:34 Kui minu teha oleks, keelaks ma selle kehade retsimise ära. Olgu inimene suhtes kellega ta soovib või kuidas soovib, aga see lõputu hakeldamine ja hilisem potensiaalne kahetsus, suitsiidioht jne pole seda kõike väärt.
/Juustup
-
Külaline
See on täiesti loll jutt ja propaganda.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 23:24 Sa ei saa aru või ei taha saada. 11-12aastastel Eesti lastel algab soolise ülemineku ettevalmistus, et nad 18aastaseks saades oleksid igati küpsed seda ka reaalselt tegema. Või arvad sa päriselt nii, et ilma igasuguse ettevalmistuseta, lihtsalt äkitselt 18.sünnipäeval tuleb inimesele pähe noa alla ronida? Ettevalmistus käibki teema populariseerimise kaudu, tüdrukule pannakse kärbes pähe, et vot tema olla "tegelikult" hoopiski poiss, ei siis on ta lahe ja huvitav ja osutab toetust vaesele tagakiusatud pisikesele ühingule. Unustatakse mainida, et "pisike" pole see ühing enam ammugi mitte.
-
Külaline
Mina tean kahte soomuutjat, mõlemast soost. Mõlemal on ka 15+ a olnud kaaslane kõrval.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2024 00:26Jah need põhjustavadki paljudeke naistele kõrvaltoimeid ja üle 10 aasta neid tarvitada ei soovitata. Naised jõuavad menopausi ja siis polegi enam vaja midagi. Soomuutja aga peab neid terve elu võtma. See tõstab neil vähi ja infarkti riski. Mitte üks kunstliku aine manustamine ei ole ohutu.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 21:03Rasestumisvastaseid tablette oled kasutanud või hormoonspiraali? Ehk isegi aastaid järjest? Vot need kirjutatakse välja täiesti tervelt töötavale organismile ja pööravad hormonaalse tasakaalu pahupidi. Nagu siin juba korduvalt on mainitud, soodüsfooriaga inimese organism ei "tööta täiesti tervelt".Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 20:51 Soovahetuse operatsioon ja kunsthormoonid aga on väga suur muutus, kus täiesti tervena töötav organism pööratakse pahupidi.
Igale potile leidub kaas. Alati leidub neid, kellele meeldib naine mehekehas ja vastupidi. Kui aga end ära opereerida, siis on üpris nirud partneri leidmise võimalused. Ei taha seda naiseks lõigatud meest ei heterod ega homomehed. Mehe kehas oleks tal lihtne omale homomees leida.
-
Külaline
Varastel 80ndatel Tallinnas tehti. See on fakt. Enam kui kindel, et mujal tehti ka.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 22:26 Ei, enne-ega pärast sõda poisid keemilisi lokke ri teinud. Mis siin täpselt 'lol' peaks olema?
-
Külaline
Sama, ka minu tuttavatel sugu muutnud inimestel on pikaajalised kaaslased. See, et keegi kaaslast ei leia on ikka inimeses kinni.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2024 08:05Mina tean kahte soomuutjat, mõlemast soost. Mõlemal on ka 15+ a olnud kaaslane kõrval.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2024 00:26Jah need põhjustavadki paljudeke naistele kõrvaltoimeid ja üle 10 aasta neid tarvitada ei soovitata. Naised jõuavad menopausi ja siis polegi enam vaja midagi. Soomuutja aga peab neid terve elu võtma. See tõstab neil vähi ja infarkti riski. Mitte üks kunstliku aine manustamine ei ole ohutu.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 21:03 Rasestumisvastaseid tablette oled kasutanud või hormoonspiraali? Ehk isegi aastaid järjest? Vot need kirjutatakse välja täiesti tervelt töötavale organismile ja pööravad hormonaalse tasakaalu pahupidi. Nagu siin juba korduvalt on mainitud, soodüsfooriaga inimese organism ei "tööta täiesti tervelt".
-
Külaline
Sama steitmendiga tulevad ALATI välja ka kõik tätoveerimise-, augustamise-, ilukirurgia- jne vastased. Õnneks on meil veel igal inimesel õigus võtta ISE vastu oma keha puudutavad otsused. Eriti tervist, diagnoosi ja ravi puudutavad otsused peaks jääma ainult inimese enda ja meditsiinipersonali kätte. Ning ideaalis ei peaks ühelgi asjassepuutumatul olema ABSOLUUTSELT mingit õigust midagi teiste ravi või selle kättesaadavuse kohta arvata.Juustup kirjutas: ↑14 Juul 2024 00:34 Kui minu teha oleks, keelaks ma selle kehade retsimise ära. Olgu inimene suhtes kellega ta soovib või kuidas soovib, aga see lõputu hakeldamine ja hilisem potensiaalne kahetsus, suitsiidioht jne pole seda kõike väärt.
/Juustup
Miks ainult selle? Inimesed „retsivad“ oma kehasid ka sajal muul moel – tätoveerivad, paigaldavad silikoonrindasid, venitavad kõrvalestasid, süstivad botoxit jne jne. Ja me kõik aktsepteerime seda kui inimese vaba valikut teha oma kehaga, mida ta soovib. Kellegi ei tule pähegi neid kõigepealt psühholoogilisele nõustamisele saata, kuigi nad võib-olla vajaksid seda, et võtta oma keha sellisena nagu see on ja mitte lasta end mõjutada väljamõeldud ja kaduvate ilustandardite populariseerimisest.Juustup kirjutas: ↑14 Juul 2024 00:34 Kui minu teha oleks, keelaks ma selle kehade retsimise ära. Olgu inimene suhtes kellega ta soovib või kuidas soovib, aga see lõputu hakeldamine ja hilisem potensiaalne kahetsus, suitsiidioht jne pole seda kõike väärt.
/Juustup
Millegipärast aga võetakse endale õigus arvustada, maha teha ja häbivääristada soovahetust, mis on tegelikult meditsiiniline probleem ja mitte hetketuju. Keda häirib, mis teisel inimesel püksis on, peaks võib-olla ise psühholoogi poole pöörduma.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Päris loll jutt siiski ei ole. Eestis pole seda õnneks veel niipalju, aga USAs (tean omast kogemusest) ja vist ka UK (seal oma kogemust pole mul) on tõesti päris hull see olukord.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2024 08:03See on täiesti loll jutt ja propaganda.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 23:24 Sa ei saa aru või ei taha saada. 11-12aastastel Eesti lastel algab soolise ülemineku ettevalmistus, et nad 18aastaseks saades oleksid igati küpsed seda ka reaalselt tegema. Või arvad sa päriselt nii, et ilma igasuguse ettevalmistuseta, lihtsalt äkitselt 18.sünnipäeval tuleb inimesele pähe noa alla ronida? Ettevalmistus käibki teema populariseerimise kaudu, tüdrukule pannakse kärbes pähe, et vot tema olla "tegelikult" hoopiski poiss, ei siis on ta lahe ja huvitav ja osutab toetust vaesele tagakiusatud pisikesele ühingule. Unustatakse mainida, et "pisike" pole see ühing enam ammugi mitte.
-
Külaline
UK tervishoiusüsteemis töötava inimese sõnul, kes puutub teemaga igapäevaselt kokku on see jutt samuti propaganda.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2024 09:52Päris loll jutt siiski ei ole. Eestis pole seda õnneks veel niipalju, aga USAs (tean omast kogemusest) ja vist ka UK (seal oma kogemust pole mul) on tõesti päris hull see olukord.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2024 08:03See on täiesti loll jutt ja propaganda.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 23:24 Sa ei saa aru või ei taha saada. 11-12aastastel Eesti lastel algab soolise ülemineku ettevalmistus, et nad 18aastaseks saades oleksid igati küpsed seda ka reaalselt tegema. Või arvad sa päriselt nii, et ilma igasuguse ettevalmistuseta, lihtsalt äkitselt 18.sünnipäeval tuleb inimesele pähe noa alla ronida? Ettevalmistus käibki teema populariseerimise kaudu, tüdrukule pannakse kärbes pähe, et vot tema olla "tegelikult" hoopiski poiss, ei siis on ta lahe ja huvitav ja osutab toetust vaesele tagakiusatud pisikesele ühingule. Unustatakse mainida, et "pisike" pole see ühing enam ammugi mitte.
-
Külaline
Ja MIS selle eesmärk oleks??????Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 23:24Sa ei saa aru või ei taha saada. 11-12aastastel Eesti lastel algab soolise ülemineku ettevalmistus, et nad 18aastaseks saades oleksid igati küpsed seda ka reaalselt tegema. Või arvad sa päriselt nii, et ilma igasuguse ettevalmistuseta, lihtsalt äkitselt 18.sünnipäeval tuleb inimesele pähe noa alla ronida? Ettevalmistus käibki teema populariseerimise kaudu, tüdrukule pannakse kärbes pähe, et vot tema olla "tegelikult" hoopiski poiss, ei siis on ta lahe ja huvitav ja osutab toetust vaesele tagakiusatud pisikesele ühingule. Unustatakse mainida, et "pisike" pole see ühing enam ammugi mitte.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 22:41Millised lapsed need Eestis sinu arvates sugu muudavad? Sa ikka annad endale aru, et Eestis ei muudeta laste sugu?Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 18:33 Jah, soodüsfoorial on sügavamad (nii bioloogilised kui geneetilised) põhjused. Lihtsalt suurem osa sugumuutvatest lastest/noortest ei ole tegelikult soodüsfoorsed.
-
Külaline
“Potentsiaalne” on see sõna. Mõtlesin, et ei kommenteeri, aga juba mitmendat korda kirjutad valesti. Riivab silma.
[/quote]
Juustup kirjutab ka 'aksepteerima'. Mul ka väga riivas silma ja mõtlesin, et ei kommenteeri, aga selle 'potensiaalsega' koos langes ka minu valulävi allapoole.
Niisiis, Juustup:
potentsiaalne
aktsepteerima
Niiviisi võiks sul siin foorumis laamendamisest isegi miskit kasu olla.
[/quote]
Juustup kirjutab ka 'aksepteerima'. Mul ka väga riivas silma ja mõtlesin, et ei kommenteeri, aga selle 'potensiaalsega' koos langes ka minu valulävi allapoole.
Niisiis, Juustup:
potentsiaalne
aktsepteerima
Niiviisi võiks sul siin foorumis laamendamisest isegi miskit kasu olla.
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Ei, see ei ole väljamõeldis. Elan riigis, kus on muutunud probleemiks, et noored soomuutjad oma otsust üha sagedamini kahetsevad. Siin on kahjuks nii, et soolise korrigeerimise protsessiga alustamine ei ole väga vaevarikas. Selleks on vaja paari arstilkäiku, et asjale hoog sisse lükata. Ma tean, sest töötan sotsiaalsüsteemis. Mitte küll otseselt selle klientuuriga, aga ka nendega on kokkupuuteid.iiR kirjutas: ↑13 Juul 2024 19:21 1. Eestis ei ole laste soo muutmine kuidagi võimalik ega lubatud. Ei 11-aastaselt ega 16-aastaselt.
2. Soo muutmine ei käi üheski arenenud riigis nii, et pubekas otsustab, et ta nüüd hakkab poisiks või tüdrukuks ja arst lööb järgmisel päeval rõõmsalt noa sisse.
3. Kõik need lood, kuidas kümned siinsed Külalised teavad isiklikult suisa mitut sugu muutnud last, kellest pooled on teinud enesetapu, on täielik väljamõeldis.
/.../
Lisaks on mu töökaaslane kirjeldanud oma lapse kogemust selles vallas. Umbes aasta läks, et kõik dokumendid, juriidika ja ravimid peale saada, aga nad ei kiirustanud ka ja emana ta üritas last mitu aastat ümber veenda. Andis alla, kui tüdruk sai 18. Nüüd on jutiidiliselt poiss ja piltidel näeb ka poisilik välja.
Nagu ma juba varem kirjutasin, siis siin on see poleemika õnneks hoogustunud, kuna ajakirjandus ja tv on probleemi korduvalt tõstatanud. Just selle nurga alt, et soovahetusega alustamine on liiga lihtne.
Sama siin - minu elkohariigis on samuti lihtne kogu protsess läbi teha. Väljamõeldistega pole tegemist. Minu lapse klassis on 11aastane, kes alustab soovabetusprotsessi. “Poisil” on roosad pikad juuksed ja kannab tüdruku riideid, teda tuleb kõnetada muidugi kui temakest jne ja sai ka pubery blockerid peale. Kuna samas siin on kogu see lbtq-+++ promo nii agressiivne ja mis hullem,nt ka ülikoolid sellest läbi immutatud, ja meedia lihtsalt karjub vasakpoolseid sloganeid, siis siin igasugune diskussioon puudub. Ainult promo.Tutiga Täi kirjutas: ↑14 Juul 2024 11:20Ei, see ei ole väljamõeldis. Elan riigis, kus on muutunud probleemiks, et noored soomuutjad oma otsust üha sagedamini kahetsevad. Siin on kahjuks nii, et soolise korrigeerimise protsessiga alustamine ei ole väga vaevarikas. Selleks on vaja paari arstilkäiku, et asjale hoog sisse lükata. Ma tean, sest töötan sotsiaalsüsteemis. Mitte küll otseselt selle klientuuriga, aga ka nendega on kokkupuuteid.iiR kirjutas: ↑13 Juul 2024 19:21 1. Eestis ei ole laste soo muutmine kuidagi võimalik ega lubatud. Ei 11-aastaselt ega 16-aastaselt.
2. Soo muutmine ei käi üheski arenenud riigis nii, et pubekas otsustab, et ta nüüd hakkab poisiks või tüdrukuks ja arst lööb järgmisel päeval rõõmsalt noa sisse.
3. Kõik need lood, kuidas kümned siinsed Külalised teavad isiklikult suisa mitut sugu muutnud last, kellest pooled on teinud enesetapu, on täielik väljamõeldis.
/.../
Lisaks on mu töökaaslane kirjeldanud oma lapse kogemust selles vallas. Umbes aasta läks, et kõik dokumendid, juriidika ja ravimid peale saada, aga nad ei kiirustanud ka ja emana ta üritas last mitu aastat ümber veenda. Andis alla, kui tüdruk sai 18. Nüüd on jutiidiliselt poiss ja piltidel näeb ka poisilik välja.
Nagu ma juba varem kirjutasin, siis siin on see poleemika õnneks hoogustunud, kuna ajakirjandus ja tv on probleemi korduvalt tõstatanud. Just selle nurga alt, et soovahetusega alustamine on liiga lihtne.
USAs on väga hull. Uk otsustas märtsis medikamentse sekkumise Lõpetada alla 18aastate.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2024 09:52Päris loll jutt siiski ei ole. Eestis pole seda õnneks veel niipalju, aga USAs (tean omast kogemusest) ja vist ka UK (seal oma kogemust pole mul) on tõesti päris hull see olukord.Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2024 08:03See on täiesti loll jutt ja propaganda.Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 23:24 Sa ei saa aru või ei taha saada. 11-12aastastel Eesti lastel algab soolise ülemineku ettevalmistus, et nad 18aastaseks saades oleksid igati küpsed seda ka reaalselt tegema. Või arvad sa päriselt nii, et ilma igasuguse ettevalmistuseta, lihtsalt äkitselt 18.sünnipäeval tuleb inimesele pähe noa alla ronida? Ettevalmistus käibki teema populariseerimise kaudu, tüdrukule pannakse kärbes pähe, et vot tema olla "tegelikult" hoopiski poiss, ei siis on ta lahe ja huvitav ja osutab toetust vaesele tagakiusatud pisikesele ühingule. Unustatakse mainida, et "pisike" pole see ühing enam ammugi mitte.
-
Külaline
Kas see jutt, et mehed naiste spordivõistlustelt auhindu võtavad ja rekordeid löövad, on ka propaganda?Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2024 10:09UK tervishoiusüsteemis töötava inimese sõnul, kes puutub teemaga igapäevaselt kokku on see jutt samuti propaganda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Nõiamoor, SeaTongue ja 10 külalist