Kui ta mitu nädalat jõi ainult vett, oleks ta tänaseks surnud. Aga ma saan aru, et täitsa elus ja sama paks edasi. Järeldused?
Hakkame kaalu jälgima?
-
Külaline
Ei ta sure. Usklikud paastuvadki, oli vist 40 päeva, pole neist keegi maha kärvanud.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2026 09:33Kui ta mitu nädalat jõi ainult vett, oleks ta tänaseks surnud. Aga ma saan aru, et täitsa elus ja sama paks edasi. Järeldused?
-
Külaline
Mõni räägib ju, et lausa aastaid elab toiduta ja ei mingit suremist.
-
Külaline
Noh, mul on õnneks või kahjuks väga lühikese ajaga see kaal tulnud. Seega, võin nats kiiremini kaalu alandada kui et pean kümme aastat ootama.Guest kirjutas: ↑08 Veebr 2026 07:53no 55 kiloni vast tõesti ei maksa. aga langetama peab sama aeglaselt, kui kaal tõusis. kui kümne aastaga, siis kümme aastat. ja tõepoolest - mingist vanusest jääb nahk ikka rippuma, kui kümneid kilosid langetada.
Tegelikult tunduvad siinsed soovitused - kaalu alandamine minu vanuses on väga halb, lihtsalt kummalised. Mis ma siis tegema pean? Rahulikult pealt vaatama, kuidas kaal kasvab? Sest ma tean, et kui ma midagi ette ei võta, siis see kasvab aina edasi. Kui olekski soov kaalu lihtsalt paigal hoida, siis ma pean täpselt samamoodi vaeva nägema nagu kaalu alandamise puhul, sest vastasel juhul kaal kasvab edasi. Kui ma juba pingutama pean, siis miks mitte võtta selle pingutuse käigus kilosid ka natukene alla?
Menopaus ja kilpnäärme haigus on selline, päris kehv kombinatsioon kaalu seisukohalt.
-
Külaline
Natukene kahtlen kübeme jutus, et tuttav elab üle kuu aja toiduta. Vaevalt, et need usklikud mingi järelevalve all paastumist korraldavad. Ja vaevalt, et nad on üksmeelselt valmis seal oma elutähtsaid organeid kahjustama.
Chat:
Kui kaua püsib inimene elus ilma toiduta?
Lühidalt: enamik inimesi peab ilma toiduta vastu umbes 1–2 kuud, aga see sõltub väga paljudest teguritest.
Natuke täpsemalt:
Vesi on kriitiline. Ilma veeta sureb inimene tavaliselt 3–5 päevaga, sõltumata toidust.
Kui vett on piisavalt, hakkab keha kasutama:
glükogeenivarusid (u 1 päev),
rasvavarusid (nädalad),
lõpuks lihaskudet ja elutähtsaid organeid.
Dokumenteeritud paastud (meditsiinilise järelvalve all) on kestnud 40–60 päeva, mõnel erandjuhul veidi kauem, aga see on juba äärmuslik ja eluohtlik.
Mõjutavad tegurid:
keha rasvavarud ja üldine tervis
vanus
füüsiline aktiivsus
stress ja haigused
kas saab vitamiine/elektrolüüte
Oluline rõhutada: pikaajaline nälgimine tekitab pöördumatuid kahjustusi (süda, neerud, närvisüsteem) ja lõpeb sageli surmaga isegi siis, kui inimene enne “teoreetilist piiri” ei jõua.
Chat:
Kui kaua püsib inimene elus ilma toiduta?
Lühidalt: enamik inimesi peab ilma toiduta vastu umbes 1–2 kuud, aga see sõltub väga paljudest teguritest.
Natuke täpsemalt:
Vesi on kriitiline. Ilma veeta sureb inimene tavaliselt 3–5 päevaga, sõltumata toidust.
Kui vett on piisavalt, hakkab keha kasutama:
glükogeenivarusid (u 1 päev),
rasvavarusid (nädalad),
lõpuks lihaskudet ja elutähtsaid organeid.
Dokumenteeritud paastud (meditsiinilise järelvalve all) on kestnud 40–60 päeva, mõnel erandjuhul veidi kauem, aga see on juba äärmuslik ja eluohtlik.
Mõjutavad tegurid:
keha rasvavarud ja üldine tervis
vanus
füüsiline aktiivsus
stress ja haigused
kas saab vitamiine/elektrolüüte
Oluline rõhutada: pikaajaline nälgimine tekitab pöördumatuid kahjustusi (süda, neerud, närvisüsteem) ja lõpeb sageli surmaga isegi siis, kui inimene enne “teoreetilist piiri” ei jõua.
Seda ma tõesti ei tea, kuidas see usklik paastus, kõrval ei seisnud, ja lähemalt ei küsinud. Vbl tegi vahel ka mahlapäevi näiteks. Või rüüpas kefiiri, näkitses õuna.. Enam pole küsida ka, on meie hulgast lahkunud.
-
Külaline
Ma ei tea usust ja kommetest mitte midagi, kuna olen rangelt ateistlik, aga nii palju ma siiski tean, et usus ei tähenda paastumine täielikku söömatust.
Vene õigeusus tuleb paastu ajal loobuda lihast, munast, piimatoodetest jmt. Samas võib süüa köögivilju, puuvilju, leiba jne.
Nii et see kübeme jutt 40 päeva täiesti söömata on lihtsalt rumal.
Vene õigeusus tuleb paastu ajal loobuda lihast, munast, piimatoodetest jmt. Samas võib süüa köögivilju, puuvilju, leiba jne.
Nii et see kübeme jutt 40 päeva täiesti söömata on lihtsalt rumal.
-
Külaline
Arvan ka, et TK on valesti aru saanud. Usu tõttu paastumise korral on teatud asjad keelatud, mitte et vee peal peab elama. Või et võib süüa teatud ajal, moslemid ei tohi teatud ajal päikesetõusust päikeseloojanguni süüa ega juua, aga pärast siis ju õgivad kõvasti. Paastulaagrites on ka täielik paast. vaid mõned päevad, siis tuleb mahl, mingid kerged toidud. Ei käi nii, et 40 päeva ainult vee peal.Nii et see kübeme jutt 40 päeva täiesti söömata on lihtsalt rumal.
-
Külaline
Osad ekstreemsed anorektikud ka "elavad" aastaid. Nad küll jah ei söö oluliselt aga vett ikka joovad ja aegajalt ehk ühe õuna söövad.
Elamiseks seda päris nimetada ei saa. Nad lihtsalt eksisteerivad.
-
Külaline
Inimese keha on äärmiselt vastupidav. Ma sõin ka kunagi väga vähe, mingi 300-400 kcal mitu aastat, vahepeal ka olid perioodid, kus sõin rohkem. Aga ma ei olnud sellise toitumisega isegi ekstreemselt kõhn. Ja mäletan seda mõnusat tunnet, mis tekkis pärast mõnda aega nälgimist. Alguses oli kõht väga tühi, aga see läks varsti üle ja tuli selline mõnus sumin pähe. Kui sõin midagi, oli see nagu pomm kõhus, ilma oli palju mõnusam olla. Aga olin nagu mingite narkootikumide mõju all. Ma ei tea, kas nendel anorektikutel tekib ka selline seisund, minul kunagi anoreksiat ei diagnoositud, aga asi läks mingil ajal ikka päris käest ära küll.Guest kirjutas: ↑08 Veebr 2026 16:43 Osad ekstreemsed anorektikud ka "elavad" aastaid. Nad küll jah ei söö oluliselt aga vett ikka joovad ja aegajalt ehk ühe õuna söövad.
Paul Bregg on kirjutanud raamatu Nälgimise ime, seal on kirjas, kuidas paast haigustest terveks ravib. Kas see tõele vastab, ma ei tea.
-
Külaline
Mul on üks tuttav, kellel on anorkesia taust 10+ aastat. Nüüd ta ebamvähem üritab aga soilestik on nii pekkis sellega, et parima tahtmise juures ta lihtaalt ei saa enam normaalseid toite süüa. Aga ta kasutab ka 24/7 lahtisteid. Et jumala eest grammi ka juurde ei tuleks kaalule ka juurikate söömisest.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2026 16:53Inimese keha on äärmiselt vastupidav. Ma sõin ka kunagi väga vähe, mingi 300-400 kcal mitu aastat, vahepeal ka olid perioodid, kus sõin rohkem. Aga ma ei olnud sellise toitumisega isegi ekstreemselt kõhn. Ja mäletan seda mõnusat tunnet, mis tekkis pärast mõnda aega nälgimist. Alguses oli kõht väga tühi, aga see läks varsti üle ja tuli selline mõnus sumin pähe. Kui sõin midagi, oli see nagu pomm kõhus, ilma oli palju mõnusam olla. Aga olin nagu mingite narkootikumide mõju all. Ma ei tea, kas nendel anorektikutel tekib ka selline seisund, minul kunagi anoreksiat ei diagnoositud, aga asi läks mingil ajal ikka päris käest ära küll.Guest kirjutas: ↑08 Veebr 2026 16:43 Osad ekstreemsed anorektikud ka "elavad" aastaid. Nad küll jah ei söö oluliselt aga vett ikka joovad ja aegajalt ehk ühe õuna söövad.
-
Külaline
See oli selgelt söömshäire, diagnoosiga või mitte. Normaalsel juhul inimene ei mõtle söögile ega kaloritele. Teeb alateadlikult õiged valikud, kui on asja uurinud ja mõtleb tervislikult. Näiteks valib menüüst alati kana, kalkuni või kala, võtab kõrvale köögivilja ja keedetud kartuli, mitte friikaid jne.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2026 16:53Inimese keha on äärmiselt vastupidav. Ma sõin ka kunagi väga vähe, mingi 300-400 kcal mitu aastat, vahepeal ka olid perioodid, kus sõin rohkem. Aga ma ei olnud sellise toitumisega isegi ekstreemselt kõhn. Ja mäletan seda mõnusat tunnet, mis tekkis pärast mõnda aega nälgimist. Alguses oli kõht väga tühi, aga see läks varsti üle ja tuli selline mõnus sumin pähe. Kui sõin midagi, oli see nagu pomm kõhus, ilma oli palju mõnusam olla. Aga olin nagu mingite narkootikumide mõju all. Ma ei tea, kas nendel anorektikutel tekib ka selline seisund, minul kunagi anoreksiat ei diagnoositud, aga asi läks mingil ajal ikka päris käest ära küll.Guest kirjutas: ↑08 Veebr 2026 16:43 Osad ekstreemsed anorektikud ka "elavad" aastaid. Nad küll jah ei söö oluliselt aga vett ikka joovad ja aegajalt ehk ühe õuna söövad.
Ja see on kogu mõtlemine. Mis on kõige suuremaks probleemiks - söömishäirega inimene täiesti vale minapilt. Inimene näeb ennast kas normaalkaalus olevana (nagu sina oma arvates) või sagedamini lausa paksuna. Kui sellele ülikõhnale anda näiteks vöö ja ütelda, et teeks lauale sellise ringi, mis vastab taljele, siis teeb ta pakus inimese talje. Seda on väga keeruline muuta, vajab pikka ravi, nagu paljud vaimse tervise haigused. Osadel see õnnestub, aga kahjustused võivad raskematel juhtudel olla pöördumatud. Seega oleks väga oluline saada jaole kohe, kui lapsel peaksid tekkima mingid ilmingud.
-
Külaline
Olen teema algataja. Kahju jah, et keegi kampa ei tahtnud lüüa.
Perekoolis sellised teemaalgatused sageli õnnestusid. Keegi tegi isegi exceli tabeli, kuhu siis osalejad märkisid oma edusammud või tagasilangused.
Perekoolis sellised teemaalgatused sageli õnnestusid. Keegi tegi isegi exceli tabeli, kuhu siis osalejad märkisid oma edusammud või tagasilangused.
-
Külaline
Ei vasta küll tõele. Mina mõtlen söögile ja kaloritele, sest kipun kergesti paksuks minema. Mingit söömishäiret mul ei ole. Et kõik teevad alateadlikult õigeid valikuid, on tõest väga kaugel. Ja tervislik toitumine on mitmekesisem, kui see sinu arvamus, et alati peab valima kana.Normaalsel juhul inimene ei mõtle söögile ega kaloritele.
-
Külaline
Ma võin kampa lüüa. Ma olen hetkel ülimalt tubli olnud. 3 kuuga -7 kg. 84lt 77 peale. Ole lühike jupp 160cm. Ideaalkaal on 60-64kg. Olen eluaeg 50(ka 4a tagasi) kaalunud aga nüüd vanus ja kõik muud asjad. Seega päris algset kaalu taga ei aja.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 12:02 Olen teema algataja. Kahju jah, et keegi kampa ei tahtnud lüüa.
mina võin ka kampa lüüa. mina 168 pikk, samuti 84 kilo asendunud 77-ga.Guest kirjutas: ↑28 Veebr 2026 14:57Ma võin kampa lüüa. Ma olen hetkel ülimalt tubli olnud. 3 kuuga -7 kg. 84lt 77 peale. Ole lühike jupp 160cm. Ideaalkaal on 60-64kg. Olen eluaeg 50(ka 4a tagasi) kaalunud aga nüüd vanus ja kõik muud asjad. Seega päris algset kaalu taga ei aja.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 12:02 Olen teema algataja. Kahju jah, et keegi kampa ei tahtnud lüüa.
-
Külaline
Hakkame. Vanus 50, kaal 106, pikkus 180. Kui saaks 15kg alla, oleks ka hästi.
-
Külaline
Kuidas said kaalu langema?Guest kirjutas: ↑28 Veebr 2026 14:57Ma võin kampa lüüa. Ma olen hetkel ülimalt tubli olnud. 3 kuuga -7 kg. 84lt 77 peale. Ole lühike jupp 160cm. Ideaalkaal on 60-64kg. Olen eluaeg 50(ka 4a tagasi) kaalunud aga nüüd vanus ja kõik muud asjad. Seega päris algset kaalu taga ei aja.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 12:02 Olen teema algataja. Kahju jah, et keegi kampa ei tahtnud lüüa.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline