Millal kohe? Juulis või?Guest kirjutas: ↑10 Veebr 2026 00:04 Aga nüüd läks Auvere kenasti plaanitust varem tööle ja hind uuesti normis ja kohe all.
Mis teie elektriarve on?
-
Külaline
-
Külaline
Eelmisest reedest.
Ei ole ju normis, börsikas on ca 300 tuuris päeval tunni eest.... ja võrreldes ajaga, kus hind oli miinuses, siis 300 on ikka kirves küll....
-
Külaline
Katsu nüüd aru saada, et see miinuses hind oli suvel, kus tarbimine olematu. Praegu on alates 2010 teine sama külm talv, elektritarbimine on tohutu. Hind ei saa kuidagi odav olla.
-
Külaline
Sina katsu aru saada, millele keegi vastas! See on vastus sellele, kes ütles, et nüüd, kui Auvere tööle läks, on hind kohe all.Guest kirjutas: ↑10 Veebr 2026 21:01
Katsu nüüd aru saada, et see miinuses hind oli suvel, kus tarbimine olematu. Praegu on alates 2010 teine sama külm talv, elektritarbimine on tohutu. Hind ei saa kuidagi odav olla.
-
Külaline
Mina rääkisingi Auverest. Ma ei ütelnud, et hind kohe all. Ütlesin, et normaliseerunud ja varsti all. On ikka parem küll 25 senti varasema 50 sendi asemel.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 21:16Sina katsu aru saada, millele keegi vastas! See on vastus sellele, kes ütles, et nüüd, kui Auvere tööle läks, on hind kohe all.Guest kirjutas: ↑10 Veebr 2026 21:01
-
Külaline
Pühapäevane börsihind oli juba vaid 14.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 21:49Mina rääkisingi Auverest. Ma ei ütelnud, et hind kohe all. Ütlesin, et normaliseerunud ja varsti all. On ikka parem küll 25 senti varasema 50 sendi asemel.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 21:16Sina katsu aru saada, millele keegi vastas! See on vastus sellele, kes ütles, et nüüd, kui Auvere tööle läks, on hind kohe all.Guest kirjutas: ↑10 Veebr 2026 21:01
No praegu öösiti on ka sinnakanti, aga nov, dets oli öösiti keskmiselt 3 senti. Seega hind praegu vähemalt 4x kallim.Guest kirjutas: ↑11 Veebr 2026 13:45Pühapäevane börsihind oli juba vaid 14.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 21:49Mina rääkisingi Auverest. Ma ei ütelnud, et hind kohe all. Ütlesin, et normaliseerunud ja varsti all. On ikka parem küll 25 senti varasema 50 sendi asemel.Külaline kirjutas: ↑10 Veebr 2026 21:16
Sina katsu aru saada, millele keegi vastas! See on vastus sellele, kes ütles, et nüüd, kui Auvere tööle läks, on hind kohe all.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Detsembris oli keskmine öine börsihind 5,72. Detsembris oli oluliselt soojem. Mida väikesem tarbimine, seda odavam elekter ja gaas. Mida suurem, seda rohkem kallimaid võimsusi ja oluliselt kallim hind.
Minul oli 3,145 senti. Ma kallistel öötundidel elektrit ei kasutanud. https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 567&type=3Guest kirjutas: ↑11 Veebr 2026 19:24Detsembris oli keskmine öine börsihind 5,72. Detsembris oli oluliselt soojem. Mida väikesem tarbimine, seda odavam elekter ja gaas. Mida suurem, seda rohkem kallimaid võimsusi ja oluliselt kallim hind.
-
Külaline
meil oli jaanuaris kahe maja peale kokku 108€:
linnamaja, kus elame, 325kWh, 99€
maamaja, kus 24/7 töötab talvel vaid veetorude küttetraat
ja kus on jaanuarikuu jooksul läbisõidul viibitud ja elektrit kasutatud vaid ca 2h: 5kWh ja arve 9€
linnamaja, kus elame, 325kWh, 99€
maamaja, kus 24/7 töötab talvel vaid veetorude küttetraat
ja kus on jaanuarikuu jooksul läbisõidul viibitud ja elektrit kasutatud vaid ca 2h: 5kWh ja arve 9€
Palju linnamajas kütte peale läks? Mina kütan talvel õliradikaga juurde, seepärast on mul suurem elektriarve. Kui teil vaid 99e, siis sooja saate mujalt.. ?
-
Külaline
Meil elektri peale 140e. Küttele 600e.
Ei saa päriselt aru, miks elektri osas selline ehmatus paljudel. Nad siis kütavad ka elektriga ja sellest see suur summa?
Ei saa päriselt aru, miks elektri osas selline ehmatus paljudel. Nad siis kütavad ka elektriga ja sellest see suur summa?
-
Külaline
väga paljud kütavad elektriga, kuidas see saab arusaamatu olla?Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 08:21 Meil elektri peale 140e. Küttele 600e.
Jah, aga see on nende valik, nagu ka see, et kasutatakse börssi.
Kõigil on valikuid. Hea, et elekter vähemalt olemas on. Kui börsihind, mis on päev ette teada, ülemõistuse kallis on, siis on kõigil voolumõõtja kõrval niisugune lüliti mida nimetatakse Peakaitsmeks ja sealt saab voolu välja lükata, ning mistahes börsihinda arvele ei tule, nagu ei tule seda ka elektrikatkestuse korral. Seega mõelge sellele, mida te teeksite pikema elektrikatkestuse korral, siis sama saaks ka rakendada kalli börsihinna korral.
-
Külaline
Küttele 600 on ikka jõhker summa. Mul on midagi sellist terve talve kütteelarve. Majas.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 08:21 Meil elektri peale 140e. Küttele 600e.
-
Külaline
Tillukeses majas ongi väikesed arved.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 13:12Küttele 600 on ikka jõhker summa. Mul on midagi sellist terve talve kütteelarve. Majas.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 08:21 Meil elektri peale 140e. Küttele 600e.
-
Külaline
Meil on linnamaja gaasiküttega, jaanuaris arve ca 300€ + aegajalt köögis ka puupliit.
Ka varasemetel aastatel on kõige külmematel kuudel olnud gaasi arved olnud sinna kanti, aga kuna ühtegi elektrilist kütteseadet ei kasuta (kui just elektripliidil söögitegemist kütmiseks ei pea), siis ligi 100€ elektriarve vaid lampide-kodumasinate-arvutite kasutamise eest tundus kuidagi palju.
Aga samas, mu vanematel on imepisike 2-toaline majake,
2x ööpäevas kütavad pliiti ja soemüüri ning "natuke öösel elektriradikaga juurde", neil oli elektriarve jaanuaris 140€.
-
Külaline
Fixisin täna kuueks kuuks elektri ära, vähemalt paar kuud tasub olla, siis katkestan tõenäolielt ära ja lähen börsi peale tagasi, nagu ikka.
Mis hinna peale?Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 18:11 Fixisin täna kuueks kuuks elektri ära, vähemalt paar kuud tasub olla, siis katkestan tõenäolielt ära ja lähen börsi peale tagasi, nagu ikka.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline