Mis teie elektriarve on?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 10 Veebr 2026 00:04 Aga nüüd läks Auvere kenasti plaanitust varem tööle ja hind uuesti normis ja kohe all.
Millal kohe? Juulis või?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 07:01
Guest kirjutas: 10 Veebr 2026 00:04 Aga nüüd läks Auvere kenasti plaanitust varem tööle ja hind uuesti normis ja kohe all.
Millal kohe? Juulis või?
Eelmisest reedest.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Ei ole ju normis, börsikas on ca 300 tuuris päeval tunni eest.... ja võrreldes ajaga, kus hind oli miinuses, siis 300 on ikka kirves küll....
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 10 Veebr 2026 18:24 Ei ole ju normis, börsikas on ca 300 tuuris päeval tunni eest.... ja võrreldes ajaga, kus hind oli miinuses, siis 300 on ikka kirves küll....
Katsu nüüd aru saada, et see miinuses hind oli suvel, kus tarbimine olematu. Praegu on alates 2010 teine sama külm talv, elektritarbimine on tohutu. Hind ei saa kuidagi odav olla.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Veebr 2026 21:01
Katsu nüüd aru saada, et see miinuses hind oli suvel, kus tarbimine olematu. Praegu on alates 2010 teine sama külm talv, elektritarbimine on tohutu. Hind ei saa kuidagi odav olla.
Sina katsu aru saada, millele keegi vastas! See on vastus sellele, kes ütles, et nüüd, kui Auvere tööle läks, on hind kohe all.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 21:16
Sina katsu aru saada, millele keegi vastas! See on vastus sellele, kes ütles, et nüüd, kui Auvere tööle läks, on hind kohe all.
Mina rääkisingi Auverest. Ma ei ütelnud, et hind kohe all. Ütlesin, et normaliseerunud ja varsti all. On ikka parem küll 25 senti varasema 50 sendi asemel.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2026 21:49
Mina rääkisingi Auverest. Ma ei ütelnud, et hind kohe all. Ütlesin, et normaliseerunud ja varsti all. On ikka parem küll 25 senti varasema 50 sendi asemel.
Pühapäevane börsihind oli juba vaid 14.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 13:45

No praegu öösiti on ka sinnakanti, aga nov, dets oli öösiti keskmiselt 3 senti. Seega hind praegu vähemalt 4x kallim.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 11 Veebr 2026 19:20

No praegu öösiti on ka sinnakanti, aga nov, dets oli öösiti keskmiselt 3 senti. Seega hind praegu vähemalt 4x kallim.
Detsembris oli keskmine öine börsihind 5,72. Detsembris oli oluliselt soojem. Mida väikesem tarbimine, seda odavam elekter ja gaas. Mida suurem, seda rohkem kallimaid võimsusi ja oluliselt kallim hind.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 19:24
Tõutäkk kirjutas: 11 Veebr 2026 19:20

Detsembris oli keskmine öine börsihind 5,72. Detsembris oli oluliselt soojem. Mida väikesem tarbimine, seda odavam elekter ja gaas. Mida suurem, seda rohkem kallimaid võimsusi ja oluliselt kallim hind.
Minul oli 3,145 senti. Ma kallistel öötundidel elektrit ei kasutanud. https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 567&type=3
Külaline

meil oli jaanuaris kahe maja peale kokku 108€:
linnamaja, kus elame, 325kWh, 99€
maamaja, kus 24/7 töötab talvel vaid veetorude küttetraat
ja kus on jaanuarikuu jooksul läbisõidul viibitud ja elektrit kasutatud vaid ca 2h: 5kWh ja arve 9€
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Palju linnamajas kütte peale läks? Mina kütan talvel õliradikaga juurde, seepärast on mul suurem elektriarve. Kui teil vaid 99e, siis sooja saate mujalt.. ?
Külaline

Meil elektri peale 140e. Küttele 600e.
Ei saa päriselt aru, miks elektri osas selline ehmatus paljudel. Nad siis kütavad ka elektriga ja sellest see suur summa?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Veebr 2026 08:21 Meil elektri peale 140e. Küttele 600e.
Ei saa päriselt aru, miks elektri osas selline ehmatus paljudel. Nad siis kütavad ka elektriga ja sellest see suur summa?
väga paljud kütavad elektriga, kuidas see saab arusaamatu olla?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 13 Veebr 2026 09:55
Guest kirjutas: 13 Veebr 2026 08:21 Meil elektri peale 140e. Küttele 600e.
väga paljud kütavad elektriga, kuidas see saab arusaamatu olla?
Jah, aga see on nende valik, nagu ka see, et kasutatakse börssi.
Kõigil on valikuid. Hea, et elekter vähemalt olemas on. Kui börsihind, mis on päev ette teada, ülemõistuse kallis on, siis on kõigil voolumõõtja kõrval niisugune lüliti mida nimetatakse Peakaitsmeks ja sealt saab voolu välja lükata, ning mistahes börsihinda arvele ei tule, nagu ei tule seda ka elektrikatkestuse korral. Seega mõelge sellele, mida te teeksite pikema elektrikatkestuse korral, siis sama saaks ka rakendada kalli börsihinna korral.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2026 08:21 Meil elektri peale 140e. Küttele 600e.
Küttele 600 on ikka jõhker summa. Mul on midagi sellist terve talve kütteelarve. Majas.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2026 13:12
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2026 08:21 Meil elektri peale 140e. Küttele 600e.
Küttele 600 on ikka jõhker summa. Mul on midagi sellist terve talve kütteelarve. Majas.
Tillukeses majas ongi väikesed arved.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 12 Veebr 2026 07:35 Palju linnamajas kütte peale läks? Mina kütan talvel õliradikaga juurde, seepärast on mul suurem elektriarve. Kui teil vaid 99e, siis sooja saate mujalt.. ?
Meil on linnamaja gaasiküttega, jaanuaris arve ca 300€ + aegajalt köögis ka puupliit.
Ka varasemetel aastatel on kõige külmematel kuudel olnud gaasi arved olnud sinna kanti, aga kuna ühtegi elektrilist kütteseadet ei kasuta (kui just elektripliidil söögitegemist kütmiseks ei pea), siis ligi 100€ elektriarve vaid lampide-kodumasinate-arvutite kasutamise eest tundus kuidagi palju.
Aga samas, mu vanematel on imepisike 2-toaline majake,
2x ööpäevas kütavad pliiti ja soemüüri ning "natuke öösel elektriradikaga juurde", neil oli elektriarve jaanuaris 140€.
Külaline

Fixisin täna kuueks kuuks elektri ära, vähemalt paar kuud tasub olla, siis katkestan tõenäolielt ära ja lähen börsi peale tagasi, nagu ikka.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 13 Veebr 2026 18:11 Fixisin täna kuueks kuuks elektri ära, vähemalt paar kuud tasub olla, siis katkestan tõenäolielt ära ja lähen börsi peale tagasi, nagu ikka.
Mis hinna peale?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 6 külalist