Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 18:18
Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 18:12
Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 17:38
Hetk tagasi kirjutas mulle üks tuttav. Laps on haige ja kas saaksin käia apteegis. Mõtlesin, et kuidas ikka keeldun. Just olin enda lapsega lasteaiast koju jõudnud jalutada 2 km külmaga. Jõudsin koju, ajasin riided uuesti selga, läksin apteeki ja kõndisin jälle 2 km, et lapsele rohi viia. Ülekandena tuli summa mis rohi maksis. Alla 5 euri.
Ei peagi rohkem maksma, eksole.
Aga kui mõtlen ennast, siis - mina nägin vaeva, trotsides külma ja tuult jalutasin temani. Mul läks 40 min.
Minu aeg ei maksa?
Ise end tundes, siis oleksin teenustasu ka maksnud. Aga noh. Mis seal ikka.
Kõik me oleme erinevad. Ehk seal kusagil üleval vähemalt mu heategu on märgatud
Kui suurt summat siis mõtlesid oma nn heateo eest? Heategu on siis, kui sa olekski soovinud vaid aidata. Aga sina soovisid oma aja eest tasumist.
Ei soovinudki mingit summat reaalselt. Ja ega ma ei oodanudki mingit tasu. Lihtsalt olen ise teistmoodi inimene. Kui keegi mu heaks midagi teeb siis mul endal lihtsalt ebamugav..
Aga võrreldes sellega et mitu km oma haige puusaga maha kõnnin, siis veidi mõru maik küll

Kuradi külm oli ka.
Lihtsalt nagu kummaline. Keegi teeb mu heaks midagi saab külma, tuult, puusavalu ja siis 4.70

Mis rohi maksis.
Kui nii tunned, siis oleks pidanud ära ütlema või kokku leppima, et soovid mineku eest saada nii a nii palju raha. Samas eks saan aru jah, mida sa tunned. Näiteks palus mind üks sugulane, et kuna oled hetkel töötu, siis äkki saad mulle appi tulla. Soovis minna külla oma tütrele, kes elab Tallinnast 200 km kaugusel kuskil külakolkas. Et sinna on raske bussiga minna pluss ta soovis võtta tütrele kaasa suuremaid asju, siis palus mind. Lubas maksta bensiini kinni, oma aja eest ma tasu ei soovinud. Sõitsime siis läbi veel mõned tema sugulased, kokku kulus mul terve paagitäis bensiini, mis maksis sellel ajal umbes 60 eurot. Lisaks pidin käima autopesus, sest ta suunas mind mudastele teedele, sest ütles, et tema teab paremini, kuidas sinna kohta paremini saab. Paar km oli teekond lühem, aga täielik mudamülgas. Ja kui tagasi jõudsime, andis ta mulle 15 eurot. Ma ütlesin, et see ei kata bensiinikulu, siis tegi suured silmad, et päriselt või. Eks see mõjutas meie edaspidiseid suhteid ja rohkem pole aastaid suhelnud.