Tahad patte andeks saada?Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2026 14:35Aga miks mitte? Mina küll aegajalt teen heategusid. Olen ka annetaja.
Heategu
-
Külaline
-
Külaline
Võib-olla ta tahab, et maailm oleks parem koht, kus ei elaks ainult sinusugused "mis ma selle eest saan" mentaliteediga inimesedGuest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 14:45 Tahad patte andeks saada?
-
Külaline
Mina halvustan sellepärast, et ei saa aru, miks ta ennast sellisesse olukorda pani, kui oli ka teisi valikuid. Kui see apteek olnuks tal kõrvalmajas ja selg terve, poleks tal sellest sooja ega külma olnud, et talle peale ei makstud. Seda, et ta endale ise tüli tegi, ei pea keegi teine kinni maksma. See on ta enda kooliraha - järgmine kord on ehk targem.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 14:45 Inimene aitas, pingutas ja isegi aitäh ei öeldud. Halvustavad teda ilmselt teised sellised ärakasutajad.
-
Külaline
Nagu siin vastustest näha, inimesed on veidrad, kohe järeldusi tegema isikliku vaatenurga pealt, süvenemata ja infot omamata. Et ikka poleks seda ja teist ja miks ülepea last kuhugi viidi jne. No olgem nüüd mõistlikud, täiesti normaalne on tänulik olla inimesele, kes sulle teene teeb, see pole mingi tasu ootamine. Kui seisad kassas oma korviga ja eelnev inimene pakub sulle oma kohta, kuna tal rohkem kaupa, siis olete ju tänulikud ja tänate? Või peate sedagi endastmõistetavaks teeneks? Teene on igasugune tegevus, mis nõuab lisategevust ja ajakulu ehk tegevust, mida inimene võiks vabalt tegemata jätta. Ja selle eest on loomulik tänada sobival viisil. Psühholoogilises plaanis valmistab inimesele rõõmu tunda end vajalikuna, see hoiab koos suhteid nii perekonnas, kui ka ühiskonnas. Ja oskusel olla tänulik on suur osa selles.
-
Külaline
Just, no mis tänu sa veel ootad!!Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2026 14:45Halvustavad teda ilmselt teised sellised ärakasutajad.
-
Külaline
No kuskohast nüüd see välja tuli, et isegu aitäh ei öeldud?!Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 14:45 Inimene aitas, pingutas ja isegi aitäh ei öeldud. Halvustavad teda ilmselt teised sellised ärakasutajad.
-
Külaline
Kas sa enne ikka andsid haige lapse emale teada, et sa mitte ei tule hädas appi, vaid pakud teenust?Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 17:38 Ülekandena tuli summa mis rohi maksis. Alla 5 euri.
Ei peagi rohkem maksma, eksole.
Minu aeg ei maksa?
Ise end tundes, siis oleksin teenustasu ka maksnud.
-
Külaline
Vaeste kokkutulek siin vist, et kõike tasuta tahetakse.
-
Külaline
Mida siis tasuta taheti?! Rohi maksti ju kinni.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 16:47 Vaeste kokkutulek siin vist, et kõike tasuta tahetakse.
-
Külaline
Haledalt, sentigi lisamataKülaline kirjutas: ↑14 Veebr 2026 17:19Mida siis tasuta taheti?! Rohi maksti ju kinni.
-
Külaline
Milline üllus!Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2026 17:19Mida siis tasuta taheti?! Rohi maksti ju kinni.
-
Külaline
Muide, nii ongi, et väiksema sissetulekuga inimesed hindavad olukordi erinevalt võrreldes jõukamatega. Oskus neutraalselt vaadata nõuab jälle suurt silmaringi ja üldist intelligentsust. Aga, huvitava nüanss, mida on avastatud, on see, et heldemalt annetavad mitte vaesemad ega rikkamad, vaid õnnelikumad inimesed. 
-
Külaline
Äitähist ei olnud siin küll sõnagi, kas ütles või ei öelnud. Heategija lootis, et tema aeg ja pingutus makstakse kinni, aga seda ei toimunud. Siis oli pettunud. Minu arust see pole heategu, kui tegelikult pakud teenust. Need on erinevad asjad.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 14:45 Inimene aitas, pingutas ja isegi aitäh ei öeldud. Halvustavad teda ilmselt teised sellised ärakasutajad.
-
Külaline
Kas "tellija" ütles, et vajab HEATEGU, toomisteenuse ANNETUST?
-
Külaline
-
Külaline
Ei saa aru, miks see hädine emme just heategu eeldas, mitte teenust (mis see tegelikult oli)?Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2026 17:58Äitähist ei olnud siin küll sõnagi, kas ütles või ei öelnud. Heategija lootis, et tema aeg ja pingutus makstakse kinni, aga seda ei toimunud. Siis oli pettunud. Minu arust see pole heategu, kui tegelikult pakud teenust. Need on erinevad asjad.
-
Külaline
Ainus vaene paistab olevat teemaalgataja, kes pidi tegema vingumisteema, et kolm eurot jäi teenimata.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 16:47 Vaeste kokkutulek siin vist, et kõike tasuta tahetakse.
-
Külaline
No siis oligi paar parajat. Üks eeldas teine aitab heast südamest. Teine eeldas esimene tellis temalt kulleriteenuse. Kummalgi suud peas ei olnud, et ennast selgelt väljendada.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 18:19Ei saa aru, miks see hädine emme just heategu eeldas, mitte teenust (mis see tegelikult oli)?Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2026 17:58Äitähist ei olnud siin küll sõnagi, kas ütles või ei öelnud. Heategija lootis, et tema aeg ja pingutus makstakse kinni, aga seda ei toimunud. Siis oli pettunud. Minu arust see pole heategu, kui tegelikult pakud teenust. Need on erinevad asjad.
-
Külaline
No sa ei saa ikka üldse aru. Kas siis teemaalgatuses olev ema oleks pidanud haige lapse üksi koju jätma(eeldan, et nii pisike oli, et ei saa üksi jätta) või haige, palavikus lapsega apteeki ise ronima?Tolmukübe kirjutas: ↑14 Veebr 2026 09:17 No siin on vahe. Sina ise pressisisd talle raha, st hindasid tema panust. Tema ei võtnud, st oli heategu. Antud juhul kasutas tuttav teist ära. Mina oleksin keeldunud, taksod sõidavad, lasterahad saabuvad, vbl töökoht ka olemas, kust raha saada - mingu taksoga apteeki, laps istub nii kaua autos, saabki oma rohu kätte. Ega mina ei pea olema tasuta tööjõud, selleks, et tema saaks raha kokku hoida. See ka absurd. Aga noh, midagi pole teha, kui inimene ei oska ei öelda. Või kui tal üldse selliseid tuttavaid vaja on. Oleks ei öelnud, oleks ehk sellisest tuttavast lahti saanud - näeb, et ära kasutada ei saa, kaob ise ära. Ma saan aru, kui oled teene võlgu, et siis lähed, aga haige puusaga ja külmaga ka vbl mitte.
-
Külaline
Teemaalgataja oleks võinud öelda, et ta on haige ja ei saa aidata. Haige lapse ema oleks võinud a) leida mõne terve tuttava või sugulase end abistma või b) tellima ravimi kulleriga koju.Guest kirjutas: ↑14 Veebr 2026 18:24No sa ei saa ikka üldse aru. Kas siis teemaalgatuses olev ema oleks pidanud haige lapse üksi koju jätma(eeldan, et nii pisike oli, et ei saa üksi jätta) või haige, palavikus lapsega apteeki ise ronima?Tolmukübe kirjutas: ↑14 Veebr 2026 09:17 No siin on vahe. Sina ise pressisisd talle raha, st hindasid tema panust. Tema ei võtnud, st oli heategu. Antud juhul kasutas tuttav teist ära. Mina oleksin keeldunud, taksod sõidavad, lasterahad saabuvad, vbl töökoht ka olemas, kust raha saada - mingu taksoga apteeki, laps istub nii kaua autos, saabki oma rohu kätte. Ega mina ei pea olema tasuta tööjõud, selleks, et tema saaks raha kokku hoida. See ka absurd. Aga noh, midagi pole teha, kui inimene ei oska ei öelda. Või kui tal üldse selliseid tuttavaid vaja on. Oleks ei öelnud, oleks ehk sellisest tuttavast lahti saanud - näeb, et ära kasutada ei saa, kaob ise ära. Ma saan aru, kui oled teene võlgu, et siis lähed, aga haige puusaga ja külmaga ka vbl mitte.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], Google [Bot], xqwerty ja 8 külalist