Rikaste raske elu

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 21:26
Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 21:18
Külaline kirjutas: 14 Veebr 2026 19:46 Muidugi võib tekkida rikka mehega olukord, et ta ütleb -jää koju lapsi kasvatama, sul pole vaja tööd teha. Ma oleksin võinud seda kaaluda ajutise lahendusena küll, aga sellisel juhul oleks pidanud igal kuul tulema mu arvele piisavalt suur summa, mis kompenseeriks sissetuleku kaotuse, mõju karjäärile, pensionile ja tuleviku väljavaadetele. Ehk siis tegelikult pole siin midagi keerulist, kõik on kokkulepete küsimus. Usalda, aga kindlusta! :D

Mina abiellusin ka 30 aastat tagasi ja olin vägagi armunud, aga oskasin mõtelda oma tulevikule ja hindasin üliväga iseseisvust. Asutasin ise oma firma pere kõrvalt ja hoidsin rangelt osad varad ainult enda omadena. Iial poleks olnud suuteline olema ülalpeetav, kuigi mu mees ei olnud ei kitsi ega kontrolliv. Oleme siiani koos, aga meil on minu vara ja meie vara. Kui peaksime lahutama, läheksin mina siit liidust rikkamana (kuigi mees on ka heal järjel) ja tööd poleks teha vaja. Ilmselt lahutust kunagi ei tule, sest mees väidab, et naises hindab ta üle kõige just tarkust. No pole ma sellelegi üksi lootma jäänud, kõike tuleb ette näha ja välistada.
Minu sõbranna on abielus, kahe täiskavanud lapse ema ja pärast teise lapse sündi, 22 aastat tagasi, pole enam tööl käinud. Mehega on abielus, mees on Äripäeva topis, ühisvara ja lisaks kannab mees talle igakuiselt 3000 majapidamisraha, millest tuleb osta toit kahele ja ülejäänu jääb naisele taskurahaks. Kodus käib koristaja ning kõik ülejäänud kulud katab mees.
Selles mõttes on tore, et majanduslik kindlustatus on olemas. Teistpidi - kas naisel tõesti puuduvad igasugused ambitsioonid ise ka midagi mõelda, teha ja teenida? Kui ma olin lastega kodus, ja m olin tõesti kaua - kõikide oma nelja lastega 3 aastat, tundsin ma reaalselt, kuidas ma jäin mõnes mõttes elust maha. Ja mulle ei meeldinud see tunne. Mitte mingi raha ei oleks seda tunnet saanud kinni mätsida.
Miks peaks? Minul nt pole ambitsioone.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 21:51 Miks peaks? Minul nt pole ambitsioone.
Minul ka ei ole, aga tööl käia meeldib, areneda ja edasi õppida meeldis ka. Samas puudub mul täiesti vajadus olla parim ja silma paista. Aga areng ja töö peab olema, sest muidu mandud ju ära.

Sellest oma tagala kindlustamise soovitamisest saan ka aru. Ise ma seda 30 aastat tagasi ei teinud ja hiljem lahutades sain korralikult vastu näppe. Edasises elus tegin loomulikult omad järeldused. Soovitan samuti abielludes mõned nüansid läbi mõelda, et hiljem mitte kodutuna lõpetada. Ka neid juhtumeid on (töötan sotsiaalalal).
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 22:09
Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 21:51 Miks peaks? Minul nt pole ambitsioone.
Minul ka ei ole, aga tööl käia meeldib, areneda ja edasi õppida meeldis ka. Samas puudub mul täiesti vajadus olla parim ja silma paista. Aga areng ja töö peab olema, sest muidu mandud ju ära.

Sellest oma tagala kindlustamise soovitamisest saan ka aru. Ise ma seda 30 aastat tagasi ei teinud ja hiljem lahutades sain korralikult vastu näppe. Edasises elus tegin loomulikult omad järeldused. Soovitan samuti abielludes mõned nüansid läbi mõelda, et hiljem mitte kodutuna lõpetada. Ka neid juhtumeid on (töötan sotsiaalalal).
Miks peab arenema?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 22:18Miks peab arenema?
El peagi. Kui teine tahab, siis arenegu.
Kui keegi ei taha, siis on ka hästi.
Teed nii nagu sulle sobib.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 22:23
Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 22:18Miks peab arenema?
El peagi. Kui teine tahab, siis arenegu.
Kui keegi ei taha, siis on ka hästi.
Teed nii nagu sulle sobib.
Mis arengus head/vajalikku on? Miks osad inimesed tahavad areneda? Miks niisama ei või olla? Ei mõista.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 22:38Miks niisama ei või olla? Ei mõista.
Võib küll niisama olla. Teed nii nagu tahad, nagu ise paremaks pead.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 21:47
Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 19:08
Külaline kirjutas: 14 Veebr 2026 16:03
Sest on ju saanud seda lillekese elu elada küll! Samal ajal, kui meie teised hambad ristis tööl käisime, et lapsi kasvatada ja pangalaenu tasuda. Nüüd saab ka teada, mis on kohustused ja majanduslikud võimalused.
Kõik ei käi hambad ristis tööl. Tööl saab käia ka rõõmuga, reedel ära minnes juba esmaspäeva oodates. Korralikku haridust ja viisakat palka omades. Ma pole mitte kunagi töötanud hambad ristis.
Mida toredat on töölkäimises? 🤮
See ongi tore, et teed asja, mis sulle meeldib koos inimestega, kellega on lõbus ja tore ning selle eest makstakse veel raha ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2026 16:38
Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 16:29 Sa ise viskaksid püssi põõsasse ja lepiksid vähemaga?
Jah, mina lepiksin. Oleks, et praegu midagi ei saa, siis muidugi võitleksin laste nimel, aga 6000 eurot kuus on enam kui küll. Rohkem kui enamikul peredel elamiseks on. Ma olen üsna ebausklik ja usun vanasõna, et suur tükk ajab suu lõhki.
Ideaalis on see raha mõeldud lastele, mitte nende emale riiete ja aksessuaaride soetamiseks. Sinna alla lähevad siis söök, trennid, huviringid ning näiteks kinokülastused.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist