“Kas ma pean sulle kõigest aru andma?”

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 12:50 Siinsete viimaste kommentaaride peale jäin mõtlema, et huvitav, kuidas mõni naine suudab mehe eelmised lapsed omaks võtta. Ja teine peab seda täiesti ebanormaalseks.

Toon ilmselt väga ebapopulaarse näite, aga näiteks Mallukas... Ma saan aru, et tema on oma teise poole lapsed kõik perre vastu võtnud. Need lapsed osalevad ühistes tegemistes ja neil on M majja isegi omad toad tehtud. Minu arvates on see nii normaalne!

Samas, oma tutvusringkonnast tean üht naisterahvast, kes hakkas kokku endast tunduvalt vanema mehega, kellel olid eelmisest kooselust lapsed. Naine keelas mehel kategooriliselt oma lastega suhelda. Seadis lausa fakti ette - vali, kas mina või nemad. Lapsed olid vanuses 7-10. Ehk kindlasti mitte sellises vanuses, kes oleksid naise elu kuidagi oluliselt saanud häirida või põrguks teha.
Teemaalgataja laps on täiskasvanud või kohe täiskasvanud inimene! Kas tõesti peaks ta teise pere reisidele kaasama?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 13:15
Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 12:50 Siinsete viimaste kommentaaride peale jäin mõtlema, et huvitav, kuidas mõni naine suudab mehe eelmised lapsed omaks võtta. Ja teine peab seda täiesti ebanormaalseks.

Toon ilmselt väga ebapopulaarse näite, aga näiteks Mallukas... Ma saan aru, et tema on oma teise poole lapsed kõik perre vastu võtnud. Need lapsed osalevad ühistes tegemistes ja neil on M majja isegi omad toad tehtud. Minu arvates on see nii normaalne!

Samas, oma tutvusringkonnast tean üht naisterahvast, kes hakkas kokku endast tunduvalt vanema mehega, kellel olid eelmisest kooselust lapsed. Naine keelas mehel kategooriliselt oma lastega suhelda. Seadis lausa fakti ette - vali, kas mina või nemad. Lapsed olid vanuses 7-10. Ehk kindlasti mitte sellises vanuses, kes oleksid naise elu kuidagi oluliselt saanud häirida või põrguks teha.
Teemaalgataja laps on täiskasvanud või kohe täiskasvanud inimene! Kas tõesti peaks ta teise pere reisidele kaasama?
Ja, miks mitte? Kui laps saab täiskasvanuks, siis tuleb ta oma elust välja arvata?

Ma käin oma täiskasvanud lastega ka reisil ja spaas.
Külaline

Missuguse teise pere? See on tema isa pere. Ja ülbitsema ei peaks isa oma lapsega üleüldse mitte mingis olukorras.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Veebr 2026 17:29
Külaline kirjutas: 19 Veebr 2026 17:18 Üldiselt mehed kipuvad hoolima ainult nendest lastest, kelle ema nad armastavad, seetõttu need teised lapsed jäävadki kõrvale.
v

Kelle ema nad armastasid ja kellega saadakse ka pärast lahku minemist sõbralikult läbi-siin on võti. Mingi ussitamine, vihkamine ja lolli mängimine on lasteaed.
See ei ole nii, võis ju olla armastus ka esimeste laste emaga, aga siis tuli uus armastus peale. Sageli just siis kui lapsed väikesed ja pereelu kiire ning pingeline. Seejärel uued lapsed uue naisega, millega kaasneb ka vähem aega ja raha esimestele lastele. On eksiarvamus, et kui see on esimese naise viga, kui lastest ei hooli. Selliseid exi vihkajaid emasid on ikka selge vähemus. Sagedamini maksab suurema osa, kui mitte kõik kulud ema, lapsed näevad isa harva ja midagi pole teha, vägisi ei saa iegi raha kätte. See, kuidas mees käitub, sõltub ikka tema iseloomust. On ju ilukirjandusestki teada, et algul lubatakse midagi iganes, pärast otsustatakse, et piisab küünlast küll... :D
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 13:49

Ja, miks mitte? Kui laps saab täiskasvanuks, siis tuleb ta oma elust välja arvata?

Mina käin ka. Kas käid ka oma mehe täiskasvanud lastega tema eelmisest perekonnast?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 14:04

Mina käin ka. Kas käid ka oma mehe täiskasvanud lastega tema eelmisest perekonnast?
Minu mehel ei ole eelmist elukaaslast ega lapsi kellegi teisega. Niisamuti minul. Me oleme mõlemad oma elu esimeses kooselus ja meil väljaspool enda suhet lapsi ei ole.

Aga, kui oleks, siis oleks elementaarne, et kumbki meist oma abikaasa last eelmisest elust, enda elust välja ei tõukaks. Kui laps(ed) on täiskasvanud, siis sõltub pigem nende laste endi soovist, kas nad soovivad koos oma vanematega reisida.
Külaline

Ülikooliealine vingub, et isa ei võtnud teda teiste lastega Disneylandi kaasa? Muahhahaaa
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 14:49
Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 14:04

Minu mehel ei ole eelmist elukaaslast ega lapsi kellegi teisega. Niisamuti minul. Me oleme mõlemad oma elu esimeses kooselus ja meil väljaspool enda suhet lapsi ei ole.

Aga, kui oleks, siis oleks elementaarne, et kumbki meist oma abikaasa last eelmisest elust, enda elust välja ei tõukaks. Kui laps(ed) on täiskasvanud, siis sõltub pigem nende laste endi soovist, kas nad soovivad koos oma vanematega reisida.
Vot täpselt. Mis rääkija sa oled, mida sina teeksid, kui sul pole sellist kogemust. Oleks ja oleks.Midagi sa ei tea, mida sa teeksid või kuidas oleksid.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 15:04 Ülikooliealine vingub, et isa ei võtnud teda teiste lastega Disneylandi kaasa? Muahhahaaa
Sõõrukal on 9 last. Ei ole veel kuulda olnud, et need eelmised 8 kõik praegused reisid kaasa teevad :D
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 15:12
Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 15:04 Ülikooliealine vingub, et isa ei võtnud teda teiste lastega Disneylandi kaasa? Muahhahaaa
Sõõrukal on 9 last. Ei ole veel kuulda olnud, et need eelmised 8 kõik praegused reisid kaasa teevad :D
Vaevalt küll, et sina midagi sellest tead, kuidas Sõõruka elu käib.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 15:19
Vaevalt küll, et sina midagi sellest tead, kuidas Sõõruka elu käib.
Tema poeg on mu sõbra parim sõber, seega vast ikka tean.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 13:49

Kõik reisid ja SPAd teete koos? Ei usu.
Külaline

Kas rikkurist Sõõrumaa on nüüd mingi uus mõõdupuu, kellega on kohane võrrelda? Kui laps oli kurb, et teistega salaja reisile mindi, siis ilmselgelt oleks ka tema tahtnud kaasa minna. Tõenäoliselt neid reisimisevõimalusi tal laialdaselt pole olnud, kui ebaõiglust tunneb.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 10:12
Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 09:52Aga siin võib olla ka variant, et see isa on oma eksnaise susimisest ja pidevast pärimisest surmani tüdinud. Ja nüüd jätabki asjad pigem rääkimata.
Eks muidugi võib TA solvunud olla. Aga ma arvan, et kui laps nüüd juba ülikooliealine on, võiks lõpuks rahu anda. Ega mineviku muuta ei saa.
Selgelt on ju kirjas, et omavahel suhtlesid ISA ja LAPS. Seda ema topid sa siia meelevaldselt ise vahele ja kujutad ette, et too muudkui käib ja torgib. Sellest pole kuskil juttugi olnud.
KES sinu meelest siia selle jutu kirjutas siis? Ei torgi, ei torgi, eksole. Kibeleb juba kuhugi kaebama jne. Saagu üle juba ükskord, nagu näha, on lahkuminek ammune, esimene laps täiskasvanud, järgmise pere lapsedki juba parajalt suured. Aga last tank lükates "võitleva emalõvina" teise pere asjades ikka torkida on vaja. Selle teemaalgataja sõnavõtud näitavad selgeks, kas ei torgi või ikka torgib niiet vähe pole vahele.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 15:54
Kas rikkurist Sõõrumaa on nüüd mingi uus mõõdupuu, kellega on kohane võrrelda? Kui laps oli kurb, et teistega salaja reisile mindi, siis ilmselgelt oleks ka tema tahtnud kaasa minna. Tõenäoliselt neid reisimisevõimalusi tal laialdaselt pole olnud, kui ebaõiglust tunneb.
Miks ema ei võimalda oma lapsele reisimist?
Äkki isa uus naine on rikas, seetõttu seal rikkurite külas elavadki. Kas see naine peab oma mehe eelmist pesakonda ka üleval pidama?
Külaline

Ole su laps reaalselt niiväga nautinud mingite väikelaste/algklassilaste ja isa uue naise jms pesakonnaga reisimist? Ma pakun, et laps ise polegi niiväga traumeeritud kui see "õiglases vihas" emme siin.
Külaline

“Kas ma pean sulle kõigest aru andma?”

Ei pea. Ei pea aru andma sellest, mis lapsesse ei puutu, ja reis nähtavasti ei puutunud. Pigem oleks olnud imelik lapse ees reisiga hüppama minna, kui teda ei plaanitudki kaasa võtta.
Külaline

Kas teemaalgataja ei suvatseks miinuselitsumise asemel väheke kaasa mõelda, või ei ole see täna teemaks, meeldiks ainult kaasakiitmine ja eksi mustamine?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Veebr 2026 18:24
Külaline kirjutas: 20 Veebr 2026 15:54

Miks ema ei võimalda oma lapsele reisimist?
Äkki isa uus naine on rikas, seetõttu seal rikkurite külas elavadki. Kas see naine peab oma mehe eelmist pesakonda ka üleval pidama?
No täpselt. Mulle ka jääb mulje, et see TA loodab lihtsalt oma endise mehe kulul liugu lasta, et las lapse isa teeb talle kõik reisid ja spaad välja. Ja laps ei tohi mitte raasukestki vähem saada, kui mehe uus pesakond, muidu on suur draama, naine ässitab lapse üles, käsib küsida teiste laste reiside kohta. Kui ma oleks selle mehe uus naine, ma küll ei taluks, et perereisidel mehe eelmise naise laps kaasas on! Ja seda ka ei taluks, et nii palju raha perest välja läheb.
Külaline

Kõige hullem mida isa tegi TA arust ja vist ka lapse arust, oli see ütlus ise. Ja üldse ütlemata jätmine, et ta läheb reisile. Saan aru, et laps siis küsis, mille peale isa siis ütles selle lause.
Muidugi on kena ja hooliv, kui kuhugi minnakse, siis ikka teavitatakse oma käikudest ka pereliikmeid. Aga kui peret pole, ma ei tea siis. Kui suheldakse, on ju nagu isa ikka. Minu arust suheldakse siis ikka rohkem, kui sünnipäevad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist