Mida teie teeksite Lähis-Itta lõksu jäänuna?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 11:11
Guest kirjutas: 04 Mär 2026 00:37 Mina võtan selle puhkuse 3-4x aastas. Oleks täiesti mõttetu kõike korraga kulutada.
Mina jälle tahan rahulikult ja pikalt suvel puhata.
Ja see on teil võimaldatud?
Me küll ei saa oma puhkust ainult suvel ja korraga.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 11:14
Guest kirjutas: 04 Mär 2026 11:11
Guest kirjutas: 04 Mär 2026 00:37 Mina võtan selle puhkuse 3-4x aastas. Oleks täiesti mõttetu kõike korraga kulutada.
Ja see on teil võimaldatud?
Me küll ei saa oma puhkust ainult suvel ja korraga.
See on olnud töökoha valikul alati üks kriteeriume, et saaksin suvel puhata. Nagu öeldud, ma ei ole suur reisija ja mu ainus soov on aeg suvel maha võtta ja maakodus puhata.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 11:11
Pole siis ime, kuidas paljud põlevad läbi, sest talvel ei puhka ja soojamaareisil ei käi. Suvi on puhkamatagi ilus, muudkui sõida reede poolest päevast puhkama.
Külaline

Usa ründas Iraani, et hävitada valitsev riigikord?
Edasi loodab usa iraani rahvale, et see viiks alustsu lõpule?
Aga Dubai? Kuidas see sinna üldse puutub?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 11:34 Usa ründas Iraani, et hävitada valitsev riigikord?
Dubai jääb tee peale ette.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 11:49
Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 11:34 Usa ründas Iraani, et hävitada valitsev riigikord?
Dubai jääb tee peale ette.
UAE-s on ameeriklaste väeosad. Järelikult on ka Iraani jaoks vaenlane. Lihtne.
Külaline

Kelle teele jääb dubai ette? Usa raketi teele mida ta saadab iraani suunas? Ja neid siis dubais kahjutuks tehakse ja need ei jõua iraani sihtmärgini.
Või laseb neid iraan?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 11:30
Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 11:11
Pole siis ime, kuidas paljud põlevad läbi, sest talvel ei puhka ja soojamaareisil ei käi. Suvi on puhkamatagi ilus, muudkui sõida reede poolest päevast puhkama.
See on nüüd küll imelik väide, et läbi põlevad just need, kes eelistavad puhata suvel - on sul selliseid andmeid, et just need põlevad? Minule jääb ainult nädalalõppudest väheks. See on järgi proovitud ehk siis minu elus on olnud üks selline suvi, kus puhkust polnud. Muidugi siis sõitsingi ära ainult nädalalõppudel. Võtsin seda nii, et kui peab - siis peab. Aga unistste olukord see minu jaoks polndud, mõtlesin, et kui vähegi võimalik, siis sellist suve enam ei taha.

Kuid see läheb algsest teemast üsna kaugele.

Kui püüda vastata teemaalgataja küsimusele, siis ilmselt sedasama, mida enamus seal praegu teebki - püüab mitte millegagi pihta saada ja ootab, mis võimalused tekivad ära sõita. Ma mõtlen ka, et kas riigid mingeid busse läbi Saudi Araabia organiseerida ei saa, millega viiakse inimesed maad mööda ohutumatesse lennujaamadesse ja sealt läheks siis reisifirma lennuk? Muidugi eeldaks see riikidevahelisi kokkuleppeid, et Saudi Araabia lubaks niimoodi inimesi viia läbi oma territooriumi, aga... kui on selline kriisiolukord, siis äkki tasuks püüda riikidel (näit. Eestil) neid asju araablastega ajada? (ma muidugi ei tea, äkki riigiametnikud neid asju juba ajavadki, lihtsalt senini pole infot, kas seda tehakse või mitte).
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 12:43 Kelle teele jääb dubai ette? Usa raketi teele mida ta saadab iraani suunas? Ja neid siis dubais kahjutuks tehakse ja need ei jõua iraani sihtmärgini.
Või laseb neid iraan?
Iraan (keda ründavad USA ja Iisrael), laseb omalt poolt rakette nende riikide pihta, keda ta peab USA- meelseteks.
Külaline

See et iraan nii käituda võib oli täiesti ettearvamatu vastus usa poolt plaanitud rünnakule?
Usa kogus neid sõjalaevu ja muud tehnikat sinna küll. Aega ründamiseks ei öelnud.
Seega meie koolivaheaega sinna veetma minna tundus täitsa hea reis? Mingi luure või liitlaste omavahelised jutud riikide tasandil? Isegi meie kaitseminister ei teadnud liitlaste plaanist?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 13:00 See et iraan nii käituda võib oli täiesti ettearvamatu vastus usa poolt plaanitud rünnakule?
Usa kogus neid sõjalaevu ja muud tehnikat sinna küll. Aega ründamiseks ei öelnud.
Seega meie koolivaheaega sinna veetma minna tundus täitsa hea reis? Mingi luure või liitlaste omavahelised jutud riikide tasandil? Isegi meie kaitseminister ei teadnud liitlaste plaanist?
Kas meie koolivaheaega Egiptusesse veetma minna tundus hea mõte? Alates tänasest on ka see ohupiirkond, rünnatud on ka turiste.
Külaline

Välisuudistes väidetakse, et Dubail jagub droonitõrjet veel loetud päevadeks.
Külaline

Oleksin ilus edasi. Postitaksin rohkelt selfisid. Avaldaksin enda konto, et kõik saaks mulle palju raha saata. Kiruksin Eesti riiki. Teeksin teravmõttelisi märkusi kaitseministri kohta.
Külaline

Äripäeva peatimetaja M. Mandel arvab et ei peaks me inimesi tooma koju maksumaksja raha eest, kuna nad ise võtsid selle riski.
Kas võtsid riski ise? Oli see teada ette? Isegi me kaitsemiister ei teadnud? Või teadis? Võttis riski?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 15:56 Äripäeva peatimetaja M. Mandel arvab et ei peaks me inimesi tooma koju maksumaksja raha eest, kuna nad ise võtsid selle riski.
Kas võtsid riski ise? Oli see teada ette? Isegi me kaitsemiister ei teadnud? Või teadis? Võttis riski?
Ikka ise ju võtsid. Või riik ahvatles neid sinna minema?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 15:56 Äripäeva peatimetaja M. Mandel arvab et ei peaks me inimesi tooma koju maksumaksja raha eest, kuna nad ise võtsid selle riski.
Kontonumbri unustasid panemata.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 15:56 Äripäeva peatimetaja M. Mandel arvab et ei peaks me inimesi tooma koju maksumaksja raha eest, kuna nad ise võtsid selle riski.
Mitte ühegi tegevuse juures elus ei puudu risk. Sellises olukorras peab riik inimesi raha olemasolust sõltumata aitama kojusaamisega, aga hiljem peaks see summa tulema ikkagi inimese enda taskust.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 16:14
Guest kirjutas: 04 Mär 2026 15:56 Äripäeva peatimetaja M. Mandel arvab et ei peaks me inimesi tooma koju maksumaksja raha eest, kuna nad ise võtsid selle riski.
Mitte ühegi tegevuse juures elus ei puudu risk. Sellises olukorras peab riik inimesi raha olemasolust sõltumata aitama kojusaamisega, aga hiljem peaks see summa tulema ikkagi inimese enda taskust.
Seega sa arvad, et kui torm murrab Hiiumaal metsa ning metsatalu elektriliin katkeb, siis selle peab taastama algselt küll riik, kui pärast tuleb esitada arve talu omanikule? Mina ei arva nii. Eriolukordades (mida sõja algamine kindlasti on, nagu ka torm) on normaalne, et riik kasutab maksumaksja raha hädaliste aitamiseks. Samal põhimõttel on korraldatud meie tervishoid, solidaarsuspõhimõttel. Mina pean seda õigeks.
Külaline

Eks nad mõnes mõttes võtsid riski - detsembrist saadik oli uudiseid pingestuvast olukorrast ja sel aastal ka korduvaid uudiseid USA sõjajõudude koondumisest Iraani lähistele. Ilmselt loodeti, et meie puhkuse ajal veel ei hakka, saame enne koju vms.

Nüüd aga, kui on reaalsus, et inimesed on seal, mis see "oleks pidanud..." või "poleks pidanud..." teoretiseerimine enam maksab. Ma arvan, et kellegi hukkumist või vigastada saamist me ei taha, eks? Võiks riik ikkagi nad sealt kuidagi liikuma aidata - esitagu siis pärast kasvõi arve, ma arvan praegu paljud oleks nõus "kirikule kroonlühtri kinkima", et lõksust ära pääseda.
Külaline

arvan ka, et riigist on kena rahvas koju aidata, ega lennupiletite maksumus peaks katma kogu selle lennu kulu.
Seda enam, et kindlustused on ju olemas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist