Mida teie teeksite Lähis-Itta lõksu jäänuna?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 16:30arvan ka, et riigist on kena rahvas koju aidata, ega lennupiletite maksumus peaks katma kogu selle lennu kulu.
Seda enam, et kindlustused on ju olemas.
Ükski kindlustus ei kata sõjategevuse riski.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 16:19
Guest kirjutas: 04 Mär 2026 16:14
Guest kirjutas: 04 Mär 2026 15:56 Äripäeva peatimetaja M. Mandel arvab et ei peaks me inimesi tooma koju maksumaksja raha eest, kuna nad ise võtsid selle riski.
Kas võtsid riski ise? Oli see teada ette? Isegi me kaitsemiister ei teadnud? Või teadis? Võttis riski?
Mitte ühegi tegevuse juures elus ei puudu risk. Sellises olukorras peab riik inimesi raha olemasolust sõltumata aitama kojusaamisega, aga hiljem peaks see summa tulema ikkagi inimese enda taskust.
Seega sa arvad, et kui torm murrab Hiiumaal metsa ning metsatalu elektriliin katkeb, siis selle peab taastama algselt küll riik, kui pärast tuleb esitada arve talu omanikule? Mina ei arva nii. Eriolukordades (mida sõja algamine kindlasti on, nagu ka torm) on normaalne, et riik kasutab maksumaksja raha hädaliste aitamiseks. Samal põhimõttel on korraldatud meie tervishoid, solidaarsuspõhimõttel. Mina pean seda õigeks.
Riik paneb liini uuesti püsti, aga elektriarved maksab ikka see metsatalu omanik. Nii nagu riik saadab sulle lennuki, aga pileti maksad ise.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 16:31
Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 16:30arvan ka, et riigist on kena rahvas koju aidata, ega lennupiletite maksumus peaks katma kogu selle lennu kulu.
AÜE ei ole sõjas olev riik, ja osad kindlustused on juba ka teatanud, et katavad kulud.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 16:27 Eks nad mõnes mõttes võtsid riski - detsembrist saadik oli uudiseid pingestuvast olukorrast ja sel aastal ka korduvaid uudiseid USA sõjajõudude koondumisest Iraani lähistele. Ilmselt loodeti, et meie puhkuse ajal veel ei hakka, saame enne koju vms.

Nüüd aga, kui on reaalsus, et inimesed on seal, mis see "oleks pidanud..." või "poleks pidanud..." teoretiseerimine enam maksab. Ma arvan, et kellegi hukkumist või vigastada saamist me ei taha, eks? Võiks riik ikkagi nad sealt kuidagi liikuma aidata - esitagu siis pärast kasvõi arve, ma arvan praegu paljud oleks nõus "kirikule kroonlühtri kinkima", et lõksust ära pääseda.
Dubai ja UAE pommitamist ei ole küll mitte keegi ega mitte kuskil ennustanud ega hoiatanud sinna reisimise eest. Jah, nõus, et Iisraelist või Iraanist ei tuleks inimesi koju aidata riigi rahaga, aga Dubai on täiesti omaette maailm olnud seni, sõltumatu saar. Selline asjade käik on ikka üsna ettearvamatu olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 17:12
Guest kirjutas: 04 Mär 2026 16:31
AÜE ei ole sõjas olev riik, ja osad kindlustused on juba ka teatanud, et katavad kulud.
Tore ju siis. Riik ei peagi kindlustusseltsi mängima.
Külaline

ei tundu ka, et Dubais viibijad oleks see kõige haavatavam ühiskonnakiht...
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 17:12
Guest kirjutas: 04 Mär 2026 16:19
Guest kirjutas: 04 Mär 2026 16:14

Mitte ühegi tegevuse juures elus ei puudu risk. Sellises olukorras peab riik inimesi raha olemasolust sõltumata aitama kojusaamisega, aga hiljem peaks see summa tulema ikkagi inimese enda taskust.
Seega sa arvad, et kui torm murrab Hiiumaal metsa ning metsatalu elektriliin katkeb, siis selle peab taastama algselt küll riik, kui pärast tuleb esitada arve talu omanikule? Mina ei arva nii. Eriolukordades (mida sõja algamine kindlasti on, nagu ka torm) on normaalne, et riik kasutab maksumaksja raha hädaliste aitamiseks. Samal põhimõttel on korraldatud meie tervishoid, solidaarsuspõhimõttel. Mina pean seda õigeks.
Riik paneb liini uuesti püsti, aga elektriarved maksab ikka see metsatalu omanik. Nii nagu riik saadab sulle lennuki, aga pileti maksad ise.
Aga nii ju teevadki, pileti ostab iga kojumineja 400€ eest ise. Ülejäänud lennu orgunni kulud tasub riik.
Külaline

kui 400 per nägu katab lennu maksumuse, siis on hästi.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 17:18 kui 400 per nägu katab lennu maksumuse, siis on hästi.
Ei kata, riik maksab näo pealt 1000 juurde.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 17:18 kui 400 per nägu katab lennu maksumuse, siis on hästi.
kas sa ei oska lugeda? kirjutasin, et igaüks maksab 400€ ja ülejäänu katab riik. seega ei, ei kata 400 per nägu lennu maksumust, ilmselgelt.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 17:20
Ei kata, riik maksab näo pealt 1000 juurde.
no siis ei ole hästi.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 14:51 Oleksin ilus edasi. Postitaksin rohkelt selfisid. Avaldaksin enda konto, et kõik saaks mulle palju raha saata. Kiruksin Eesti riiki. Teeksin teravmõttelisi märkusi kaitseministri kohta.
Kas see on mõne arust huumor? Väga huumorivaene seltskond siin.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 17:14 ei tundu ka, et Dubais viibijad oleks see kõige haavatavam ühiskonnakiht...
Kas see on sinu arust mingi kallis sihtkoht? :lol: Kõvasti odavam kui Eesti.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 10:44
Guest kirjutas: 03 Mär 2026 10:05
Tapale või Riiga sõit polegi minu arust väga reis. Seega ei muutunud mõttes midagi. Reisimine käibki lennukiga.
Kui sa rääkisid alla 3-4 eluaasta vanustest väikeste laste mõttes, siis on arusaadav, aga vaevalt et see on üldlevinud liigitus. Väike on minu mõistes ikka lasteaiaealine laps, reisida kannatab aga 4-5-6 aastasega juba kenasti ja kurb, kui vanem peaks last vatis hoidma ning laps ei saagi talvel basseini ega päikesepuhkust, näiteks.
Appike, kas lõunamaal käimine on mingil hetkel kohustuslikuks muutunud?
Ma pole terve oma elu jooksul mitte kordagi mitte ühelgi soojal maal käinud.
Välisreisid olnud üldjuhul vaid tööalased ja seetõttu kindlasti ilma lasteta.
Minu lapse esimene välisreis oli 5aastaselt laevaga Heurekasse,
tema esimene lennureis aga 25+ vanuses juba töökomandeeringuna
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 21:26
Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 21:16 Üks blogija nii vaene, et peab korjandust juba tegema.
Samas uudistes oli, et enamik kindlustusfirmad hüvitavad reisi erakorralised kulutused.
Ühe suure kindlustusfirma avalehelt lugesin just eile, et sõja tõttu suletud õhuruum ja ärajäänud lennud pole nende jaoks kindlustusjuhtum
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 16:19Samal põhimõttel on korraldatud meie tervishoid, solidaarsuspõhimõttel
Mille poolest suvaline (tervise)kindlustus erineb sellest “solidaarsest tervisekindlustusest”. Sinu palgast läheb iga kuu vägagi korralik summa maha, et kümne aasta pärast üks operatsioonike ehk saada (kui viitsid pool aastat järjekorras oodata). Maksad elu jooksul150 000 eurot riigile tervisekindlustust, aga osad tavalised terviseteenused (nagu hamabaravi) on ikka suures mahus enda maksta.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Solidaarne tervisekindlustus muuhulgas peab üleval perearstisüsteemi, ambulatoorset eriarstiabi ja veel mõnda teenust (ennetav meditsiin). Arstiabi ei peagi alati olema avatud kõhuõõnega suur lõikus ja tegelikult keegi ju seda endale ei soovikski. Isegi see hädine hambaravihüvitis 60.- eurot tuleb sealt. Samuti alla 18-aastaste laste hambaravi ja ilmselt ka pensionäride proteeside soodustus.
Külaline

„Kui Eesti korraldaks suured bussid ja sõidutaks inimesed Saudi Araabiasse, siis sealt võiks vast lennata küll,“ arutles ta.

Tellisime hommikul kaks 46-kohalist bussi Saudi piirile, see läks maksma 180 AED inimene (u 43 eurot).

Indrek
On ka neid eestlasi, kes on asunud ise organiseerima sõite naaberiik Saudi-Araabiasse, et sealtkaudu ära lennata. Indrek organiseeris oma lähedastele ja teistele soovijatele bussid Saudi-Araabiasse, kust Ryadhist lennuliiklus toimib. „Tellisime hommikul kaks 46-kohalist bussi Saudi piirile, see läks maksma 180 AED inimene (u 43 eurot),“ kirjeldas Indrek juhistes, mille postitas välisministeeriumi korraldatud chatti.

Saudi-Araabiasse pääsemiseks tuleb teha veebis viisa ja piiriületus oli vähemalt täna hommikul sujuv. „Piiriületus võttis 20 minutit ja järjekorras oli kolm masinat,“kirjeldas Indrek. Edasi saab tellida takso, mis autotäie inimesi u 200 euro eest Ryadhi viib. Sealt on tee Euroopasse (suhteliselt) valla. „Täna oli paar 1,5h hilinemist droonide tõttu, aga rohkem pole takistusi esinenud.“

----
No näed, hakkajad inimesed on juba Saudi-Araabia kaudu lahkumise variandi teoks teinud.
Külaline

Kui enne oli Dubai täiesti riskikindel turismiriik ja ma olen reisipiletid ära ostnud mitu kuud tagasi, siis pole küll mina süüdi, et mõni suur loll juht otsustas nüüd sõda pidama hakata.
On igasuguseid reisijaid. On neid, kes pidevalt reisivad ja on neid, kes koguvad pikalt raha, et lõpuks perega saaks ühe toreda pikema soojamaa reisi teha. Vot nendest on kõige rohkem kahju. Reis tuksis ja veel nõutakse raha juurde, et koju saaks. Eriti hull on siis, kui väiksed lapsed ka kaasas.
Külaline

Inimesed, kes end uudistega kursis hoiavad, ei roni konfliktipiirkondadesse. Kui juba USA lennukikandja sinnapoole teel olid, oli oht õhus.
Kindlustus ei maksa midagi, tegemist on Force majeure olukorraga.
Minu meelest on sellised vastutustundetud inimesed kaotanud igasuguse ohutunde ja peavad oma lolli riskikäitumise eest ise maksma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist