Mida teie teeksite Lähis-Itta lõksu jäänuna?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 18:08
Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 10:44
Guest kirjutas: 03 Mär 2026 10:05
Tapale või Riiga sõit polegi minu arust väga reis. Seega ei muutunud mõttes midagi. Reisimine käibki lennukiga.
Kui sa rääkisid alla 3-4 eluaasta vanustest väikeste laste mõttes, siis on arusaadav, aga vaevalt et see on üldlevinud liigitus. Väike on minu mõistes ikka lasteaiaealine laps, reisida kannatab aga 4-5-6 aastasega juba kenasti ja kurb, kui vanem peaks last vatis hoidma ning laps ei saagi talvel basseini ega päikesepuhkust, näiteks.
Appike, kas lõunamaal käimine on mingil hetkel kohustuslikuks muutunud?
Ma pole terve oma elu jooksul mitte kordagi mitte ühelgi soojal maal käinud.
Välisreisid olnud üldjuhul vaid tööalased ja seetõttu kindlasti ilma lasteta.
Minu lapse esimene välisreis oli 5aastaselt laevaga Heurekasse,
tema esimene lennureis aga 25+ vanuses juba töökomandeeringuna
Vaene sinun laps, kas ta ei saanud isegi su vanemate või sõpradega kuhugi? Tavaline lapse esimene lennureis on vanuses ca 2-3.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 19:27 Inimesed, kes end uudistega kursis hoiavad, ei roni konfliktipiirkondadesse. Kui juba USA lennukikandja sinnapoole teel olid, oli oht õhus.
Kindlustus ei maksa midagi, tegemist on Force majeure olukorraga.
Minu meelest on sellised vastutustundetud inimesed kaotanud igasuguse ohutunde ja peavad oma lolli riskikäitumise eest ise maksma.
Mida ütled eestlaste lemmikodavsihtkohtade Türgi ja Egiptuse kohta? Türgi sai täna rünnaku, Egiptus juba on no go.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 18:28
Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 16:19Samal põhimõttel on korraldatud meie tervishoid, solidaarsuspõhimõttel
Mille poolest suvaline (tervise)kindlustus erineb sellest “solidaarsest tervisekindlustusest”. Sinu palgast läheb iga kuu vägagi korralik summa maha, et kümne aasta pärast üks operatsioonike ehk saada (kui viitsid pool aastat järjekorras oodata). Maksad elu jooksul150 000 eurot riigile tervisekindlustust, aga osad tavalised terviseteenused (nagu hamabaravi) on ikka suures mahus enda maksta.
Selle poolest erineb, et tavaline kindlustusmakse on ühesugune nii alampalgalisele kui miljonärile, riikliku tervisekindlustuse makse sõltub aga sinu sissetulekust. Ja teisest otsast vaadates erineb selle poolest, et tavaline kindlustus katab sinu kulud ja kahjud sõltuvalt sellest, millise lepingu oled sõlminud ja kas üldse. Riiklik ravikindlustus ei nõua mingit lepingut, kui midagigi oled maksnud, saad sama suure katte kui kõrgepalgaline.

Mina vajan arstiabi küll tihemini kui vaid "operatsiooni 10 aasta pärast". Aga see on teine teema.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 18:08
Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 10:44
Guest kirjutas: 03 Mär 2026 10:05
Tapale või Riiga sõit polegi minu arust väga reis. Seega ei muutunud mõttes midagi. Reisimine käibki lennukiga.
Kui sa rääkisid alla 3-4 eluaasta vanustest väikeste laste mõttes, siis on arusaadav, aga vaevalt et see on üldlevinud liigitus. Väike on minu mõistes ikka lasteaiaealine laps, reisida kannatab aga 4-5-6 aastasega juba kenasti ja kurb, kui vanem peaks last vatis hoidma ning laps ei saagi talvel basseini ega päikesepuhkust, näiteks.
Appike, kas lõunamaal käimine on mingil hetkel kohustuslikuks muutunud?
Ma pole terve oma elu jooksul mitte kordagi mitte ühelgi soojal maal käinud.
Välisreisid olnud üldjuhul vaid tööalased ja seetõttu kindlasti ilma lasteta.
Minu lapse esimene välisreis oli 5aastaselt laevaga Heurekasse,
tema esimene lennureis aga 25+ vanuses juba töökomandeeringuna
Ei, ei ole kohustuslik. Aga väita, et väikeste lastega reisimine on neile halb ja kahjulik, on ka imelik. Reisimisega liialdamine on lastele halb, aga kindlasti mitte läbimõeldud puhkusereis, kus last ei kurnata. Kui sina pole eriline reisija, siis on see okei, aga ära halvusta teisi, kes reisivad.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 19:33
Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 19:27 Inimesed, kes end uudistega kursis hoiavad, ei roni konfliktipiirkondadesse. Kui juba USA lennukikandja sinnapoole teel olid, oli oht õhus.
Minu meelest on sellised vastutustundetud inimesed kaotanud igasuguse ohutunde ja peavad oma lolli riskikäitumise eest ise maksma.
Mida ütled eestlaste lemmikodavsihtkohtade Türgi ja Egiptuse kohta? Türgi sai täna rünnaku, Egiptus juba on no go.
Noh, kui nüüd juba ülemaailmne džihaad välja on kuulutatud, võid igal pool mõne pommimehega kohtuda, eriti kui just moslemimaadesse tahad minna. Raketikestest rääkimata.

Kui praeguseid numbreid uskuda, peaks maksumaksja plekkima mingid neli ja pool miljonit. Eestil endal enam lennukeid pole ja praeguses olukorras toimub ilmselt ülepakkumine.
Las rikkad reisihuvilised, kes oma soojamaa reisidega pidevalt kelgivad, maksavad ise!
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 15:56 Äripäeva peatimetaja M. Mandel arvab et ei peaks me inimesi tooma koju maksumaksja raha eest, kuna nad ise võtsid selle riski.
Kas võtsid riski ise? Oli see teada ette? Isegi me kaitsemiister ei teadnud? Või teadis? Võttis riski?
Nõustun. Juba mitu nädalat tagasi oli ohutase kõrge ja teada, et läheb jamaks.
Kahtlustan, et kaitseminister teadis, aga ei võtnud midagi ette, et rahvast hoiatada.

Kas need, kes lapsega sinna reisisid, et ravi saada, poleks ehk saanud seda teha kusagil Euroopas?
kohvitante

Postitus Postitas kohvitante »

vaidlesin just sugulasega, kes plaanib nädala pärast sõita Egiptusesse puhkama, kuigi meie välisministeeriumi lehel on hoiatatud, et ka seal võib olla ohtlik ja kuurorti piiridest väljas liikuda võib vaid turvatud konvoiga
Külaline

kohvitante kirjutas: 04 Mär 2026 22:28 vaidlesin just sugulasega, kes plaanib nädala pärast sõita Egiptusesse puhkama, kuigi meie välisministeeriumi lehel on hoiatatud, et ka seal võib olla ohtlik ja kuurorti piiridest väljas liikuda võib vaid turvatud konvoiga
Tulime just Egiptusest. Käisime paljudel reisidel kuurordist väljas, liikusime omaette vanalinnas, inimesed sõbralikud, mingit ohtu ei tundnud kuskil. Väga turvaline igal pool.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Mär 2026 20:09
Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 20:02

Las rikkad reisihuvilised, kes oma soojamaa reisidega pidevalt kelgivad, maksavad ise!
Postitus on kustutatud
No eks mine sinnasamasse ja naudi. Mina praegu jätaksin vahele. Eks öökimine võib nii mõnelegi ju ka mingi puhastus olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2026 23:34Tulime just Egiptusest. Käisime paljudel reisidel kuurordist väljas, liikusime omaette vanalinnas, inimesed sõbralikud, mingit ohtu ei tundnud kuskil. Väga turvaline igal pool.
Egiptus ei olnud rahulikel aegadelgi turvaline, sealsed on sõbralikud ainult eesmärgiga midagi müüa, teenida. Seal ei saanud kuskil rahulikult liikuda. Ilmselt sa ei ole seal käinud. Püssimehed olid reisidel kaasas?
Külaline

Postitus on kustutatud

Ma ei ole see, kellele sa vastasid, aga küsimus sulle, kas sa oled mode, et enda kommentaari hindamisi sulged? Kas modedel on eetiline käia vaidlemas ja veel selliste sõnadega?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mär 2026 07:19

Postitus on kustutatud

Ma ei ole see, kellele sa vastasid, aga küsimus sulle, kas sa oled mode, et enda kommentaari hindamisi sulged? Kas modedel on eetiline käia vaidlemas ja veel selliste sõnadega?
Keegi on ju raporteerinud tema kommentaare, mitte ta pole ise neid hindamisi sulgenud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2026 07:19

Postitus on kustutatud

Kui keegi raporteerib kommentaarist. Siis ei saa enam hinnata.
Külaline

Postitus on kustutatud
Kas sulle endale ei tundu, et su jutt on pehmelt öeldes pläma? Kui ise aru ei saa, küsi mõnelt targemalt. Suur tuvastaja meil siin :lol:
Ja ingliskeelne onomatopöa võiks ka olla õigesti kirjutatud.
Külaline

Ausalt öeldes pole meil siin ka juba mitu aastat turvaline...
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2026 14:09 Ausalt öeldes pole meil siin ka juba mitu aastat turvaline...
Miks ei ole turvaline? Mulle tundub, et see "ei ole turvaline" on ikka täiega selle mõtleja peas kinni. Mitu koledat ja turvatunnet kõigutavat juhtumit meil viimase 30 aasta jooksul juhtunud on? Ainult taotakse seda venelane ründab- trummi ja osad on juba puhtalt sellest nii stressis, et ei tea, kuhupoole joosta.

Mida aga peavad tegema rahumeelsed inimesed, kes PÄRISELT mõnes sõjakoldes elavad? Afganistani 30-aastase sõja jooksul polnud mõni laps rahuaega mitte kunagi näinudki. Mõne elu lõppes veel enne, kui üldse alatagi sai. Selles valguses on siinsete virin ikka väga üle võlli.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2026 15:26Mitu koledat ja turvatunnet kõigutavat juhtumit meil viimase 30 aasta jooksul juhtunud on?
Ja arvad, et ei juhtu nii nagu ukrainaga?
Aga juhtus.
Külaline

Noh, kui nüüd juba ülemaailmne džihaad välja on kuulutatud, võid igal pool mõne pommimehega kohtuda, eriti kui just moslemimaadesse tahad minna. Raketikestest rääkimata.

Kui praeguseid numbreid uskuda, peaks maksumaksja plekkima mingid neli ja pool miljonit. Eestil endal enam lennukeid pole ja praeguses olukorras toimub ilmselt ülepakkumine.
Kus sa seda kelkimist näed? Jälle see mammi, kelle jaoks kõik, mida tal endal pole ja keegi julgeb mainida, on kelkimine.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2026 16:11

Kus sa seda kelkimist näed? Jälle see mammi, kelle jaoks kõik, mida tal endal pole ja keegi julgeb mainida, on kelkimine.
Ingrid Veidenberg hurjutab eestlasi, et nood olevat küünilised. Ise samas sedastades, et: "Eks viinamarjad on hapud muidugi ja pole hullemat viha kui klassiviha." Ju siis ikka sisimas peab oma Dubai-reisi teistele kättesaamatuks ja kadestamisväärseks. Lisaks on ta kõrgem klass, sestap ka klassiviha.
Eestlane, ära ole küüniline, sest sa ei tea, millal ise abi vajad, ütleb ta õpetlikult.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Mär 2026 16:41 Ingrid Veidenberg hurjutab eestlasi, et nood olevat küünilised. Ise samas sedastades, et: "Eks viinamarjad on hapud muidugi ja pole hullemat viha kui klassiviha." Ju siis ikka sisimas peab oma Dubai-reisi teistele kättesaamatuks ja kadestamisväärseks. Lisaks on ta kõrgem klass, sestap ka klassiviha.
Eestlane, ära ole küüniline, sest sa ei tea, millal ise abi vajad, ütleb ta õpetlikult.
Mul tekkisid täpselt samad mõtted seda lugedes. Arvamus temast kukkus kolinal.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 4 külalist