Aga sina?Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:39Kui palju sa ise metsa ostnud oled selle säilitamise eesmärgil? Või rabasid? Aga puisniite?Guest kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:35Need, kellele ei lähe korda loodushoid ja ressursside vastutustundlikult haldamine/kasutamine. Need, kelle käsul lageraie eesmärgil harvesteriga peale lennatakse, hoolimata sealjuures lindude-loomade pesitsus-poegimisajast. Need, kelle jaoks eesti metsade liigirikkuse säilitamine on lihtsalt üks tüütu probleem. Seda loetelu võiks jätkata, aga ehk sa said aru.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:27 Palun täpsusta mõistet "rahaahnem seltskond".
Kus oled sina!
-
Külaline
-
Külaline
Mina ei ole, sest mul ei ole selleks raha. Kuid mõistust on piisavalt, et aru saada, et kui keegi on metsaomanik, siis ei ole mitte kellelgi õigust teda rahaahneks tembeldada, kui ta oma kasvatatud ning hooldatud metsa eest ühel hetkel raha soovib, mitte seda lihtsalt imetleda. Inimesi, kellel on raha nii palju, et seda kulutada ilusate asjade nagu mets ja kunst ostuks ning lihtsalt hoidmiseks, on siiski maailmas vähe.Guest kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:40Aga sina?Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:39Kui palju sa ise metsa ostnud oled selle säilitamise eesmärgil? Või rabasid? Aga puisniite?Guest kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:35
Need, kellele ei lähe korda loodushoid ja ressursside vastutustundlikult haldamine/kasutamine. Need, kelle käsul lageraie eesmärgil harvesteriga peale lennatakse, hoolimata sealjuures lindude-loomade pesitsus-poegimisajast. Need, kelle jaoks eesti metsade liigirikkuse säilitamine on lihtsalt üks tüütu probleem. Seda loetelu võiks jätkata, aga ehk sa said aru.
Ja teine asi, mida ma aru saan, on see, et ükski mets ei pea seisma kuni jalalt ära mädaneb ja pikali kutsub. Metsa uuendatakse, selleks müüakse küps mets maha ja istutatakse uus. See on normaalne eluring, mitte rahaahnus.
-
Külaline
Sinu jutt on ehe näide lobitööst, mida need välismaised "heasoovlikud" metsaostjad räägivad. Oled kenasti võrku langenud, palju õnne. Täpselt sellest see etendus ka rääkis, et kui asju õigete väljenditega serveerida, siis totu eesti inimene neelab sööda kenasti alla, ilma lisaküsimusi esitamata.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:52 Mina ei ole, sest mul ei ole selleks raha. Kuid mõistust on piisavalt, et aru saada, et kui keegi on metsaomanik, siis ei ole mitte kellelgi õigust teda rahaahneks tembeldada, kui ta oma kasvatatud ning hooldatud metsa eest ühel hetkel raha soovib, mitte seda lihtsalt imetleda. Inimesi, kellel on raha nii palju, et seda kulutada ilusate asjade nagu mets ja kunst ostuks ning lihtsalt hoidmiseks, on siiski maailmas vähe.
Ja teine asi, mida ma aru saan, on see, et ükski mets ei pea seisma kuni jalalt ära mädaneb ja pikali kutsub. Metsa uuendatakse, selleks müüakse küps mets maha ja istutatakse uus. See on normaalne eluring, mitte rahaahnus.
-
Külaline
Minus tekitavad juba need nimed õõvastust, algul taplevad omavahelKülaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 11:02Semperi ja Ojasoo päriskunst mulle meeldib.
https://www.delfi.ee/artikkel/74800851/ ... -ja-katega
ja siis asuvad rõõmsas kooskõlas vana haiget ühe jalaga Savisaart mõnitama.
-
Külaline
Kas hommikuti sul taevas muidu lennukid ka lendavad ja mürki laotavad? Ei, mõistliku jutu ajamine ei tähenda kellegi "lobitöö võrku langemist". Mõnel lihtsalt ongi maailma asjadest arusaamise võime, sul vist ei ole.Guest kirjutas: ↑09 Mär 2026 15:10Sinu jutt on ehe näide lobitööst, mida need välismaised "heasoovlikud" metsaostjad räägivad. Oled kenasti võrku langenud, palju õnne. Täpselt sellest see etendus ka rääkis, et kui asju õigete väljenditega serveerida, siis totu eesti inimene neelab sööda kenasti alla, ilma lisaküsimusi esitamata.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:52 Mina ei ole, sest mul ei ole selleks raha. Kuid mõistust on piisavalt, et aru saada, et kui keegi on metsaomanik, siis ei ole mitte kellelgi õigust teda rahaahneks tembeldada, kui ta oma kasvatatud ning hooldatud metsa eest ühel hetkel raha soovib, mitte seda lihtsalt imetleda. Inimesi, kellel on raha nii palju, et seda kulutada ilusate asjade nagu mets ja kunst ostuks ning lihtsalt hoidmiseks, on siiski maailmas vähe.
-
Külaline
Ei, minu peale ei laota nad mingit mürki, aga sina paistad selle kohta rohkem teadvat...Külaline kirjutas: ↑25 Juul 1970 08:10Kas hommikuti sul taevas muidu lennukid ka lendavad ja mürki laotavad? Ei, mõistliku jutu ajamine ei tähenda kellegi "lobitöö võrku langemist". Mõnel lihtsalt ongi maailma asjadest arusaamise võime, sul vist ei ole.
Sa unustasid veel mainida, et kindlasti olen Venemaa poolt ära ostetud, see on ka üksmetsalaastajate retoorika osa.
-
Külaline
Ei, ma ei unustanud midagi mainida, mida soovisin mainida.Guest kirjutas: ↑09 Mär 2026 15:35Ei, minu peale ei laota nad mingit mürki, aga sina paistad selle kohta rohkem teadvat...Külaline kirjutas: ↑25 Juul 1970 08:10Kas hommikuti sul taevas muidu lennukid ka lendavad ja mürki laotavad? Ei, mõistliku jutu ajamine ei tähenda kellegi "lobitöö võrku langemist". Mõnel lihtsalt ongi maailma asjadest arusaamise võime, sul vist ei ole.
Sa unustasid veel mainida, et kindlasti olen Venemaa poolt ära ostetud, see on ka üksmetsalaastajate retoorika osa.
-
Külaline
Väike vahemärge - mets on eestlast alati kaitsnud. Soises metsas ei saa sind kätte ei tank, ega ka droon.
-
Külaline
Mis drooni takistab?Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 15:40Väike vahemärge - mets on eestlast alati kaitsnud. Soises metsas ei saa sind kätte ei tank, ega ka droon.
-
Külaline
Jah, Pellet presidendiks!Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:52 Mina ei ole, sest mul ei ole selleks raha. Kuid mõistust on piisavalt, et aru saada, et kui keegi on metsaomanik, siis ei ole mitte kellelgi õigust teda rahaahneks tembeldada, kui ta oma kasvatatud ning hooldatud metsa eest ühel hetkel raha soovib, mitte seda lihtsalt imetleda. Inimesi, kellel on raha nii palju, et seda kulutada ilusate asjade nagu mets ja kunst ostuks ning lihtsalt hoidmiseks, on siiski maailmas vähe.
-
Külaline
Kas sulle peale targutamise ja teiste raha lugemise midagi veel meeldib?Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 15:10Sinu jutt on ehe näide lobitööst, mida need välismaised "heasoovlikud" metsaostjad räägivad. Oled kenasti võrku langenud, palju õnne. Täpselt sellest see etendus ka rääkis, et kui asju õigete väljenditega serveerida, siis totu eesti inimene neelab sööda kenasti alla, ilma lisaküsimusi esitamata.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:52 Mina ei ole, sest mul ei ole selleks raha. Kuid mõistust on piisavalt, et aru saada, et kui keegi on metsaomanik, siis ei ole mitte kellelgi õigust teda rahaahneks tembeldada, kui ta oma kasvatatud ning hooldatud metsa eest ühel hetkel raha soovib, mitte seda lihtsalt imetleda. Inimesi, kellel on raha nii palju, et seda kulutada ilusate asjade nagu mets ja kunst ostuks ning lihtsalt hoidmiseks, on siiski maailmas vähe.
-
Külaline
Kas tohib küsida, kui vana sa oled?Guest kirjutas: ↑09 Mär 2026 16:30Jah, Pellet presidendiks!Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 14:52 Mina ei ole, sest mul ei ole selleks raha. Kuid mõistust on piisavalt, et aru saada, et kui keegi on metsaomanik, siis ei ole mitte kellelgi õigust teda rahaahneks tembeldada, kui ta oma kasvatatud ning hooldatud metsa eest ühel hetkel raha soovib, mitte seda lihtsalt imetleda. Inimesi, kellel on raha nii palju, et seda kulutada ilusate asjade nagu mets ja kunst ostuks ning lihtsalt hoidmiseks, on siiski maailmas vähe.
-
Külaline
Püüdsin ka seda etendust vaadata, aga minu jaoks kuidagi ei töötanud see asi. Etendus etenduseks. Aga seletage siis mulle, kuidas see käima peaks õieti - metsa hooldus on kallis ja töömahukas asi. Raie peaks minu meelest olema normaalne osa protsessist, millele järgneb uue metsa istutamine. (Keegi pole mu ajusid pesnud, ma lihtsalt ei teagi asjast midagi, see on see, kuidas mina aru saan.) Kas meil Eestis raiutakse praegu rohkem, kui uut metsa isutatakse? Või milles see häda õieti on? Ise elan maal ja lageraiet pole ümbruskonnas eriti suurtel aladel küll näinud.
-
Külaline
Me naaberkrundi omanik müüs raieõiguse, tehti lageraie. Mets oli ülivana, mingit hooldust polnud kunagi tehtud.Külaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 22:36Ise elan maal ja lageraiet pole ümbruskonnas eriti suurtel aladel küll näinud.
Järgmisel aastal pani uued istikud maha ja on ka korralikult hooldamas käinud. Uus mets kasvab kenasti.
-
Külaline
Jah, just, nii ta käima peabki. Istutad, hooldad, raiud, müüd, jälle istutad, hooldad jne. Ei mõista minagi, mismoodi mõnede arust see tsükkel siis välja nägema peaks. Istutad, hooldad, naudid, naudid, naudid mädanevat puitu, naudid võsa ... Kas nii?Guest kirjutas: ↑09 Mär 2026 22:36 Püüdsin ka seda etendust vaadata, aga minu jaoks kuidagi ei töötanud see asi. Etendus etenduseks. Aga seletage siis mulle, kuidas see käima peaks õieti - metsa hooldus on kallis ja töömahukas asi. Raie peaks minu meelest olema normaalne osa protsessist, millele järgneb uue metsa istutamine. (Keegi pole mu ajusid pesnud, ma lihtsalt ei teagi asjast midagi, see on see, kuidas mina aru saan.) Kas meil Eestis raiutakse praegu rohkem, kui uut metsa isutatakse? Või milles see häda õieti on? Ise elan maal ja lageraiet pole ümbruskonnas eriti suurtel aladel küll näinud.
-
Külaline
Mõtle välja. Sind ei ole ülalt näha, kui tiheda puistu all oled. Sellistest kohtadest ei hakata otsimagi.
-
Külaline
Soisel pinnasel ei kasva mingit tihedat puistu, mõni üksik kidur mänd.
-
Külaline
Imestan, et inimestel nii kehv mälu on! See tüüp peksis ju oma armukest. Ju on oma naine ka saanud, sest mees, kes on vägivaldne, see on vägivaldne kõikide naistega. Aga oma naise tümitamisest ei ole avalikkusele räägitud.Guest kirjutas: ↑09 Mär 2026 15:27Minus tekitavad juba need nimed õõvastust, algul taplevad omavahelKülaline kirjutas: ↑09 Mär 2026 11:02Semperi ja Ojasoo päriskunst mulle meeldib.
https://www.delfi.ee/artikkel/74800851/ ... -ja-katega
ja siis asuvad rõõmsas kooskõlas vana haiget ühe jalaga Savisaart mõnitama.
Mina ei tunnista seda paari pärast selle intsidendi välja tulemist. Mehe käitumist isegi ei oska kommenteerida... Ma ei saa tõesti aru, kuidas keegi siiralt naudib niisuguse inimese kunsti ja tegemisi? Ja selliseid naisi, kes lasevad endaga niimoodi käituda ma lihtsalt põlgan.
-
Külaline
Armastatakse rääkida vaid sellest, et raiet tehes saab raha, aga mulle tundub, et eriti just linnainimestel kipub meelest minema, et meil on puitu VAJA.
Puit on igal pool meie ümber, alates elamutest ja nende küttest selle Circle K papptopsini, millest on nii mugav kohvi lürpida, kui linnast 2x aastas loodusesse sõidad. Kui me loobume puidust nagu osa seltskonda soovib, siis võiks kohe ka öelda, millest ollakse valmis oma igapäevatarbimises loobuma, aga seda pole mina veel kellegi suust kuulnud.
Enne seda etendust rääkis Semper televisioonis, et tal on mure sellepärast, et lapsed võõrduvad loodusest. Sellele kirjutan kahe käega alla, see on päriselt probleem. Esimesena võiksid peeglisse vaadata kõik lapsevanemad ja mõelda, mida nad on teinud selleks, et nende lapsed loodust ka muul viisil kui ekraani vahendusel tundma õpiksid. Aga kui loodusesse minemist käsitletakse reisile sõitmisega nagu Saara Pius ühes kampaaniavideos jutustas, siis millest me räägime?
Metsanduse süüdistamine selles, et lapsed ei julge metsa minna, on väga kitsas vaade, mis seda probleemi tegelikult ei lahenda.
Puit on igal pool meie ümber, alates elamutest ja nende küttest selle Circle K papptopsini, millest on nii mugav kohvi lürpida, kui linnast 2x aastas loodusesse sõidad. Kui me loobume puidust nagu osa seltskonda soovib, siis võiks kohe ka öelda, millest ollakse valmis oma igapäevatarbimises loobuma, aga seda pole mina veel kellegi suust kuulnud.
Enne seda etendust rääkis Semper televisioonis, et tal on mure sellepärast, et lapsed võõrduvad loodusest. Sellele kirjutan kahe käega alla, see on päriselt probleem. Esimesena võiksid peeglisse vaadata kõik lapsevanemad ja mõelda, mida nad on teinud selleks, et nende lapsed loodust ka muul viisil kui ekraani vahendusel tundma õpiksid. Aga kui loodusesse minemist käsitletakse reisile sõitmisega nagu Saara Pius ühes kampaaniavideos jutustas, siis millest me räägime?
Metsanduse süüdistamine selles, et lapsed ei julge metsa minna, on väga kitsas vaade, mis seda probleemi tegelikult ei lahenda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 4 külalist