Terviseuudised
Tänan kasuliku ülevaate eest. Ise olen siiani jah selle kanakaka+adru variandiga väetanud, sest kõige mugavam ja lihtsam. Just selle Biolani omaga, see meie enda "Kanakaka graanulid " variant haiseb nii jubedalt, et kindaidki tuleb pikalt tuulutada. Kui aastaid tagasi aeda rajasime, siis aiakujundajad tõid kuskilt seda kakakakat hulgi nn kuivatatud tükkidena, mitte graanulitena ja laotasid taimealadele mulla alla (muidu üsna liivane maapind). See mõjus küll taimedele silmnähtavalt hästi.
Viimati muutis Krissse, 04 Veebr 2026 19:22, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
Minu ema kasutas tomatitel verepulbrit. Ma ei tea, kas ma nime õieti mäletan. Haises hirmsasti, kui kastmisvedelik kokku segatud oli. Tumepruun.Krissse kirjutas: ↑04 Veebr 2026 19:02 Tänan kasuliku ülevaate eest. Ise olen siiani jah selle kanakaka+adru variandiga väetanud, sest kõige mugavam ja lihtsam. Just selle Biolani omaga, see meie enda "Kanakaka graanulid " variant haiseb nii jubedalt, et kindaidki tuleb pikalt tuulutada. Kui aastaid tagasi aeda rajasime, siis aiakujundajad tõid kuskilt seda kakakakat hulgi nn kuivatatud tükkidena, mitte graanulitena ja laotasid taimealadele mulla alla (muidu üsna liivane maapind). See mõjus küll taimedele väga silmnähtavalt hästi.
Kas see ka mingi väetisevariant?
Paistab, et selline toode on täitsa olemas, peletab ulukeid ja kasutatakse vilja- ja dekoratiivpuudel.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2026 19:18Minu ema kasutas tomatitel verepulbrit. Ma ei tea, kas ma nime õieti mäletan. Haises hirmsasti, kui kastmisvedelik kokku segatud oli. Tumepruun.Krissse kirjutas: ↑04 Veebr 2026 19:02 Tänan kasuliku ülevaate eest. Ise olen siiani jah selle kanakaka+adru variandiga väetanud, sest kõige mugavam ja lihtsam. Just selle Biolani omaga, see meie enda "Kanakaka graanulid " variant haiseb nii jubedalt, et kindaidki tuleb pikalt tuulutada. Kui aastaid tagasi aeda rajasime, siis aiakujundajad tõid kuskilt seda kakakakat hulgi nn kuivatatud tükkidena, mitte graanulitena ja laotasid taimealadele mulla alla (muidu üsna liivane maapind). See mõjus küll taimedele väga silmnähtavalt hästi.
Kas see ka mingi väetisevariant?
-
Külaline
Infot siia kopima ajendas see, et paljud räägivad väetamisest, nagu see oleks mingi emotsioonidel põhinev tegevus - et keegi sai väetisekoti kätte ja nüüd muudkui uhab, sest nii tore on uhada.Krissse kirjutas: ↑04 Veebr 2026 19:02 Tänan kasuliku ülevaate eest. Ise olen siiani jah selle kanakaka+adru variandiga väetanud, sest kõige mugavam ja lihtsam. Just selle Biolani omaga, see meie enda "Kanakaka graanulid " variant haiseb nii jubedalt, et kindaidki tuleb pikalt tuulutada. Kui aastaid tagasi aeda rajasime, siis aiakujundajad tõid kuskilt seda kakakakat hulgi nn kuivatatud tükkidena, mitte graanulitena ja laotasid taimealadele mulla alla (muidu üsna liivane maapind). See mõjus küll taimedele silmnähtavalt hästi.
Tegelikult on väetamisel omad optimaalsed tasemed ja millal on juba üle optimaalse. Koduaiapidaja väga täpselt neid ei arvesta (tunde järgi paneb). Kui tootmisega tegu, siis nõuab konkreetsemat planeerimist, kuhu ja mida.
Läbimurre kolesterooliravis: ravim, mida nimetatakse enlitsiidiidiks, töötati välja pärast aastakümneid kestnud uuringuid UT Southwesterni meditsiinikeskuses ja see aitab maksal kahjulikku kolesterooli vereringest tõhusamalt eemaldada. Oluline on see, et see on maailma esimene tõhus suukaudne tablett, mis sel viisil toimib. Lisaks kolesterooli alandavatele eelistele parandas ravim ka paljusid teisi südamehaigustega seotud vere rasvasisalduse näitajaid ja mis kõige tähtsam, LDL-kolesterooli enam kui 57 protsenti patsientidel, kes juba said standardravi – see on suurim langus, mida on kunagi standardse suukaudse ravimi puhul täheldatud. Oluline on see, et patsientidel ei esinenud sagedamini statiinidega seotud kõrvaltoimeid, nagu lihasvalu, maksaprobleemid või II tüüpi diabeedi suurenenud risk.
See on hea uudis neile, kel tavaravi ei ole piisavalt tõhus, eelsoodumus südamehaigustele või ebameeldivad kõrvatoimed praeguses ravis.
See on hea uudis neile, kel tavaravi ei ole piisavalt tõhus, eelsoodumus südamehaigustele või ebameeldivad kõrvatoimed praeguses ravis.
Allpool üks huvitav uuring, (googeldades võib lugeda endale meelepärasest allikast).
Oxfordi ülikooli teadlased analüüsisid 17 vähivormi riski viies toitumisgrupis, alates lihasööjatest kuni veganiteni ja leidsid, et
taimetoitlastel oli väiksem tõenäosus haigestuda kõhunäärme-, rinna-, eesnäärme- ja neeruvähki ning neil oli madalam hulgimüeloomi, verevähi, esinemissagedus.
Kuid neil oli suurem tõenäosus haigestuda soolevähki – veganitel oli 40 protsenti suurem risk kui lihasööjatel ja taimetoitlastel diagnoositi söögitoruvähk peaaegu kaks korda sagedamini.
See ei ole tegelikult üllatav, olen ise alati olnud umbusklik kõikide nende taimekaitsemürkide osas. Ja ühel mu tuttaval avastati paar aastat tagasi maovähk. Taimetoitlane, eelistades toortoitu, nii palju kui võimalik ja ei ütelnud ära veinist. Ja vein enamjaolt tühjas maos, kus pole rasvaseid siduvaid ained....
Oxfordi ülikooli teadlased analüüsisid 17 vähivormi riski viies toitumisgrupis, alates lihasööjatest kuni veganiteni ja leidsid, et
taimetoitlastel oli väiksem tõenäosus haigestuda kõhunäärme-, rinna-, eesnäärme- ja neeruvähki ning neil oli madalam hulgimüeloomi, verevähi, esinemissagedus.
Kuid neil oli suurem tõenäosus haigestuda soolevähki – veganitel oli 40 protsenti suurem risk kui lihasööjatel ja taimetoitlastel diagnoositi söögitoruvähk peaaegu kaks korda sagedamini.
See ei ole tegelikult üllatav, olen ise alati olnud umbusklik kõikide nende taimekaitsemürkide osas. Ja ühel mu tuttaval avastati paar aastat tagasi maovähk. Taimetoitlane, eelistades toortoitu, nii palju kui võimalik ja ei ütelnud ära veinist. Ja vein enamjaolt tühjas maos, kus pole rasvaseid siduvaid ained....
-
Külaline
Veinid(eriti odavad marketi omad, mida tegelikult enamus tarbib- ka mina aegajalt), sisaldavad sulfaate.Krissse kirjutas: ↑28 Veebr 2026 14:11 Allpool üks huvitav uuring, (googeldades võib lugeda endale meelepärasest allikast).
Jah, aga praktiliselt kõik veinid sisaldavad sulfaate, neid tekib juba looduslikult käärimisprotsessis, ja lisatakse ainult selleks, et bakterite vohamist takistada. Et see ilma variant ei tarvitse ka väga tervislik olla. Mäletan, et Fonte al Vescovo veinikeldris oli üks sulfaadivaba vein, aga nad müüsid seda ainult sealsamas kohapeal (Toskaanas). Tegelikult peetakse alkoholi kõige kahjulikumaks aineks hoopis atseetaldehüüde.Külaline kirjutas: ↑28 Veebr 2026 14:43Veinid(eriti odavad marketi omad, mida tegelikult enamus tarbib- ka mina aegajalt), sisaldavad sulfaate.Krissse kirjutas: ↑28 Veebr 2026 14:11 Allpool üks huvitav uuring, (googeldades võib lugeda endale meelepärasest allikast).
https://www.nbcnews.com/health/aging/mu ... rcna262002
Ehk et siis tablett multivitamiine päevas aeglustab bioloogilist vananemist. Palju on räägitud sellest, et sööge täisväärtuslikku toitu, nüüd siis selline huvitav avastus.
PS. kellel link ei meeldi (siin neid nurisejaid olnud), võivad googeldada, uuringutulemusi refereeritakse väga erinevates väljaannetes.
Ehk et siis tablett multivitamiine päevas aeglustab bioloogilist vananemist. Palju on räägitud sellest, et sööge täisväärtuslikku toitu, nüüd siis selline huvitav avastus.
PS. kellel link ei meeldi (siin neid nurisejaid olnud), võivad googeldada, uuringutulemusi refereeritakse väga erinevates väljaannetes.
-
Külaline
No kui see nii oleks, siis poleks ilukirurgidel käed-jalad tööd täis. Sama kõigi "noorendavate" kreemidega- milleks siis ikkagi noa alla minnakse, kui saaks lihtsamal ja soodsamal viisil noor püsida?Krissse kirjutas: ↑11 Mär 2026 16:31 https://www.nbcnews.com/health/aging/mu ... rcna262002
Igasuguse uue info korral tuleks ikka kõigepealt artikkel või vähemalt kokkuvõte sellest läbi lugeda, siis saad aru, mida kommenteerid. Praeguse juhul oleksid saanud aru mida noorendab ja kuidas noorendab, siis oleksid selle kommentaari jätnud tegemata, sest see ei puutu üldse asjasse. Mitte keegi pole kuskil kirjutanud kreemidest ega noorena püsimisest. Ma ei viitsi hakata ka puust ja punaseks selgitama, miks kreeme kasutatakse ja mida nad teevad ja mida tähendab BIOLOOGILISE vananemise aeglustamine. Vihje - ilukirurgid on täiesti eraldi teema (aga sedagi pole mõtet alavääristada, viib kohe mõtte ...viinamarjadele).Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 17:12No kui see nii oleks, siis poleks ilukirurgidel käed-jalad tööd täis. Sama kõigi "noorendavate" kreemidega- milleks siis ikkagi noa alla minnakse, kui saaks lihtsamal ja soodsamal viisil noor püsida?Krissse kirjutas: ↑11 Mär 2026 16:31 https://www.nbcnews.com/health/aging/mu ... rcna262002
-
Külaline
Aga samas mu meedikust sõber väidab, et mõttetu vitamiine tableti kujul võtta. Et pissid nagunii kõik välja.
-
Külaline
Ma ka artiklit ei lugenud, sest ma ei usu sellist umbluud nagunii, aga sina usud, et on võimalik variant, et väljast oled nagu krimpsus rosin, aga organism on ikka nagu 15-aastasel?!Krissse kirjutas: ↑11 Mär 2026 18:51
Igasuguse uue info korral tuleks ikka kõigepealt artikkel või vähemalt kokkuvõte sellest läbi lugeda, siis saad aru, mida kommenteerid. Praeguse juhul oleksid saanud aru mida noorendab ja kuidas noorendab, siis oleksid selle kommentaari jätnud tegemata, sest see ei puutu üldse asjasse. Mitte keegi pole kuskil kirjutanud kreemidest ega noorena püsimisest. Ma ei viitsi hakata ka puust ja punaseks selgitama, miks kreeme kasutatakse ja mida nad teevad ja mida tähendab BIOLOOGILISE vananemise aeglustamine. Vihje - ilukirurgid on täiesti eraldi teema (aga sedagi pole mõtet alavääristada, viib kohe mõtte ...viinamarjadele).
Mis see välimus siia puutub? Ausalt ma ei oska sellele vastata, loe palun artikkel läbi. Kust sa oled saanud ettekujutuse, et see kuidagi VÄLIMUSELE mõjub? Juba aastaid räägitakse sellest, et eesmärk pole inimese eluiga pikendada, eesmärk on TERVELT ELATUD aastate arvu pikendada. Selle suunas kõik töötavadki. Mis kasu on elust, kui oled elus, aga süda on läbi, ülekaal ja diabeet, reisida ei saa, istud kodus ja kõnnid autosse, tagasi. Esimesena tuleb vähene liikumine, siis ülekaal ja seal läheb edasi... Mida viletsam on olukord bioloogilise eaga, seda altim on inimene ka vanadusega kaasnevatele haigustele. Nii lihtne see ongi.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2026 06:08Ma ka artiklit ei lugenud, sest ma ei usu sellist umbluud nagunii, aga sina usud, et on võimalik variant, et väljast oled nagu krimpsus rosin, aga organism on ikka nagu 15-aastasel?!Krissse kirjutas: ↑11 Mär 2026 18:51
Igasuguse uue info korral tuleks ikka kõigepealt artikkel või vähemalt kokkuvõte sellest läbi lugeda, siis saad aru, mida kommenteerid. Praeguse juhul oleksid saanud aru mida noorendab ja kuidas noorendab, siis oleksid selle kommentaari jätnud tegemata, sest see ei puutu üldse asjasse. Mitte keegi pole kuskil kirjutanud kreemidest ega noorena püsimisest. Ma ei viitsi hakata ka puust ja punaseks selgitama, miks kreeme kasutatakse ja mida nad teevad ja mida tähendab BIOLOOGILISE vananemise aeglustamine. Vihje - ilukirurgid on täiesti eraldi teema (aga sedagi pole mõtet alavääristada, viib kohe mõtte ...viinamarjadele).
See on lihtsalt üks avastus, mis hindas bioloogilist iga inimestel, kes võtsid ühe tableti multivitamiini päevas, võrreldes nendega, kes ei võtnud. Selle taustal on kindlasti ka asjaolu, et inimeste toitumine läheb üha viletsamaks, ultratöödeldud toite ilmub üha rohkem toidulauale.
Keegi ei käsi midagi võtta, igaüks teeb mida soovib. Ma mõtlesin oma naiivsuses, et siin on inimesi, keda selline info huvitaks või innustaks arutlema, aga paistab et ei. Loovutan.
Mind huvitab. Aga kas oli kirjas ka, kaua neid multivitamiine võib võtta? Kas aastate kaupa võib võtta, nt 10 aastat iga päev? Kas vitamiine liiga palju ei saa? Nüüd ma ise leidsin guuglist sellise asja:
Can I take 5 different vitamins at once?
You can—but it's probably not a good idea. For some supplements, optimal absorption can depend on the time of day taken. Not only that—taking certain vitamins, minerals, or other supplements together can also reduce absorption and may result in adverse interactions, which can be harmful to your health.
Seega, võta nüüd kinni...
You can—but it's probably not a good idea. For some supplements, optimal absorption can depend on the time of day taken. Not only that—taking certain vitamins, minerals, or other supplements together can also reduce absorption and may result in adverse interactions, which can be harmful to your health.
Jah, A ja D vitamiini võib liiga palju saada, kuigi see on ebatõenäoline, aga siiski. Jälgiti siis eelkõige toimet 60+ inimestel ja kui 24 kuu jooksul kõik vananesid 24 kuud, multivitamiinide tarbijate biloogiline iga kõigest 20 kuud, (rakuline vanus lihtsustatult). Need katsetajad võtsid multivitamiini iga päev, aga see katse ei kestnud aastakümneid. Eeldatavasti mida üksluisem on söök, seda suurem see kasutegur ja pole vahet, milline see multivitamiin täpselt on.Tolmukübe kirjutas: ↑13 Mär 2026 13:56 Mind huvitab. Aga kas oli kirjas ka, kaua neid multivitamiine võib võtta? Kas aastate kaupa võib võtta, nt 10 aastat iga päev? Kas vitamiine liiga palju ei saa? Nüüd ma ise leidsin guuglist sellise asja:
Ma ei tea, kui palju meil siin Eestis ülepea seda mitmekülgset tervislikku toitumist on võimalik harrastada selle viimaste aastate hinnaralli taustal. Poodides valik kitsaks jäänud ja inimeste ostud samuti, kuuldavasti.
On vahet, milline see multivitamiin täpselt on.
What to Look for in a Multivitamin and What to Avoid
Nutritional Weight & Wellness | Nutrition Classes & Counseling
https://www.weightandwellness.com › w...
·
23. juuni 2025 — If it contains calcium carbonate and/or magnesium oxide— it's not a good quality multivitamin. Calcium carbonate can cause calcium deposits ...
·
23. juuni 2025 — If it contains calcium carbonate and/or magnesium oxide— it's not a good quality multivitamin. Calcium carbonate can cause calcium deposits ...
See võib õige olla küll, hea tähelepanek!Tolmukübe kirjutas: ↑14 Mär 2026 08:13 On vahet, milline see multivitamiin täpselt on.
·
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist