Veise peekonit saab jah. Suitsutatud kujul on see muidugi meeletu delikatess ja seda ma nägin ainult Egiptuses.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2024 14:42Kust Jeemenis peekonit saab? Või neil on mingid kalkuni/veisepeekonid asenduseks? Ma üldse ei arva, et sa luiskad Jeemeni kohta, siiralt huvitabJuustup kirjutas: ↑15 Juul 2024 14:15 Kuna olen viimasel ajal väga palju salatitest toitunud, siis täna teen ahjuvõileibu.
Minu retsept on järgmine:
Teen saiaviilud ühelt poolt ketsupiga kokku ning jaotan ahjuplaadile. Praen peekoni, panen saiadele. Praen sibula, segan selle toore hakkliha juurde. Hakkliha sisse panen ühe muna ning soola- pipart.
Segan hakkliha segu läbi ning katan sellega saiad ja peekoni. Lähevad ahju. Kui on pooleldi valmis siis lisan peale tomativiilu ja lasen edasi küpseda. Siis pisut pipart tomatile peale ning peale viil(või kaks) juustu. Kui tahta eriti krõbedat saia alla, siis soovitan saia natuke üle röstida ning hakklihast võimalikult mahla välja pigistada eelnevalt- sai jääb krõbedam.
Olen ka shampinjoni sabasid sinna toppinud, kui need üle on juhtunud olema
/Juustup![]()
Ma olen kindel, et siin on kõik tegelikult olemas, aga mingites ekstra poodides ja ropu hinnaga. Selles mõttes on elu Egiptuses ikka valgele inimesele oluliselt lihtsam.
Küll aga on nik siin kui üldse lähis-idas meeletu valik mereande ! Eestis on need ju ropult kallid, siin saad poolmuidu kui õigel ajal õiges kohas oled.
Oh ja no muidugi see lõputu chapatis(kohalik sai..) ma vist võiksin oma toa seinu sellega varsti vooderdama hakata. Ostad tüki kana,antakse hunnik kohalikku leiba peale. Kui vastu ei võta, vaadatakse imelikult ja solvutakse. Olen alla andnud ja võtan kaasa aga ma ei suuda neid ära süüa. Olen pimedas kuhugi kilekotiga ära poetanud, alati on kiirelt ka ära kadunud. No ei jõua mina seda saia kilode viisi ära süüa.
Samas ma võin öelda, et nende värske sai on suussulav. Mul on plaanis lähiajal Egiptusesse sõita ning seal on mul Eesti merevaiku- tahan ära proovida kohaliku värske chapatise Eesti merevaiguga. Usun, et need kaks klapivad veatult!:)
/Juustup