Naised ja auto

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Petmisolukordade vältimiseks on mul isiklik autoremondimees ja uldehitusmees ja torumees jne. Aastaid koostööd tehes kujunevad usaldusväärsed suhted ja tean ka ise teemadest rohkem kui keskmine inimene. Esindusi väldin.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 23:59
Guest kirjutas: 14 Mär 2026 23:22
Guest kirjutas: 14 Mär 2026 23:12
Ma kahtlustan, et sa isegi ei tea, kui sind petetakse. Sellest siin ka teema. Üks üksik naisterahvas lihtsalt ei teagi, mis ja kus...
Selliseid on tõesti lihtne petta, kes sedagi ei mäleta, et juba kirjutas sama kommentaari pool tundi tagasi.
Kirjutasin küll! Palun vabandust! Olen täna veini joonud ja enesekontroll ei ole piisav. Veel kord vabandan!
Pool tundi hiljem olid veinivines ja ei mäletanud, et oma mõtte juba kirjutasid ... ja siis kirjutasid täht-tähelt samasuguse postituse kui enne????? Või sa teed mustandeid kodus kaustikusse, mida pärast siia ümber kirjutad?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 00:09
Guest kirjutas: 14 Mär 2026 23:22

Selliseid on tõesti lihtne petta, kes sedagi ei mäleta, et juba kirjutas sama kommentaari pool tundi tagasi.
Kirjutasin küll! Palun vabandust! Olen täna veini joonud ja enesekontroll ei ole piisav. Veel kord vabandan!
Pool tundi hiljem olid veinivines ja ei mäletanud, et oma mõtte juba kirjutasid ... ja siis kirjutasid täht-tähelt samasuguse postituse kui enne????? Või sa teed mustandeid kodus kaustikusse, mida pärast siia ümber kirjutad?
Ma tõesti ei tee omale mustandeid. Sina teed iga oma suvalise kraaksatuse kohta mustandeid?

Ju läksin oma kirjutatud teemaga vali "leht tagasi", siis tuligi postitus täpselt samal kujutus uuesti ja ma valisin kogemata uuesti "submit". No anna andeks!
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 00:23
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 00:09

Ma tõesti ei tee omale mustandeid. Sina teed iga oma suvalise kraaksatuse kohta mustandeid?

Ju läksin oma kirjutatud teemaga vali "leht tagasi", siis tuligi postitus täpselt samal kujutus uuesti ja ma valisin kogemata uuesti "submit". No anna andeks!
Eiei, mina ei süüdistanud üldse, lihtsalt olin hämmingus, et kuidas see olla saab.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 20:00 Ei oska paremat pealkirja panna. Minu küsimus on üksikutele naistele, ehk nendele naistele, kelle elus meespool puudub. Kuidas te toimetate oma autoga, kui on vaja teha hooldust või kui on vaja remonti? Kuidas te väldite petta saamist?

Minul oli hiljuti kogemus. Mees tegi hinna päringu erinevatesse autoesindustesse. Vaja vahetada piduriklotsid ja mingid plekid. Valisime siis ühe pealtnäha soliidse asutuse, kes tegi ka üsna hea pakkumise. Tööhind oli 140. Kõik varuosad-vajalikud jupid oli mees juba ära tellinud. Viisin siis auto ühel päikeselisel päeval sinna asutusse. Varsti helistatakse mulle, et tegelikult on nii, et selleks, et see töö ära teha, tuleb mingid laagrid lahti keerata. Aga pärast samasid laagreid tagasi panna ei saa. Uurin siis, et kui palju see laagrite vahetus maksab. Üks laager maksab 180 eurot. Vahetada on vaja 2 laagrit. Seega, esialgsele 140 eurole lisandub veel 360 eurot. Kuidas üks autofirma ei tea seda ette, et sellise tööga kaasneb laagrite vahetus?

Mina ei osanud selle mehega väidelda ega vaielda. Ütlesin vaid, et mu mees helistab teile. Kui mees helistas siis enam toru ei võetud. Ilmselt saadi aru, et mees, kes võib midagi asjadest jagada ja sekkub. Lõpuks sai mees nendega ühendust. Kuna mul mees on ise ka oma autodel seda tööd teinud, siis teab, et see, mis mulle räägitakse, ei ole õige. Mees rääkis talle ära, mida tema sellest jutust arvab ja küsis, et kas tahate seda tööd teha või mitte. Siis lasti kõrvad lonti ja nõustuti... Ja sai tehtud küll.

Kui autole järele läksin, siis selgus, et summa oli ikka kasvanud 140 euro pealt 180 eurole. Et nii raske oli mingeid polte olnud lahti saada ja et pidi palju vaeva nägema.

Mõtlen seda, et kui ma oleksin üksik naisterahvas, siis ma oleksin ilmselt igatepidi nööritud. Kuidas teie välistate enda petmise?
Pane see petistest koosneva firma nimi ka siis siia üles ka, teistel ka hea teada. Kirjutad nagu mingist igapäevasest ja tegevusest teenusepakkuja poolt. Mingid pisipätid üritasid valedega sult just ligi 400 eurot välja petta ja sina teinud lõpuks midagi. Kui keegi üritaks mult poole väiksema summaga rahakotti ära varastada oleksin juba ammu politseis.
Külaline

Ma kahtlustan, et sa isegi ei tea, kui sind petetakse. Sellest siin ka teema. Üks üksik naisterahvas lihtsalt ei teagi, mis ja kus...
Ma kahtlustan, et meesterahvad ei tea täpselt samamoodi, kui neid petetakse. Ei ole see üksik naisterahvas mingi eriline lollide liik, nagu sina näid arvavat.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 20:00 Ei oska paremat pealkirja panna. Minu küsimus on üksikutele naistele, ehk nendele naistele, kelle elus meespool puudub. Kuidas te toimetate oma autoga, kui on vaja teha hooldust või kui on vaja remonti? Kuidas te väldite petta saamist?

Minul oli hiljuti kogemus. Mees tegi hinna päringu erinevatesse autoesindustesse. Vaja vahetada piduriklotsid ja mingid plekid. Valisime siis ühe pealtnäha soliidse asutuse, kes tegi ka üsna hea pakkumise. Tööhind oli 140. Kõik varuosad-vajalikud jupid oli mees juba ära tellinud. Viisin siis auto ühel päikeselisel päeval sinna asutusse. Varsti helistatakse mulle, et tegelikult on nii, et selleks, et see töö ära teha, tuleb mingid laagrid lahti keerata. Aga pärast samasid laagreid tagasi panna ei saa. Uurin siis, et kui palju see laagrite vahetus maksab. Üks laager maksab 180 eurot. Vahetada on vaja 2 laagrit. Seega, esialgsele 140 eurole lisandub veel 360 eurot. Kuidas üks autofirma ei tea seda ette, et sellise tööga kaasneb laagrite vahetus?

Mina ei osanud selle mehega väidelda ega vaielda. Ütlesin vaid, et mu mees helistab teile. Kui mees helistas siis enam toru ei võetud. Ilmselt saadi aru, et mees, kes võib midagi asjadest jagada ja sekkub. Lõpuks sai mees nendega ühendust. Kuna mul mees on ise ka oma autodel seda tööd teinud, siis teab, et see, mis mulle räägitakse, ei ole õige. Mees rääkis talle ära, mida tema sellest jutust arvab ja küsis, et kas tahate seda tööd teha või mitte. Siis lasti kõrvad lonti ja nõustuti... Ja sai tehtud küll.

Kui autole järele läksin, siis selgus, et summa oli ikka kasvanud 140 euro pealt 180 eurole. Et nii raske oli mingeid polte olnud lahti saada ja et pidi palju vaeva nägema.

Mõtlen seda, et kui ma oleksin üksik naisterahvas, siis ma oleksin ilmselt igatepidi nööritud. Kuidas teie välistate enda petmise?

Olen naine ja olen vahetanud rattalaagreid, mees oli ka küll juures. Aga vot küttepuid ma enam oma naisehäälega ei telli, kogemus käes, lasen kellelgi mehel helistada.
Külaline

Olen naine ja olen vahetanud rattalaagreid, mees oli ka küll juures. Aga vot küttepuid ma enam oma naisehäälega ei telli, kogemus käes, lasen kellelgi mehel helistada.
Mina ei ole üksik naine, aga kodused remonditööd organiseerin mina, sest mul on rohkem aega kui mehel. Küttepuude ja autoremondiga probleemi pole. Mõni jorss ehitaja tuleb küll sellise olekuga, et minuga ta ei suhtle, kas härra ka kodus on, aga see asi saab ruttu ära klaaritud. Üks pani näiteks lambid valesti, mitte joonise järgi, siis hakkas mulle midagi seal vastu pirisema, et mida ka naised teavad. No tere tali, ma olen õppinud inseneriks ja mingi põhiharidusega jorss, kes joonist lugeda ei oska, teab enda arust paremini. Eks siis tuleb ennast kehtestada ja lasta asjad ümber teha.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 09:11
Mina ei ole üksik naine, aga kodused remonditööd organiseerin mina, sest mul on rohkem aega kui mehel. Küttepuude ja autoremondiga probleemi pole. Mõni jorss ehitaja tuleb küll sellise olekuga, et minuga ta ei suhtle, kas härra ka kodus on, aga see asi saab ruttu ära klaaritud. Üks pani näiteks lambid valesti, mitte joonise järgi, siis hakkas mulle midagi seal vastu pirisema, et mida ka naised teavad. No tere tali, ma olen õppinud inseneriks ja mingi põhiharidusega jorss, kes joonist lugeda ei oska, teab enda arust paremini. Eks siis tuleb ennast kehtestada ja lasta asjad ümber teha.

Mul lihtsalt ühe satsi tellitud puudega tekkis küsimus peas, et kas meesterahvale oleks ka selliseid toodud. Ma ligi aasta omaette.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 09:14

Mul lihtsalt ühe satsi tellitud puudega tekkis küsimus peas, et kas meesterahvale oleks ka selliseid toodud. Ma ligi aasta omaette.
Ilmselgelt toovad sellised kõigile samad puud. Olen saatnud tagasi võrgud, kus oli puid vaid pool lubatud kogusest sees, kuigi tellimuse esitas meesterahvas.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 09:16
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 09:14

Ilmselgelt toovad sellised kõigile samad puud. Olen saatnud tagasi võrgud, kus oli puid vaid pool lubatud kogusest sees, kuigi tellimuse esitas meesterahvas.

Ma vaatan jah, kas helistan ka järgmine kord ise või lasen mõnel mehehäälel. Küttepuude koha pealt juba spetsialist ka ja ei lasegi maha laadida enne kui üle vaadatud.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 21:38 Ma arvan ka, et siin pole sugu üldse määrav, väga paljud mehed ei tea ka autodest midagi või ei tea piisavalt. Samas vb naist julgetakse petta rohkem. Mina pole petmisega kokku puutunud, aga eks see oht on kindlasti, kui pole teadjat kõrval.
Esinduses jah ehk ei peteta, aga lihtsalt maksad kõige eest kaks korda rohkem ...
Äkki sa ei teagi, et sind on petetud? Kui sulle ikka öeldakse, et see või teine asi on katki ja vaja välja vahetada, siis sa lihtsalt nõustud ja maksad. Ja nagu ma eespool kirjutasin, siis ka täiesti soliidsed asutused (Amserv) petavad.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 22:35 Mina haldan seda nii, et tean ise autodest piisavalt palju ning kui tekib kahtlus, et mingit soga aetakse, vaatan ja uurin internetist täpselt järgi.

Üks stampkoht, kus niisama raha teenida tahetakse, on rehvide vahetamisel küsimine, et kas tasakaalustada on ka vaja. No ei ole mingil 90% juhtudest. Aga see on hea koht, kus niisama paarkümmend eurot teenida.
Kuidas sa seda youtubest üle kontrollid, kas laagreid on vaja vahetada või mitte? Selleks, et sellist asja teada, peaks olema inimene ISE seda tööd teinud. Lihtsalt internetist uurimisest ei piisa.

Ja rattaid on alati vaja pärast vahetust tasakaalustada. See on elementaarne toiming.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 09:06Varsti helistatakse mulle, et tegelikult on nii, et selleks, et see töö ära teha, tuleb mingid laagrid lahti keerata. Aga pärast samasid laagreid tagasi panna ei saa. Uurin siis, et kui palju see laagrite vahetus maksab. Üks laager maksab 180 eurot. Vahetada on vaja 2 laagrit. Seega, esialgsele 140 eurole lisandub veel 360 eurot. Kuidas üks autofirma ei tea seda ette, et sellise tööga kaasneb laagrite vahetus?
Sellised asjad võivad tõesti ilmneda alles vahetuse käigus. Paöja pealevaatamisega ei saa näha üksgi mehaanik, kui mõni sisemine(peidus olev) osa kulunud või katki on.
Mul oli isiklik mehhaanik, kes oli väga usaldusväärne ja tegi pea olematu töötasuga mu autot. Ja oli küll neid asju, mis poole remondi ajal ilmnesid, et on vaja ka ekstra juppe välja vahetada. Aga eks mul oli pks õnnetu autoeksemplar ka. Sellel oli koguaeg mingi jama 😃
Külaline

Guest kirjutas: 14 Mär 2026 22:55
Võib-olla tõesti, aga suurem osa mehi ei tea täpselt samuti autodest mitte midagi. Ja ise nad neid lahti ei kaeva, diagnostikat ei tee, et nad täpselt teaks, kas petetakse või mitte. See sinu üksiku naisterahva jutt on naeruväärne.
Siin vist räägib noorem põlvkond. Tänased 50+ mehed ikka enamasti kõik mõikavad neid asju. Ja on omal ajal juba vene autode putitamisega käe valgeks saanud ja tunnevad ka kaasaegsete autode süsteeme.
Külaline

Mul on kogemus, kus väidetavalt pandi autole uued piduriklotsid, tegelikult seda ei tehtud. Rohkem sinna töökotta lihtsalt ei lähe. Pole kindel, kas naiseks olemine midagi määras või mitte, aga alandav on küll, kui idioodiks peetakse. Ju siis pole klientide hoidmine prioriteetne.
Teine töökoda tegi kirvehinnaga õlivahetuse, et ah, me siin tegime veel seda ja seda ja... Kas ma küsisin või? Taaskord hääletan jalgadega.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 08:56
Ma kahtlustan, et meesterahvad ei tea täpselt samamoodi, kui neid petetakse. Ei ole see üksik naisterahvas mingi eriline lollide liik, nagu sina näid arvavat.
Ma ei pea üksikuid naisi eriliseks lollide liigiks. Küll aga peavad autoremonditöökojad, nagu näha.

Ma saan aru, et ma olen väga solvanud ja riivanud siin üksikuid naisi, sest päris mitu on siin selle peale ülitundlikult reageerinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 10:50
Kuidas sa seda youtubest üle kontrollid, kas laagreid on vaja vahetada või mitte? Selleks, et sellist asja teada, peaks olema inimene ISE seda tööd teinud. Lihtsalt internetist uurimisest ei piisa.
Näiteks nii:
https://youtu.be/TXC0gSTLEkY?is=nO07udJMJkHLTUkL
Ja rattaid on alati vaja pärast vahetust tasakaalustada. See on elementaarne toiming.
Tavalise rehvivahetuse puhul ei tasakaalusta sul keegi midagi, isegi kui nad seda väita üritavad. Mul nt on nii suve- kui talverehvid velgedel. Panevad kähku alla ja ei hakka sul keegi süvenema, kas mõne rehvi sisse on vaja raskusi paigaldada.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 11:22mõne rehvi sisse on vaja raskusi paigaldada.
Vabandust, velje.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Ideaalis võiks igal inimesel olla oma perearst, oma juuksur, oma ehitusmees, oma hambaarst, oma automehaanik. Inimesed keda te usaldate ja kes ei tõmba teil nahka üle kõrvade. Kui jooksete autoga eri töökodade vahet, siis on see tõenäosus olemas (nahk üle kõrvade), kui leiate omale ühe automehaaniku, siis võite rahulikumalt hingata. Petta võivad nii autoesindused, kui ka muud töökojad, vahet ei ole. Mis puutub raha juurdeküsimisse, siis kõike asju ette ei näe. Mõni polt oli roostes ja ei tulnud lahti, mõni polt murdus hoopis ära, alati võib planeeritust rohkem tööaega minna ja kliendilt nõutakse see sisse. Lisaks võivad ilmneda töö käigus, et vahetaks veel selle ja tolle asja ära, kui see avastatakse. Viisakas on kliendilt luba küsida. Aga jah märksõna on siin usaldus. Leidke endale sobiv automehaanik ja hooldage oma autot tema juures.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist