Kui inimene ei oska muud, kui vaielda, on ta teadmised väga väikesed ja mitte miski, mida ta ütleb, ei tekita kelleski mingit elevust. Kui vahel harva siia vaadata, siis kannatab ära. Aga olen aru saanud, et mingeid huvitavamaid teemasid pole mõtet algatadagi, keegi keerab ikka ära...Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2026 22:23 Jumal tänatud, et inimesed vaidlevad, vähemalt mingigi elevus.
Teile, vaidlushullud!!
-
Külaline
-
Külaline
Minu arust on eriti teretulnud vaidlused keele ja õigekirja teemal. Mina olen teisi parandanud ja mind on parandatud. Jah, ma teen ka vigu! Ja tõttöelda olen päris palju ka õppinud t'änu sellele, et mind või kedagi teist on parandatud.
Minu jaoks on täiesti mõistetamatud need inimesed, kes solvuvad parandamise peale ja peavad seda ärapanemiseks. Kunagi keegi isegi ütles, et jah, ta tänab küll parandamise eest, aga sisimas on kohutavalt vihane. Täiesti kummaline! Hea meel peaks ju olema, et keegi parandas ja sa tulevikus enam samasugust viga ei tee, võib-olla kuskil palju peenemas seltskonnas.
Minu jaoks on täiesti mõistetamatud need inimesed, kes solvuvad parandamise peale ja peavad seda ärapanemiseks. Kunagi keegi isegi ütles, et jah, ta tänab küll parandamise eest, aga sisimas on kohutavalt vihane. Täiesti kummaline! Hea meel peaks ju olema, et keegi parandas ja sa tulevikus enam samasugust viga ei tee, võib-olla kuskil palju peenemas seltskonnas.
-
Külaline
Küll see võiks igav olla. Kunagi oli selline koht - Perefoorum vist oli nimi. Mitte Perekool. Kõik kiitsid üksteist ja kõik oli väga nunnu. Üliebaloomulik, ühesõnaga.Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 23:05 Ma olen hakanud mõtlema, et tore oleks teha selline kutsetega foorum, kuhu saab teatud ankeedi täitmisel. Umbes nii, nagu ettevõtjana valid endale töötajaid ja tulemuseks ongi tore ja ühtne kollektiiv. Oluline poleks vanus, aga kõrge EQ ja tolerantsus.![]()
-
Külaline
Minule meeldib vaielda. Ja ma oskan ikka päris mõndagi rohkem kui vaielda. Millest sinu selline ettekujutus, et kõik vaidlejad on rumalad? Täiesti arusaamatu. Sa ajad kraaklemise ja vaidlemise segi. Need ei ole üks ja seesama ja neid ei peaks mõlemat vaidlemiseks nimetama.Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 23:09Kui inimene ei oska muud, kui vaielda, on ta teadmised väga väikesed ja mitte miski, mida ta ütleb, ei tekita kelleski mingit elevust. Kui vahel harva siia vaadata, siis kannatab ära. Aga olen aru saanud, et mingeid huvitavamaid teemasid pole mõtet algatadagi, keegi keerab ikka ära...Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2026 22:23 Jumal tänatud, et inimesed vaidlevad, vähemalt mingigi elevus.
-
Külaline
Ma mäletan ka seda foorumit. Ja üsna ruttu see ninnu-nännu asi ka välja suri. Kaua sa ikka viitsid lugeda, et nii armas, et Kevin hakkas pöörama ja Miia läks lasteaeda. Seal oli mingi imelik komme rääkida oma pereliikmetest nimepidi. Just nagu kõik oleks üksteist omavahel tundnud ja oleks pidanud teadma, kes on Kevin ja kes Miia.Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 23:39Küll see võiks igav olla. Kunagi oli selline koht - Perefoorum vist oli nimi. Mitte Perekool. Kõik kiitsid üksteist ja kõik oli väga nunnu. Üliebaloomulik, ühesõnaga.Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 23:05 Ma olen hakanud mõtlema, et tore oleks teha selline kutsetega foorum, kuhu saab teatud ankeedi täitmisel. Umbes nii, nagu ettevõtjana valid endale töötajaid ja tulemuseks ongi tore ja ühtne kollektiiv. Oluline poleks vanus, aga kõrge EQ ja tolerantsus.![]()
-
Külaline
Mis te arvate, kas seisukoht, et" seni kuni su jalad on minu laua all, teed nagu ma ütlen" on sama " meie peres on meie reeglid". Ja see " meie" ei tähenda muidugi seda, et laps ka reegleid hakkab looma, vaid et "meie" kõlab ilusamini. Tegelikult on" meie "ikka "minu. " ja mõte jääb samaks.
Mitte et vaidlemine oleks alati halb. Aga inimestel ongi erinevad seisukohad ja vaated. Ja nende üle vaieldakse.
Vaieldakse sõnastuse üle.
Mitte et vaidlemine oleks alati halb. Aga inimestel ongi erinevad seisukohad ja vaated. Ja nende üle vaieldakse.
Vaieldakse sõnastuse üle.
-
Külaline
Kas ärritus, et riigikogutöötajate palgad tõusevad, on ath ilming?
Kas uudised manipuleerivad nii inimestega, et see peaks ärritama?
-
Külaline
Kuidas see jutt on vaidlemisega seotud?Guest kirjutas: ↑17 Mär 2026 06:07 Kas ärritus, et riigikogutöötajate palgad tõusevad, on ath ilming?
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 23:05 Ma olen hakanud mõtlema, et tore oleks teha selline kutsetega foorum, kuhu saab teatud ankeedi täitmisel. Umbes nii, nagu ettevõtjana valid endale töötajaid ja tulemuseks ongi tore ja ühtne kollektiiv. Oluline poleks vanus, aga kõrge EQ ja tolerantsus.![]()
Ja siis selgub, et sa idee autorina jääd hoopis välja sealt.
Vaidlemisega on nii, et on inimesi, kes sobivad omavahel ja mõistavad teemat poolelt sõnalt samamoodi ja on inimesi, kes omavahel ei sobi ja üksteisest aru ei saa. Nii see oli, on ja jääb. 6 ja 9, vaata mispidi soovid.
Hea kui inimene on piisavalt tark, et teada, kui rumal ta tegelikult oma elu lõpuni enamikes teemades on. Me kõik oleme rumalad.
-
Külaline
Oli jaa. Tegin ka sinna kasutaja, panin nimeks Kriipsujuku ja üks lihtsake tundis mind otsekohe ära. Olevat tema külakaaslaneKülaline kirjutas: ↑16 Mär 2026 23:39Küll see võiks igav olla. Kunagi oli selline koht - Perefoorum vist oli nimi.
See minu ainsaks postituseks seal jäigi.
-
Külaline
Lisa sellele veel akuutne vajadus teisele halvasti öelda ja ongi korras.roosaroos kirjutas: ↑16 Mär 2026 16:53Sest inimesele tavaliselt ei piisa sellest, et tal on õigus. Ta peab ilmtingimata ka tõestama, et teisel ei ole õigus ja sealtmaalt läheb asi käest.Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 16:32 Mina läksin praegu keema. Rahul?
Aga mina küll ei mõista, miks inimesed vaielda ei tohi. Loomulikult tohivad. Sõimelda ei tohi, solvata ei tohi, aga eriarvamuste üle vaidlemine on igati normaalne.
Siingi näha, kuidas mõned arvavad, et nad omavad seda foorumit. Käsutavad teisi ja teavad täpselt, milliseid teemasid siia teha tohib ja milliseid mitte.
-
Külaline
Jah, aga tark inimene ei hakkagi rohkem vaidlema, kui näeb, et argumentide analüüsi ei toimugi, lõpetab ära või lahkub. Igasugusest vaidlusest. Reeglina vaidlus kestab ainult mõne minuti, pärast seda algab võimuvõitlus.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 08:41Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 23:05 Ma olen hakanud mõtlema, et tore oleks teha selline kutsetega foorum, kuhu saab teatud ankeedi täitmisel. Umbes nii, nagu ettevõtjana valid endale töötajaid ja tulemuseks ongi tore ja ühtne kollektiiv. Oluline poleks vanus, aga kõrge EQ ja tolerantsus.![]()
Ja siis selgub, et sa idee autorina jääd hoopis välja sealt.
Vaidlemisega on nii, et on inimesi, kes sobivad omavahel ja mõistavad teemat poolelt sõnalt samamoodi ja on inimesi, kes omavahel ei sobi ja üksteisest aru ei saa. Nii see oli, on ja jääb. 6 ja 9, vaata mispidi soovid.
Hea kui inimene on piisavalt tark, et teada, kui rumal ta tegelikult oma elu lõpuni enamikes teemades on. Me kõik oleme rumalad.
Ma lihtsalt näen suurt erinevust siinses ja soomlaste foorumis. Seal on toimub arvamuste vahetamine ja sellist isiklikuks minemist ja lõputut jahumist kõrvalteemal ei ole. Võimalik, et moderaatorid hoiavad silma peal, aga siin ei huvita kedagi.
-
Külaline
Lisaks on siia viimasel ajal tekkinud keegi, kes igas võimalikus postituses räägib, kuidas soomlast “Vauva” on nii tore ja sõbralik koht. Keegi ei vaidle ega midagi. Ainult sellest ei ole aru saanud, miks inimene piinab ennast siinses foorumis, mis talle ei meeldi.Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 23:02
Siin keegi tüüp püüab koguaeg seda vaidlemise teemat üles võtta. Vahepeal postitas ta lausa iga päev ja erinevates teemades - et targem annab järele ja ei vaidle.
Mina soome keelt ei oska ja seal foorumis ei ole käinud, aga kui see inimene tahab öelda, et teistest rahvustest inimesed on palju paremad ja sõbralikumad kui eestlased, siis ta eksib.
olen märganud välismaistes fb postitustes täpselt samasugust suhtlusstiili. Avalikuelu inimeste üle irvitatakse ja üksteisele öeldakse, mida heaks arvatakse.
-
Külaline
Järelikult on seal kasutajad nimelised, äkki isegi enda nimega. Inimesed on kõikjal ühesugused üle maailma, ei usu mina, et soomlane anonüümselt eestlasest märgatavalt erineb.Guest kirjutas: ↑17 Mär 2026 12:40 Ma lihtsalt näen suurt erinevust siinses ja soomlaste foorumis. Seal on toimub arvamuste vahetamine ja sellist isiklikuks minemist ja lõputut jahumist kõrvalteemal ei ole. Võimalik, et moderaatorid hoiavad silma peal, aga siin ei huvita kedagi.
-
Külaline
Ei ole nimelised, aga olen aru saanud, et halvustavad postitused ilmselt eemaldatakse. Kirjutamiseks ei pea isegi regama, kirjutan sinna vahel isegi.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 14:30Järelikult on seal kasutajad nimelised, äkki isegi enda nimega. Inimesed on kõikjal ühesugused üle maailma, ei usu mina, et soomlane anonüümselt eestlasest märgatavalt erineb.Guest kirjutas: ↑17 Mär 2026 12:40 Ma lihtsalt näen suurt erinevust siinses ja soomlaste foorumis. Seal on toimub arvamuste vahetamine ja sellist isiklikuks minemist ja lõputut jahumist kõrvalteemal ei ole. Võimalik, et moderaatorid hoiavad silma peal, aga siin ei huvita kedagi.
FB kohta ei oska öelda, aga kui brittide päevalehtede eri rubriikide kommentaare lugeda, siis seal ka esitatakse arvamusi üsna viisakas vormis ja kirjutavad ka teiste maade lugejad (Austraalia, USA, EU).
Üldiselt ma näen, et inimesed siin sageli ei loe kirjutisest rohkem, kui esimese lause ja kukuvad lahmima midagi, milleks teise lause lugemine oleks vajaduse ära võtnud. Sama Delfis, artiklit pole lugenud, aga muudkui kommenteeritakse täiesti teemast mööda. On see siis süvenev keskendumisvõimetus või on põhjuseks hoopis meie rahulolematus - kogu oma eluga, sest tulevik tundub nii äraarvamatu ja miski ei lähe positiivses suunas.
-
Külaline
Kas välismaises ajakirjanduses ka inimesi pidevalt sõjaga hirmutatakse ja aina maj. languse nutt ja hala on?
-
Külaline
Kes sind hirmutab ja halab?Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 16:15 Kas välismaises ajakirjanduses ka inimesi pidevalt sõjaga hirmutatakse ja aina maj. languse nutt ja hala on?
-
Külaline
Asi on vist jah rohkem tajuja enda poolel - ütled "Nägin metsas hunti", siis närviline inimene tajub seda hirmutamisena, korras närvidega inimene informatsioonina.
-
Külaline
Loe midagi peale siinse keskkonna ka, saad teada. Mõttetu tülikiskuja oled!Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 16:41Kes sind hirmutab ja halab?
-
Külaline
Loen uudiseid absoluutselt igapäevaselt, Lähis-Ida sõjakajastusi olen otseblogist lugenud kõik artiklid, alates sõja toimumise algusest. Ukraina sõjauudised loen pea kõik. Äkki nüüd ikka valgustad teisi ka, kes sind hirmutab ja kus see majandus sul langeb? Tihtipeale on sellised hirmunud ja hirmutatud inimesed need, kel haridust ja haritust napib.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kiisu ja 10 külalist