Teile, vaidlushullud!!

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 22:07See jutt kübeme jälitamisest on nii tüütu ja nõme! Ma arvan, et kui ta sind isiklikult oleks solvanud või sinuga vaielnud (keele teemal - kusjuures, tema parandas mind, mitte vastupidi), siis sulle ka jääks selline asi meelde. See ei tee mind inimese jälitajaks, kui ma mäletan, et ta on minuga vaielnud.
Ja seda sa unustada ei suuda :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 17 Mär 2026 22:14
Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 22:07See jutt kübeme jälitamisest on nii tüütu ja nõme! Ma arvan, et kui ta sind isiklikult oleks solvanud või sinuga vaielnud (keele teemal - kusjuures, tema parandas mind, mitte vastupidi), siis sulle ka jääks selline asi meelde. See ei tee mind inimese jälitajaks, kui ma mäletan, et ta on minuga vaielnud.
Ta ei öelnud midagi veidrat ega inetut. Lõpeta ära juba.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2026 22:14
Mäletamine on loomulik, aga selle uuesti teemaks toomine on suht ebameeldiv. Koduteemades muudkui kommenteeritakse ja tuletatakse meelde suht halvustavas toonis paljusid Tolmukübeme kunagi kirjutatud asju. Tüütu lugeda ja jätab kirjutajast õela inimese mulje. Kes tahab ikka halvustada, ei muud.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Mär 2026 22:14
Ma ei pea selliseid asju spetsiaalselt meeles hoidma. Need jäävad iseenesest meelde. Ma ei ole talle seda vaidlemist nina peale visanud. Välja arvatud kord, kus ta kukkus jälle minu kallal sarnasel teemal targutama. Aga, kuna siin on inimesi rohkem, siis ilmselt on need vaidlused ka teistele meelde jäänud. Kui ta jälle udujuttu (õigekirja teemal) hakkab ajama, siis sa ei peaks solvuma või häiritud olema, sest õigekiri on oluline. Ja siin peab lõppsõna jääma neile, kellel on õigus. Tulgu see siis pealegi läbi vaidluse.

Ilmselgelt oled sina palju suurem solvaja ja halvustaja siin foorumis, kui tituleerid teisi inimesi sellepärast jälitajaks, et neil on mälu korras.
Külaline

See õigekirjajutt oli ju üsna ammu. Kas seda peab siis pidevalt meelde tuletama ja ninapeale viskama?
Külaline

Guest kirjutas: 17 Mär 2026 23:39 See õigekirjajutt oli ju üsna ammu. Kas seda peab siis pidevalt meelde tuletama ja ninapeale viskama?
Kas sa muidu lugesid ka mu kommentaari? Ma kirjutasin täiesti selgelt, et viskasin talle seda vaid üks kord hiljem nina peale. Siis, kui ta jälle hakkas targutama. Ja see "nina peale viskamine" oli sel hetkel vajalik, sest ta jagas jälle täiesti veendunult valeinfot. Siin loeb palju inimesi. Ei ole ju vaja, et mõni inimene hakkab tema õpetamiste järgi ka valesti kirjutama.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Mär 2026 23:34 Ilmselgelt oled sina palju suurem solvaja ja halvustaja siin foorumis, kui tituleerid teisi inimesi sellepärast jälitajaks, et neil on mälu korras.
Justjust. Varas näeb igal pool vargaid ja halvustaja halvustamist. Ka seal, kus seda pole. Minugi arust halvustab tema sind, mitte sina Tolmukübet.
Külaline

Palun selgitust ühele liigutusele, kuidas te suhtute.
Nt on vaidlus. Mõlemad esitavad oma arust õigeid fakte.
Siis üks pool tõstab köed ja hingab nähtavalt sügavalt ja kõnnib ära.
Kas see tähendab, et tema püüab rahuneda, tema tunneb ärritust ja katsub endaga hakkama saada.
Või tähendab see sõnatut ütlust, et ole vait või lõpeta ära
Külaline

Guest kirjutas: 18 Mär 2026 08:01 Palun selgitust ühele liigutusele, kuidas te suhtute.
Nt on vaidlus. Mõlemad esitavad oma arust õigeid fakte.
Siis üks pool tõstab köed ja hingab nähtavalt sügavalt ja kõnnib ära.
Kas see tähendab, et tema püüab rahuneda, tema tunneb ärritust ja katsub endaga hakkama saada.
Või tähendab see sõnatut ütlust, et ole vait või lõpeta ära
Mina tunneks sellisel puhul kahte tunnet. Kas inimene sai aru, et ta eksis või siis see sinu nimetatud esimene variant - püüab rahuneda, tema tunneb ärritust ja katsub endaga hakkama saada.

Mul endal on tutvusringkonnas inimesed, kellele meeldib vaielda. Ja me vaidleme tuliselt. Keegi kedagi ei solva ja keegi ei solvu. Mõnikord jõuame ühisele tulemusele (teine saab aru ja nõustub). Mõnikord mitte. Ja vaidleme teinekord jälle edasi.

Imelik, et vaidlemist solvavaks ja inetuks tegevuseks peetakse.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ega vaidlejaga ei taha ju suhelda, vaidlemine väsitab, võtab energiat, ja on mõttetu, üks ühel arvamusel, teine teisel, mis seal enam vaielda? Ja tavaliselt, need kes vaidlevad, hakkavad oma seisukohta peale suruma ja peavad oma arusaama õigeks. Aga nagu mu tuttav kunagi ütles, igal ühel oma õigus. Minule vaidlejad ei meeldi. Üks tädi oli, aga see oli ka kange iseloomuga, see siis kippus vaidlema, teised tädid olid rahumeelsed, nendega oli meeldivam suhelda.
Külaline

Miks mingi nõme või ebaoluline asi püsib meeles, aga mida vaja mäletada see ununeb
Nt see mida keegi on kirjutanud siia. Mis mu on oma elus sellega teha, täitsa kasutu mälestus. Aga tööl kuu aega tagasi õpitud uus asi - meelest läinud
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 18 Mär 2026 08:43 Ega vaidlejaga ei taha ju suhelda, vaidlemine väsitab, võtab energiat, ja on mõttetu, üks ühel arvamusel, teine teisel, mis seal enam vaielda? Ja tavaliselt, need kes vaidlevad, hakkavad oma seisukohta peale suruma ja peavad oma arusaama õigeks. Aga nagu mu tuttav kunagi ütles, igal ühel oma õigus. Minule vaidlejad ei meeldi. Üks tädi oli, aga see oli ka kange iseloomuga, see siis kippus vaidlema, teised tädid olid rahumeelsed, nendega oli meeldivam suhelda.
Kurb aga tõsi.

Mul on tuttav, väga haritud, laia silmaringiga ja suure lugemusega inimene. Sõprade ring on tal aga ahtake, sest vähesed suudavad teda ära kannatada. Kui läheb aruteluks, siis peab tema seisukoht ja sõna viimaseks jääma. Teiste jutu katkestab poole pealt ja sõidab lihtsalt oma jutuga sisse. Kusjuures tihtipeale on tal õigus, aga see, KUIDAS ta oma seisukohti esitab on lihtsalt eemaletõukav.
Külaline

Valimiste ajal kogunevad poliitikud televisiooni vastamisi karjuma (no debateerima :D ), kas on kunagi tõde selgunud, keegi tunnistanud, et teisel on õigus? Ei ole!
Külaline

Guest kirjutas: 18 Mär 2026 15:02 Valimiste ajal kogunevad poliitikud televisiooni vastamisi karjuma (no debateerima :D ), kas on kunagi tõde selgunud, keegi tunnistanud, et teisel on õigus? Ei ole!
Selle debati mõte ei olegi tõde selgitada ega tunnistada, et teisel on õigus, jeerum küll. Selle debati mõte ongi võimalikult valjusti ja veenvalt enda tõdesid selgitada, et valija seda erakonda valiks.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Mär 2026 16:24Selle debati mõte ei olegi tõde selgitada ega tunnistada, et teisel on õigus, jeerum küll.
Tead, kulla Jeerum. Täpselt sama on iga vaidlusega. Ei otsi keegi tõde, vaid tahab ennast peale suruda.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Mär 2026 17:50
Külaline kirjutas: 18 Mär 2026 16:24Selle debati mõte ei olegi tõde selgitada ega tunnistada, et teisel on õigus, jeerum küll.
Tead, kulla Jeerum. Täpselt sama on iga vaidlusega. Ei otsi keegi tõde, vaid tahab ennast peale suruda.
Ei ole sugugi alati nii, armas Kulla!
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Mär 2026 14:55
Tolmukübe kirjutas: 18 Mär 2026 08:43 Ega vaidlejaga ei taha ju suhelda, vaidlemine väsitab, võtab energiat, ja on mõttetu, üks ühel arvamusel, teine teisel, mis seal enam vaielda? Ja tavaliselt, need kes vaidlevad, hakkavad oma seisukohta peale suruma ja peavad oma arusaama õigeks. Aga nagu mu tuttav kunagi ütles, igal ühel oma õigus. Minule vaidlejad ei meeldi. Üks tädi oli, aga see oli ka kange iseloomuga, see siis kippus vaidlema, teised tädid olid rahumeelsed, nendega oli meeldivam suhelda.
Kurb aga tõsi.

Mul on tuttav, väga haritud, laia silmaringiga ja suure lugemusega inimene. Sõprade ring on tal aga ahtake, sest vähesed suudavad teda ära kannatada. Kui läheb aruteluks, siis peab tema seisukoht ja sõna viimaseks jääma. Teiste jutu katkestab poole pealt ja sõidab lihtsalt oma jutuga sisse. Kusjuures tihtipeale on tal õigus, aga see, KUIDAS ta oma seisukohti esitab on lihtsalt eemaletõukav.
Need inimesed, kes nn poole lause pealt teise jutule peale rääkima hakkavad, on tavaliselt kas kõrgema IQ-ga inimesed või need, kelle aju töötab infot keskmisest kiiremini. Nad lihtsalt teavad juba teise inimese kolmanda sõna järel, kuhu ta lõpuks järel välja jõuab ega suuda seda ära oodata. Ma ise olen see kiiremini info töötleja. Märkan nüansse ja analüüsin tulemuse ruttu lõpuni ja edasi on piin oodata, kuni aeglasem rääkija oma heietamisega lõpuni jõuab. Kipun seega vahele segama, tean väga hästi, et on ebaviisakas ja võõraste inimestega üritan seda vältida - mõtlen siis vahepeal oma mõtteid. Vaidluses ei pea ma peale jääma, aga oponendi argumendid peavd olema head. :D
Külaline

On jah inimesi kes nämmutavad ja nämmutavad enne kui jutt kuhugi jõudma hakkab, või unub teema sootuks.
Külaline

Külaline kirjutas: Need inimesed, kes nn poole lause pealt teise jutule peale rääkima hakkavad, on tavaliselt kas kõrgema IQ-ga inimesed või need, kelle aju töötab infot keskmisest kiiremini. Nad lihtsalt teavad juba teise inimese kolmanda sõna järel, kuhu ta lõpuks järel välja jõuab ega suuda seda ära oodata.
See ei ole tõsi. Väga tihti on sellised teise jutule vahele sõitjad pigem madala IQ-ga, kannatamatud ja otsesõnu kasvatamatud.

Mina ise olen ka see "kiirem infotöötleja", aga ma olen elu jooksul õppinud kaasinimestega arvestama. Üks osa sellest on just oskus teisi kuulata ning neil lõpuni rääkida laskmine. See on puhas enesekontrolli teema.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Mär 2026 22:02
Külaline kirjutas: Need inimesed, kes nn poole lause pealt teise jutule peale rääkima hakkavad, on tavaliselt kas kõrgema IQ-ga inimesed või need, kelle aju töötab infot keskmisest kiiremini. Nad lihtsalt teavad juba teise inimese kolmanda sõna järel, kuhu ta lõpuks järel välja jõuab ega suuda seda ära oodata.
See ei ole tõsi. Väga tihti on sellised teise jutule vahele sõitjad pigem madala IQ-ga, kannatamatud ja otsesõnu kasvatamatud.

Mina ise olen ka see "kiirem infotöötleja", aga ma olen elu jooksul õppinud kaasinimestega arvestama. Üks osa sellest on just oskus teisi kuulata ning neil lõpuni rääkida laskmine. See on puhas enesekontrolli teema.
Sõltub täiesti inimesest. Elu on niigi lühike, raisata sellest veel heietajate järel ootamisele, jah, kuidas keegi. Ma eelistan nendega suhelda nii vähe kui võimalik. Mul üks sõbranna, räägib pikalt ja laialt, üksikasjadega, mis pole üldse loo järjepidavuse juures olulised, aga kannatan ära, sest ikkagi sõbranna. Samas tavaliselt ta kunagi ei küsi, kuidas minul läheb, sest selleks ajaks saab aeg juba otsa. :D Enesekontrolliga pole siiski mingeid probleeme, kui rääkija huvitav ja sisuka jutuga, võin terve õhtu vaikides kuulata.
Olen avastanud, et heietajatega on väga hea suhelda WhatsApis, suudavad küll oma jutu kokku võtta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], dmy, Google [Bot], Piusa ja 10 külalist