Ah, et kui ma kirjutan siia foorumisse, et olin vägivaldses suhtes ja mees ütles mu kohta pidevalt lits, siis see on kole jutt ja mu kommentaar kustutatakse. Nii või?Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 22:08 Sa olid ehk juba harjunud koledate sõnadega, aga tegelikult ei tohi niimoodi teisele öelda. Kole jutt siis kustutati.
Teile, vaidlushullud!!
-
Külaline
-
Külaline
Niimoodi vist jah!Guest kirjutas: ↑18 Mär 2026 23:27Ah, et kui ma kirjutan siia foorumisse, et olin vägivaldses suhtes ja mees ütles mu kohta pidevalt lits, siis see on kole jutt ja mu kommentaar kustutatakse. Nii või?Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 22:08 Sa olid ehk juba harjunud koledate sõnadega, aga tegelikult ei tohi niimoodi teisele öelda. Kole jutt siis kustutati.
Mina olen see, kes selle litsi jutu sisse tõi. Konkreetses kommentaaris, kus ma seda sõna täiesti neutraalselt kasutasin (mitte kedagi ei tituleeritud litsiks) kustutati tookord ära. Põhjendusega, et sellist sõna ei tohi siin foorumis kasutada.
-
Külaline
Alguses tuli selliseid asju ette jah, aga ammu enam mitte. Eks moderaatorid kah arenevad ja kohalduvad.Külaline kirjutas: ↑19 Mär 2026 00:29Mina olen see, kes selle litsi jutu sisse tõi. Konkreetses kommentaaris, kus ma seda sõna täiesti neutraalselt kasutasin (mitte kedagi ei tituleeritud litsiks) kustutati tookord ära. Põhjendusega, et sellist sõna ei tohi siin foorumis kasutada.
-
Külaline
No vat! Aga nüüd siis teeme ise ettepaneku, et vaielda või eriarvamustel olla ei tohi. Et kübe peaks hakkama modereerima, otsustama ja kustutama...Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 00:40Alguses tuli selliseid asju ette jah, aga ammu enam mitte. Eks moderaatorid kah arenevad ja kohalduvad.Külaline kirjutas: ↑19 Mär 2026 00:29Mina olen see, kes selle litsi jutu sisse tõi. Konkreetses kommentaaris, kus ma seda sõna täiesti neutraalselt kasutasin (mitte kedagi ei tituleeritud litsiks) kustutati tookord ära. Põhjendusega, et sellist sõna ei tohi siin foorumis kasutada.
-
Külaline
Miks sa kirjutad mingit oma väljamõeldud ja täitsa valet asja?Külaline kirjutas: ↑19 Mär 2026 00:48No vat! Aga nüüd siis teeme ise ettepaneku, et vaielda või eriarvamustel olla ei tohi.
Loomulikult võib vaielda, võib eriarvamusel olla. Ja tore ongi!
Keegi ei pane pahaks, kui oskad oma seisukohta põhjendada, kirjutada, mida mõtled, aga seda kõike ilma teisi kommentaatoreid halvustamata.
Pole ju raske?
Jutt on ju sellest, et paljud siinsed vaidlused ei jää mitte argumenteeritud viisakateks vaidlusteks.
-
Külaline
Mälu võib korras olla, ega sellepärast ei pea teise kallal kogu aeg õiendama.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 23:34Ma ei pea selliseid asju spetsiaalselt meeles hoidma. Need jäävad iseenesest meelde. Ma ei ole talle seda vaidlemist nina peale visanud. Välja arvatud kord, kus ta kukkus jälle minu kallal sarnasel teemal targutama. Aga, kuna siin on inimesi rohkem, siis ilmselt on need vaidlused ka teistele meelde jäänud. Kui ta jälle udujuttu (õigekirja teemal) hakkab ajama, siis sa ei peaks solvuma või häiritud olema, sest õigekiri on oluline. Ja siin peab lõppsõna jääma neile, kellel on õigus. Tulgu see siis pealegi läbi vaidluse.Guest kirjutas: ↑17 Mär 2026 22:14Ja seda sa unustada ei suudaKülaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 22:07See jutt kübeme jälitamisest on nii tüütu ja nõme! Ma arvan, et kui ta sind isiklikult oleks solvanud või sinuga vaielnud (keele teemal - kusjuures, tema parandas mind, mitte vastupidi), siis sulle ka jääks selline asi meelde. See ei tee mind inimese jälitajaks, kui ma mäletan, et ta on minuga vaielnud.![]()
Ilmselgelt oled sina palju suurem solvaja ja halvustaja siin foorumis, kui tituleerid teisi inimesi sellepärast jälitajaks, et neil on mälu korras.
-
Külaline
See tähendab, et "vaidle üksi edasi". Pole mõtet oma aega ja närve raisata vaidlusele (tõenäoliselt ühepoolne vadin), mis kedagi ei aita ega kuhugi ei vii.Guest kirjutas: ↑18 Mär 2026 08:01 Palun selgitust ühele liigutusele, kuidas te suhtute.
Nt on vaidlus. Mõlemad esitavad oma arust õigeid fakte.
Siis üks pool tõstab köed ja hingab nähtavalt sügavalt ja kõnnib ära.
Kas see tähendab, et tema püüab rahuneda, tema tunneb ärritust ja katsub endaga hakkama saada.
Või tähendab see sõnatut ütlust, et ole vait või lõpeta ära
-
Külaline
Käesolevas teemas ütleb pealkirigi, et mitte solvanguhullud pole probleem, vaid vaidlushullud ehk et häda ei nähta mitte selles, et inimesed solvavad suheldes, vaid et vaidlevad. Mina arvan ka nii, et vaidlemine on täiesti õige asi, kui seda osatakse teha viisakalt, kuid paljud siinsed nii ei arva, nimetavad iga vaidlejat rumalaks ja mida kõike veel.Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 01:01Miks sa kirjutad mingit oma väljamõeldud ja täitsa valet asja?Külaline kirjutas: ↑19 Mär 2026 00:48No vat! Aga nüüd siis teeme ise ettepaneku, et vaielda või eriarvamustel olla ei tohi.
Keegi ei pane pahaks, kui oskad oma seisukohta põhjendada, kirjutada, mida mõtled, aga seda kõike ilma teisi kommentaatoreid halvustamata.
Pole ju raske?
Jutt on ju sellest, et paljud siinsed vaidlused ei jää mitte argumenteeritud viisakateks vaidlusteks.
-
Külaline
see tähendab et "targem annab järele".Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 09:45See tähendab, et "vaidle üksi edasi". Pole mõtet oma aega ja närve raisata vaidlusele (tõenäoliselt ühepoolne vadin), mis kedagi ei aita ega kuhugi ei vii.Guest kirjutas: ↑18 Mär 2026 08:01 Palun selgitust ühele liigutusele, kuidas te suhtute.
Kas see tähendab, et tema püüab rahuneda, tema tunneb ärritust ja katsub endaga hakkama saada.
-
Külaline
Kas saab üldse ühepoolselt vaielda? See on siis monoloog, mida teine peab kuulama. Kuulab, ei lepi, läheb ära. Aga probleem ei lahene. On seal samas, kust algas.Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 09:45See tähendab, et "vaidle üksi edasi". Pole mõtet oma aega ja närve raisata vaidlusele (tõenäoliselt ühepoolne vadin), mis kedagi ei aita ega kuhugi ei vii.Guest kirjutas: ↑18 Mär 2026 08:01 Palun selgitust ühele liigutusele, kuidas te suhtute.
-
Külaline
Oh kui loll ütlemine see "targem annab järele" on. Jooksed lihtsalt tülist või probleemist minema ja põhjendad seda sellega, et oled targem. Asi on vaja selgeks rääkida, probleem ära lahendada ning edasi minna. Mitte minema joosta, kõrvad kinni toppida ja teha, nagu kõik oleks korras.Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 10:42see tähendab et "targem annab järele".Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 09:45See tähendab, et "vaidle üksi edasi". Pole mõtet oma aega ja närve raisata vaidlusele (tõenäoliselt ühepoolne vadin), mis kedagi ei aita ega kuhugi ei vii.Guest kirjutas: ↑18 Mär 2026 08:01 Palun selgitust ühele liigutusele, kuidas te suhtute.
-
Külaline
Jah, targem annab järele... mis see teine on loll või?
Kindlasti võid seda vaikselt vaid endale öelda. Sama hästi mõjub mõttes peesse saatmine ka
Kindlasti võid seda vaikselt vaid endale öelda. Sama hästi mõjub mõttes peesse saatmine ka
-
Külaline
Jah, rahune maha ja räägime rahulikult uuesti. See pole mingi vestlus, kes teine ei saa sõnagi vahele öelda.Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 11:32Oh kui loll ütlemine see "targem annab järele" on. Jooksed lihtsalt tülist või probleemist minema ja põhjendad seda sellega, et oled targem. Asi on vaja selgeks rääkida, probleem ära lahendada ning edasi minna. Mitte minema joosta, kõrvad kinni toppida ja teha, nagu kõik oleks korras.
-
Külaline
Siis nii ütledki, mitte ei kõnni lihtsalt minema. Miks sa arvad, et vestlus on selline, kus teine ei saa sõnagi vahele öelda? Miks sa kannad oma negatiivse kogemuse mõne hüsteerikuga üle kõigile, kes soovivad probleemi selgeks rääkida ehk kõigile vaidlejatele?Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 13:02Jah, rahune maha ja räägime rahulikult uuesti. See pole mingi vestlus, kes teine ei saa sõnagi vahele öelda.Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 11:32Oh kui loll ütlemine see "targem annab järele" on. Jooksed lihtsalt tülist või probleemist minema ja põhjendad seda sellega, et oled targem. Asi on vaja selgeks rääkida, probleem ära lahendada ning edasi minna. Mitte minema joosta, kõrvad kinni toppida ja teha, nagu kõik oleks korras.
-
Külaline
Rahune nüüd, normaalsest vestlusest ei kõnni keegi käsi laiutades minema.Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 13:06Siis nii ütledki, mitte ei kõnni lihtsalt minema. Miks sa arvad, et vestlus on selline, kus teine ei saa sõnagi vahele öelda? Miks sa kannad oma negatiivse kogemuse mõne hüsteerikuga üle kõigile, kes soovivad probleemi selgeks rääkida ehk kõigile vaidlejatele?Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 13:02Jah, rahune maha ja räägime rahulikult uuesti. See pole mingi vestlus, kes teine ei saa sõnagi vahele öelda.Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 11:32 Oh kui loll ütlemine see "targem annab järele" on. Jooksed lihtsalt tülist või probleemist minema ja põhjendad seda sellega, et oled targem. Asi on vaja selgeks rääkida, probleem ära lahendada ning edasi minna. Mitte minema joosta, kõrvad kinni toppida ja teha, nagu kõik oleks korras.
-
Külaline
Kõnnib küll. Näiteks see, kes on tegelikult käki kokku keeranud, aga vastutada ei soovi. Siis ongi hea lihtne teha nägu, et ah, mis ma sinu, lolliga, ikka vaidlen, mul on paremat teha.Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 13:10Rahune nüüd, normaalsest vestlusest ei kõnni keegi käsi laiutades minema.Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 13:06Siis nii ütledki, mitte ei kõnni lihtsalt minema. Miks sa arvad, et vestlus on selline, kus teine ei saa sõnagi vahele öelda? Miks sa kannad oma negatiivse kogemuse mõne hüsteerikuga üle kõigile, kes soovivad probleemi selgeks rääkida ehk kõigile vaidlejatele?Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 13:02
Jah, rahune maha ja räägime rahulikult uuesti. See pole mingi vestlus, kes teine ei saa sõnagi vahele öelda.
Ja ära käsi mul rahuneda kogu aeg. Ma ei ole närvis. Sinu patroneeriv toon ei ole siin sobilik ning kui sa niimoodi kõigiga suhtled enda ümber, siis on arusaadav, miks "millegipärast" paljud sinuga suheldes närvi lähevad - põhjuseks pole mitte nende rumalus, vaid sinu üleolev toon.
-
Külaline
Ja nii ongi, ühtesid ärritab toon, mida tunnetavad üleolevana, teisi toon, mida peavad provotseerivaks. Saab alguse sellest, et mingil hetkel keegi muutub isiklikuks, st ei kirjuta enam umbisiklikus vormis ja jahumine lähebki lahti.
Tulemuseks ärrituvad ka need, kes ei osale. Minu enda jaoks muutuvad paljud ketid liiga tihti ärritavaks, lausa nii, et hoidun mitu päeva eemale.
Tulemuseks ärrituvad ka need, kes ei osale. Minu enda jaoks muutuvad paljud ketid liiga tihti ärritavaks, lausa nii, et hoidun mitu päeva eemale.
-
Külaline
Kusjuures, kui ta mind "parandas", siis ma absoluutselt ei õiendanud temaga. Panin vaid ÕSi viite, kuidas on õige. Kui ta mingi teine kord jälle hakkas "parandama", siis tuletasin talle meelde, et ta on varemgi valesti parandanud. Ehk siis, ma lihtsalt tuletasin talle seda meelde, mitte ei õiendanud. Selle õiendamise oled sa ise omas peas välja mõelnud.Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 08:43Mälu võib korras olla, ega sellepärast ei pea teise kallal kogu aeg õiendama.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 23:34Ma ei pea selliseid asju spetsiaalselt meeles hoidma. Need jäävad iseenesest meelde. Ma ei ole talle seda vaidlemist nina peale visanud. Välja arvatud kord, kus ta kukkus jälle minu kallal sarnasel teemal targutama. Aga, kuna siin on inimesi rohkem, siis ilmselt on need vaidlused ka teistele meelde jäänud. Kui ta jälle udujuttu (õigekirja teemal) hakkab ajama, siis sa ei peaks solvuma või häiritud olema, sest õigekiri on oluline. Ja siin peab lõppsõna jääma neile, kellel on õigus. Tulgu see siis pealegi läbi vaidluse.
Ilmselgelt oled sina palju suurem solvaja ja halvustaja siin foorumis, kui tituleerid teisi inimesi sellepärast jälitajaks, et neil on mälu korras.
-
Külaline
Mis oma väljamõeldud asja ma kirjutan? Palun loe nüüd uuesti pealkirja ja ütle, kas teema oli vaidlejatest või solvajatest!?Guest kirjutas: ↑19 Mär 2026 01:01Miks sa kirjutad mingit oma väljamõeldud ja täitsa valet asja?Külaline kirjutas: ↑19 Mär 2026 00:48No vat! Aga nüüd siis teeme ise ettepaneku, et vaielda või eriarvamustel olla ei tohi.
Pole ju raske?
See sinu "pole ju raske?" on tegelikult väga mõnitav ja ülbe lause. Sa ise kirjutad, et suhelda tuleb teisi kommentaatoreid halvustamata. Ja samas järgmises lauses oled ise halvustaja.
-
Külaline
Kui teema algas ath- st, siis sel puhul on nii vaidlemine kui solvumine iseloomulik. Lähevad kergesti põlema. Eriarvamuse peale solvuvad. Ja solvuvad ka kõige muu peale kergelt. Et siis see keda nimetati lumehelbekesteks, on ilmselt ath. On tundlikumad kõige suhtes.
Aga kuidas vaielda nii et keegi ei solvuks. Seda mida öleldakse - aus ja otsekohene, see ei meeldi enam kellelegi vist. Oskus vaielda ja öelda on päris keeruline, nii et teisele jääks positiivne tunne ja ta mõtleks kaasa, mitte ei tekiks tunnet et peab end kaitsma hakkama. Sest vaidlus muutub tihti rünnakuks.
Aga kuidas vaielda nii et keegi ei solvuks. Seda mida öleldakse - aus ja otsekohene, see ei meeldi enam kellelegi vist. Oskus vaielda ja öelda on päris keeruline, nii et teisele jääks positiivne tunne ja ta mõtleks kaasa, mitte ei tekiks tunnet et peab end kaitsma hakkama. Sest vaidlus muutub tihti rünnakuks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 4 külalist