Kas tunnete mõnda sugu vahetanud inimest?
-
Külaline
Huvitav lausa, kuidas mõni, kes ei ela Eestis, ei tunne eesti igapäevaelu, ei näe eesti inimesi igapäevaselt tänaval ja igal pool (internet pole reaalsus!), aga võtab ülbuse hinnata, kuidas "meil" siin ikka täpselt on. Kannab üle mingi x-riigi kogemused ja kujutab ette, et ta nüüd on pädev hindama Eesti igapäevaelu ja populatsiooni.
-
Juustup
Siin on ju kõik Eesti inimesed, vahet pole kus keegi praegu resideerub. Nii et rohkemal või vähemal määral ollakse ikka Eesti eluga kursis. Lisaks köivad väliseestlased ju ikka Eestis, perel ja sõpradel külas.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2024 18:57 Huvitav lausa, kuidas mõni, kes ei ela Eestis, ei tunne eesti igapäevaelu, ei näe eesti inimesi igapäevaselt tänaval ja igal pool (internet pole reaalsus!), aga võtab ülbuse hinnata, kuidas "meil" siin ikka täpselt on. Kannab üle mingi x-riigi kogemused ja kujutab ette, et ta nüüd on pädev hindama Eesti igapäevaelu ja populatsiooni.
/Juustup
-
Külaline
Huvitav on hoopis see, et nii paljudel on mitu tuttavat, kes on (või plaanivad) suhu vahetanud. Mõnel lausa klassitäied. Miks ma ühtegi ei tea?
-
Külaline
Mina tunnen nt töö kaudu, üle 15. aasta, ehk ma olen seda protsessi pealt näinud Ja ma kujutan ette, et nt noorem põlvkond ei pruugi üldse teada seda, nad ei saagi aru.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 02:06 Huvitav on hoopis see, et nii paljudel on mitu tuttavat, kes on (või plaanivad) suhu vahetanud. Mõnel lausa klassitäied. Miks ma ühtegi ei tea?
Ehk, ka sina ehk isegi mõnda tunned, aga sa ei saa aru.
-
Külaline
Minu koduriigis pole selliseid inimesi raske leida. Tean neid läbi tuttavate ja töö kaudu.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 02:06 Huvitav on hoopis see, et nii paljudel on mitu tuttavat, kes on (või plaanivad) suhu vahetanud. Mõnel lausa klassitäied. Miks ma ühtegi ei tea?
-
Külaline
Nõuded seadusest:
1. Isiku soolise kuuluvuse otsustamiseks ja soovahetuseks vajalike arstlike toimingute sooritamiseks on vajalik:
1) isiku sellekohane avaldus Sotsiaalministeeriumile;
2) sotsiaalministri poolt moodustatud arstliku ekspertiisikomisjoni otsus soovahetuse võimalikkuse kohta.
2. Arstlik ekspertiisikomisjon lähtub oma otsuse tegemisel alljärgnevate tingimuste esinemisest soovahetuse taotlejal:
1) transseksuaalse identiteedi esinemine anamneesis vähemalt kaks aastat enne otsuse tegemist;
2) psühhiaatri otsus, mis välistab soovahetamise soovi tingituse psüühikahäirest;
3) geneetilise uuringuga kinnitatud kromosomaalse ja gonaadisoo kokkulangevus.
3. Arstliku ekspertiisikomisjoni otsus soovahetuse taotlejal transseksualismi esinemise kohta on aluseks sotsiaalministri käskkirjale, mis annab loa isiku soo vahetamise arstlikeks toiminguteks:
1) transseksualismi diagnoosimise järgselt võib alustada hormoonravi;
2) soovahetuse taotleja sotsiaalse adaptsiooni korral on soo kirurgiline muutmine lubatud ühe aasta möödudes tema kohta käskkirja väljaandmisest. Soo kirurgiline muutmine ei ole soovahetuse taotlejale kohustusliku iseloomuga toiming.
4. Soovahetuse taotlejale antakse arstliku ekspertiisikomisjoni otsus soo muutmise kohta vähemalt kahe aasta möödumisel arstlike toimingute ja ravi alustamisest.
5. Sotsiaalse desadaptsiooni korral võib soovahetuse taotleja kirjaliku avalduse ja arstliku ekspertiisikomisjoni otsuse alusel taotleda sünnisoo ennistamist.
Eesti seadusandlus võimaldab transsoolisel inimesel elu muutvaid otsuseid vastu võtta alates 18. eluaastast peale arstliku komisjoni otsust.
ja koos soovahetusega pole kohustuslik teha operatsioon.
1. Isiku soolise kuuluvuse otsustamiseks ja soovahetuseks vajalike arstlike toimingute sooritamiseks on vajalik:
1) isiku sellekohane avaldus Sotsiaalministeeriumile;
2) sotsiaalministri poolt moodustatud arstliku ekspertiisikomisjoni otsus soovahetuse võimalikkuse kohta.
2. Arstlik ekspertiisikomisjon lähtub oma otsuse tegemisel alljärgnevate tingimuste esinemisest soovahetuse taotlejal:
1) transseksuaalse identiteedi esinemine anamneesis vähemalt kaks aastat enne otsuse tegemist;
2) psühhiaatri otsus, mis välistab soovahetamise soovi tingituse psüühikahäirest;
3) geneetilise uuringuga kinnitatud kromosomaalse ja gonaadisoo kokkulangevus.
3. Arstliku ekspertiisikomisjoni otsus soovahetuse taotlejal transseksualismi esinemise kohta on aluseks sotsiaalministri käskkirjale, mis annab loa isiku soo vahetamise arstlikeks toiminguteks:
1) transseksualismi diagnoosimise järgselt võib alustada hormoonravi;
2) soovahetuse taotleja sotsiaalse adaptsiooni korral on soo kirurgiline muutmine lubatud ühe aasta möödudes tema kohta käskkirja väljaandmisest. Soo kirurgiline muutmine ei ole soovahetuse taotlejale kohustusliku iseloomuga toiming.
4. Soovahetuse taotlejale antakse arstliku ekspertiisikomisjoni otsus soo muutmise kohta vähemalt kahe aasta möödumisel arstlike toimingute ja ravi alustamisest.
5. Sotsiaalse desadaptsiooni korral võib soovahetuse taotleja kirjaliku avalduse ja arstliku ekspertiisikomisjoni otsuse alusel taotleda sünnisoo ennistamist.
Eesti seadusandlus võimaldab transsoolisel inimesel elu muutvaid otsuseid vastu võtta alates 18. eluaastast peale arstliku komisjoni otsust.
ja koos soovahetusega pole kohustuslik teha operatsioon.
-
Külaline
Kindlasti mõnevõrra lihtsustatult võrdleks ma mingit % soovahetuse ihalejaid ilukirurgia ja maovähendusopi tegijatega, kus kindla med näidustuse ja ilmselge vajaduse kõrval on alati hulk patsiente, kes on veendunud, et just SEE xxx on põhjus, miks nad ei saa olla õnnelikud ega täisväärtuslikud ja vot kui SEE nüüd ära lõigatakse või juurde pannakse, siis alles saan õnnelikuks, kaovad kõik probleemid ja olen üldse ägedam ja populaarsem inimene. Tavaliselt seda ei juhtu ja sellest ka pettumused, sest loodeti operatsiooniga saavutatavat midagi, mis pole tegelikult võimalik.
-
Külaline
Täiskasvanu, keda tunnen on töökaaslane.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 02:06 Huvitav on hoopis see, et nii paljudel on mitu tuttavat, kes on (või plaanivad) suhu vahetanud. Mõnel lausa klassitäied. Miks ma ühtegi ei tea?
Laps, keda tunnen, on sugulane.
Teine laps (pigem küll ta sõprade grupp, mitte ta ise) on lähedalt sugulane.
-
Külaline
Mina ei tunne küll ühtegi sellist inimest, kuigi olen ise arst ja näen väga palju erinevaid inimesi iga päev. No ma kohe kuidagi ei usu, et kellelgi need soodüstroofikud niimoodi karjakaupa ringi käivad. Lausa 2 sugulast korraga + töökaaslane. No ei usu.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 09:22Täiskasvanu, keda tunnen on töökaaslane.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 02:06 Huvitav on hoopis see, et nii paljudel on mitu tuttavat, kes on (või plaanivad) suhu vahetanud. Mõnel lausa klassitäied. Miks ma ühtegi ei tea?
-
Külaline
Minu lapsepõlvesõber on nüüd juba aastaid naine, sõprust üle 40 aasta. Huvist (mis suuresti oligi tingitud tema probleemist) ja enda harimiseks netiavarustes kolamise käigus juhtusin lähemalt tutvuma veel paari inimesega, kellega netisuhtlus tänaseks ammu reaalsesse ellu on üle kolinud ja aastate jooksul üsna lähedaseks sõpruseks kujunenud. Mul on hea meel, et mul on väga erinevaid tuttavaid - maailmapilt on kohe laiem.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 15:10 Mina ei tunne küll ühtegi sellist inimest, kuigi olen ise arst ja näen väga palju erinevaid inimesi iga päev. No ma kohe kuidagi ei usu, et kellelgi need soodüstroofikud niimoodi karjakaupa ringi käivad. Lausa 2 sugulast korraga + töökaaslane. No ei usu.
Neid, kes klassitäite kaupa sugu vahetavaid lapsi tunnevad, ma samuti ei usu.
-
Külaline
Ei tea Eestis ühtegi peale selle Angela, kes meedias figureeris vahepeal. Küll aga tean paari hooseksuaali, kes armastavad naisteriideid vahepeal kanda. See on nii marginaalne teema ju tegelikult, kas olulisemate asjadega ei oleks elus ja ühiskonnas vaja tegeleda, kui mingeid tutvusringkonna soomuutmislugusid välja mõelda ja vaenu külvata? Mida see annab? See olekski minu küsimus. Mine tegelele vähiravifondis või loomakaitses, ära tekita mingit jama nii väiksemõõdulises teemas, mis sind ennast tegelikult üldse ei puuduta, sest usu mind, ükski sugu muutnud inimene sind ei ohusta ega hakkagi ohustama.
-
Külaline
Neid on ikka rohkem olnud. Üks tõlkija Kristel Regina S ja riigiametnik M.M. Siis oli veel üks spordireporter, aga tema kadus pildilt ja kolis Eestist ära, seega nime siia kirja panema ei hakka. See tõlkija on oma teekonnast ausalt rääkinud, riigiametnik seevastu hoiab madalat profiili, aga oma nime on mehele vastavaks muutnud. Sümpaatne inimene.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 16:14 Ei tea Eestis ühtegi peale selle Angela, kes meedias figureeris vahepeal. Küll aga tean paari hooseksuaali, kes armastavad naisteriideid vahepeal kanda. See on nii marginaalne teema ju tegelikult, kas olulisemate asjadega ei oleks elus ja ühiskonnas vaja tegeleda, kui mingeid tutvusringkonna soomuutmislugusid välja mõelda ja vaenu külvata? Mida see annab? See olekski minu küsimus. Mine tegelele vähiravifondis või loomakaitses, ära tekita mingit jama nii väiksemõõdulises teemas, mis sind ennast tegelikult üldse ei puuduta, sest usu mind, ükski sugu muutnud inimene sind ei ohusta ega hakkagi ohustama.
-
Külaline
Küll aga tean paari hooseksuaali,
-
Külaline
Vabandan typo eest, aga samas loodan, et see läheb foorumi sõnaraamatusse siis. Hooseksuaal. Eks me kõik tunneme selliseid, ilmselgelt on neid rohkem kui soomuutjaid 
-
Külaline
Mind tsiteerid. Minul on just vastupidi, äärmiselt väike suhtlusringkond. Nii et ma kahtlustan, et pigem sina kas ei tea, ei viitsi teisi kuulata või siis ei räägi tõtt.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 15:10Mina ei tunne küll ühtegi sellist inimest, kuigi olen ise arst ja näen väga palju erinevaid inimesi iga päev. No ma kohe kuidagi ei usu, et kellelgi need soodüstroofikud niimoodi karjakaupa ringi käivad. Lausa 2 sugulast korraga + töökaaslane. No ei usu.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 09:22Täiskasvanu, keda tunnen on töökaaslane.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 02:06 Huvitav on hoopis see, et nii paljudel on mitu tuttavat, kes on (või plaanivad) suhu vahetanud. Mõnel lausa klassitäied. Miks ma ühtegi ei tea?
Töökaaslane muutis ametlikult sugu. Nimi, isikukood ja kõik.
Operatsiooni kohta ei tea. Koos saunas pole käinud.
Lapsed ametlikult pole muutnud.
Aga kui sellel lähedalt sugulasel on sõbrad külas (kõik tüdrukud) ja neid kutsuda a la “tüdrukud! Sööma!”, siis on maailmalõpp ja kodust välja kolimine. No nagu teistmelistel ikka, aga teema on moodne.
Tean ühte. Tema on küll nüüd lõpuks õiges kehas, enne oli selgelt vales. Välimusest küll ei arvaks, et sündinud teisesoolisena. Tundub ka rahul olema, nii intiimsetel teemadel pole temaga vestelnud.
Olen üsna kindel, et väga paljud siin teemas sõna võtvad inimesed tunnevad ühtesid ja samu soomuutjaid, mitte ei ole soomuutjaid meeletult palju. Minugi tuttaval on ääretult suur tutvuskond ning töötab suures asutuses, kindlasti on siin eespool mõnigi just talle viidanud.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 02:06 Huvitav on hoopis see, et nii paljudel on mitu tuttavat, kes on (või plaanivad) suhu vahetanud. Mõnel lausa klassitäied. Miks ma ühtegi ei tea?
-
Külaline
Mina näiteks elan välismaal, aga ühtegi eesti soomuutjat isiklikult ei tunne. Küll aga oma elukohariigis tean kahte inimest.km70 kirjutas: ↑16 Juul 2024 18:59Olen üsna kindel, et väga paljud siin teemas sõna võtvad inimesed tunnevad ühtesid ja samu soomuutjaid, mitte ei ole soomuutjaid meeletult palju. Minugi tuttaval on ääretult suur tutvuskond ning töötab suures asutuses, kindlasti on siin eespool mõnigi just talle viidanud.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 02:06 Huvitav on hoopis see, et nii paljudel on mitu tuttavat, kes on (või plaanivad) suhu vahetanud. Mõnel lausa klassitäied. Miks ma ühtegi ei tea?
-
Külaline
See riigiametnik on tõesti sümpaatne, sest elab normaalset elu ega eksponeeri ennast. Kusjuures just tema näeb ainsana neist tuntud soovahetajatest päriselt vastavalt uuele soole välja. Kui ei teaks, ei arvaks iial, et ta pole sünnipärane mees. Teiste tuntud soovahetajate kohta seda paraku öelda ei saa.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 16:21Neid on ikka rohkem olnud. Üks tõlkija Kristel Regina S ja riigiametnik M.M. Siis oli veel üks spordireporter, aga tema kadus pildilt ja kolis Eestist ära, seega nime siia kirja panema ei hakka. See tõlkija on oma teekonnast ausalt rääkinud, riigiametnik seevastu hoiab madalat profiili, aga oma nime on mehele vastavaks muutnud. Sümpaatne inimene.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2024 16:14 Ei tea Eestis ühtegi peale selle Angela, kes meedias figureeris vahepeal. Küll aga tean paari hooseksuaali, kes armastavad naisteriideid vahepeal kanda. See on nii marginaalne teema ju tegelikult, kas olulisemate asjadega ei oleks elus ja ühiskonnas vaja tegeleda, kui mingeid tutvusringkonna soomuutmislugusid välja mõelda ja vaenu külvata? Mida see annab? See olekski minu küsimus. Mine tegelele vähiravifondis või loomakaitses, ära tekita mingit jama nii väiksemõõdulises teemas, mis sind ennast tegelikult üldse ei puuduta, sest usu mind, ükski sugu muutnud inimene sind ei ohusta ega hakkagi ohustama.
-
nööp ja uba
Päris isiklikult ei tunne kedagi, aga vanema poja poisilik klassiõde lõpetas kooli klassivennana. Ja üks kõrvalosakonna töökaaslane minu kõige esimeses töökohas oli rõhutatult noormeheliku olekuga neiu, kellest sai palju aastaid hiljem mees.
Millalgi lugesin kuskilt välismaa foorumist ühe naisest meheks muutunud kasutaja postitust, kus ta tunnistas, et tema ei jäänud oma muutumisega väga rahule. Talle tehtud suguelund oli tundetu, ja teda kurvastas, et see ei näinud ka eriti loomulik välja. Sellepärast käis ta meeste tualetis ikkagi kabiinis pissil. Ta polnud osanud ette näha, et tekivad tõsised probleemid põletikega, sest käsivars, kust oli võetud suur tükk nahka, ei tahtnud kuidagi paraneda.
Millalgi lugesin kuskilt välismaa foorumist ühe naisest meheks muutunud kasutaja postitust, kus ta tunnistas, et tema ei jäänud oma muutumisega väga rahule. Talle tehtud suguelund oli tundetu, ja teda kurvastas, et see ei näinud ka eriti loomulik välja. Sellepärast käis ta meeste tualetis ikkagi kabiinis pissil. Ta polnud osanud ette näha, et tekivad tõsised probleemid põletikega, sest käsivars, kust oli võetud suur tükk nahka, ei tahtnud kuidagi paraneda.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist