TA siin.Guest kirjutas: ↑21 Mär 2026 20:39
Mis on mõtlemise erinevus? Kui oleksid minu oludes, sa ei tuleks töölt ära? Läheksid lisaks ülikooli ja looksid seeläbi muutuseid?
[/quote]
Mõtlemise erinevus on see, et ütlesid, et mul pole häda midagi, mul on kergem töö, lahkem tööandja ja käin koolis ainult paberi pärast. Need on sinu arvamused ja eeldused, mis ei vasta tõele.
Mida mina sinu olukorras teeks, on hoopis teine teema. Mina muidugi tean, mida mina teeks, aga mina ei anna sulle nõu, et tee nii või naa, sest sinule ei pruugi üldse samad lahendused sobida, mis mulle. Mina ei tea ju ka asjaolusid, milline sinu elu üldse on. Sina peaksid ise kaaluma, mis on sinu töö juures plussid ja miinused. Kui miinuseid on rohkem, siis otsima lahendusi. Kui tunned juba praegu, et oled läbi põlenud, energiat ega tahtmist muutuste tegemiseks pole, siis ei ole suurema koormuse võtmine lahendus, vaid esialgu tuleb proovida oma energia taastada. Ja mitte alati pole suurem koormus üldse mingi lahendus või midagi, mis viib tingimata parema elukvaliteedini. Vahel on hoopis vastupidi. Ühesõnaga, sina peaksid tegema oma mõtetes inventuuri, mida sa üldse tahad. Võib-olla pole üldse töö see, mis sind tegelikult häirib, hoopis mingid muud vajadused on rahuldamata. Kui asi on selge, alles siis saab plaani teha, kuidas midagi parandada.
[/quote]
Hea, et nii vastad, kuna mulle hakkas juba tunduma, et tead kõike!
Siin keerutati üles päris palju eelduseid ja just need eeldused olid minu jaoks põnevad. Eriti oleks mulle meeldinud nõuanne, et mine lisaks ülikooli, saad parema elukvaliteedi.
See muidugi ei vasta tõele, mida sa arvasid, et ei vasta tõele, sest tegelikult sa ju ei tea, mis vastab tõele.