Ohuteavitus

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 21:39
Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 21:32 Magan samamoodi hääletuga edasi, sest poolsada eluaastat on õpetanud usaldama, et mis minuni jõudma peab, see ka jõuab. Olgu siis sms võms. Juhuseid ei ole.
Ühtegi hoiatust ma ei saanud ka muidugi, sest ei asunud piirkonnas.
Ma ei saa aru, miks peab magama hääletuga? Kas sulle muidu helistavad keset ööd mingid maniakid? Kui kellelgi lähedasel on öösel abi vaja, mis siis saab?

Ja näiteks maniaid telefonipetturid.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 21:50Kuule, see validool on sul võtmata!
Ma ju enne just seletasin - on kaks erinevat teavitust. Üks on äpist, kus seadistad ise. Teine on SMS, mille saad sõltuvalt oma asukohast. Tahad, loed äpist saadud sõnumit, tahad, loed smsi. Mis su probleem on?
Äpiga pole mul loomulikult enamat seost kui et olen digiteadlik inimene ja kasutan erinevaid digivõimalusi. Absurdne on, et sa seetõttu arvad, et ma kindlasti selle äpi loomisega seotud olen, püha müristus.
Võta ise oma validooli, kaua sa jahud sellest.
Mul ei olegi probleemi. Sul on probleem, muudkui seletad siin mingist äpist ja mingitest seadetest, aga konkreetsetele küsimustele vastata ei oska. Mis digiteadlik inimene sa oled kui sa isegi sellega hakkama ei saa? Püha müristus küll.
Lõpeta see äpi jutt nüüd ükskord ära, inimesel pole mitte äpp valesti seadistatud, vaid teavitussüsteem ei toimi hetkel veel nii nagu vaja. Püha müristus, sellest võiks üks end digiteadlikuks inimeseks pidav isik ometigi aru saada.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 23:03
Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 21:50Kuule, see validool on sul võtmata!
Ma ju enne just seletasin - on kaks erinevat teavitust. Üks on äpist, kus seadistad ise. Teine on SMS, mille saad sõltuvalt oma asukohast. Tahad, loed äpist saadud sõnumit, tahad, loed smsi. Mis su probleem on?
Äpiga pole mul loomulikult enamat seost kui et olen digiteadlik inimene ja kasutan erinevaid digivõimalusi. Absurdne on, et sa seetõttu arvad, et ma kindlasti selle äpi loomisega seotud olen, püha müristus.
Võta ise oma validooli, kaua sa jahud sellest.
Mul ei olegi probleemi. Sul on probleem, muudkui seletad siin mingist äpist ja mingitest seadetest, aga konkreetsetele küsimustele vastata ei oska. Mis digiteadlik inimene sa oled kui sa isegi sellega hakkama ei saa? Püha müristus küll.
Lõpeta see äpi jutt nüüd ükskord ära, inimesel pole mitte äpp valesti seadistatud, vaid teavitussüsteem ei toimi hetkel veel nii nagu vaja. Püha müristus, sellest võiks üks end digiteadlikuks inimeseks pidav isik ometigi aru saada.
Teavitussüsteem töötas minul küll täpselt nii nagu vaja - tuli asukoha järgselt sms telefoni ning äpis tehtud valikute järgi teade äpist, samuti mu lähedastel. Mina tõesti ei usu, et ühel inimesel töötab ja teisel mitte. Jah, sul on probleem - sa ei saa asjadest aru, aga arvad, et teised on lollid.

Vastasin küsimusele, et miks tuli teade muu Eesti piirkonna kohta, minu antud seletus on tõenäoline põhjus. Kõigile su küsimustele, milles mingi loogika on olnud, olen ma vastanud. Küsimusele, et miks sa pead äppi kasutama, ei olegi võimalik vastata, sest sa ei pea. Ja küsimusele, et miks sa pead erinevates Eesti piirkondades viibides äpis erinevaid valikuid tegema, on samuti vastus, et sa ei pea. Sms tuleb tuleb sulle nagunii asukoha järgi. Äpist saad aga valida ka soovitud piirkonna, näiteks tahad teada, kuidas su ema kodus ohuga on, siis valid selle piirkonna ja saad infot. Küll on kurb, et sa ise selle peale ei tule ja mina, võhivõõras, pean sulle siin elementaarseid asju lahti nämmutama - ja saan sõimata ka veel.
Seega - soovitan ikkagi seda validooli ...
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 23:14Seega - soovitan ikkagi seda validooli ...
Jummel küll. Kui kaua siin üks ikka jaksab...
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 00:21
Külaline kirjutas: 31 Mär 2026 23:14Seega - soovitan ikkagi seda validooli ...
Jummel küll. Kui kaua siin üks ikka jaksab...
Kaks!
Külaline

Siin on pikalt vaieldud erinevate äppide ja seadistuste üle. Tegelikult tulid sms teated täiesti tavalistele nuputelfonidele ka. Ilusti õigel ajal. Teate nuputelefoni said inimesed Viljandimaal ja Harjumaal. Need minu vanemad sugulased. Teiste piirkondae kohta ei oska öelda. Lisan veel, et need vanainimesd ei sattunud paanikasse. Võtsid asja rahuluklt teadmiseks. Siin on oluline, et inimestele on selgitatud, mis asi on EE-alarmi teavitus ja nad oskavad lugeda ja saavad loetust aru.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Mär 2026 20:03
Guest kirjutas: 31 Mär 2026 19:56 Jah, ja kui ma sisse login, otsin üles kastikese OHUTUSTEAVITUSED ja selle peale klikin, siis avaneb miljon teadet, mis erinevatel ajahetkedel tulnud on. Aga operatiivselt see äpp mind ei teavita. Ta ei hoia mind ka sisse logituna, vaid iga kord, kui äpile klikin, ütleb, et logi sisse.
Sisse logima pead muidugi, seal äpis on ju ka ligipääs sinu isiklikule infole.
Kas notifications on ka äpi enda küljes lubatud (kui vaatad äpi seadeid oma telefonis - mitte neid seadeid, mida äpis sees muudad)?
Jah, telefonis notifications on lubatud, vaatasin spetsiaalselt üle. Ja äpis sees olid kogu Eesti kohta lubatud, nüüd määrasin ainult Harjumaa, kuna elan Tallinnas. Aga see äpp logib mind välja, kui ma äpist välja lähen (vähemalt mulle tundub nii, sest iga kord, kui äpi avan, küsib sisse logimist). Ja SMS-i mulle ka ei tulnud, mul on telefonis 2 SIM-kaarti ehk et nagu 2 telefoni, aga kummalegi ei tulnud mingeid ohuteateid.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 08:12
Guest kirjutas: 31 Mär 2026 20:03
Guest kirjutas: 31 Mär 2026 19:56 Jah, ja kui ma sisse login, otsin üles kastikese OHUTUSTEAVITUSED ja selle peale klikin, siis avaneb miljon teadet, mis erinevatel ajahetkedel tulnud on. Aga operatiivselt see äpp mind ei teavita. Ta ei hoia mind ka sisse logituna, vaid iga kord, kui äpile klikin, ütleb, et logi sisse.
Sisse logima pead muidugi, seal äpis on ju ka ligipääs sinu isiklikule infole.
Kas notifications on ka äpi enda küljes lubatud (kui vaatad äpi seadeid oma telefonis - mitte neid seadeid, mida äpis sees muudad)?
Jah, telefonis notifications on lubatud, vaatasin spetsiaalselt üle. Ja äpis sees olid kogu Eesti kohta lubatud, nüüd määrasin ainult Harjumaa, kuna elan Tallinnas. Aga see äpp logib mind välja, kui ma äpist välja lähen (vähemalt mulle tundub nii, sest iga kord, kui äpi avan, küsib sisse logimist). Ja SMS-i mulle ka ei tulnud, mul on telefonis 2 SIM-kaarti ehk et nagu 2 telefoni, aga kummalegi ei tulnud mingeid ohuteateid.
Aga kas sa muid teateid äppidest ja sms-e saad?
Jah, muidugi logib ta sind välja. Nagu öeldud, seal äpis on ju sinu terviseandmed, sinu dokumentide andmed, sinu muud isiklikud andmed, loomulikult ei saa sellisesse äppi siseneda ilma logimata.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 09:38 Jah, muidugi logib ta sind välja. Nagu öeldud, seal äpis on ju sinu terviseandmed, sinu dokumentide andmed, sinu muud isiklikud andmed, loomulikult ei saa sellisesse äppi siseneda ilma logimata.
Kuidas see äpp siis teavitama peaks mind, kui ta mind pärast iga kasutust välja logib?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 11:05
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 09:38 Jah, muidugi logib ta sind välja. Nagu öeldud, seal äpis on ju sinu terviseandmed, sinu dokumentide andmed, sinu muud isiklikud andmed, loomulikult ei saa sellisesse äppi siseneda ilma logimata.
Kuidas see äpp siis teavitama peaks mind, kui ta mind pärast iga kasutust välja logib?
Pangast logid ju ka välja, aga teated tulevad ikka, et laekus palk ja toimus ülekanne (kui sul muidugi on teated tellitud). See pole seotud.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 11:16
Pangast logid ju ka välja, aga teated tulevad ikka, et laekus palk ja toimus ülekanne (kui sul muidugi on teated tellitud). See pole seotud.
No mul on eesti.ee äpis kõik teated sisse lülitatud, aga tulevad ainult sinna äppi. Mingid SMS-e ei ole tulnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 12:45
No mul on eesti.ee äpis kõik teated sisse lülitatud, aga tulevad ainult sinna äppi. Mingid SMS-e ei ole tulnud.
Kas telefoni seadetes on konkreetse äpi notificationid lubatud? Ja kui lubatud, siis kas teade tuleb ekraanile või kuhu?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 12:45
SMS ei ole seotud äpiga. SMS-id tulevad iseseisvalt. Äpp saadab notificationid sinna, kuhu sa nad lubanud oled oma telefonis - kas tuleb täpp ja uute teadete arv sinu äpi ikooni külge või tuleb pop-up teade ekraani ülaserva. Vaata järele, kuidas sul seaded on. Ma kardan, et sul ikka on sellel äpil notificationid kuidagi keelatud või peitu pandud.
See, et SMS ei ole tulnud, on veider, võiksid täitsa uurida, alustaks telefonioperaatorist, nad vast teavad edasi suunata sind.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 12:54
Külaline kirjutas: 01 Apr 2026 12:45
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 11:16 Pangast logid ju ka välja, aga teated tulevad ikka, et laekus palk ja toimus ülekanne (kui sul muidugi on teated tellitud). See pole seotud.
Kas telefoni seadetes on konkreetse äpi notificationid lubatud? Ja kui lubatud, siis kas teade tuleb ekraanile või kuhu?
Kõik on lubatud, pole kirjas, kuhu nad tulevad.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 13:09
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 11:16 Pangast logid ju ka välja, aga teated tulevad ikka, et laekus palk ja toimus ülekanne (kui sul muidugi on teated tellitud). See pole seotud.
SMS ei ole seotud äpiga. SMS-id tulevad iseseisvalt. Äpp saadab notificationid sinna, kuhu sa nad lubanud oled oma telefonis - kas tuleb täpp ja uute teadete arv sinu äpi ikooni külge või tuleb pop-up teade ekraani ülaserva. Vaata järele, kuidas sul seaded on. Ma kardan, et sul ikka on sellel äpil notificationid kuidagi keelatud või peitu pandud.
See, et SMS ei ole tulnud, on veider, võiksid täitsa uurida, alustaks telefonioperaatorist, nad vast teavad edasi suunata sind.
Äpi seadetes on ohutusteavituse seaded ja mul on pandud linnuke kasti "soovin teavitusi". Kirjas ei ole, kuhu need saadetakse. Järgmine aste on vali piirkond (mille kohta neid teateid saada). Mul oli kogu Eesti valitud, ühtegi teadeti tulnud. Mida veel tegema pean?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 13:27
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 13:09
Äpi seadetes on ohutusteavituse seaded ja mul on pandud linnuke kasti "soovin teavitusi". Kirjas ei ole, kuhu need saadetakse. Järgmine aste on vali piirkond (mille kohta neid teateid saada). Mul oli kogu Eesti valitud, ühtegi teadeti tulnud. Mida veel tegema pean?
Lisan, et teated tulid sinnasamasse äpi ehk eesti.ee postkasti. Aga mitte äpp ise nendest teadetest kuidagi märku ei anna. Kuna äpp logib kasutaja kohe ka välja, kui sellest lahkud, ei saa ka äpi peale mingeid täppe vmt tulla.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 13:29
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 13:09 SMS ei ole seotud äpiga. SMS-id tulevad iseseisvalt. Äpp saadab notificationid sinna, kuhu sa nad lubanud oled oma telefonis - kas tuleb täpp ja uute teadete arv sinu äpi ikooni külge või tuleb pop-up teade ekraani ülaserva. Vaata järele, kuidas sul seaded on. Ma kardan, et sul ikka on sellel äpil notificationid kuidagi keelatud või peitu pandud.
Lisan, et teated tulid sinnasamasse äpi ehk eesti.ee postkasti. Aga mitte äpp ise nendest teadetest kuidagi märku ei anna. Kuna äpp logib kasutaja kohe ka välja, kui sellest lahkud, ei saa ka äpi peale mingeid täppe vmt tulla.
Ja veel lisan, et logisin sisse ka riigiportaali eesti.ee ja kontrollisin üle - olen tellinud teavitused kõigile kanalitele, sh äppi, postkasti ja mobiilile sms-ina.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 13:35
Ja veel lisan, et logisin sisse ka riigiportaali eesti.ee ja kontrollisin üle - olen tellinud teavitused kõigile kanalitele, sh äppi, postkasti ja mobiilile sms-ina.
Sa räägid kogu aeg äpisisestest seadetest, need oled sa üle vaadanud - aga telefonis endas on ka igal äpil seaded. Kuidas sul seal on, seal pead ka lubama või keelama. Mine äpi enda seadetesse (mina lähen nii, et hoian näppu ikoonil pikemalt ja siis valin i tähe alt seaded).
Külaline

Guest kirjutas: 01 Apr 2026 14:06
Guest kirjutas: 01 Apr 2026 13:35
Sa räägid kogu aeg äpisisestest seadetest, need oled sa üle vaadanud - aga telefonis endas on ka igal äpil seaded. Kuidas sul seal on, seal pead ka lubama või keelama. Mine äpi enda seadetesse (mina lähen nii, et hoian näppu ikoonil pikemalt ja siis valin i tähe alt seaded).
Ma juba ütlesin, et kõik seaded on üle vaadatud. Rakenduse teave - teavitused lubatud.
Külaline

Uh, küll on hea, et ma nutitelefoni ei kasuta! Ei mingit tõmblemist äppide ja nende sisse-välja lülitamiste teemal.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Bing [Bot], Tolmukübe ja 5 külalist