Kas eeldate, et vanavanemad peaksid teie lapsi hoidma?
-
Külaline
Teisi kommentaare lugenud ei ole, aga ütlen, et minu vanemad ei hoidnud ega isegi mitte vaadanud natukene aega mitte ühtegi minu last. Lapsi on mul neli. Ämm oli mul ka. Tema oleks ehk mõnikord vaadanud, aga ta elas välismaal.
Seega, minu lapsi ei ole mitte keegi hoidnud peale minu enda või mehe.
Lapselapsi mul veel ei ole. Seda ei tea, kas ja kuidas ma nende hoidmisega tegeleksin või ei tegeleks. Olen natukene üle 50 ja praegu vanaemaks saades ei ole väga kindel, et tahaksin vanaemana 100% rakkes ja alati hoidmisvalmis olema. Võib-olla mul sellepärast veel ei olegi lapselapsi, et ma ei ole veel valmis 100% pühenduma.
Lapselapsi mul veel ei ole. Seda ei tea, kas ja kuidas ma nende hoidmisega tegeleksin või ei tegeleks. Olen natukene üle 50 ja praegu vanaemaks saades ei ole väga kindel, et tahaksin vanaemana 100% rakkes ja alati hoidmisvalmis olema. Võib-olla mul sellepärast veel ei olegi lapselapsi, et ma ei ole veel valmis 100% pühenduma.
Oot, pidage nüüd hoogu - korter on minu nimel, ostetud lapsele elamiseks kuni ta otsustab seal elada, arved maksab ka ise (haiguslehe ajal maksin mina ta kommunaalid ja elektri, telefoni+nett maksis ise). Käib ka vahelduva koormusega tööl, lisaks siis koolis. Kuna ta on minu ainuke pärija, siis jääb see lõpuks nagunii talle - kui mul endal just ei teki vajadust sellega midagi muud teha. Kui laps tahab välismaale tööle/õppima minna, siis annan üürile näiteks. Või müüme kunagi mehe nimel oleva neljatoalise maha, ostame kuskile soojemasse kohta piskese talvituspesa ja Eestis elame siis seal pisikeses kolmeses, kui laps ei ela seal ise.
-
Külaline
Jeerum, asi pole ju 100% pühendumist vajav. Sada panustavad ikka laste vanemad. Vanavanemad võtavad mõned nädalalõpud oma kanda, et lapselapsega kontakti luua ja oma lapsele puhkust anda. Milleks nii üle ülemõelda, et peab kohe iga hetk ja 100% valmis olema. Ei pea.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 19:33 Teisi kommentaare lugenud ei ole, aga ütlen, et minu vanemad ei hoidnud ega isegi mitte vaadanud natukene aega mitte ühtegi minu last. Lapsi on mul neli. Ämm oli mul ka. Tema oleks ehk mõnikord vaadanud, aga ta elas välismaal.
-
Külaline
Kas su lastel vanavanematega mingi suhe ka üldse on?Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 19:33 Teisi kommentaare lugenud ei ole, aga ütlen, et minu vanemad ei hoidnud ega isegi mitte vaadanud natukene aega mitte ühtegi minu last. Lapsi on mul neli. Ämm oli mul ka. Tema oleks ehk mõnikord vaadanud, aga ta elas välismaal.
Mitte üldse paha pärast ei küsi. Vaid siiralt.
Ma mõtlen, et vanavanemate poolt siis vingumist ei tule, et miks lapselapsed huvitatud pole?
-
Külaline
Peale selle teema lugemist kirjutasin kohe tütrele, et homme ma puhkan, aga laupäev või pühapäev võib väike minu juurde tulla. Ma vajan peale töönädalat ühepäevast puhkust, siis olen ikka nõus oma 4a lapselast hoidma. Suvel hoian maakodus teda mitu päeva jutti. Mu oma vanaema ka hoidis kõiki oma lapselapsi. Meie peres nii alati olnud.
-
Külaline
Kõikide lapselastega suhtlesid hea meelega ja väga armastatavlt, aga hoida ega isegi natukeseks ajaks vaatamiseks neid ei võtnud.Guest kirjutas: ↑02 Apr 2026 21:34Kas su lastel vanavanematega mingi suhe ka üldse on?Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 19:33 Teisi kommentaare lugenud ei ole, aga ütlen, et minu vanemad ei hoidnud ega isegi mitte vaadanud natukene aega mitte ühtegi minu last. Lapsi on mul neli. Ämm oli mul ka. Tema oleks ehk mõnikord vaadanud, aga ta elas välismaal.
Ma mõtlen, et vanavanemate poolt siis vingumist ei tule, et miks lapselapsed huvitatud pole?
-
Külaline
Miks? Kui isegi natukeseks ajaks ei saanud võtta, siis ma arvan, et sul tervis ei luba.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 23:12Kõikide lapselastega suhtlesid hea meelega ja väga armastatavlt, aga hoida ega isegi natukeseks ajaks vaatamiseks neid ei võtnud.
-
Külaline
Kuidas see armastav suhtlemine siis väikelaste puhul välja näeb? Käisid korraks külas või helistasid mudilasele, kes õieti veel rääkidagi ei oska?Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 23:12Kõikide lapselastega suhtlesid hea meelega ja väga armastatavlt, aga hoida ega isegi natukeseks ajaks vaatamiseks neid ei võtnud.
-
Külaline
Kui kokku said jõululauas, siis ei kurjustanud ja kingi tegid kaGuest kirjutas: ↑03 Apr 2026 08:04Kuidas see armastav suhtlemine siis väikelaste puhul välja näeb? Käisid korraks külas või helistasid mudilasele, kes õieti veel rääkidagi ei oska?Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 23:12Kõikide lapselastega suhtlesid hea meelega ja väga armastatavlt, aga hoida ega isegi natukeseks ajaks vaatamiseks neid ei võtnud.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑31 Mär 2026 10:29Õnneks saavad tavapäraselt vanaemaks 50-aastates inimesed, kel on jaksu, võimalusi ja vabu vahendeid, et oma lastelastega aega veeta ning hea vundament laduda.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2026 00:13Aitäh, mul on 2 last, käin nende kõrvalt tööl, laste vanavanemad on osalt juba lahkunud, osalt eakad ja elavad kaugel. Saame ise rõõmsalt oma lastega hakkama, ei sünnitanud neid vanavanematele.Guest kirjutas: ↑30 Mär 2026 22:08
Ülejäänud 8-l puhkepäeval kuus, näiteks. Sul vist endal lapsi ei ole, sest ükski lapse saanud inimene nii ei räägiks. Mis on sinu arust raskem, sinul tööl käia või lapsel tööl käia ja kõik ülejäänud aja lapsega veeta? Mõttetu ema, kes oma lapsele puhkust ei võimalda.
Meie laste üks vanavanematest just 50-tuuri vanavanemaks saigi, aga laste vaatamine oli küll viimane, mis teda huvitas. Oma vanemadki jätsid teda külmaks. Mõni elab siinpool maailmas ainult iseendale ja oma egole ning lōivu maksab pärast hingemaailmas, teine saab aru, et maailma tuleme me ennekõike üksteist aitama, teenima ning tema afterlife on ka teistsugune kuna hea hing oli maa peal. Hing on kōigil inimestel ju igavene, kes maa peal ego õppetundi ei läbi, saab edasi aina karmimaid õppetunde.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑02 Apr 2026 21:52 Peale selle teema lugemist kirjutasin kohe tütrele, et homme ma puhkan, aga laupäev või pühapäev võib väike minu juurde tulla. Ma vajan peale töönädalat ühepäevast puhkust, siis olen ikka nõus oma 4a lapselast hoidma. Suvel hoian maakodus teda mitu päeva jutti. Mu oma vanaema ka hoidis kõiki oma lapselapsi. Meie peres nii alati olnud.
Väga ilus lugeda. Mul ka lapsed vaid ise kasvatatud, väiksemast, kes juba koolis pole ööpäevagi eemal olnud, pole omasid, kelle hoida anda ja palgatud võõrast ei kujuta ette. Puhkan, kui laps koolis ainult temast. Harjunud ka juba.
-
Külaline
Otsi abi endale. Kuni veel saad.Guest kirjutas: ↑03 Apr 2026 08:37
Meie laste üks vanavanematest just 50-tuuri vanavanemaks saigi, aga laste vaatamine oli küll viimane, mis teda huvitas. Oma vanemadki jätsid teda külmaks. Mõni elab siinpool maailmas ainult iseendale ja oma egole ning lōivu maksab pärast hingemaailmas, teine saab aru, et maailma tuleme me ennekõike üksteist aitama, teenima ning tema afterlife on ka teistsugune kuna hea hing oli maa peal. Hing on kōigil inimestel ju igavene, kes maa peal ego õppetundi ei läbi, saab edasi aina karmimaid õppetunde.
-
Külaline
Vau, see on tõesti asi, mida igavesti tulevikus meenutadaGuest kirjutas: ↑03 Apr 2026 08:14Kui kokku said jõululauas, siis ei kurjustanud ja kingi tegid kaGuest kirjutas: ↑03 Apr 2026 08:04Kuidas see armastav suhtlemine siis väikelaste puhul välja näeb? Käisid korraks külas või helistasid mudilasele, kes õieti veel rääkidagi ei oska?Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 23:12Kõikide lapselastega suhtlesid hea meelega ja väga armastatavlt, aga hoida ega isegi natukeseks ajaks vaatamiseks neid ei võtnud.
-
Külaline
Jah, lastel on Excelis täpselt kirjas, mitu tundi vanaemaga samas kohas veetsid. Selle tabeli alusel teevadki vastuvisiite.Külaline kirjutas: ↑03 Apr 2026 11:42Vau, see on tõesti asi, mida igavesti tulevikus meenutadaJa lapsed ise ka suhtlevad nendega armastavalt ja tunnevad huvi kuidas armsal vanaemal-vanaisal ka läheb?
Kuidas iganes mingi pere selle küsimuse lahendab, siis sobivuse otsus peaks jääma ikka vanavanematele. Kui asi pole EMOs, siis juttu ei alusta sellega, et halloo, ema, me tahame Peetrikese laupäevast esmaspäevani teile tuua. Jutt algab sellest, et hallo, tere ema, tahaksime sel või järgmisel kuul mõneks päevaks spaasse sõita. Ole hea, vaata kalendrist, millal sa saaksid Peetrikese enda juurde võta, siis ma tean, millal spaas tuba reserveerida.
Viimati muutis Pille, 03 Apr 2026 11:56, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
Millega nad seda põhjendasid? Küll on hirmus elu, seal küll mingit armastust polnud, seda kujutad sa ette.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 23:12Kõikide lapselastega suhtlesid hea meelega ja väga armastatavlt, aga hoida ega isegi natukeseks ajaks vaatamiseks neid ei võtnud.Guest kirjutas: ↑02 Apr 2026 21:34Kas su lastel vanavanematega mingi suhe ka üldse on?Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 19:33 Teisi kommentaare lugenud ei ole, aga ütlen, et minu vanemad ei hoidnud ega isegi mitte vaadanud natukene aega mitte ühtegi minu last. Lapsi on mul neli. Ämm oli mul ka. Tema oleks ehk mõnikord vaadanud, aga ta elas välismaal.
-
Külaline
Ei ole seesama postitaja. Mõni pere ei saa lapselast enda koju võtta elamistingimuste või tervise tõttu. Siis käiakse lapselapsega teatris, kohvikus ja ujumas. Lihtsalt ei ööbita koos. Sõbranna vanemad ei saa lapselapsi koju võtta kuna neil on kahetoalises ka vaimupuudega teismeline, kes võib olla agressiivne. Teisel vanaemal sama asi, põhjuseks väga väike ühetoaline ja lapselapsel ilmnenud tugev kassiallergia. Vanaemale vast ei ütle, et pane oma kass magama ja osta aga suurem korter.Külaline kirjutas: ↑03 Apr 2026 11:56Millega nad seda põhjendasid? Küll on hirmus elu, seal küll mingit armastust polnud, seda kujutad sa ette.
-
Külaline
Väga suur töö ei tohiks samas olla. Kümme rida ainult tabelis või kui palju neid ühiseid jõulupidusid ikka onGuest kirjutas: ↑03 Apr 2026 11:45Jah, lastel on Excelis täpselt kirjas, mitu tundi vanaemaga samas kohas veetsid. Selle tabeli alusel teevadki vastuvisiite.Külaline kirjutas: ↑03 Apr 2026 11:42Vau, see on tõesti asi, mida igavesti tulevikus meenutadaJa lapsed ise ka suhtlevad nendega armastavalt ja tunnevad huvi kuidas armsal vanaemal-vanaisal ka läheb?
-
Külaline
Me käime pea igal nädalavahetusel neil külas. Samuti veedame kõik suvepuhkused ja pühad koos. Vanavanemad hoolivad väga lastest ja vastupidi - minu lapsed hoolivad neist samuti väga.Guest kirjutas: ↑03 Apr 2026 08:04Kuidas see armastav suhtlemine siis väikelaste puhul välja näeb? Käisid korraks külas või helistasid mudilasele, kes õieti veel rääkidagi ei oska?Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 23:12Kõikide lapselastega suhtlesid hea meelega ja väga armastatavlt, aga hoida ega isegi natukeseks ajaks vaatamiseks neid ei võtnud.
Aga vat seda asja ei olnud, et nad oleksid lapsed kas või mõneks päevaks hoida võtnud, et meile hõlpu anda. Selline asi, et viin lapsed suveks maale vanaema-vanaisa juurde oleks olnud mõeldamatu. Tänaseks on meie lapsed suured ja neid ei ole enam vaja hoida.
-
Külaline
See on täiesti uus info ja see on ikka kõvasti enam kui “kokkusaamine oli jõululauas, kus keegi ei kurjustanud ja kingi tegid ka” lubaks eeldada. Kui iga nädalavahetus ja lisaks kõik peod olid koos, siis suhtlust oli kõvasti rohkem kui enamikul.Guest kirjutas: ↑03 Apr 2026 12:49Me käime pea igal nädalavahetusel neil külas. Samuti veedame kõik suvepuhkused ja pühad koos. Vanavanemad hoolivad väga lastest ja vastupidi - minu lapsed hoolivad neist samuti väga.Guest kirjutas: ↑03 Apr 2026 08:04Kuidas see armastav suhtlemine siis väikelaste puhul välja näeb? Käisid korraks külas või helistasid mudilasele, kes õieti veel rääkidagi ei oska?Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2026 23:12Kõikide lapselastega suhtlesid hea meelega ja väga armastatavlt, aga hoida ega isegi natukeseks ajaks vaatamiseks neid ei võtnud.
Aga vat seda asja ei olnud, et nad oleksid lapsed kas või mõneks päevaks hoida võtnud, et meile hõlpu anda. Selline asi, et viin lapsed suveks maale vanaema-vanaisa juurde oleks olnud mõeldamatu. Tänaseks on meie lapsed suured ja neid ei ole enam vaja hoida.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist